Jump to content

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Никада нећемо против Русије која је увек била наша подршка и нада (ВИДЕО)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Justin Waters рече

Polako bre pa nisam ja dispetcher :))

Ок, сачекаћу ја, није проблем никакав. Само бих волео да објективно говоримо о Русији, као и о било којој другој држави и народи. А примећујем да код нас кад се прича о Русији, увек се иде у неку крајности, или се о њима говори идеализовано или оцрњено као да су најгори на свету. Нема никакве средине. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Православни Србин рече

Па шта ако почивају на црвеном тргу? Јел треба да их Руси разнесу динамитом, не разумем те? Треба да сруше њихове споменике? И Тито почива у Београду, ето, значи ми Срби смо сви комуњаре и титоисти.

О томе би требало добро размислити.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

Aha, mislis kad se predje na nebeske pasnjake. O da itekako cemo se iznenaditi u tom sam uvjeren. 

Да, мене само интересују они који умеју, и хоће, да кажу опрости, од Русије преко Србије, до Америке. Остали практично не постоје, изузев ако мислиш да је хиљаду година неко озбиљно трајање. Опрости, брате, молим те опрости.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Православни Србин рече

Ок, сачекаћу ја, није проблем никакав. Само бих волео да објективно говоримо о Русији, као и о било којој другој држави и народи. А примећујем да код нас кад се прича о Русији, увек се иде у неку крајности, или се о њима говори идеализовано или оцрњено као да су најгори на свету. Нема никакве средине. 

Pa glede toga sto pocivaju na trgu, pazi nije realno ako su osudili staljinove zlocine da on i dalje bude na trgu. Ne mogu da ga uklone zato sto jos mnogo komunista ima u Rusiji. To je moje misljenje. E sad ti imas svoje i to je sta je. 

Ne mislim ja ni i da svi Rusi pretjerano vole komunizam. To je istorija. Ali sam isto i misljenja da Rusi masovno nisu ni ljubitelji pravoslavlja. Pravoslavlje je i tamo kao i u svim zemljama, tradicionalna vjera koja identifikuje obicaje,a ne sustinski nacin zivota vecine ljudi. 

No ja ne mrzim Ruse niti ih nesto volim. Ako bih uzeo primjer neke drzave koju recimo cijenim pa i volim (mada tamo nikad nisam bio) to bi bio prije Novi Zeland. Drzim se tvog misljenja o Rusima da ne treba previse idealizovano pricati niti previse ocrnjeno.

Ali Srbi kada je u pitanju rusko i Rusi previse idealizuju. I ovaj tekst patrijarha pomalo vuce na tu stranu. Ali stvar je u tome sto Srbi ne zive rusku kulturu niti su komnzumenti ruskih proizovda niti bilo cega. S te strane po meni je to licemjerno da se toliko uzdizu Rusi i velicaju kao bratski narodi, a zapravo imamo malo dodirnih tacaka s njima osim ideala poput pravoslavlja, slovenstva itd....Trebamo se vise ili okrenuti tome ili prestati vec jednom velicati Rusiju. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

Ali Srbi kada je u pitanju rusko i Rusi previse idealizuju. I ovaj tekst patrijarha pomalo vuce na tu stranu. Ali stvar je u tome sto Srbi ne zive rusku kulturu niti su komnzumenti ruskih proizovda niti bilo cega. S te strane po meni je to licemjerno da se toliko uzdizu Rusi i velicaju kao bratski narodi, a zapravo imamo malo dodirnih tacaka s njima osim ideala poput pravoslavlja, slovenstva itd....Trebamo se vise ili okrenuti tome ili prestati vec jednom velicati Rusiju. 

Није ни здраво. То показује несигурност, некакву потребу за "старијим братом" и "заштитником" и сл. То одраслим, зрелим људима не треба.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

I ovaj tekst patrijarha pomalo vuce na tu stranu.

Добро си ме подсетио!

Ваша Светости, мене не интересује хоћемо ли проти Русије, јер и нисмо у стању, ако се слажете. Занима ме да ли ћемо са Русијом, јер то јесмо у стању.?

Опрости Јустине што ти ускочих у реплику.

Подели на овим сајтовима

Некако волим да посматрам Русију једино кроз призму православља, они су наша православна браћа и то је то, пројектовати ту слику  и тај однос на међудржавне, дипломатске и пословне односе је убитачно за нас, али нису они криви због тога, извините али ја заиста не могу да схватим тај наш полтронски и поданички однос према Русији, не могу да се жива начудим нашим људима који у (мајчицу) Русију гледају као у Бога... 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Није ни здраво. То показује несигурност, некакву потребу за "старијим братом" и "заштитником" и сл. То одраслим, зрелим људима не треба.

Uhh, :0228_hot:  .....koliko samo imamo 'starije bratije' u tim.....MMF-ovima, NATO-ima, EURO komisijima i slicnim dobrotvornim organizacijama ( :osmeh:),.....izgleda....da smo nesigruni i nismo bas zdravi, odavno....

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Uhh, :0228_hot:  .....koliko samo imamo 'starije bratije' u tim.....MMF-ovima, NATO-ima, EURO komisijima i slicnim dobrotvornim organizacijama ( :osmeh:),.....izgleda....da smo nesigruni i nismo bas zdravi, odavno....

Па иста ствар ти је са овима што маштају о ЕУ у којој су куће од чоколаде и прозори од мармеладе... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

izgleda....da smo nesigruni i nismo bas zdravi, odavno....

па могу ти рећи да и нисмо :) ...имам свакодневни контакт са Русима, њихова надобудност  (без икаквог основа, мере нема), али нису они криви, крива је наша "болесна русофилност" која им је дозволила такво понашање...па извините браћо, ал` ви сте дошли у "нашу кућу" и овде можете да будете само драги гости, газде сте код своје куће (ово је мој став)

Имају наши стари једну добру...Ако смо ми сестре, кесе нам нису сестре. 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Sto neko rece, dovoljno je i sto nam nisu odmagali, ...sta ces vise....:945729:

А бивало је и кад су хтели да нам помогну, ал су скотови овдашњи одбијали помоћ, јер су усвом комунарско лудилу мислили да ће победити... С300-"пијани" Јељцин...

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Снежана рече

извините али ја заиста не могу да схватим тај наш полтронски и поданички однос према Русији, не могу да се жива начудим нашим људима који у (мајчицу) Русију гледају као у Бога... 

Нисам без искуства, али се напрежем да се сетим некога од људи које сам срео, а да одговара опису који наводиш. Сећам се заправо "русофила" са позиција комунизма, који највише личе. Хришћани нису идолопоклоници, и који се нађе у ово твом опису мора добро да се замисли, прилазећи Путиру. Први део поруке. на коју реплицирам је за десет.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, елТорнеро рече

Нисам без искуства, али се напрежем да се сетим некога од људи које сам срео, а да одговара опису који наводиш. Сећам се заправо "русофила" са позиција комунизма, који највише личе. Хришћани нису идолопоклоници, и који се нађе у ово твом опису мора добро да се замисли, прилазећи Путиру. Први део поруке. на коју реплицирам је за десет.

Не треба Снежани "дрвени адвокат" свакако, али претпостављам да је она мислила на `тма` покрета који постоје (нажалост) у Србији и који шире ту неку русољубну причу до граница да више воле туђу земљу но своју... То је за дијагнозу. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Милан Ракић рече

Не треба Снежани "дрвени адвокат" свакако, али претпостављам да је она мислила на `тма` покрета који постоје (нажалост) у Србији и који шире ту неку русољубну причу до граница да више воле туђу земљу но своју... То је за дијагнозу. 

Нисам упућен, али као што рекох то нису хришћани. Но, не гледајући са позиција Православне вере, да није западног скута за који се хватају, и источног за који се ми хватамо, Хрвата и Срба вероватно не би било. Друго, Руска Федерација је врло примамљиво тржиште, близу је, и није непоштено. Надам се да ово о чему говорим није идолопоклонство.

Подели на овим сајтовима

Jа волим Русе и Русију, а кад волиш онда не мериш и не хваташ се за мане но видиш само оно добро. Волим њихову книжевност, волим њихов мелос, па онда њихову историју, па њихову духовност, па њихову црквену музику, па онда волим Путина, па њихове степе и тундре, волим и њихов Сибир, па ми је симпа Јоана са форума и њени фотоси, па волим њихову моћ :ani_biggrin: Шта сте бре љубоморни на велике Русе . Еј Руса и Срба ...колико оно беше милона....мало ли је....:)))    

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...