Jump to content

Bokisd

Члан
  • Број садржаја

    14236
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    7

Everything posted by Bokisd

  1. Bokisd

    Trigeminalna neuralgija

    @Веца60 Страшно, хвала Богу па је на крају прошло добро. Уф, шта све нисам пробао, многе ствари сам и заборавио, пробао витамине нарочито је за опоравак нерава добар витамин Б12, добар је тајландски цимет има спектар Б витамина, неки лек са Б витамином из Немачке, акупукунтуру сам пробао буде мало боље тренутно, разне мелеме и траве и слично, једноставно ова моја атипична неуралгија и уопште неуралгија је специфична болест са различитим манифестацијама, у Америци је нажалост зову и болест самоубица, мени је на почетку бол одлазила на горњи нерв изнда ока и према слепоочници и то је таква бол као да неко буши са шилом тешко издржљиво , сада хвала Вогу немам са овим леком Лирика, али је овај лек баш тежак за коришћење јер је нека врста психичког лека користе га епилептичари. Пре око годину дана сам се заинтересовао за Клинике за лечење бола, има једна на Клиничком центру БГ, али раде само тело испод главе, али сам скоро нашао на професора Небојша Лађевић који је пионир код нас за лечење бола па ћу да идем код њега на преглед, овде ради : PROF. DR NEBOJŠA LAĐEVIĆ - Astra Medica ASTRAMEDICA.RS OBRAZOVANJE 2017. Subspecijalista Medicine bola2016. Profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu2011. Specijalista Menadžmenta u zdravstvu1997... Из ускуства, битно је не иритирати неуралгију, мекша храна мали залогаји и лагано жвакање, мање причати ( тешко ), мање нервозе и менталног напрезања, доста одмора (или кулирање ), једноставно не радити оно што покреће неуралгију. Ето нешто мало сам изнео своја искуства, у суштини тешко се лечи само треба што више смањити ситуације које доводе до неуралгије и смањити бол, биће боље да ће Бог.
  2. Божанске доброте ради према људима, [Његова] тајна беше кеносис по самонастројењу; то јест, [Његово] добровољно силажење до плоти не беше отпадање од божанства. Он остаде оно што је био (иако) постаде оно што није (био), јер је [Он] непроменљив. И оно што [Он] постаде то и испољаваше, остајући оно што беше, јер је [Он] човекољубив. Са свим оним што чињаше као Бог, [Он] показиваше одлучно оно што је постао, и помоћу онога чиме страдаше као човек, [Он] потврђиваше оно што беше као непроменљив. Јер Он чињаше божанске ствари на телесан начин, остварујући их помоћу тела које не беше лишено физичке енергије, док човечанске ствари [Он] чињаше на божански начин, остварујући их помоћу самовласне воље. Но, Он у сваком случају не прихвати да буде искушан [једино] на начин човечанских страдања. Другачије речено, Он божанско не чињаше на божански начин јер не беше само Бог, нити човечанско чињаше на телесан начин јер не беше само човек. Због тога [Његова] чудеса не беху без страдања и страдања не беху лишена чуда, нeгo, да се изразим смело, чудеса не беху нестрадална, и страдања очигледно беху чудесна; и једна и друга пак беху парадоксална, јер беху и божанска и човечанска, пошто потицаху од једног и истог Божанског Логоса који се оваплоти, и који помоћу и једних и других стварно потврђиваше истинитост тих ствари, ствари [чудеса] од којих [оне] произилажаху и јестаствоваху се, односно биваху. Св.Максим Исповедник .....узето из Монах Давид (Перовић) ДИЈАЛОГ СА АНТИХАЛКИДОНЦИМА Христологија Светога Максима Исповедника у Писмима XII -XV Моја схолија на ово од св.Максима..... аууууу.....
  3. Bokisd

    Trigeminalna neuralgija

    @Веца60 Мени је професор Мирослав Андрић са Стоматолошког први констатовао неки обли атипичне неуралгије тригемини, има и своју ординацију био сам код њега, колико сам упознат он се бави неуралгијама па можеш код њега да пробаш. Doc. Dr sci. Miroslav Andrić EDOCTOR.RS Doc. Dr sci. Miroslav Andrić, Diplomirao je na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, 1997. godine. Specijalista oralne hirurgije od 2002. godine. Magistrirao i doktorirao na Stomatološkom... Ето ја има неку атипичну неуралгију тригемини, један скроз неодговорни зубар у Смедереву ми је повредио нерв и то се искомпликовало и добио сам хроничну неуралгију, пијем Лирику 150млг. сваки дан ујутро увече око 5.година, имам кризе када ми бол пробије заштиту лирика и онда морам да пијем тродоне. Право да кажем нисам баш у доброј ситуацији, врло је компликовано и тешко за живот, потпуно неизвесно будућност, нисам баш добро, надам се да ће можда бити мало боље јер излечење лековима и медицина тренутно делује неизвесно, биће ваљда боље.
  4. Међутим, сматрам нужним и оправданим да обелоданим шта ме код њега (отац св.Григорија Богослова) највише диви. Још док није био са нама (Црква), он је био наш, пошто је својом природом припадао нама. Као што неки, који су међу нама, нису наши, јер их њихов живот чини туђинцима заједничког нам тела, тако је много оних који нису у нашој заједници, али потпуно припадају нама својом благородношћу, чувањем вере и суштине, једино им недостаје наше име. У број последњих спада мој отац – грана је још увек туђа, али животом својим припада нама. Толико га је красила трезвеност да је свагда и са свима био веома љубазан и веома скроман, мада је тешко сјединити ова два својства. Да ли уопште има потребе доказивати његову праведност многим примерима кад знамо да он, вршећи одговорне дужности у држави, није умножио своје имање ни за једну драхму,[12] иако се много пута осведочио да су други пружали Бриарејеве руке[13] на друштвену имовину, отичући од гнусних намета; тако ја називам неправедно богаћење! Његово понашање служи као ванредни доказ трезвености; уосталом, он ће још боље бити осликан следећим речима. Саму веру, по моме мишљењу, он је примио као награду за учињена доброчинства. Објаснићу вам на који начин је он, уствари, примио веру, јер не треба прећутати тако битну ствар. Св.Григорије Богослов, беседа 18
  5. Србски или Српски? - СРПСКА ИСТОРИЈА WWW.SRPSKAISTORIJA.COM У последње време на друштвеним мрежама, али и у штампи и књигама, води се полемика око тога да ли се правилно пише србски или српски. Како нама у имену... Овде кажу манастир Дечане, не знам да ли тачно.
  6. Bokisd

    Избори у Србији 2023

    (Нису бре Миланче...... немој да мешаш еволуцију и Постање..... батали да то објасниш само правиш нешто што нису били први људи....еволуција и вера потпуно два одвојена колосека који иду у супротним правцима.... и треба тако....)
  7. Мени су занимљиве те квантне информације, које могу да постоје и ван времена и простора, ко рецимо што Бог постоји ван сваког времена и простора и Који је извор свих квантних информације и пре него што је све створено и време и простор, можда у некој будућности те квантне информације доведу до наших логоса стварања
  8. Ау бре Деки јел заборављаш шта је био Титов комунизам, скоро једна погрешна реч и лети глава, ниси у складу са партијом и готов си, нарочито ако су крупне политичке и друге ствари у питању, моро човек да бежи замерио се комунистима и бегај да не настрадаш.
  9. Мало ми ово конфузно што причаш, ајд неки извор за ово, колико се сећам мени то делује на прву лопту да су комунисти деловали на Комисију да у коначном извештају умање број настрадалих и да он није хтео да иде испод цифре од 700.000 иако је могуће да је и већа и то је то намештање.
  10. Па јел има и е.Јован докторат, овај Ристић директор музеја, онда значи да и они не могу да врше ревизију оних који су се већ бавили Јасеновцем. Србољуб Живановић као судски антрополог био део Комисије такође судских антрополога који су били на местима Јасеновца где су покопани остаци убијених, значи стручни људи и ископавали су гробнице и вршили ексхумацију и донели закључак и извештај о броју убијених у Јасеновцу од око 700.000. И онда је е.Јован по теби меродавнији за истраживање од једног Србољуба Живановића, човек је рецимо прво отишао у логор Аушвиц да би се упознао са начином истраживања спроведеним у том логору и тек онда се бавио Јасеновцем у Комисији стручњака. И постоје још много људи слични Србољубу који су се годинама и деценијама бавили Јасеновцем и који су имали у то време више историјских извора и сведока и сведочанства преживелих у Јасеновцу како би могли што тачније и прецизније доћи до броја убијених у Јасеновцу и на крају се дошло до бројке од око 500.000 ‐ 700.00. И онда дођу неки и кажу пуј пике ништа то не важи и што је још скандалозније кажу ми морамо да направимо списак убијених по имену и презимену, што је ван сваке памети јер то нико није нигде досад примењивао као легитимно за коначан број убијених у било ком геноциду у свету. Не иде то бре тако Деки.
  11. Ако сам те добро схватио, ово кроз Сина се тумачи да се Свети Дух даје Цркви и свету и људима кроз Сина тј. Син шаље Духа по ономе што је сам обећао да ће од Оца послати Духа, и то је временско послање Светог Духа кроз (од) Сина. Па разлог је тај што то тако стоји у Светом Писму такво смо откривење примили од Бога, такви су међусобни односи и само постојање св.Тројице и тако су светитељи протумачили и учили о Светом Духу и међусобним односима у св.Тројици.
  12. То је Рођо она екуменистичка крштењска теологија, врло лукава работа, имали смо овде на форуму многобројне расправе и писанија на ту тему, једноставно врло лукаво користе оно у канонима да се у Цркву не примају поновним крштењем неки који су у јереси и као и оно да постоји само једно крштење, и онда им испада као да има истинито крштење у јересима и као ето признају се на крају крајева и као и црква. А то је сам оксиморон нонсенс парадокс да постоји истинито крштење у јересима, па ако је јерес у питању како може да буде истинито крштење. Него су ту у питању друге теолошке ствари зашто се не крштавају они из јереси када прелазе у истиниту праву Цркву, не да им се због тога аутоматски признаје да у јереси постоји истинито крштење и благодат и спасење.итд.
  13. https://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/sredisnje-molitveno-slavlje-molitvene-osmine-za-jedinstvo-krscana-u-zagrebu?fbclid=IwAR0Hv4F-7VNbAdCeKM3iwNrfnOkqSmCIdCkmua9N9jfj2NSgH8TlA11gFPA Мене је ово стварно погодило, ајд нећемо о екуменизму иако је и он лош, али зар мора баш у том храму, ово је благо речено срамота.
  14. Спознање Бога јесте планина оштра и висока, тешка за успињање – већина људи једва да досегне њено подножје. св.Григорије Ниски
  15. Да, јесте тај часовник баш стар пример, читао сам раније о тим свим новим сазнањима наука математика филозофија логика, и има доста нових аргумената и теза и против и у корист часовника, по мени, минимално је фифти фифти резултат утакмице, иако лично субјективно мислим да је "корист" ипак мало у предности. Да, дизајн комплексност, предходно искуство познаје ствари, часовник цигла, знамо да је направљено тако како је направљено и зато и извлачимо (индикацију) закључак да мора да буде нека интелигенција и план како да се направе такве ствари јер не могу саме по себи и без неког интелигетног плана да се направе. Часовник јесте комплекснији од цигле која је једноставнија направљена дизајнирана ствар, али ми рецимо данас можемо да наведемо пример спејшатл који је опет много комплекснији од часовника, онда значи није само фора да ли је нешто комплексније или није, него које индикације извлачимо на основу дизајна (и комплексности) тог објекта ствари, часовник прича, ако би видели да сви његови делови складно функционишу у једну функционалну целину и да ако не би функционисао један мали део онда не би финкционисао часовник као целина и онда је индикација да треба да имамо и неког конструктора тог часовника који би га на интелигентан начин спојио у једну конструктивну целину (то знамо и из искуства), и индикација је да је свет тако исто сличан овом часовнику сваки део има своју функцију у оквиру целине и ако не би било тако онда свет не би функционисао и ако је свет тако конструисан онда има и конструктора тј. интелигетног дизајнера. Сад даље не могу најбоље да те разумем, ако нема шема и облика у природи (ваљда немамо уплив људи) онда значи да нема творца, кажеш наравно да не значи, зар онда то није баш "чиста" вера у Бога као Творца, не требају нам неки додатно "спољашњи" разлози и увиди да постоји Бог творац. Мислим да се постоји паралела са појмом наше људске интелигенције и Божанске интелигенције у смислу да је потребна (интелигенција) како би се направио план и функционисала ствар дизајн који жели да се направи, јер Божанска "интелигенција" има у свом "уму" , још пре почетка свега, план и дизајн концепт свега што тек треба да постане, ми то код Бога видимо као "интелигетно" и умно, то нам је дато по откровењу, то је као слика како Бог "функционише" иако је Бог изнад сваке природе и суштине и интелигенције, али ми Његово деловање видимо као интелигетно, за Бога се каже да је Љубав и ми не знамо како то Он постоји као Љубав, али видимо како делује све кроз љубав и онда тако можемо да видимо и знамо да је стварно сав Љубав, тако нешто слично и са интелигенцијом код Бога.
  16. Нисам мого пре,...... овај види Јустин,.... падају ми на памет ове ствари ...... али проблем са тим неким цивилизацијам и програмима јесте..... прво и ми смо ипак нека цивилизација напредна тренутно толико...... али и напредоваћемо следећих милион година и достићи ћемо ту сада нама напредну цивилизацију и опет нећемо да имамо матриx према неком другом или према сами себима..... Али главни провлем јесте што причамо о ентитету који ствара свет...... пре постанка тог света.....значи када није постајала твар и природа и природни закони,..... значи то је једна потпуно другачија ситуација,..... немамо ни време и простор и законе,..... тамо је све потпуно другачије и потпуно други закони и осећаји и све остало..... не можемо да замислимо и да представимо сами себи то стање постојање пре овог садашњег постојања ове творевине и света људи..... тако да та цивилизација Јустин је нека матриx цивилизација и за саму себе ...... ма ок знам да си све ово навео мало као и у шали али ето извео сам неке индикације .... видиш ништа без индикација....
  17. Нажалост то гура и е.Јован, и наравно тај наш вајни Музеј и овај нови директор Ристић, па Јевреји који су се стручно и профи бавили геноцидом над својим народом имају спискове и пребројено поименично за Аушвиц и укупне жртве 2.Рата и опет имају јасан наратив и концепт о много више својих жртава. Док ето само нама се намеће вештачки да мора бити свака жртва пребројана и то је то нема више других наратива као код Јевреја и њихових жртава. Срамотна работа.
  18. Знам да не можемо класично доказати, зато се и говори на нивоу индикације или посредно или нивоу назнака наговештаја и слично, иако је Тома Аквински децидно тврдио да може доказати, има добрих ствари код њега али нисам сигуран да можемо тврдити да можемо 100% доказати, не знам можда и може али лично тренутно сматрам да је на нивоу индикација. Иако ми хришћани знамо да пише у Светом Писму да небеса казују славу Божију тако да постоји неки одређени начин на који можемо да кроз твар дођемо и спознамо Творца, како баш тачно није ми познато 100%, могу само да нагађам.
  19. Одавно сам се бавио интелигетним дизајном, колико се сећам на прву лопту рецимо онај Williamov часовник. Ако постоји дизајнер, који онда дизајнер може да буде осим Бога ?
  20. Колико знам и колико се сећам (било је и дискусија на разним темама форума) теорија вероватноће је врло комплексна и тешка област математике, није довољно само рећи имаш бесконачно могучности и решио си проблем неке вероватноће, на пример, неко игра седмицу лото и сад што више уплаћује већа је шанса да добије, уплаћује рецимо милиљарду листића, јесте да је већа вероватноћа да би добио да је уплатио рецимо само 1.000 листића, али опет не значи да био добио и са милиљарду листића и да тера још више листића, колико се сећам има ту још разних фактора вероватноће који утичу на могућности добитка. Тако је слично и овде, иако лично мислим да је ипак мало више вероватноћа према интелигетном дизајну.
×
×
  • Креирај ново...