Jump to content

елТорнеро

Члан
 • Број садржаја

  765
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О елТорнеро

 • Рођендан 12/06/1982

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

елТорнеро's Achievements

 1. "Позната негативна размишљања Доситејева о калуђерима и калуђерском животу, ослоњена на сопствено искуство, иако оправдана, нису православна размишљања о монаштву и значају монаштва у историји хришћанске цркве." (Владета Јеротић)
 2. Умочио је руку у зделу заједно са Равијем, знак непоштовања.
 3. А курва је жена која полно општи невенчана, или венчана леже са другима. Два вида прељубе, курвања. Свакако тежа поруке апостола је на духовној прељуби, прељуби душе.
 4. Цитирани укор свештеника је упућен њему, а не њој. Њој би било речено нешто друго, можда: " Ти млада жено, јер девојка више ниси, ризикујеш да останеш без свога изабраника, и да тражиш другог. Ваљало би да, што пре у договору, озваничите своју везу, и да родите човека на свет."
 5. елТорнеро

  Време баба

  Тачно деда сам, не спорим, не знам само због чега ми претиш?
 6. елТорнеро

  Време баба

  Моја ташта је постала баба са четрдесет година, оно што зовемо животом се тада завршило, почетак патњи. Драгана са четрдесет си баба, колико ти је времена остало? Не треба ми одговор на ово питање, теби треба.
 7. Имам утисак да нам није циљ разумевање онога шта се стварно дешава већ нека занимација, као код видео игрица. Он је озбиљан, не игра се, вредан је, интелигентан, послушан ( коме?) и упоран. Опасан! Добио је задатак да скува жабу, и скуваће је, ако је не опрљи па му искочи из лонца. Како се супротставити томе, нама је до забаве, клопе, пића, музикице, провода, ми смо добровољно жабе.? Овај се форум бави Мирољубом! Еј Србијо! Овде се само разглаба о онима који нас кувају, и као и све жабе крекећемо у млакој води.
 8. ОСМЕХНад људским смехом од среће и кукњавом од несреће носи се један тајанствени осмех, што греје, а не пали. Тај осмех је савршено несличан осмеху циника и презирача, што леди.Осмех мајке над раздраганим или болним дететом и осмех светитеља над моћним и слабим, личи на тај тајанствени, узвишени осмех.Шта значи тај осмех ако не саучешће у радости радосних и тузи тужних?Шта каже тај осмех ако не, да ће се претерана радост на земљи ускоро умерити жалошћу и да ће се претерана жалост на земљи ускоро умерити радошћу?Мучно да две животиње на земљи јасније изражавају сумашедствије човека као мајмун и хијена. – Старај се, да се што више уздржаваш од лудачке гримасе мајмуна и лудачке хипохондрије хијене.Сети се увек тајанственог и милокрвног осмеха сличног осмеху мајке и светитеља – осмеха што изражава нормалност, здравље, мудрост, милост и вечност. И вечност – јер смех и плач су пролазни, док је осмех трајан. (Николај Велики)
 9. Ако хоћеш да ти буде стварно боље потруди се да тог човека избациш из својих мисли, и помоли се за њега, то помаже. Немој бити следбеник мржње према човеку.
 10. Био сам му огорчени противник годинама, онда, гледајући ко га напада и зашто почех да га браним, јер нисам мрзео њега већ његова дела. Слушајући и даље којешта почињем да га волим.
 11. СЛАБИЋЗлочин је слабост, а не снага. Злочинац је слабић, а не јунак.Зато сматрај свога злотвора увек као слабијег од себе, па као што се не светиш слабом детету, не свети се ни злотвору. Јер он није злотвор по снази, него по слабости.Тим начином гомилаћеш снагу у себе и бићеш као море, које се не излива да потопи свакога дерана, што се у њ баца каменом. ( Николај Жички)
×
×
 • Креирај ново...