Jump to content

Августин

Члан
 • Број садржаја

  1695
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  4

Последњи трофеј

Августин је имао/ла садржај са највише реакција!

4 Пратилаца

О Августин

 • Рођендан 04/02/1996

Скорашњи посетиоци профила

3216 посетилаца

Августин's Achievements

Дуго је са нама

Дуго је са нама (7/9)

3.2k

Форумска репутација

 1. Послушао сам поново ову послушницу која је очито борац против новог светског поретка али што је врло инди8кативно и против фискалне касе на којој је наводно жиг антихриста и три шестице.Један мој друг држи ресторан и кад су уведене те касе питао сам га да ли је то добро.Он ми је рекао да јесте јер запослени не могу више да поткрадају фирму продајући свој пиће.Нико други у име манастира није причао против фискалне касе сем ње којој наравно директно смета.С обзиром да прича против патријаршије која се наводно повезала са папом и сличне глупости можда иза овога стоје артемити. са друге стране тачно је што каже да су иконе и кнјиге биле јефтине јефтиније чак него код издавача тако да је све ово баш чудно.
 2. Не могу да верујем да их је неко наговорио .То би било као да човека неко наговори да скочи прозор и ништа му не да за узврат.Мени изгледа као да их је неко уценио.
 3. Па ниси сасвим у праву имењаче око тога да не знамо ко је у праву. ја бих то овако поставио и ово је сигурно што ћу рећи тако.Монахиње сигурно нису у права а друга страна ко год то био можда јесте а можда није у праву.На име оне сигурно нису у праву јер дају изјаве за медије и буне се чак се или од њих или њихове околине шири прича да истерују игуманјију из манастира и никаквог оправдања нема за њихово понашање. Чак да их је неко тукао или слично требало би то да пријаве црквеним властима и полицији а није их тукао саме траже да име се да контрола над парама..У свакој анализи наиме треба да поступамо фенеоменолошки дакле да полазимо од онога што се види, а види се оно што сам написао и то сви виде, па онда да гледамо шта још има.Нико их није ни оптужио за злоупотребе.Једноставно има више пара него што њима треба и митрополија је преузела контролу.Тако је и са Острогома и са другим манастирама у којима је слична ситуацији.Не знам што су то уопште битни неки како их зовеш"попови" јер они никако неће моћи да контролишу новац.
 4. Зашто би било који епископ полагао рачуне збо0г онога што има право да ради и то свима.Гледам синоћ на фејсбуку нека баба од 70 година даје изјаву за јавност пише доле искушеница м.Рако0вице.Та Данас су вероватно искушенице и курири црквени великодостојници.Дотакли смо дно.
 5. Без обзира који је повод монахиња за ово појављивање у јавности то је до сада нечувено у нашој историји и оне то знају.Може неко да се пита па зашто то раде.Оне нису глупе и знају да ће због овога бити кажњене што и треба.Дакле неко их је наговорио да то раде и оне се не боје последица.Ја живим У Раковици 35 година и понекад идем у манастир.Не сећам се да је манастир икада имао духовника-јеромонаха него су увек служили мирски свештеници.Монахињама је неко обећао да ће их примити или их је нечим уценио јер се иначе не би овако понашале. И њихов је исказ потпуно непримерен да говоре како ће бити млади поп у женском манастиру.Као да читаме неке памфлете о женским католичким манастирима из 18 века.Ко је онај народ.Ако су то парохијани свака прича о мирским свештеницима постаје смешна.Ако нису ко су онда.Зашто је Борба за веру прва објавила позиве на протесте, ми наиме не знамо коме они служе-тај сајт..Срамота је да монахиње траже било какве паре јер су оне положиле завет сиромаштва и не би се баш требале узбуђивати због пара. Ово има и другу причу,а то је форсирање и истицање патријарха Павла на рачун садашњег патријарха. Монахиње су веома добро припремљене за медијски наступ.У том смислу било би добро да Патријаршија објави зашто је поставила благајника. да ли .Свашта је могуће и не треба бити сентименталан и наванОпет кажем оне знају у шта су ушле и ми знамо али је веома чудно зашто. Прича да су зли попови преварили патријархга иде на то да се прича да је патријарх сенилан или слично.
 6. @Аристарх Svakako da si dosta u pravu ali i ja sam.Ti koji su budale postaju i NATO agenti.Сећам се када се појавио Горбачов и кад се видело да уништава СССР питао сам једног пријатеља да ли је дотични будала или издајник.Он ми је одговорио да је и једно и друго јер само будала може бити издајник.То се може односити и на ове домаће издајнике.
 7. Ako разумеш да су неки на вези са НАТо службама све ће Ти бити јасније.
 8. Meni izgleda da je neka pometnja u taboru neprijetelja Sinoda i naše Crkve.Glavni neprijatei se ne oglašavaju a njihovi botovi su poludeli kao i pojedinci sa BF.Neko bi trebalo da analizira šta se dešava.
 9. Па из тога што си рекао да они нису изопштени па не можемо да прекинемо општење са њима нужно следи да треба да служимо са њима.Зато сам рекао да нам вређаш интелигенцију.
 10. Прођи се ти ове напаћене Српске цркве и мученичког народа.
 11. Зашто нам вређаш интелигенцију.
 12. Уосталом није тачно да ниједан Сабор није осудио турке.Осудио их је и Сабар РПЦ и наш и ко зна чији.Значи турци могу да се мешају у послове других автокефалних цркавба а ови не смеју да осуде то мешање.Ово је толика увреда не само за црквену свест него и за интелигенцију свих нормалних људи.
 13. Како те није срамота да браниш расколнике због који је чак пала и крв правоверних хришћана.
 14. Да ли римокатолици дозвоавају да се православни причешћују код њих поштп се обрнуто практикује доста?
×
×
 • Креирај ново...