Jump to content

Justin Waters

Члан
 • Број садржаја

  15703
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  20

Последњи трофеј

Justin Waters је имао/ла садржај са највише реакција!

6 Пратилаца

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

24986 посетилаца

Justin Waters's Achievements

 1. Гледај то овако: Украјина је тотално распаднута на економском и војном плану, не могу да преживе од мјесеца до мјесеца без упумпавања новца са запада и то примарно од Америке као и достављања оружија од тих истих. Већ су све живо ангажовали у овај рат 6 или 7 мобилизација је, још само нису и жене убацили. Дакле ово сад што добијају територије има смисла за њих само ако ће их задржати, а то могу само да са друге стране имају земљу која је распаднута на економском плану, и која је исто тако одрадила 6 или 7 мобилизацију, која нема више свог оружија ни новца него их снабдјева Кина и Иран у свему. Пошто немају такву Русију преко пута, имају једну Русију која има рекордне приходе, која тек покреће 1/2 мобилизацију, који су се консолидовали са својим савезницима, обезбједили путеве економије, инспирасли друге да се преиспитају на свом геополитичком путу и која практички како рече Путин прије мјесец нису ништа озбиљно ни започели. Пази ово је јако битно, они стварно нису ништа стварно започели јер су досад ратовали у оганиченим капацитетим и задатим циљевима специјалне операције. Анексијом 4 регије, и њиховим инкорпорирањем у оквир Руске Федерације постављају оквире за легални ангажан комплетног руског потенцијала, а да при том још имају и подршку становништва да то ураде (за шта би је тешко добили да су то урадили на почетку). Дакле ускоро Русија почиње ратовати у пуном капацитету, и онда ће се стварно ствари промјенути на фронту и кад прегазе Укре на ово јада што покушавају да поврате, шта ће им онда остати више да се одупру? Остаје само директно учешће НАТО-а, а то значи онда и диркетно слање г.Кинжала са нуклеарним главам, а онда о том потом причаће ко преживи. Иначе треба запаазити, а Оби је већ поставио. Опек+ смањује производњу нафте и тиме повећава цијену. Ово је много много значајнија ствар него некакве територије које руси привремено губе, јер овим се заправо директно руши колективни запад. Руси сервирају хладну освету, јер како су срушили Амери са Арапима СССР 80'тих тако што су преплавили тржиште нафтом и оборили цијену урнисавши СССРу економију која је грцала због рата у Афганистану, сад се дешава обратни сценарио у коме учествује С.Арабија, овај пут умањивши производњу нафте која је западу толико у овом моменту потребна да би се обориле цијене и подстакао економски развој који је урнисан короном, јер је сенилни Бајден ишао скоро да вуче за рукав шеике да повећају производњу, па је мало прошао као бос по трњу.
 2. Не бих рекао да се ту ради о слози. Ту има много уцјена и пријетњи, дакле типично мафијашко рекетирање попут рецимо САД према Њемачкој. Њемачка уопште на почетку није била вољна слати оружије него само шљемове, хуманитарну помоћ, примати избјеглице па су тек касније поклекли, али даље је Бундевер одбијо скоро да изглаза резолуцију о слању тешко наоружањ у Украјину. Имаш онда Мађарску која у потпуност одудара сад већ и иде својим путем. КАда је почело питање расподјеле енергетских ресурса ту се поготов не могу сложити око наметања санкција Русији. Па онда плаћањер у рубљама једни пристају други не...дакле нема слоге него само поткусуривање, гледање смаог себе, враћање некоих дугова, пристајање на уцјене и притиске итд...
 3. Слога запада је илузија. Почела је са короном, а наставља се у овој глобалној кризи свега. Заправо је реалније отварање старих подјела, Британија вс Њемачка, или Њемачка вс Пољска итд...То ће сад поготовo када је у питању Њемачка доћи до изражаја због америчке саботаже сјеверног тока (Заправо вјероватно су Пољаци извршитељи, Амери налогодавци и Шведи и Данци логистичка подршка). Почели су се свађати у вези расподјеле енергетских ресурса, а јужне земље оптжују Њемачку да је себична јер субвенционира фирме ради губитак због виоских цијена енергије. Пољаци траже репарацију из другог свјетског рата што апсолутно нема смисла у заједници с Њемачком осим ако не постоји дугорочни план да се ЕУ уништи и да се формира некио нови потпуно про-амерички вазални блок против Русије, кандидат је Интермарум тј иницијатива три мора. Дакле ове зиме ћемо видјети све само не слогу запада.
 4. Шта је поента те аспирације за Словенима или словенством? То ће бити прије пропали концепт из 19 вијека који нема никакве реалне основе. Словени су Пољаци, Чеси, Словаци, Украјинци који поготово данас нема шансе да остваре икакво јединство са Русијом. Нити су Црногорци нити Македонци нешто загријани, једино су Срби и Бјелоруси спремни на некакав вид јединства и међусобне подршке. Тако да ни ово правослани словени не знам какав значај има, кад је стање такво да смо данас ближи по духу и узајамним интересима са Чеченима или Сиријцима него рецимо са православним Бугарима или Румунима. Реално, ако су Руси кренули да обнављају империју како би осигурали сигурност своје земље, онда онам одговара слом колективног запада, и евроазијске интеграције, а то значи и добре везе са Турском рецимо поред Русије, и Кине, а у најидеалнијем случају да Њемачка прогледа и не дозволи да је опет Америка и Британија увуку у геостратешки ћорсокак у коме би се опет родио неки Хитлер који ће се светити због понижене Њемачке.
 5. Ко је мислио? Руси? Када су они то објавили да им је циљ да заузму Украјину за 10 дана или макар да је нешто процурило што би на то уаказло? Циљ заштите становништва ће пропасти онда када Руси одустану и признају пораз, све до тад можемо само да правим разне инсинуације које немају везе са реалношћу.
 6. Циљ СВО је био заштита руског становништва унутар Донбаса, демилитаризација и денацификација Украјине. Украјинска војска је поражена, већим дијелом денацификована, и ово данас што ратује је НАТО 1/1, не само са НАТО оружијем, и логистиком него страни НАТО војници обучени у Украјинске униформе. Ствар је у томе да Руска врхушка има сасвим сигурно стратегију, ако хоћеш тако шта и како даље уколико ствари ексалирају. Сигуран сам да имају и план како поступити и ако све ово ескалира да је употреба нуклеарки неизбјежна. Оно што нису били сигурни је како ће економија да се креће ко ће их све подржати или бити спреман на сарадњу, и ово се испоставило да је испало одлично и да се сада мирне главе могу подићи улози. Није случајно што се позив на мобилизацију десио након самита Шангајске Организације гдје је Русија добила гаранције да може ићи даље и да ће се економска сарадња наставити. Они који бјеже авионима са каратама које коштају 9000 евра нису они који су обичан свијет и бјеже од страдања. Ти који бјеже авионима са тако скупим картама су они попут руских блогера који Стејт Департменту достављају листу људи који активно сарађују са Кремљом. Русија није објавила тоталну мобилизацију, него 1% од онога колики су јој потенцијали, дакле уопште нема разлога да неко бјежи јер се у војску шаљу војници са ратним искуством и то добро плаћени. Наравно да неће бити лако за руски народ, осим ако не желе да живе у деколонизованој Русији, треба да се стисну на шта су свакако навикли и да однесу још једну побједу у још једном отаџбинском рату. У питању је Русија као држава и нација и са овим нема зајебанције.
 7. Откуд ти знаш да није била успјешна? Откуд знаш да тренутни развој догађаја није био упланиран од стране руског руководства, и да сад само слиједе зацртану агенду са минималним прилагођавањима? Украјина је у потпуности демилитаризована, што се тиче оног украјинског дијела, војска десеткована, војни капацитети униптени и све што тренутно ратује са украјинске стране односи се на НАТО. Дакле што се тиче саме Украјине, СВО је испунила циљеве. Умјешао се НАТО и наравно да се прелази на рат. Наивно је помислити да Русија тренутну парцијалну мобилизацију спроводи јер су наводно присиљени. Нису уопште присиљени, и знали су да ће ово да ескалира до ове мјере и спроводи све што треба да се спроведе и што је по плану. Русији требају овакви догађаји. Пета и шеста колона ће из Русије, Новорусија ће у Русију. Процес чишћења је на дјелу. Русија ће имати више станоцника када се све ово заврши, у најгорем случају исти број с тим да ће добити нову свјежу крв, а они којима је душа и глава на западу слободни су да иду тамо.
 8. Не вјерујем да ће бити неког напретка на херсонском фронту осим да мало поправе линију, миркопукотине након неуспјелог украјинског контранпада почетком септембра. За Русе је приоритет да ослободе Доњецку област и то ће током ове зиме помало да раде излазка на административне границе, док ће се утврдити на садашњој линији и мљети Украјинце дуж те линије. Рат се води не за територију Украјине, него за колапс колективног запада.
 9. Па гађали су али нису постигли што су жељели. Није никад нико, ни од Украјинаца тврдио да су опколили руске војнике у Херсону. Не знам да ли конташ шта се десило овдје. Руске снаге, далекоментим пројектилом оштетиле брану и кроз оштећене уставе је потекло 100м3 у секунди, ниво Ингулеца се подигао нагло за 2.5м и наставио је расти. Понтонски мостови који су били раније постављни нивелисани су према обали што је подизањем нивоа ријеке онемогућено и они су напросто однешени. Укропи који су остали, нису могли физички да се врате осим да пливају и вјероватно су након тога засути артиљеријом и елиминисани.
 10. Не него ће ЦНН, ББЦ, индех.хр и јутарњи лист? Да неће можда да љуби земље које те затварају и изопштавају из друштва ако имаш имало разумјевања за руску позицију?
 11. Ја сам се много узнемирио и изнервирао око ових догађаја на харковском фронту. Ако се гледа појединачно и изоловано може изгледати да је све отишло до врага, а може бити и да просто Руси свјесно раде што раде, тј нису ојачали харковси фронт, што је за посљедицу имало да се повуку пред укроофанзивом. Знали су они добро да се све то спрема и чак су и раније почели са повлачењем преко него су Укри досегли врхунац напада. Елем коме се да читати, кратак осврт на енглеском језику, ко је слаб с енглеским нека ископира текст у преводиоц или укључи превод на прегледачу..преводиоци данас раде добар посао. Inspired by the Background of Tantrums About Kharkov and So on – Read & Think – Сталкер Zone WWW.STALKERZONE.ORG Укратко...води се рат за промјену свјетског поретка, гдје Украјина није никакав циљ сам по себи већ само једно поље на шаховској табли.
×
×
 • Креирај ново...