Jump to content

Др Јована Стојковић - Све што сте желели да знате о вакцинама али је на ТВ цензурисано

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 часа, Поуке.орг инфо рече

@Јована Стојковић Поштована Јелена, желимо Вам добродошлицу на Живе Речи Утехе. 

Верујемо да ће Ваше присуство на теми разјаснити многе ствари, али у духу здравог дијалога да дође и до сукоба мишљења, што је свакако нормално за форум 

Mogla bi Jovana da se ukljuci i na drugim slicnim temama imali bi sta pametno da cujemo...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Јована Стојковић рече

Скорашње истраживања италијанског брачног пара научника Монтанари- Гати, у свом узорцима вакцина у Италији показало је присуство наночестица.

Наночестица чега тачно?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Јована Стојковић рече

Обавезна вакцинација је пар екселанс правно питање

Није. Јер право, као и у многим другм областима, само обликује оно око чега постоји консензус у датој науци.

Право је овде само обликовало и преточило у закон препоруке медицинске струке.

Тако да је ово „пар екселанс" питање медицине и повезаних струка и на том терену би и расправа требало да се води.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Поуке.орг инфо рече

@Јована Стојковић Поштована Јелена, желимо Вам добродошлицу на Живе Речи Утехе. 

Верујемо да ће Ваше присуство на теми разјаснити многе ствари, али у духу здравог дијалога да дође и до сукоба мишљења, што је свакако нормално за форум 

Да ли је уредништво спремно да носи на савести децу која ће умрети од малих богиња и других спречивих болести јер је овде неко прочитао небулозе? Не могу да верујем колико сте ниско пали зарад повећања читаности. Одох да читам Блиц, моралнији је. И да гледам Задругу, Митровић бар не тврди да је православан. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Јована Стојковић рече

@VaSa110 Ја сам и у првом одговору написла синтагму "обавезна вакцинација" и не видим у чему је проблем? Вакцинација као медицинска процедура јесте медицинско питање и ту немамо никаквих несугласица , јер се можете вакцинисати до миле воље и нико Вам то не спори.

Kako kao lekar mozete da tvrdite da je nesto stetno po zdravlje i da istovremeno ljudima kazete da mogu to da rade do mile volje svojoj deci??? Mi koji smo punoletni naravno imamo slobodu da se trujemo, da pusimo, neumereno pijemo i slicno, ali nemamo slobodu da trujemo decu. Zato je Vasa pozicija o izboru neodrziva. Vakcinacija dece mora da bude zabranjena ako jeste stetna.

Mogu da razumem politicara koji hoce kompromisno resenje koje ce zadovoljiti njega i njegovo biracko telo ali kako lekar moze da se zalaze za izbor kod vakcinacije dece ako misli da je vakcinacija stetna po zdravlje?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Avocado рече

Mogu da razumem politicara koji hoce kompromisno resenje koje ce zadovoljiti njega i njegovo biracko telo ali kako lekar moze da se zalaze za izbor kod vakcinacije dece ako misli da je vakcinacija stetna po zdravlje?

Колико сам ја испратио антиваксере они се не залажу за избор да се деца вакцинишу или не, већ да се ваљда обзнани јавно шта садрже поједине вакцине па онда да се поведе нека шира друштвена расправа о томе да ли је то ок или не.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Јована Стојковић рече

Тачан састав се не зна, јер је документација при регистрацији "службена тајна", а произвођач има права да супстанце које се користе у току производње, а могу остати у вакцини, не помене

Ovo je ( po meni :buba: ) i glavni problem cele price.

Ako je ovo istina, zbog cega se krije koje supstance se koriste za proizvodnju vakcina ? Pa, za svaki lek, postoji dokumentacija , sastav i primena i kontraindikacije.

Recimo, dobio sam da pijem Amitriptilin zbog atipicnog facijalnog bola. Prvi put sam cuo za taj lek i kada sam pogledao, video sam sta je i koja je svrha leka. Drugo, kontraefekti, dobio sam , prvo, pospanost i nocne more, gubitak koncetracije i na kraju tesku vrtoglavicu i nesanicu ( koja je trajala nekoliko dana ) i prestao sam da pijem lek, jer, sve ovo sto sam imao i pise i navodi se u dokumentaciji kao moguci kontraefekti za taj lek,.... ( sada pijem lek sa b vitaminima,... KELTICAN forte Kapseln 40 St,.... iz Nemacke,..... koji pomaze za regeneraciju svih nerava u organizmu, pa, ko ima problem moze da proba, ....pijem oko 10. dana i malo mi je bolje )

Znaci, i vakcina bi trebalo da ima sve ove parametre u vezi sastava i mogucih kontraefekata. Da li vakcine imaju odredjenu i tacnu dokumentaciju u vezi sastava i mogucih kontraefekata ?

Pa, na osnovu toga, da se moze videti, da li ima ili nema opasnosti za vakcinisanje ?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Да ли је уредништво спремно да носи на савести децу која ће умрети од малих богиња и других спречивих болести јер је овде неко прочитао небулозе? Не могу да верујем колико сте ниско пали зарад повећања читаности. Одох да читам Блиц, моралнији је. И да гледам Задругу, Митровић бар не тврди да је православан. 

Ma polako, neka teme. Vec je u ovodnom dijelu pala provala kako su vakcine pravno-socioloski problem koji je odmah pobijen, a tek smo poceli. Na ovoj temi se nema sta nauciti, vec prosto sto tema bude odmicala antivakcinerska propaganda sve vise prokazana kao nebulozna.

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Не буди искључив, и мани се те патетике у држави у којој фармацеутски лобији читав народ користи као заморчиће.

Зар је проблем дискутовати. Ако Јована нема аргументе, лако ће бити дисквалификована. Колико видим овде је већина антиантиваксерски расположена. Тако да нема бојазни да ће неко бити "прелашћен".

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Жељко рече

Колико сам ја испратио антиваксере они се не залажу за избор да се деца вакцинишу или не, већ да се ваљда обзнани јавно шта садрже поједине вакцине па онда да се поведе нека шира друштвена расправа о томе да ли је то ок или не.

Ovi naši se upravo zalažu za izbor, to im je glavni "talking point"... a i naša uvažena gošća je to posebno naglasila u svojoj prvoj poruci i to velikim slovima:

пре 12 часа, Јована Стојковић рече

Хвала на позиву и отварању ове теме , обзиром да је цензура изразита и да је ово једна од најзабрањиванијих тема. Акценат бих ставила на ОБАВЕЗНОСТ вакцинације, која је првенствено социолошко и правно питање.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Моје искуство са лекарима је тако "добро" да им буквално не верујем ништа.

Како се лечим?

Па наравно идем код бабе врачаре.

Имам неколико пријатеља лекара. Сви су ми потврдили да сарађују са фармацеутским лобијима. Иду на као нека усавршавања која плаћају поједине фармацеутске компаније. Заправо та усавршавања не служе ничему другом до да врбују лекаре за те компаније. После немилице исписују баш лекове које производе те компаније.

Да не причам о сведочењима пацијената, од којих је део мојих рођака, који су не знајући ништа о медицини и овој фармако мафији били дословно заморчићи неким експерименталним лековима.

Заиста ми је фасцинантно поверење у ову мафију коју гаји овде један број форумаша.

Сад ће ови правници и остали паметњаковићи да ме убеђују како је то немогуће јери држава контролише све, аха, па шта онда кењате противу државе и система кад је тако савршен?

Онда је Вучић краљ и треба само да ћутите и гутате разне пилуле.

У оваком полуколонијалном систему у овој држави која је у тоталном расулу ја треба да верујем да је медицина изван корупције и да нема малверзација и злоупотребе. Ма иди бегај.

И ово донирање органа је посебна прича. Што каже Кампонески, да је овакав закон донет у једној држави као што је Шведска ја им не бих веровао, а не у једној Србији у којој министра здравља зову др Смрт.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, grigorije22 рече

Prica sa tim vakcinama je sto ih uvozimo pa one mogu da budu loseg kvaliteta kao i svaka uvozna roba. Zasto Torlak ne bi ponovo pravio vakcine kao nekada?

Зато што држава неће да улаже паре

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Жељко рече

пре 20 минута, Bokisd рече

Ovo je ( po meni :buba: ) i glavni problem cele price.

Ako je ovo istina, zbog cega se krije koje supstance se koriste za proizvodnju vakcina ? Pa, za svaki lek, postoji dokumentacija , sastav i primena i kontraindikacije.

Ne krije se. Možete da odete na sajt Agencije za lekove i medicinska sredstva, da odete na pretraživanje humanih lekova, link:

https://www.alims.gov.rs/ciril/lekovi/pretrazivanje-humanih-lekova/

da nađete svaku vakcinu koja se ovde koristi.

Evo npr. Pentaxim

https://www.alims.gov.rs/ciril/lekovi/pretrazivanje-humanih-lekova/?id=341220

I unutar toga imate sažetak karakteristika o leku u kojem možete da vidite i sastav i neželjena dejstva

https://www.alims.gov.rs/ciril/files/lekovi/smpc/515-01-00535-14-001.pdf

Bukvalno možete za 1 minut na internetu da dođete do sastava, primene, kontraindikacija i neželjenih dejstava za SVAKU vakcinu...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...