Jump to content

-Владимир-

Члан
  • Број садржаја

    4876
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    1

Последњи трофеј

-Владимир- је имао/ла садржај са највише реакција!

4 Пратилаца

О -Владимир-

  • Рођендан 01/28/1980

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    Beograd

Скорашњи посетиоци профила

24666 посетилаца

-Владимир-'s Achievements

  1. Вода ће се вероватно ускоро вратити у корито и не верујем да ће дуго бити блатњаво и непроходно, посебно по јунском и јулском сунцу. Све и да су Руси хтели да осујете Украјинску офанзиву рушењем бране, што би по мени требало да буде задња алтернатива, зар не би било много паметније да то ураде кад војска крене да прелази реку и успостави мостобрана на десној обали, чиме би одсекли део војске у блату и без могућности снабдевања и евакуације. Једини разлог коју би, по мени, Руси сада имали да сруше брану је покривање повлачења војске, што за сад не видим да раде. Не знам, можда Руси и јесу кривци али мени некако није логично да ураде тако нешто у овом тренутку .
  2. Не верујем да су Руси срушили брану. Ако је веровати овој мапи скинутој са нета, десна обала Дњепра је доста нижа него лева, тако да ће Дњепар највише платити обалу коју држе Руси због чега ће морати да напусте своје утврђене положаје. Такође доћи ће до прекида снабдевања Крима водом због пада нивоа воде изнад бране што опет не одговара Русима. Тако да, Руси рушењем бране губе доста а не добијају ништа.
  3. Колико је мени познато, једина муниција са осиромашеним уранијумом коришћена у бомбардовању Србије је граната 30 мм испаљивања из А-10. По америчким статистикама, испаљено је 31000 таквих граната, при чему свака граната садржи око 300 грама ОУ. То значи, око 9,3 тона ОУ је бачено на Србију. Иначе ОУ се користи само као пенетратор у топовској муницији, у ракетама и бомбама се не користи, јер нема сврхе. ОУ је ефикасан у пробијању тенковског оклопа јер има јако велику густину и самим тим велику кинетичку енергију, такође у додиру са кисеоником спознамо сагорева, тако да има два ефекта. При удару сагоревају спољашњи делови уранијумске гранате и долази до самооштрења гранате и тиме лакшег пробијања оклопа и ,после пробоја, запаљивања муниције и горива у тенку. Колико ја знам, Украјинци су добили само муницију са ОУ за тенковски топ 120мм у непознатој количини. Иначе ОУ није страшно радиоактиван сам по себи, али је изузетно токсичан и јако опасан ако се удахне или прогута. А пошто као што рекох у додиру са ваздухом сагорева, и претвара у прах, лако продире у земљиште и воде.
  4. Знам у ком контексту је рекао и страшно је у сваком контексту. Мислим да њега треба да буде стид. Да има минимум мозга или бар емпатије не би извалио онакву глупост.
  5. Нема разлога за забринутост, наш градоначелник ће се побринути за све.
  6. Плус експлозија је превише јака за било шта што дрон може да понесе. Највероватније гранате 155 милиметара, а с обзиром на то да су нека оклопна возила погођена директно, иако у покрету, врло је могуће да је испаљено неколико ласерски навођених граната екскалибур.
  7. Компоненту, не цео систем. Систем се састоји од командног дела, радара и лансера ракета. Уништен је један лансер са 4 ракете.
  8. Прихватиш све то и гураш даље. Гледаш да се не оптерећујеш много око ствари које не можеш да промениш. Као у оној кинеској причи, кад је лоше : "и то ће проћи", кад је добро :"и то ће проћи".
  9. Успешне земље су успешне јер конфликте тренутно решавају у своју корист, а иначе је то динамичан процес успона и падова . Сада је у Европи присутна нека врста pax romana, па ти изгледа као да то може да траје довека и да је то неко ново епохално цивилизацијско достигнуће, али као и оригинални "римски мир",неопходно је да га неки нови варвари својом кожом плате. За мене је реалност овог света најбоље описао владика Његош. Св'јет је овај тиран тиранину, а камоли души благородној! Он је состав паклене неслоге: У њ ратује душа с тијелом, у њ ратује море с бреговима, у њ ратује зима и топлина, у њ ратују вјетри с вјетровима, у њ ратују живина с живином, у њ ратује народ с народом, у њ ратује човјек с човјеком, у њ ратују дневи са ноћима, у њ ратују дуси с небесима. Т'јело стење под силом душевном, колеба се душа у т'јелу. Море стење под силом небесном, колебљу се у мору небеса; волна волну ужасно попире, о бријег се ломе обадвије. Нико срећан, а нико довољан, нико миран, а нико спокојан. Све се човјек брука са човјеком: гледа мајмун себе у зрцало!
  10. Грешиш овде. Непријатељи су били још док ни краљевина Србија није постојала, а камоли краљевина СХС. Нема то везе са било чиме што је Србија урадила, непријатељи смо откад су они примили Ислам а ми нисмо.
  11. Украјинци већ сада најављују депортацију око 800.000 људи у Русију са Крима, кад га поврате. Сасвим сигурно и Донбас чека иста судбина. Тако да, свакако има говора о етничком чишћењу, то није никакав проблем. Само треба да се припреми терен. Прво демонизујеш нацију у медијима , па се нико неће много узбуђивати кад кренеш са злочинима над цивилима.
  12. Требао им је као одскочна даска за напад на Одесу. Иначе , ако су одустали од тога, стварно им не треба. Глупо је само што су организовали референдум за припајање Русији па га напустили.
  13. Да је разуман, узимао би паре и од Руса и од Амера, само да не пређе на супротну страну, убирао профит од протока гаса, и очувао територију.Нешто као што јеТито радио са Југославијом Можда би могао и да направи договор да Крим буде враћен Украјини уз најам базе Русима на 99 година. Овако, добио је непотребан рат, упропаштену економију и довео своју земљу до тога да је у сваком смислу зависна од запада.
  14. Срамотно је било од почетка. Траћење елитних трупа и технике на недостижне циљеве, слање оклопних возила у насељена места без подршке, упадање у заседе. Цео свет је био запањен неспособношћу војне силе која је наводно друге на свету по снази. Сви су очекивали да је то нека грешка, да ће да се покаже та очекивана снага Русије, али су се невероватни пропусти наставили. Атентати, напад на кримски мост... Ово је само још једна брука у низу. Овај рат је открио сву неспособност и корумпираност људи који управљају Русијом. Болест је откривена, сад треба да се лечи. Без зле намере кажем, само уз жељу да се, као и ми, врате Богу, највећем лекару.
  15. Русији треба један велики ресет, као и нама, уосталом. Само је питање хоће ли имати времена за тако нешто. Амери су осетили крв, и не верујем да ће се зауставити на Украјини.
×
×
  • Креирај ново...