Jump to content

АлександраВ

Члан
 • Број садржаја

  7112
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  112

Последњи трофеј

АлександраВ је имао/ла садржај са највише реакција!

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

47658 посетилаца

АлександраВ's Achievements

Инвентар форума

Инвентар форума (9/9)

22.5k

Форумска репутација

 1. биће целодневно, без приватних аутомобила, бар у Бгд, пон-ут највероватније... Не, није проблем у томе, а самим овим коментаром си управо објаснила да не капираш суштину "брањења" земље од увоза вируса и даљег ширења. Није битна мишја рупа, али није ни битно. Не, није ружно, него је неопходно, зато што су људи будале, зато што су људи неодговорни, зато што се људи понашају као најгори пробисвети када су у питању здравље и сигурност других. Пошто смо показали какви смо дебили, и дозволили пандемију, упирање прстом је једна од ретких ствари која нам остаје да се дозовемо памети. Али буквално упирање прстом у сваког ко прича и промовише будалаштине. Не да би тај био етикетиран, него да размисли о томе шта ради и шта прича, јер не можеш баш сваком опалити шамар, чак и када би требало. Ево, због овога сам се вратила на тему. Држиш ми неко предавање и моралишеш и позиваш се на неко смирење и љубав и блабла а онда напишеш овако нешто. Па срам те било. Поменула сам да су неки моји људи инфицирани да бих вас пробудила, да схватите да то није тамо негде него је ту, свуда, око свих нас, и да престанете да окрећете главу јер то неће нестати ако игноришете, него да се пробудите и заштитите и останете здрави и живи и нормални и ви и сви ваши драги људи у окружењу. Зато што би ми било ужасно да сутра чујем да је било ко од вас настрадао. Али не, много је занимљивије да се тема развија на овај начин, и да се моје писање тумачи овако како си ти учинила. На мог брата и тетку нисам љута јер су заражени након његовог службеног пута у Немачку од асимптоматског преносника, а тада се овде није уводио карантин него само посматрање оних који су ушли. Другарица се инфицирала на радном месту, такође од асимптоматског преносника. Наравно да нисам љута на њих, због тога што су се одговорно понашали, причали и предузимали све потребне мере и нису лупетали глупости око свега овога, нису мудровали и нису негирали и глумири неке висине продуховљене. И не, ви не смете да се наљутите на њих, јер су они у изолацији и боре се за свој живот. А пре тога, нису ширили дезинформације и одвраћали људе од заштите. Нити су бранили оне који су то радили. И није их брига да ли је ово биолошки агенс или светска завера против хришћана, или економски рат против Кине или напад ванземаљаца. Заиста их то сада није брига. А како иде с тим, видеће свако од нас у једном тренутку у наредном периоду, сигурна сам.
 2. Који си ти вербални манипулатор, комуникативна јегуља, агресивац, гушиш све што се не уклапа у твоје мишљење које мењаш из часа у час, виђење које је потпуно неутемељено, информативно осакаћено и крпљено из популаристичких теорија завера и вести из курира, умотаних у мудровање по принципу селективно исфорсираних субјективно презентованих теолошких мудролија, којима етикетираш људе и уздижеш себе пењући им се на главу уз опаске присилне (не)духовитости. Немаш ти појма шта пишеш. Зато што слушате шта вам овај горе изнад цитирани човек и њему слични упорно потурају два месеца на овој теми. Ко вам је крив, имали сте довољно времена да се информишете и пробудите, припремите и не шокиравате. И даље се шокиравајте, без икакве одговорности према себи и другима. Али седите кући, и ставите ј****у маску када се уносите некоме у лице! Сада када је Ђого рекао да се не љубите сви у фазону вау, хајде ипак да мало припазимо. А до сада сте инфицирани или сте инфицирали масу људи око себе. Сутра када ставе мој град у тотални карантин због истих таквих ликова као што сте ви, могли бисте макар у себи да се извините свим људима који су били одговорни а нај*****и су због ваше неодговорности, и вербалне и делатне. Мој брат је позитиван на вирус, моја тетка је позитивна на вирус, моја другарица је позитивна на вирус. Срам да буде сваког ко је умањивао причу и проглашаво нас паничарима и спрдао се на ову тему и ко је делио видео клипове разних будала и пропагирао глупости. Ево вам га, најобичнији и најсмешнији грип икада. И нека сам драма квин, заболе ме.
 3. Pošto mi je obrisana poruka u kojoj sam dala svoje mišljenje u vezi ovoga, ali i u vezi ponašanja hrišćana u ovom trenutku i preuzimanja odgovornosti, i promociji teorija zavera i potpuno neprimerenih komentara hrišćana na društvenim mrežama koji gotovo likuju u svojoj "čvrstoj veri" i licitiraju ko će se spasiti, neću više gubiti vreme u pokušajima da ljudi ovde uključe mozak. Mislite da Bog samo nas voli, a ne ceo svet koji je stvori? E, braćo.... Doviđenja.
 4. Ma ne vredi, nemoj da se nerviraš, on tako tera na osamdeset strana, ne znam kako mu ne dosadi. Pisala sam isto kao i ti i odustala. Džaba trošiš energiju. A mogao bi da zaćuti malo. Mislim, tako je sam rekao tamo negde na 17. strani, da smo svi mi na temi paničari i da neće na ovoj temi da gubi vreme. Ja sam odustala da se na ovom forumu bavim ovom temom.
 5. Градски штаб за ванредне ситуације прогласио ванредно стање на територији града Београда Градски штаб за ванредне ситуације града Београда донео је на вечерашњој седници Одлуку о проглашењу ванредног стања на територији града Београда у складу са Законом о одбрани, одлуком о проглашењу ванредног стања Председника Републике, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије Градски штаб за ванредне ситуације донео је више наредби које треба да допринесу спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID-19 на територији града Београда: - Секретаријату за јавни превоз издата је наредба за смењење обима јавног градског превоза на територији града Београда од уторка, 17. марта 2020. године и његово стављање на суботњи режим вожње, уз укидање свих ноћних линија. - Секретаријату за образовање и дечју заштиту за прекид рада свих предшколских установа на територији Града Београда. - Од понедељка, 16. марта 2020. године Секретаријату за привреду наложено је спровођење наредбе за скраћење радног времена угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова и осталих угоститељских објеката) од 8 до 20 часова. У угоститељским објектима током радног времена у затвореним просторијама дозвољено је присуство највише педесет лица. - Секретаријату за социјалну заштиту издата је наредба за затварање дневних центара и клубова за одрасле и старије. - Секретаријату за спорт и омладину издата је наредба за прекид рада свих спортских обејаката на територији града Београда. - Начелнику Градске управе издата је наредба за омогући рад од куће тешким хроничним болесницима и лицима старијим од 60 година. - Дата је наредба Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координације са грађанима да прилагоди рад Београдског позивног центра у циљу пружања информација за помоћ грађанима, као и да координира рад са општинским штабовима за ванредне ситуације и општинским позивним центрима. Циљ оснивања ових центара је организовање помоћи најстаријим суграђанима као што је доношење намириница и лекова на кућу и организовање лекарске помоћи. - Секретаријату за послове комуналне милиције и Секретаријату за инспекцијске послове издата је наредба за појачани надзор на свим објектима затвореног типа који примају више од 50 особа, у складу са одлуком Владе Републике Србије од 15. марта. - Градски штаб за ванредне ситуације наложио је свим командантима општинских штабова за ванредне ситуације на територији Београда да на својој територији ангажују поверенике и заменике повереника цивилне заштите на пословима заштите и спасавања.
 6. Мере на основу Oдлуке о увођењу ванредног стања Београд, 16. март 2020. Председник Републике Србије Александар Вучић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић донели су данас, у складу са Уставом, Одлуку о увођењу ванредног стања. Одлука је ступила на снагу. Од понедељка, 16. марта, у потпуности ће бити обустављен рад предшколских, школских и високошколских установа. До даљег неће радити вртићи, основне и средње школе и универзитети у Републици Србији. Упис деце одвија се нормално, посредством е-Управе: 1. еВртић доступан за целу Србију; 2. еУпис за упис у школе ће бити активан од 1. априла; 3. Пробни тест за малу матуру ће бити урађен путем нове технологије; 4. Настава прелази на наставу на даљину путем РТС3, платформе РТС Планета, као и интернет платформи за учење. Границе Републике Србије затворене су за све стране држављане, са изузетком дипломата акредитованих у Србији и странаца са боравишном дозволом. Грађани Републике Србије, као и акредитоване дипломате и страни држављани који имају боравиште у Републици Србији, а који улазе у Републику Србију, у обавези су да буду у самоизолацији од најмање 14 дана, под кривичном одговорношћу. Ова мера ће бити стриктно контролисана и њено кршење биће најстроже санкционисано. Грађанима ће при уласку у земљу бити уручено законски обавезујуће решење. Запрећена затворска казна за кршење ове одредбе је до три године затвора. Ово је веома важно како би се смањило кретање грађана, што је један од главних разлога за увођење ванредног стања у циљу спречавања ширења вируса COVID-19. Када је реч о грађанима Републике Србије и страним држављанима који имају боравиште у Републици Србији, а који долазе из Швајцарске Конфедерације, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке одређује се изолација у трајању од 28 дана. Увођење ванредног стања не значи да престаје рад у привреди, приватном и јавном сектору. Препоручује се послодавцима да процес рада организују тако да сви који то могу раде од куће. Ако рад од куће није могућ, процес рада треба организовати тако да се строго поштују све хигијенско-техничке мере за спречавање ширења заразе (ограничен број људи у просторији, коришћење заштитних маски и сл). Влада позива све послодавце у Србији да у максималној мери свим својим запосленима омогуће рад од куће. Веома је важно да у овом тренутку покажемо солидарност и због тога апелујемо на послодавце да се понашају одговорно и имају неопходно разумевање за своје запослене. Ово се посебно односи на грађане чија деце престају да иду у вртиће и школе. Све друге појединости ће бити прецизиране у допунским актима који ће бити усвојени. Грађани: самоизолација – без окупљања, без посета, без излазака из куће без преке потребе. Изузеци: када се иде у продавнице и апотеке, за шетање кућних љубимаца, бацање смећа. Препорука за лица старија од 70 година да уопште не излазе напоље, а да за њих све неопходне радње обављају млађи чланови породице. Јавни саобраћај: укида се ноћни и редукује дневни јавни превоз. Инспекције: ограничава се повећање цена основних животних намирница и заштитне опреме. Строге казне за подизање цена у време ванредног стања. Могуће је подизање цена само у границама међугодишње стопе инфлације. Још једном апелујемо на наше најстарије суграђане да строго воде рачуна и не излазе из куће и придржавају се свих упутстава зарад очувања сопственог здравља и здравља својих најмилијих. www.srbija.gov.rs
 7. Zato što imaju ideju da puste da virus prodje kroz deo populacije koji je pod najmanjim rizikom kako bi se razvio imunitet, i to najviše zbog prevencije od virusa u narednom naletu krajem godine (čitaj: ekonomskih razloga). Ne žele uvođenje potpunog karantina, žele kontrolisani "imunitet krda". Mislim da sada tu ideju ima i Norveška.
 8. I’m an epidemiologist. When I heard about Britain’s ‘herd immunity’ coronavirus plan, I thought it was satire William Hanage Vulnerable people should not be exposed to Covid-19 right now in the service of a hypothetical future Your house is on fire, and the people whom you have trusted with your care are not trying to put it out. Even though they knew it was coming, and could see what happened to the neighbours as they were overwhelmed with terrifying speed, the UK government has inexplicably chosen to encourage the flames, in the misguided notion that somehow they will be able to control them. When I first heard about this, I could not believe it. I research and teach the evolution and epidemiology of infectious disease at Harvard’s Chan School of Public Health. My colleagues here in the US, even as they are reeling from the stumbling response of the Donald Trump administration to the crisis, assumed that reports of the UK policy were satire – an example of the wry humour for which the country is famed. But they are all too real. Let me take the arguments on their merits. The stated aim has been to achieve “herd immunity” in order to manage the outbreak and prevent a catastrophic “second wave” next winter – even if Matt Hancock has tried to put that particular genie back in the bottle this weekend. A large proportion of the population is at lower risk of developing severe disease: roughly speaking anyone up to the age of 40. So the reasoning goes that even though in a perfect world we’d not want anyone to take the risk of infection, generating immunity in younger people is a way of protecting the population as a whole. We talk about vaccines generating herd immunity, so why is this different? Because this is not a vaccine. This is an actual pandemic that will make a very large number of people sick, and some of them will die. Even though the mortality rate is likely quite low, a small fraction of a very large number is still a large number. And the mortality rate will climb when the NHS is overwhelmed. This would be expected to happen, even if we make the generous assumption that the government were entirely successful in restricting the virus to the low-risk population, at the peak of the outbreak the numbers requiring critical care would be greater than the number of beds available. This is made worse by the fact that people who are badly ill tend to remain so for a long time, which increases the burden. And of course you can’t restrict it to this age group. Think of all the people aged between 20 and 40 who work in healthcare, or old people’s homes. You don’t need many introductions into settings like these for what we might coyly call “severe outcomes”. In Washington State, nearly all the deaths reported so far have been associated with nursing homes. Is everyone in a high-risk group supposed to withdraw themselves from society for six months until they can emerge once the (so far entirely imaginary) second wave has been averted? About that second wave: let me be clear. Second waves are real things, and we have seen them in flu pandemics. This is not a flu pandemic. Flu rules do not apply. There might well be a second wave, I honestly don’t know. But vulnerable people should not be exposed to a virus right now in the service of a hypothetical future. Keeping people safe means self-isolation if you develop symptoms, but the official advice here is also misleading. While it is of paramount importance that sick people stay at home to avoid infecting others, it is increasingly clear that transmission can occur before symptoms develop. We know this is true from modelling and observational studies. I have seen it happen myself. We do not know how often it occurs or how important it is in the epidemiology, but it definitely does happen. However, arguments about the case fatality rate, the transmission parameters and presymptomatic transmission all miss the point. This virus is capable of shutting down countries. You should not want to be the next after Wuhan, Iran, Italy or Spain. In those places, the healthcare systems have broken down. In Italy, the choices of whom to save and whom to allow to die are real. You should instead look to the example of South Korea, which, through a combination of intense surveillance and social distancing, appears to have gained some semblance of control over the virus. We can learn from South Korea, Singapore, Hong Kong and Taiwan, all of which have so far done a good job mitigating the worst outcomes despite having reported cases early in the pandemic, and in the case of South Korea, suffering a substantial outbreak. The UK should not be trying to create herd immunity, that will take care of itself. Policy should be directed at slowing the outbreak to a (more) manageable rate. What this looks like is strong social distancing. Anyone who can work from home, should. People who do not yet work from home should be encouraged to do so. Employers should guarantee sick pay, including for contacts of known cases, and do everything they can to discourage the practice of “presenteeism”. You should not shake hands. Not with anyone. You should wash your hands for 20 seconds several times a day and whenever you enter your home (or someone else’s home). Call a halt to large gatherings. Educate people about masks and how they should be reserved for the medical professionals who need them. All this and more should have started weeks ago. Deciding whether to close schools is hard; they do so much more than just education. But this is a pandemic, and so you should expect they will be shut sooner or later. In Hong Kong, they have been shut for weeks. If you hear any talking head on TV explain that kids don’t get sick, remember that doesn’t mean kids cannot be infected and transmit. It’s probably a good idea to hold off on visits to Nana and Grandpa. The most fundamental function of a government is to keep its people safe. It is from this that it derives its authority, the confidence of the people and its legitimacy. Nobody should be under the illusion that this is something that can be dodged through somehow manipulating a virus that we are only beginning to understand. This will not pass you by; this is not a tornado, it is a hurricane. Don’t panic, but do prepare. If your government won’t help you, do it yourself. https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/15/epidemiologist-britain-herd-immunity-coronavirus-covid-19
 9. To smo trebali da uradimo još pre dve nedelje. Njihovi potezi kaskaju za događajima. Kao da će datum koji su oni smislili da povuče liniju između virusa i ljudi. Ali, šta je tu je. Vlada je danas usvojila preporuke građanima starijim od 65 godina. Shvatite ove preporuke kao obavezujuće, ko još uvek nije dobro razumeo o čemu se radi. I ovo je trebalo uraditi ranije, ali opet, šta je tu je.
 10. Vyvracíme fake news: Ibuprofen nezhoršuje průběh Covid-19, zprávu šíří i francouzský ministr | EuroZprávy.cz EUROZPRAVY.CZ Také v češtině koluje po sociálních sítích zpráva, která v souvislosti s koronavirem varuje před užitím ibuprofenu... We refute fake news: Ibuprofen does not aggravate Covid-19 There is also a report in Czech that warns against the use of ibuprofen in connection with coronavirus. French Minister Olivier Véran is also disinforming. On the contrary, the Medical University of Vienna, Austria, distanced itself from the matter. Najčastejšie hoaxy o koronavíruse: uzavrú Bratislavu a Ibalgin „duplikuje“ ochorenie DENNIKN.SK Oveľa rýchlejšie ako koronavírus sa šíria zvukové nahrávky s ničím nepodloženými výmyslami, ktoré len šíria paniku... It was spreading extremely fast in various facebook groups or applications: it is an audio message that Ibalgin is dangerous and “duplicates” the coronavirus. The female voice on the one-minute recording says, "Hey, please inform all of your people that they should never take Brufen if they get any subtle temperatures." The woman continues to have information from the University of Vienna, where she is reported to have received autopsy reports of all the dead from Italy. He claims that in many cases the deceased had "brufen" in them. She adds that Ibalgin or Ibuprofen 'duplicates' the coronavirus. Who says that? Unknown, not on the recording. It is a hoax, and people should not believe or forward such messages. The police warn on their social networks that women are in danger of being imprisoned for many years. “This is a very serious topic. The woman on the recording discourages sick people from consuming Ibuprofen tablets. Expert reaction to questions about high blood pressure, diabetes, and ACE inhibitor drugs, and risk of COVID-19 infection Response to journalists’ questions bout high blood pressure, diabetes, and ACE inhibitor drugs, and risk of COVID-19 infection. Prof Tim Chico, Professor of Cardiovascular Medicine and Honorary Consultant Cardiologist, University of Sheffield, said: “This letter does not report the results of a study; it simply raises a possible question about whether a type of blood pressure and heart disease medication called ACE inhibitors might increase the chances of severe COVID19 infections. It does not give any evidence that confirms this, simply that it suggests such a relationship should be looked for. “It is very important that this letter is not interpreted or reported as saying that ACE inhibitors are proven to worsen COVID19 disease. With more information we will begin to be able to understand whether the relationships between disease severity and existing disease and treatment. “I strongly advise anyone on heart medications not to stop or change these without discussion with their doctor. If a patient stops their medication and worsens to the point of requiring admission to hospital at the same time as we are dealing with an increase in COVID19 cases, that would pose the patient a considerable risk and put further strain on the healthcare services.” Prof Peter Sever, Professor of Clinical Pharmacology & Therapeutics, Imperial College London, said: “There are some questions about whether certain drugs such as angiotensin converting enzyme inhibitors and angiotensin receptor blockers, commonly taken by patients with hypertension, heart failure and diabetes might increase susceptibility to corona virus infection. On the other hand these drugs could reduce the risk of serious lung disease following infection. “At the present time we have no evidence as to whether either of these two possibilities are true. “Patients could be put at risk by stopping these drugs, which are effective treatments for their current condition, without medical supervision, and until further evidence is available should be encouraged to continue their current treatment.” Prof Hugh Montgomery, UCL Professor of Intensive Care Medicine, UCL, said: “There is no proof yet that the use of ACE inhibitors worsen Coronovirus infection. There are theoretical reasons, in fact, why they might offer benefit in serious disease. I would not advocate people ceasing such medication until the evidence has been weighed and clear guidance issued.” Dr Dipender Gill, Specialist Registrar in Clinical Pharmacology and Therapeutics at Imperial College Healthcare NHS Trust, and a Postdoctoral Researcher at Imperial College London, said: “Evidence is currently lacking and it is too early to make robust conclusions on any link between use of angiotensin-converting enzyme (ACE) inhibitors and angiotensin II type-I receptor blockers with risk or severity of novel coronavirus disease 2019 (COVID-19) infection. Furthermore, the acute implications of stopping such medications in relation to effects on risk or severity of COVID-19 infection are not known. Patients should be advised to follow public health guidance rather than alter their medications without proper and informed consultation with their medical doctor.” expert reaction to questions about high blood pressure, diabetes, and ACE inhibitor drugs, and risk of COVID-19 infection | Science Media Centre WWW.SCIENCEMEDIACENTRE.ORG Hoax or not? Virologist Prof. Jonas Schmidt-Chanasit on BILD: “It is clearly a false report. So far, there is no evidence that ibuprofen favors the coronavirus or makes it even more dangerous. ” Then why does the French Minister of Health warn? Olivier Véran probably refers to an article in "The Lancet". There the assumption is made that ibuprofen inhibits certain receptors in the body - and thereby the absorption of viruses is facilitated. But: "This is also just a hypothesis," says Schmidt-Chanasit. Can I continue taking Ibuprofen? “Caution should be exercised when self-medicating corona symptoms. Because all active ingredients for pain relief and lowering fever have side effects. Ibuprofen and especially acetylsalicylic acid have an anticoagulant effect, ”says Schmidt-Chanasit. "And this can be dangerous, especially if Covid 19 diseases are severe, for example if there is an operation." Because if the blood clots abnormally, you run the risk of high blood loss during operations. Should I take paracetamol then? Schmidt-Chanasit: “Paracetamol also has side effects. First, ask yourself if you really need to take medication. I would generally advise against it if you have a slight fever. If you still want to take something, ask the pharmacy or your family doctor which remedy is the best - especially if you have previous illnesses. " Corona: Virologe: „Keine Beweise, dass Ibuprofen Virus gefährlicher macht“ - Ratgeber - Bild.de WWW.BILD.DE Der Wirkstoff Ibuprofen soll laut Gerüchten die Vermehrung der Coronaviren begünstigen. Doch stimmt das wirklich?
×
×
 • Креирај ново...