Jump to content

Др Зоран Ђуровић: Све Патријархове веренице

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 461
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Џендер идеологија је Христолошка јерес која учи ( подразумјева) да је Христос женско,( да може бити, да је могао бити) односно да је у њему створена природа измјењива, претворива, перветативна, полноинверзна, перверзна.

Таква идеологија-јерес-учење се јавља као политичко питање, да би се Црква прогласила ненадлежном и ако се заправо ради о нападу на Њу.

Подели на овим сајтовима

On 21. 5. 2023. at 10:22, Ćiriličar рече

E moj Dilicu...mi smo okupirani....druga je stvar je li okupacioni upranik AV ovakav ili onakav...ali smo okuprani...

Војна вежба у Приштини под командом Америке: На КиМ стиже 24.000 НАТО војника

RT.RS

Циљ такозваног Косова добро је познат - чланство у НАТО

Амерички дипломата учесник Дејтона и Рамбујеа нови Ескобаров шеф

RT.RS

Искусни дипломата био је задужен и за подршку САД Међународном кривичном суду за бившу Југославију са седиштем у Хагу

Expand  

Види, стално јуримо кривицу других, те Амери Британци, ЦИА, МИ6...

Тако нам исто био Тито крив.

А нико да каже - па како дотичног не примише Словенци, Хрвати и остали? МИ смо били ПОГОДНО ТЛО.

И сад нам крив ђаво.

Ево, погледај како се носимо са случајем Рибникар. 

Screenshot_20230522-055743.png.4ab3d370ccd7a470c8abf3619c838ee0.png

Дакле, у моменту највеће трагедије кад би требало да се тргнемо - спиритуалисти уместо духовника или бар нормалних психијатара, керамичар намешта брату простор у Кнез-Михаиловој, усваја се закон о несметаној крађи државне имовине од стране приватника, председник организује контрамитинг подршке сам себи од наших пара, И ТО док паралелно ОРГАНИЗУЈЕ НОВУ СТРАНКУ. За то време људи из његове странке (Бранкица) нападају Патријарха истим интензитетом као и другостбијанци.

Ако неки ви овде видите конзистентност политике очувања наше државе - свака част.

@Milan Nikolic

Само без вађења на друге - шта би они други урадили да су на власти. По делима њиховим познаћете их. Ово што се ради не да није очување државе него је удар на саме темеље духовности, законитости и људскости.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 21. 5. 2023. at 20:39, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Џендер идеологија је Христолошка јерес која учи ( подразумјева) да је Христос женско,( да може бити, да је могао бити) односно да је у њему створена природа измјењива, претворива, перветативна, полноинверзна, перверзна.

Таква идеологија-јерес-учење се јавља као политичко питање, да би се Црква прогласила ненадлежном и ако се заправо ради о нападу на Њу.

Expand  

1.Ако је Христос носилац цјелокуоног Адама  у Оваплоћењу (укупне људске природе) на начин како то инерпретира Запад и његова метафизика, онда у Оваплоћењу Христос у себи икорпорира и мушко и женско!  Спасење је учествовање у општој природи која је возглављена у Христу, нема потребе за епиклезом...

Овакво улење је погоднихе за џендер теологију јер наводно свако може да пронаће свој пол у Христу.

2. Ако је Христос носилац цјелокуоне људске природе како то учи Црква, у смислу да је потпун човјек на начин на који је свако од нас потпун човјек, има људску природу, независно да ли је мужшо или женско.

Али нико од нас па ни Христос није носилац људске природе у смислу скуп свих људи - човјечанство, него  нпр100000000 дио те групе наводне цјелоукупне "природе".

Онда је Христос мушко и није ни на један начин женско, као што ни Мати Његова није ни на који начин мушко...

Оно што је чинио Адам је нужно утицало на сваку појединачну природу, рађањем и насљеђивање првородног грјеха.

Оно што чини Христос нема нужан утицај на сваку појединачну природу, него кроз добровољно учлањење у нову твар у којој нема гријеха и смрт.

Учлањењем Црква као многоипостасно Тијело Христово инкорпорира у себи и мужко и женско...

Никаква увреда није за жене што Исус Христос није женско, нити за мушкарце што они нису дали Богу природу, и што Мајка Божија није мушко. 

Напротив и једно и друго је хула и ружење природе, захтјев за полном инверзијом перверзно постављен као равноправност, као да захтјев за равноправност значи бити онај други.

То је као да сунце каже мјесецу зашто ја нисам ти, сунце има своју службу, мјесец, своју, захтјев за инверзијом је сатански, дај ја будем Бог, или зашто ја нисам анђео или птица или риба...

Зато не треба бјежати од истицања пола Христовог, нема у Хросту мужко и женско, али је Христос мушко, Бог је постао мушко, и то нису измислили или захтјевали мушкарци него је то извела Жена, која превазилази херувиме и серафиме, а од људи је највећи тек Јован, испод херувима и серафима.

Тако да равноправност не значи инверзност, Бог се унизио до смрти да бисмо ми постали браћа његова, али не обрнуто. Равноправност није инверзија служби.

Мислим да не треба да се стидимо тога што је Бог мушко и Јевреј.

Неки ће у томе видјети завјеру мушкараца и Јевреја, али то је само комплекс, цјеђење комарца...

Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic Одакле Христу У хромозоми које имају само мушкарци и које не би могао да прими од Богородице, а и они су део природе? И шта са оним да и мушкарци и жене садрже на неки нечин други пол у себи? 

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic Је л' може више мало о томе? Како се логос онда одражава на ту бесполну природу, кад ми на нивоу ње имамо другачија биолошка својства, рецимо тај У хромозом? Сетих се да сам некад у гностичком јеванђељу по Томи прочитао наводни дијалог: ,,A Simon Petar mu reče: «Neka nas Marija napusti jer žene nisu vredne života»!  A Isus reče: «Ja ću je voditi tako da postane muško, tako da i ona može biti živi duh koji liči na muško.  Jer svaka žena koja učini sebe muškarcem ući će u carstvo nebesko.”  Невезано за аутентичност и потенцијалну увредљивост, мени ово делује као наслућивање данашњег проблема са полом, па је писац хтео то да реши свођењем жене на мушкарца. Други начин би био позивање на бесполност природе. 

Подели на овим сајтовима

Природа бесполна, личност бесполна, државне фунције и занимања и језик полни све са разликовањем рода и пола.:0426_feel:

Шта бранимо има ли неки теолошки основ тога, знамо ли шта бранимо и на коме основу, а видимо да нам неко нешто хоће у темељу пројемјенити и да није у складу са нашим учењем и животом.

Што се мене тиче  моје граћанство је бесполно, не остварујем права полно, полан сам само са женом  по благослову и промислу Цркве, у којој баштиним осјећања. Држава је сљепа за то,  мислим да ћемо и ако у Царство доспјемо бити мушко и женско, она по своме родослову од Адама а је по своме.

@Inženjer Djatlov  Твоје је питање о природи је у домену науке, дакле ријеч је природи како је види наука, која је заснована на метафизици. 

Дакле метафизичко уопштавање природе, природа односно човјек како га види метафизика, ту се метафизика толико подразумјева да Хајдегер никада није рекао "човјек", иако се бавио само свакодневним човјеком, не неким екстремним стањима каквих има код светих. Тамо гдје би ми рекли "човјек" он каже ту битак или егзистенција, јер је постало немогуће рећи "човјек" да се неподразумјева метафизика, покушаво је да  човјека- егзистенцију - ту битак, опстанак ( синоними) извуче из метафизичког одредишта анимал рационале.

Није се Логос оваплотио као рационална животиња, прихватити такво одређење човјека односно његове природе, па посље бити против еволуционизма је бесмислено.

Дакле научно одређење природе је метафизичко и  није нам од помоћи, односно Црквено одређење је другачије, оци када кажу природа не мисле оно што каже - мисли метафизика.

У срцу овог  проблема различито појимање човјека и његове природе, на један начин ту природу човјека види политика а на други начин Црква, и са другачијим циљевима, једна да овлада природом а друга да спасе што се спасити може.

Једни мисле на општу природу а други на појединачну конкретну природу, што није ни издалека исто, јер укупна природа је (научно политилки) појам, а појединачна је у стању да каки, стварна је, живи, егзистира, ту бивствује, опстаје, појединачни се људи спадавају, а не општи човјек- свјет и човјечанство које непостоји, не ту вивствује не егзистира.

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 22. 5. 2023. at 10:03, Inženjer Djatlov рече

@Hadzi Vladimir Petrovic Одакле Христу У хромозоми које имају само мушкарци и које не би могао да прими од Богородице, а и они су део природе? И шта са оним да и мушкарци и жене садрже на неки нечин други пол у себи? 

Expand  

Ja za tim nemam problem, ja nikad nisam devstvenost Marije smatrao nesto bioloski, a i devstvenost u antici ne znaci nuzno nije imala seksa. 

Ja sam istoricar meni je relativno jasno da je bioloski otac Isusa Josif.

Ali dobro tu necu se ljudi sloziti.

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 22. 5. 2023. at 12:36, Agnostik рече

Ja za tim nemam problem, ja nikad nisam devstvenost Marije smatrao nesto bioloski, a i devstvenost u antici ne znaci nuzno nije imala seksa. 

Ja sam istoricar meni je relativno jasno da je bioloski otac Isusa Josif.

Ali dobro tu necu se ljudi sloziti.

Expand  

Па и данас се то разликује у смислу чедности и девствености, то ти је озбиљан проблем, такав однос према Мајци Божијој. 

"Јасно" ти је јер сте ви научници релативно глупави, али ти вјероватно није јасно да историја не пролази нити разлика измећу хролологије и историје, времена и есхстона, па ти самим тиме не може вити јасно ни да кад неко из есхстона уђе у вријеме, такав догађај се не одвија на биолошкој равни.

Као што на биолошкој равни нема ни историје.

Односно ако посматраш историју биолошке равни бићеш принуђен да измислиш еволуционизам или какву другу сумануту којешрарију.

Јер се мјешају, односно не разликују фундаментално другачије равни, па настаје научна теологија, научна апологија, ка.ање на научним основама...

Подели на овим сајтовима

Bogu je naravno moguce da djeva dobije dete, to svakako stoji, samo bas i ne vidim razlog, pored toga da je malo ne fer da sin boziji treba majku ali (bioloskog) oca ne. 

U sustini mi je svejedno, za mene Isusovo bogocovecije ne zavisi od bioloske devstvenosti Marije, samo ta konstatacija je vise uradila stete nego koristi prema meni (ali bog ima svoje razloge sto to tako pise u jednom delu biblije (dok Marko i Jovan za to ne znaju ili im nije vazno).

Подели на овим сајтовима

On 22. 5. 2023. at 12:58, Agnostik рече

Bogu je naravno moguce da djeva dobije dete, to svakako stoji, samo bas i ne vidim razlog, pored toga da je malo ne fer da sin boziji treba majku ali (bioloskog) oca ne. 

Expand  

Није баш све Богу могуће, јер је везао себи руке створивши апсолутно слободна бића, а из других разлога, није могао да једноставно створи бога, морао је да покрене неизвјестан историјски процес у том циљу, итд. Атанасије је рекао да је Христос спасење и Бога...

Није њему требала мајка него природа, коју је иначе створио, али је ваљда хтјео да је прими од другог, као што је и ми примисмо,цјелу појединачну природу, не укупну- општу.

Јер ни Христос није пројавио слободу тако да је сам себи створио природу, него је добио као датост.

Сви ми смо му подарили природу људску природу и ти и ја, када се назива Сином човјечијим не изузима мене и тебе из тога, односно морало би ти постати јасно како нешто може бити у времену посље, а у историји прије. 

Односно да ти и ја временски смо 2000 година по Христу, а ипак смо дали природу Сину Човјечијем.

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@Inženjer Djatlov

Не бих о биологији, а камоли о нечијем бунцању.

Све је сасвим просто. Бог је по Себи бесполан, али је Оваплоћени Логос мушкарац. Циљ је у надилажењу полности, тако да у будућем веку неће бити мушког ни женског. 

Природа је бесполна, али увек носи избор различитости. Бог човеку даје пол и службу, а нечије незадовољство показује палу склоност.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Нек неко у објасни андроиду будућега вијека да полност није палост па да нема потребе да се превазилази нити је тај циљ игдје прокламован, или нек погледа писмо када Христа кушају чија ће бити жена она што је била жена многе браће, на шта Христос каза: неће се  у  Царству женити и удавати, а не каза неће она бити жена и неће браћа бити мушкарци, а могао је и тако учити, јер ево данас неки тако чине, јер су паметнији..

И Мати Божија пошто је у Царству није више жена, превазишла је пол, хулници.

Пе ето обратите се светима као да су превазишли пол, па да поијете анатему умјесто услишења. И моја покојна баба није више жена? Па није ми онда ни баба, превазишла је своје бабство:))

Мрзитељи рода људскога.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...