Jump to content

Milan Nikolic

Члан
 • Број садржаја

  19106
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  43

Последњи трофеј

Milan Nikolic је имао/ла садржај са највише реакција!

3 Пратилаца

О Milan Nikolic

 • Рођендан 12/13/1976

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 • Локација :
  Београд

Скорашњи посетиоци профила

20519 посетилаца

Milan Nikolic's Achievements

Инвентар форума

Инвентар форума (9/9)

12.1k

Форумска репутација

 1. @kopitar Preslovljavanje ćirilice u latinicu EPREVODILAC.COM Ukoliko želite da tekst pisan ćirilicom prebacite u latinicu a nemate za to vremena i mogućnosti naš sajt će Vam pomoći da izvršite preslojavnje teskta. U prvo polje upišite (ubacite)...
 2. Stoltenberg ukratko u poslednjoj i pretposlednjoj izjavi: - Rusija se ne sme podcenjivati - Ruska namenska industrija je u ratnom "modu" - Rusi su namakli velike količine raketnog arsenala pred ovu zimu - Ukrajinski ratni napori prethodnih meseci nisu doprineli nikakvim probojima - Teško da se u trenutnim uslovima mogu ostvariti priželjkivani povrati teritorija - Zapad će ostati uz Ukrajinu i u dobru i u zlu - Evropska/NATO odbrambena industrija pati od fragmentiranosti i potrebno je ubaciti u veću brzinu - Poziva EU/NATO članice na veće ujedinjenje, te da prevaziđu svoje "uske, nacionalne" interese u to ime - U međuvremenu ukrajinsko vojno i političko rukovodstvo očekuju teške operativne odluke
 3. У Венецуели се одржава референдум о припајању великог дела суседне Гвајане - 03.12.2023, Sputnik Србија SPUTNIKPORTAL.RS У Венецуели се одржава референдум на којем се одлучује о будућности великог дела суседне Гвајане на који влада Венецуеле полаже право, тврдећи да је та територија...
 4. @kopitar Ако погледаш историју Карабаха, видиш да су Јермени прогонили Азере као сада кад је обрнуто. Православна Црква никада није то подржавала. Реч је о политичким стварима где се Јерменија нашла непоузданом за Русију, јер и даље жели да доведе Америчке и НАТО базе на своју територију, а по међународном праву нема никаква права на поседовање Карабаха. Русији није у интересу да војно брани нешто што крши међународно право зарад некога ко би нарушавао безбедност Русије. Јермени имају јако проблематично унутрашње питање. Играли су на карту Запада ради територијалних питања, што их онемогућава да се позивају на традиционалне блискости са Русима. Јермени нису јачали своју војску задњих деценија, док је Азербејџан вишеструко повећао снагу у сваком војном и економском погледу. Како ће се ствари даље одвијати остаје да видимо. Што се тиче Србије, она никога не подржава осим међународно право.
 5. @osamosamosam Покушавам да ти објасним једну изузетно важну ствар у савременој науци. Много је лакше расуђивати када разумеш одређене физичке процесе, који су до пре пар деценија били неслућени. Схватио би да је просторвреме само из наше свакодневне перспективе нешто што раздваја простором и временом. Схватио би да Бог може да ,,изгна Адама и Еву и обуче их у кожне хаљине" у једноме трену, док остатак творевине може да прође кроз више милијарди година. Разуме се да није лако то схватити док се не упознамо са физичким могућностима. За то је потребно разумевање квантне механике, за шта је неопходно разумети математику макар просечног аутомеханичарског процеса. Реч је о косинусу. Такође мора се разумети одржање момента импулса и космологија која стоји иза тога. На пример, човек мора бити свестан да Планета ротира, чија оса због одржања импулса увек показује ка звезди северњачи. Али шта узрокује момент импулса? Да ли си некад завртео чигру и посматрао како вертикална оса одржава смер? Треба знати да је Њутн први поставио питање: у односу на шта тело осећа силу ротације и да ли би је осећало да ротира у празном космосу? Одговор је да би осећало силу и у празном космосу, јер тело осећа силу ротације у односу на просторвреме. Због тога функционишу савремени жироскопи, тако раде балистичке ракете, итд. Ускоро ћу да поставим нову тему са насловом Апостолско бацање коцки и квантна механика, где ћу показати објашњење квантних експеримената на поједностављен начин, како би свако заинтересован могао разумети. Видеће се доказ који потврђује квантну механику и стварне физичке процесе. Резултат експеримента заиста треба свакога да остави без даха, како каже Брајан Грин. Видећемо да је научно поље ,,информација" главно што сачињава стварност.
 6. Не може политика ,,срушити Вучића'' бити решење за Србију. Таква антиполитика није нормална. Није нормално пропагирати неку опцију против Вучића, а газити идеологију те опције. То је лаж и лицемерје. Оптуживати Вучића што се не замера западу до тачке ратовања и пропагирати странку која је суштински за Русију, а онда пристајати на санкције Русији, то је крајње злонамерно и катастрофално. Тиме никада нећемо спасити националне интересе и сачувати Србију.
 7. @Ćiriličar А како си ти скрушен, мислиш да је неко нерадник ко је верхунски образован, врхунски политичар, говори руски, енглески, увек на терену, прошао свако месташце у Србији, итд. Добио највећи орден од Путина, направио најбољу садарњу са Кинезима, избегава војна сврставања, јача српску војску на ниво савременог ратовања, итд. Битно је да си ти препаметан, да проничеш у наше заблуде. Мене само чуди како не смеш да кажеш за кога гласаш, па се чудиш што такве сматрам лицемерима.
 8. @Ćiriličar Imaš istu priču kao vl.Grigorije demokratski. Za njega je nacionalno jedinstvo sablazan, jako vođstvo jednog čoveka neprihvatljivo. On bi progonio danas Nemanju. Prema Srbima na KiM koji se drže političkog jedinstva je pokazao prezir. Takvi ni ne treba da borave u Srbiji, neka uživaju u zapadnim vrednostima i nek idu s milim Bogom.
 9. @Ćiriličar Ајде скрати причу па реци за кога да гласамо да нема крађа, а притом и пре свега да одржимо национални стратешки интерес? Само немој да ми говориш за Павића јер очигледно не прелази цензус и не би тебе ни примио у странку јер калкулишеш против Руса. Ти ми звучиш као она жена из Јеванђеља што је на сва уста викала истините речи, викала чињенице, а уствари је све била карикатура и демонска подвала. Питај твоје са Бирна кога ће да бирају да оборе Вучића да би било боље код нас? Било би као што си рекао. Био би улазак у НАТО чим би нам запретили стварним ратом, биле би санкције Русији да би боље прошли, а онда би Косово отишло неповратно, Срби из региона би били још расцепканији, јер шта ћеш, ко са ђаволом тикве сади знаш како се пролази. Уместо да гледаш, ајде да не причам срамота је, али како да ти не кажем, уствари рећи ћу ти првом приликом приватно. Лако је теби. Читам шта пишеш и не могу да верујем. Ти би све пу зека из далека. И такве као ти није срамота.
 10. @Ćiriličar Корупција и крађа се одвија свука, а требало би то сасецати као у Кини. Али код нас нема ко то да сасеца, на против, што је власт више западњачка то је криминал допуштенији. Зашто се ти толико страсно бориш против крађе у Србији, а вероватно тебе још више краду у западној земљи у којој живиш. Не само у Грчкој, да ли је у Хрватској боље по овом питању? Зашто би Хрватима било важно да Вучића скину са власти и зашто подржавају српску опозицију? Само немој рећи јер нам је то добро. По мени од коалиције са хрватским медијима нема ништа горе.
 11. @osamosamosam Ја само покушавам да одговорим на изазове за нашу веру, на научне тврдње које се намећу као питање вере. Размисли сам, да ли је наметање за хришћане био геоцентризам или коперникански обрт? Сада живимо у сличном добу када се намеће бигбенгцентризам, а наука иде својим током и открива ширу слику стварности. Нама је важно да сачувамо догматско учење о конкретним прародитељима, о Адаму и Еви као првостворенима и узрочницима свих људи. Морамо одбранити веру од учења да је библијско стварање било путем научне еволуције, да су првостворени Адам и Ева настали еволуцијом од мајмуна. То морамо пажљиво урадити. Библија нам показује кључне детаље по овим питањима. Први је да стварањем настаје биљни свет пре сунца. Светитељи тумаче да је биљни свет био сачињен енергијама Божијим, који је као храна давао бесмртност. Такво гледиште подразумева да сада живимо у другачијем космосу, по законима насталим од Великог праска. Други кључни детаљ је да поред Адама и Еве у првобитном постојању нема других људи. Међутим, одмах након њиховог пада имамо друге људе, имамо читава друга људска племена. Каин је напустио своје и узео жену из другог племена. Библија даље сведочи о ,,мешању" Адамовог племена са другим племенима. Можемо разумети да је читаво пало стање - од Великог праска до сада - било узроковано Прародитељским падом. Ако су други људи еволуирали од мајмуна, они су узроковани Адамовим падом. Библија сведочи да су Адам и Ева ,,обучени у кожне хаљине" и да су тренутно изгнани у пало стање, да су тренутно постали пали људи. Можемо рећи да су се Адам и Ева обрели у палом стању пре око десет хиљада година, у творевину која је прошла еволуцију од Великог праска. ,,Један дан као хиљаду година и хиљаду година као један дан" из Јеванђеља, може бити ,,један тренутак као милијарду година и милијарду година као један тренутак" за пад првостворених. Ово уопште није тешко разумети под условом да се позабавимо основама модерне науке. По мени, важније је да протумачимо могућности квантне механике и модерне космологије, него да се сукобимо са биолошком еволуцијом. Ако наука доказује еволуцију људи, то за нас јесте само последица Прародитељског пада.
 12. @osamosamosam Овако ја објашњавам хришћанско становиште. Ти кажеш: ,,Биг бенг није некомпатибилан са библијским стварањем ни из чега, само је питање да ли се десио баш тада како постулирају савремени физичари." Дакле, указујем на то да овакво твоје тумачење не може бити исправно, јер је наука у задњих неколико деценија много узнапредовала и јасно је да Велики прасак не може бити почетак творевине ни из чега. Важно је да разумемо савремену космологију коју управо Рот и слични научници објашњавају. Инфлаторна космологија јасно објашњава ,,прасак" Великог праска, објашњава тај тренутни ,,квантни скок" путем инфлатона. Али оно што претходи праску никако није нешто ,,ни из чега", него је јасно да је космос постојао и пре тога. Не постоји ,,ни из чега" у Великом праску у научном објашњењу, него сасвим супротно. Ти би желео да ми православни будемо перјанице у научном сагледавању. Имамо прилику да протумачимо савремену космологију тако да задржимо све библијске и догматске постулате, тако што ћемо поштовати конкретне прародитеље, првостворене Адама и Еву и разумети да је библијско стварање било стварање космоса који је постојао пре научног Великог праска. Исти космос је доживео пад кроз Велики прасак. То за теологију мора бити меродавно, јер просторвреме припада творевини, тако да када творевина пада, тада пада и просторвреме, чије пало стање може настати управо кроз Велики прасак како наука објашњава. Првобитни космос пре Великог праска је творевина библијског стварања, а садашњи је секундарни космос палог стања кроз Велики прасак. То се за предање уклапа и може бити прихватљиво јер одржава све важне догмате. Зато је постало бесмислено бављење биохемијским креационизмом као библијским стварањем, како из угла антиеволуциониста тако и еволуциониста. Треба оставити еволуционизам да се бави простом науком, нити да га негирамо нити да га гурамо у библијско стварање. Еволуција коју наука објашњава је постојање палог стања од тренутка Великог праска. Првобитно постојање библијског стварања наука не може да испитује.
 13. @osamosamosam Не знам како да ти лепо кажем да ниси пратио о чему ја заправо говорим. Ниси у праву када све нас делиш на твоје креационисте и моје еволуционисте. Молим те да разумеш да ја све вас, како твоје креационисте тако и еволуционисте који тиме тумаче библијско стварање, гледам подједнако и објашњавам вашу заједничку заблуду. Ти се сада подсмеваш бигбенгу, а позиваш се на Рота који заправо објашњава колика је величанствена уређеност космоса са ниском ентропијом била одмах након Великог праска. И онда имаш смелости да друге називаш незналицама, а себе начитаним зналцем. Само немој да помињеш поштене људе у својој пропаганди.
×
×
 • Креирај ново...