Jump to content

Zoran Đurović

Свештеник
  • Број садржаја

    14525
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    168

Последњи трофеј

Zoran Đurović је имао/ла садржај са највише реакција!

Скорашњи посетиоци профила

58921 посетилаца

Zoran Đurović's Achievements

  1. Брате, ти немаш појма шта говориш.Узми да здраво мастурбираш или нађи неку курву да би се повратио у себе.
  2. Нисам се освртао на ову расправу, јер се то све отело контроли, а видео сам и да неки блеје. Ис није кењао. Лудило мозга, и то се приписује да је догма Отаца! Истина, нисмо прочитали да је Бранко Ћопић кењао, али претпостављамо да јесте. Став да Ис није кењао је афтартодокетски. Јеретички. Ис је имао исто тело као и наше и уредно је вршио нужду. У Отаца имамо да се умарао и знојио (излучевине), а то што нису помињали малу и велику нужду је само из пијетета. Нигде се не помиње ни да је Мојсије пишао, а не нађе се лудак до данашњег дана који би тврдио супротно. Текст се бави говором Патријарха, начином изражавања и ничим више. Неки несрећник рече да му је тема "безначајна", али онда нека иде на значајне.
  3. Ава има бланко дозволу. Као и да правим клипове. Није ме било због презаузетости. Када гостујем у другим епархијама, тражим благослов од надлежног архијереја. Било би имбецилно, царе, да црква неког школује да пише а онда му не да да пише. Уредно држим јавна предавања у Бг. Такође је имбецилно, царе, мислити да владика прочита и одобри сваки текст и у свему који неко пише. Рођени је имао приговоре што ја објављујем на Поукама, а туђи сам клирик. Сада сам српски. Теби мили Данас не пропусти прилику да пре годину и нешто нападне Патријарха што поставља докторе из Рима да васпитавају народ! Очигледно је да је Бог напустио срБски род, па вам даје Ромеје да вас уче!
  4. У праву си. Али је лепо да су се ови наши зурлоти сврстали на страну другосрбијанаца. Не пада снег... Ископа их Ава Римски.
  5. Давно сам рекао да си човек четвртастог духа. Све стоји што си рекао, али си све и промашио. Јер користим сарказам. На овоме никако не градим чланак. Наслов је духовит, ваља да заинтригира човека да прочита текст. Неко може да ме погрешно разуме (ти си пример), али је то мој манир писања. Не цртам људима, него их терам да размишљају. Моја жена ме је питала од кад је Азра народњаци? Објаснио сам јој о чему се ради. Као што је мало ко могао разумети кад сам на ФБ написао: Пророк Ава лепо рече: Што би Курти казао: Alla prima! - То може разумети само неко ко уредно прати моје објаве. Мене то не узбуђује ко колико качи. Јер "све што кажеш може бити употребљено против тебе на суду". Заборавих да у тексту напишем и што су другосрбијанци машили, па су пришили Патријаху да употребљава родно сензитивни језик. Српски, наиме, зна за "бедница". Видети у Речнику српскохрватског књижевног језика, Нови Сад/Загреб, 1967.
  6. Није. "Ови људи су комедија – нама веле да не знамо српски, јер језик у коме смо се родили је сада нешто друго, па нас ваља преваспитати – а сами праве невероватне грешке: И кад смо веренице, за патријарха смо јаснице и беднице." Овде није окачен скрин шот из оригиналног док. То те је збунило.
  7. Можемо, оно што није специфично. Наиме, само умоболан може рећи: Ја сам пут, истина и живот. Али можеш рећи некоме: лицемеру, или, марш џукело. Можеш и да чиниш чуда, и већа него што је он чинио (Јн 14, 12).
  8. Није то рекла. Односим се на натпис испод видеа. Зато сам ставио овај духовити наслов. - Иначе је имала више лапсуса, али видео са њеним интервјуом није интегралан, а највапијуће је сечење где говори да Патријарх мрзи жене. Ако ми не можеш веровати да сам то уживо чуо, имаш и у тексту: Predsednica Udruženja „Mame su zakon“ Tatjana Macura navela je da „povlači svaku lepu reč o osobi koja ovoliko mrzi žene“. "Kako može bednica, a zločin je psihološkinja": Govor patrijarha razbesneo ljude - N1 N1INFO.RS Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome patrijarh Porfirije govori o "senzitivnom jeziku", obraćajući se nekome...
  9. Меа кулпа, ово си у праву. Не знам сцену овде, дуго сам био вани; реч је о фројдијанској омашци - наиме, Бранкица Станковић је била једна моја парохијанка у Смедереву. Била је новинарка. Грешка је очигледна, а укапирао сам и зашто. Хвала на исправци, можда ће Живаљев унети корекцију, било би добро.
  10. Со радост му соопштуваме на верниот народ дека од 23 до 24 мај 2022 година, во посета на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија ќе престојува делегација на Српската Православна Црква предводена од Неговата Светост, Српскиот Патријарх г. г. Порфириј. На 24 мај, со почеток од 9 часот, во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје, Неговата Светост Српскиот Патријарх г. г. Порфириј и Неговото Блаженство Архиепископ Охридски и Македонски г. г. Стефан, заедно со архијереи од двете сестрински Цркви, ќе служат Божествена Литургија. Го повикуваме верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија да земе молитвено учество.
×
×
  • Креирај ново...