Jump to content

Zoran Đurović

Свештеник
  • Број садржаја

    14538
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    168

Последњи трофеј

Zoran Đurović је имао/ла садржај са највише реакција!

Скорашњи посетиоци профила

59134 посетилаца

Zoran Đurović's Achievements

  1. Кад сам вам наводио да Милаш признаје католичко крштење као валидно, тада ти није био ауторитет.
  2. Што се тиче речника, да вас мало разгалим најновијим урадком: Свештеник Зоран Ђуровић: ЖЕЊЕНИ ДА НЕ ИДУ КОД МОНАХА - Čudo WWW.CUDO.RS Нека иду, али да немају духовника у манастиру, поготово не некога ко није био жењен. Уколико је монах девствен, што је данас ретко наћи, он је бескорисан за брачне...
  3. Како ко направи неки грех у Патријаршији, тако долази на чреду да копира Аву Римског са фб и Поука. Присилише и овог Патријарха да ме чита. Мој највернији читаоц је био покојни митрополит Амфилохије. Штампали му све моје коментаре одавде. Патријарх Иринеј ме је редовно читао пре седница Синода. Ништа се није променило.
  4. Ја сам ти већ навео да овај метод: Написано је - не држи воду. Јер је једнако написано да си одлучен од Цркве ако се не причестиш на литурђији, као и ако се молиш са одлученим, а сви се молимо са одлученима, као што се молимо и са јеретицима. Морао би да оснујеш неку своју Праву Праву Праву Праву Праву Праву Праву Праву Праву Праву Православну Цркву да би држао све каноне. Канони су смернице, не слепи закони. Не треба их самовољно кршити, јер би се урушила Црква, али не и примењивати по укусу. Тако је Артемије монократски рукополагао епископе. Онда су се довијали жонглерски да то оправадају на погрешном тумачењу хорорепископства.
  5. Давно сам користио да кажем како је Роћку физичка бангавост рефлекс мождане. Бог често обележи човека. Никакве злурадости нема код мене. Живот уме да буде суров. Читај Библију. Ништа олако не говорим.
  6. Није тачно. Демантује те Милаш, а признаћеш да је он нешто већи ауторитет у материји. Наиме, написао је текст у коме доказује да не треба васељенски сабор да би се вратило на жењено свештенство.
  7. Одговор је једноставан. Знају у Патријаршији да има мноштво дебила који ће почети да скамичу, па зато не објављују вест. Сећаш ли се када су хтели Амфилохија да разапну што је дао Англиканцима да служе?
  8. Наравно да није. Радило се о томе да је Ноје био облежан, а то ови "стручњаци" не знају, јер не знају језик Писама.
  9. Рашчланио сам ти све. Не можеш да узимаш по вољи Оце. Јер и апостол Петар рече да многи узимају Павла на своју погибао. Поверуј ми не би ли ти се душа спасила. Немаш благе везе са текстовима које читаш. Наравно да тамо има фундаменталистичких, али кад ти ја пљаснем фундаменталистички тзв. Апостолске каноне 9 и 10, ти шуш. Не можеш ништа да кажеш, јер сам ти демонстрирао да се таквим читањем нигде не стиже. Брале, кратак је живот, време се убрзало, Господ те неће чекати да се освестиш. Немушто читање се може применити на Писма, као и на Нови Завет, као што раде неки муслимански кретени, па онда проналазе контрадикције. На основу тога нигде се не може доћи, и тада ће ти Писма бити Књига запечаћена. Писмо је флуидно. Шта рећи пак о канонима који су одраз свог времена? Или текстовима Отаца који су углавном некомуникативни са данашњом размаженом генерацијом? Треба да имамо те текстове, али да се разумеју у контексту времена. Нпр., Марија је родила Исуса са 15-16 година, а да се данас нека уда у то доба то би био скандал. Ја сам се оженио са 22 и сматрају ме да сам као Циганин, јер сам се оженио премлад. Мора, брале, читање у времену и простору. Говорио сам против овог политичког екуменизма превише, па да се не понављам. Као што сам казао да заједно са Марком Ефеским не бих потписао унију, иако су ми католици Црква. Но, ја причао, или магарица прђела, исто ти је.
  10. Ја знам да ниси стекао употребу мозга, па онда не би могао да ми одговориш на апорију по истим канонима: 9. Све верне који долазе на литургију, а не остају за време молитве и причешћа, као оне који узрокују неред у Цркви, треба одлучити; 10. Ко се са одлученим, ма и у кући, моли, нека се одлучи. А ти си стално са онима који се не причешћују редовно и молиш се са њима. Одлучен си. И не знам ко ти је читао молитву за присаједињење са Црквом? Можда Артемије из гроба?
  11. Роћко лупета као и обично. Све је већ познато. Талибани на једну страну, католици на другу. То је све. Јер, сви аргументи су досада изнети. Мој главни је да јерес не може да убије Цркву. Разне фракције које постоје су одраз тренутних стања ствари, а не Божије благодати. Када се и Изабрани Народ расцепио, пророка је било и на северу и на југу. Иако су северни имали телад и сличне идоле. Ови наши талибани су тужни као Јона што Бог не потамани Нинивљане. Наравно да озбиљне јереси отуђују човека од Бога, као нпр. Јеховини сведоци, и да такве крштавамо, јер нису крштени, нису били у додиру са Духом Светим, али оне који су били, њих не крштавамо, него их примамо или кроз миропомазање или кроз исповедање вере. Ови малоумници, који себе сматрају православцима и мисле да ће само они да се спасу, страни су Божијој благодати. Зато је било исправно да се Коптима да да служе код нас, а да се не чека када ће се све теолошке финесе разрешити. Бангави Рођа не може да разуме ако се 2 бабе, једна српска, друга коптска сретну и иду у цркву, свака ће веровати да се причешћује, а о теолошким питањима која нас деле неће имати појма. И зашто би сада српска баба била спашена, а не и ова коптска? Биће обе, ако су добре бабе, и неће бити ниједна ако су зле. Оне узимају тело Христово. То је све. А шта би нам сада Рођени рекао о св. Кирилу - коме мора да се моли - јер је светац, на миа фисис? Он нема појма о чему се ту ради, као што немају појма ни ове бабе. Него, код њега је само присутна злоба која не може да се обузда, јер мрзи човечији род као и Сотона, јер се он не моли за "прекраћење раскола и јереси у црквама", како се вели у Василијевој литурђији, него за цементирање.
  12. Брате, ти немаш појма шта говориш.Узми да здраво мастурбираш или нађи неку курву да би се повратио у себе.
  13. Нисам се освртао на ову расправу, јер се то све отело контроли, а видео сам и да неки блеје. Ис није кењао. Лудило мозга, и то се приписује да је догма Отаца! Истина, нисмо прочитали да је Бранко Ћопић кењао, али претпостављамо да јесте. Став да Ис није кењао је афтартодокетски. Јеретички. Ис је имао исто тело као и наше и уредно је вршио нужду. У Отаца имамо да се умарао и знојио (излучевине), а то што нису помињали малу и велику нужду је само из пијетета. Нигде се не помиње ни да је Мојсије пишао, а не нађе се лудак до данашњег дана који би тврдио супротно. Текст се бави говором Патријарха, начином изражавања и ничим више. Неки несрећник рече да му је тема "безначајна", али онда нека иде на значајне.
×
×
  • Креирај ново...