Jump to content

Agaton Vuzman

Члан
 • Број садржаја

  434
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

7 Пратилаца

О Agaton Vuzman

 • Рођендан 03/14/1988

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Тјенђин

Скорашњи посетиоци профила

10714 посетилаца

Agaton Vuzman's Achievements

 1. Документарац о нашем добровољцу у том рату.
 2. Донација информатичке опреме православном манастиру у Либану Нисам знао где да окачим ову слику па рекох хајде овде. Извор
 3. По мени, није толико страшно што нам број опада колико то што се однос старог и младог становништва значајно повећава. Ми постајемо једна старачка бездетна нација, са свим својим социо-економским последицама. Ко долази из мањег места он то нарочито може да осети. Једноставно та нека енергија коју старији људи доносе, уобичајене теме које врте, и њихове активности, махом имају спуштајући ефекат (на младог човека ако је стално тиме окружен). Да не помињем да нам је народ необразован, има нездраве навике, и вулгаран, па онда не може ни много нечег паметног да се научи. Кина, са друге стране, има исти проблем, међутим у великим градовима то ни близу не може да се осети. Овде је човек стално окружен младима и децом, и осећај је, право да кажем, стварно освежавајући. Деца су свуда, у градском превозу, кафићима, на улици, свуда. Међутим, када се вратим у Србију то је једна од првих разлика које приметим, не знам да ли је то само мој случај. Од мојих другара готово да нико није изродио децу, а сви су око 35; пар њих је ожењено. Бројке које сам пронашао на интернету потврђују моја запажања. Тренд ће се највероватније наставити и за неких тридесет година сваки трећи становник ће бити старији од 60, или 65 година, заборавих. Свакако, хаос.
 4. Ако се ово усвоји, гласам за Вучића на следећим изборима.
 5. @Марина Савковић Није директно одговор на твоје питање међутим, постоји страница на Фејсбуку, “Пријатељи Манастира Хиландара”, где између осталог објављују и информације о посетама током короне. Оставили су и мејл па се верујем могу и директно питати.
 6. Занимљиво је и да поред свега тога, у сред центра тог града у подне, једна Српкиња буде избодена маказама док је откључавала бицикл и полиција после каже да не постоји ни један снимак. Тамна страна Кине која се да уочити након мало дужег боравка овде али ово све претходно што си рекао је 99 % тачно.
 7. Agaton Vuzman

  Da li Kina kreće nizbrdo?

  @Justin Waters Нису увели баш електронска документа, међутим ти Кјуар кодови су постали популарни од почетка пандемије. Пре уласка у било коју јавну установу треба да се покаже тај код и ако је зелен онда нема проблема. Такође, ако је црвене боје, онда си вероватно био у близини неког ко је заражен и онда би то требао да пријавиш што пре, мада мислим да би те они први нашли свакако. Још једна занимљивост, у ресторанима као што је Мекдоналдс или КФЦ све се чешће наручује преко апарата, и сада сам видео да постоји опција да ти скенира лице и да те запамти, тако да следећи пут када поручујеш аутомат те препозна и аутоматски ти наплати са твог налога.
 8. Agaton Vuzman

  Da li Kina kreće nizbrdo?

  У Кини је електронско плаћање толико уобичајено да ја у протекле две године у новчанику имам само једну новчаницу, а и тај новчаник је непрекидно код куће Што се тиче обедовања у ресторанима, које је овде готово свакодневница, све је чешће да се на столу налази мали код, који кад завршиш само скенираш, платиш и слободно напустиш објекат. Не мора оно да зовеш конобара, чекаш дође да наплати и врати кусур. Та опција је толико добра и нарочито се осети у великим ресторанима и када је гужва (а готово увек је гужва).
 9. 信经    
  我信唯一的上帝,全能的父,天地及一切有形无形万物的创造者。
  我信唯一的主耶稣基督,上帝的独生子, 在万世之前由父所生,出自光明的光明,出自真上帝的真上帝,受生而非被造,与父同一本元,万物籍祂 而造成。祂为了我们人类,并为了我们的得救,从天降下,由圣灵和童贞玛利亚取得肉躯,而成为人。祂 为了我们,在庞提比拉多手下被钉十字架,受难而被埋葬。依圣经所言,在第三日祂复活了,升了天, 坐在父的右边。祂将在荣耀中再来,审判生者死 者,祂的国度万世无终。
  我信圣灵,主,生命的赋予者,自父而发, 祂与父及子同受敬拜同享荣耀,祂曾籍先知们发言。
  我信唯一、神圣、大公、传自使徒的教会。 我宣认唯一赦罪之圣浸。我期待死者的复活, 及来世的生命。阿们。

  1. Agaton Vuzman

   Agaton Vuzman

   Симбол вере на кинеском :)

 10. Agaton Vuzman

  Da li Kina kreće nizbrdo?

  @Justin Waters ево управо пишем коментар У суштини добро си рекао, пукла су ова два јутјубера и то је то. У ствари сви ми који смо мало дуже овде пуцамо али то је више наш проблем него проблем Кине. То да су материјалисти и расисти то је тачно али није ништа ново. Кина напредује у материјалном и друштвеном смислу и ја не видим да ће се, бар у блиској будућности, ту нешто битно променити.
 11. @Milan Nikolic хвала ти на овим лепим вестима! Баш се радујем што је Гана повукла признање Косова. Готово све из Гане кога сам упознао су пријатни људи. Изградио сам неку врсту стереотипа. Такође, веома занимљива ствар везана за православље у Гани, јесте да је тамо православна црква настала сама од себе. Без икакве мисије споља. Сами су се тражили. Рекли су, да је неко дошао раније вероватно би цела земља била православна. Нека их Бог благослови!
×
×
 • Креирај ново...