Jump to content

Лала из Банатa

Члан
  • Број садржаја

    64
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О Лала из Банатa

  • Рођендан 01/01/1

Profile Information

  • Пол :
    Небитно

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Лала из Банатa's Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

51

Форумска репутација

  1. Добро, рецимо да те послуша и поднесе оставку. Шта после тога? Да ли си свестан да то практично значи повратак Мила на власт. Упорно ти, и остали који овде оптужујете, раније митрополита Амфилохија а сада Кривокапића, намерно затварате очи пред чињеницом каква је у ЦГ политичка реалност. Више пута рекох овде, лако србовати у Србији.
  2. Запитај се колико је добро било кога звати оваквим именима. Питао бих те за мишљење да се налазиш у његовој кожи.
  3. Слажем се са тобом, ипак ти и о. Ђуровић највише бринете о судбини СПЦ и да није ваше бриге ко зна шта би се све догодило.
  4. Може Фанар да помаже или одмаже колико хоће (ако се уопште тиме и бави), митрополит Амфилохије је српски поп, посведочио је то до сада безброј пута.
  5. Да, али има везе са кредибилитетом одређених учесника у дискусији који упорно инсистирају на томе да раскол постоји.
  6. Ове фотографије су постављне вероватно са циљем да се сви подсетимо ко је митрополит Амфилохије, и да у светлу тога сагледамо моралне ликове и кредибилност оних који су га на овом форуму приказивали на најгори могући начин.
  7. Стање на форуму би на неки начин било одраз стања у Цркви да га нису напустили многи чланови згрожени оним што се по њему писало последњих годину дана.
  8. И сам често патим од подозрења. Под његовим утицајем, подозревајући злу намеру, готово увек 'видим' реалност онаквом како ја хоћу, а онаквом каква она заиста јесте.
  9. Прво, да буде јасно, уопште нисам увређен и нико ми није крив ни за шта. Ово доживљавам као разговор људи којима је стало до цркве. Рекао сам више пута да нисам срећан када се црквене ствари износе у медије као што нисам срећан и због неких других ствари које неби сада помињао. Суштина онога што сам хтео да кажем је да се све ово неможе сагледати правилно без познавања ширег контекста ствари. Ако посматрамо изоловано интервју он је једним својим делом промашај, ако сагледавамо шире можда и није, Бог зна. Исто тако, изузетно ценим владику бачког Иринеја, у његовој епархији сам се учио црквености. Обојица су велики људи, наћиће они заједнички језик, у то не сумњам.
  10. Кажем да је владика Никанор тада претерао. Читав тај спор, отворене/затворене двери је бесмислен. Иако више волим служење са отвореним дверима и читањем на глас молитава у принципу ми је свеједно док нема забране причешћа. Владика Никанор је против ''новотарија' мислећи да тако чува веру отаца. Када је владика Атанасије написао две обимне књиге на тему литургије нико из супротног табора није био кадар да му одговори.
  11. Да, благо речено, га је критиковао пред једном групом људи из Браничевске епархије која му је дошла у посету. То је било време када се водила расправа у нашој цркви око начина служења литургије, са отвореним или затвореним дверима.
  12. Желим да верујем да не разумеш о чему је реч и да није у питању исмевање. Више пута сам се лично уверио да у Херцеговини постоји жива црква. Осети се љубав и нормалност, брига за човека, а не хладноћа и администрација као на многим другим местима. То су, између осталог, плодови о кома је овде реч.
  13. Ја нисам лола него лала. ? Уопште не сумњам у добру намеру било кога овде, само имамо различито виђење ствари, мање смо или више зрели, а сви добро желимо нашој цркви. И сигуран сам, да се одржала јесенас, то не би била последња сабора јер је црква озбиљна институција и наши епископи озбиљни и одговорни људи. Само је могло да се деси да се по неки од постојећих неспоразума превазиђе.
×
×
  • Креирај ново...