Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

пре 9 часа, Дејан рече

Њихове себичне задњице би да се боду вакцином кад се кроз маргинализовану светску популацију истестира вакцина.

Њихове себичне задњице не би уопште да се боду .

Ја лично чекам да видим како ћеш ти проћи...па оно, моЖ бит и одлучим да се боцнем :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Да ли примити вакцину? Па, у једну руку да у другу руку не.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, dragisa рече

ali isto tako ljudi koji ne smeju da se vakcinišu, a žele da se vakcinišu, svojom tvrdnjom da njih ugrožavaju ini koji mogu da se vakcinišu a neće, ugrožavaju iste te. šta ćemo sad sa tim problemom? ko je vlasan da donosi odluke u vezi svog tela, onaj koji te ugrožava tvrdnjom da ti njega ugrožavaš ili ti koji imaš pravo i odgovornost da izabereš za sebe ono što procenjuješ kao potrebno?

Upravo iz tog razloga vakcina i nije obavezna a svi koji nece vakcinu se sve vreme ponasaju kao da jeste. 

Tvoj izbor je da ne uzmes vakcinu a moj izbor je da na osnovu toga donesem neke zakljucke o tebi. Nema nista lose.

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Upravo iz tog razloga vakcina i nije obavezna a svi koji nece vakcinu se sve vreme ponasaju kao da jeste. 

niko se ne ponaša kao da jeste obavezna "sve vreme", već se odgovara na besmislene tvrdnje koje je npr Dejan izneo a koje poprimaju formu pritiska dok se u isto vreme daje zakonska mogućnost da vakcina postane obavezna i uvode izmene u zakon i pravilnik o imunizaciji.

пре 9 минута, cloudking рече

Tvoj izbor je da ne uzmes vakcinu a moj izbor je da na osnovu toga donesem neke zakljucke o tebi. Nema nista lose.

naravno da nema ništa loše u tome da donesem zaključke u vezi osobe koja donosi zaključke o nekome na osnovu vakcinisanja.

da sumiram "ne berite brigu":

- ko hoće da se vakciniše neka to i uradi niko mu to ne brani niti propagira suprotno.

- ko neće da se vakciniše neka mu to niko ne nameće niti propagira suprotno

za normalne ljude vrlo jednostavna stvar, zar ne.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, dragisa рече

niko se ne ponaša kao da jeste obavezna "sve vreme", već se odgovara na besmislene tvrdnje koje je npr Dejan izneo

Na koje tacno mislis? Sve sto je Dejan napisao (na ovoj temi :) ) je poprilicno razumno. Na sto konkretno mislis?

пре 5 минута, dragisa рече

dok se u isto vreme daje zakonska mogućnost da vakcina postane obavezna i uvode izmene u zakon i pravilnik o imunizaciji.

Gde se daje takva zakonska mogucnost? Koliko ja znam vakcina u ovom trenutku nigde na svetu nije obavezna?

пре 6 минута, dragisa рече

- ko hoće da se vakciniše neka to i uradi niko mu to ne brani niti propagira suprotno.

- ko neće da se vakciniše neka mu to niko ne nameće niti propagira suprotno

Vakcinisanjem spasavamo ljudske zivote. Nevakcinisanjem ih dovodimo u opasnost. Naravno da je ovo izbor koji je vrlo indikativan u pogledu licnosti ljudi. Ali ti i dalje imas puno zakonsko pravo da tu odluku doneses, da ne pomislis da vrsim pritisak na  tebe.

A narocito je problematicno kad shvatis da ljudi koji odbijaju vakcinu za to nemaju NI JEDAN JEDINI racionalni razlog... Evo samo na ovoj temi si mogao da procitas koliko ljudi veze nemaju i koliko su svoje odluke  o vakcinisanju doneli na osnovu sopstvene neinformisanosti ili na osnovu toga sto se informisu u smecu.

Na primer.
RNK vakcina menja DNK- nije tacno. Cak ni teoretski.

RNK vakcine se kratko ispituju- nije tacno. RNK vakcine se ispituju vec 30 godina i vec je na pomolu nekoliko takvih vakcina za razne druge bolesti (neke rakove, mulitplu sklerozu i jos neke)

Da ne idem dalje ali kao sto mozes da pretpostavis dosta sam upucen u antivakcere i sa apsolutnom sigurnoscu ti kazem da se do sada nije pojavio NI JEDAN JEDINI argumant s vase strane koji opravdava odluku o nevakcinisanju.

Sve se svodi na to da ste se us*ali jer ste citali gluposti po fejsu... A rezlutat je to da ljudi umiru.

Ja sam  protiv obavezne vakcinacije. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

Имам право да верујем да  и ове горе набројане користе нове технологије . Не одричем се свих вакцина, мислим да није потребно да примам против ковида...и немам проблем ако неко мисли другачије, али очигледно многи имају проблем што ја не мислим као и они. Нећу и тачка...инаџија сам :D што за сваку одлуку тражите рационалне и логичне разлоге .

Imaš pravo da se inatiš :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Da ne idem dalje ali kao sto mozes da pretpostavis dosta sam upucen u antivakcere i sa apsolutnom sigurnoscu ti kazem da se do sada nije pojavio NI JEDAN JEDINI argumant s vase strane koji opravdava odluku o nevakcinisanju.

Не само код ове, већ и код израде многих вакцина се користе ћелијске линије од ткива абортираних ембриона. То што су клониране више пута и што су плод "добровољног побачаја" не значи да за све мора да буде прихватљиво.

КОд нас у традицији важи да је боље изгубити главу, него огрешити душу, тако да избор мора да постоји, а како ће неки гледати на то, искрено ме баш брига.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

Na koje tacno mislis? Sve sto je Dejan napisao (na ovoj temi :) ) je poprilicno razumno. Na sto konkretno mislis?

konkretno mislim na implicitan stav da vakcinisani ne ugrožavaju ne vakcinisane, opet to ostaje da pojasni Dejan (da li je to njegovo mišljenje, odnosno šta je hteo da kaže svojim komentarom) ali za sad kako stoji jasno je da to implicira

Gde se daje takva zakonska mogucnost? Koliko ja znam vakcina u ovom trenutku nigde na svetu nije obavezna?

kao što rekoh takva zakonska mogućnost postoji u zakonu i pravilniku o imunizaciji, imaš na netu pa pogledaj.

Vakcinisanjem spasavamo ljudske zivote. Nevakcinisanjem ih dovodimo u opasnost. Naravno da je ovo izbor koji je vrlo indikativan u pogledu licnosti ljudi. Ali ti i dalje imas puno zakonsko pravo da tu odluku doneses, da ne pomislis da vrsim pritisak na  tebe.

svaka pa i ove vakcine imaju ne željene efekte tako da tvoja boldovana tvrdnja prosto nije tačna. da li je opredeljenje nekoga "vrlo indikativan u pogledu licnosti" više govori o tebi, a zakonsko pravo hvala bogu postoji ali isto tako sutra može da ne postoji, nadam se da ćeš se složiti jer zakon je tu jasan.

A narocito je problematicno kad shvatis da ljudi koji odbijaju vakcinu za to nemaju NI JEDAN JEDINI racionalni razlog...

ja ni ne moram da imam razlog! ja imam PRAVO da odbijem vakcinu. tako da nisi mi jasan, o čemu govoriš? ti kao i drugi upravo ovakvim stavovima vršite presiju na nekoga ko ima PRAVO. ostavite vi mene i moje razloge zašto ja ne želim vakcinu, vi ugrožavate moje PRAVO da donesem sopstvenu odluku.

Evo samo na ovoj temi si mogao da procitas koliko ljudi veze nemaju i koliko su svoje odluke  o vakcinisanju doneli na osnovu sopstvene neinformisanosti ili na osnovu toga sto se informisu u smecu.

ja bi isto tako mogao da ti navedem ozbiljne posledice koje su ljudi imali odma nakon primanja vakcine pa čak i smrtne ishode, ali pošto moj cilj nije da druge savetujem ili nešto propagiram (pravim se pametan) to neću raditi

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вукашин рече

КОд нас у традицији важи да је боље изгубити TUDJU главу, него огрешити душу

Evo ispravio sam ti ovo... 

пре 4 минута, Вукашин рече

Не само код ове, већ и код израде многих вакцина се користе ћелијске линије од ткива абортираних ембриона.

@dragisa evo ti jos jedan primer. Cuju ljudi nesto sto ne razumeju i sad pricaju mirne glave kako ove vakcine sadrze nekakve celijske linije embriona... sto nije tacno. RNK vakcine ne sadrze nikakve celije embriona. S tim u vezi bi sad valjda svi koji odbijaju vakcine zbog "embriona" otisli i primili vakcinu jer su saznali da taj problem ne postoji u RNK vakcinama... Ali, svi ti razlozi nisu argumenti nego opravdanja... tu je caka ;) 

KOliko god gluposti da neko izmisli u vezi sa vakcinama, debunkovanje tih gluposti dovodi samo do pojave novih. To je zacarani krug jer antivakceri nisu antivakceri zbog jakih argumenata tako da njih argumenti i ne zanimaju...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Evo ispravio sam ti ovo... 

Чувај своју главу вакцином :D, никакав проблем са тим немам. ОК ми је да прими ко хоће, али избор мора да постоји.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

@dragisa evo ti jos jedan primer.

nema potrebe da mi navodiš primere.... ja stvarno verujem u tvoj IQ i čudi me da ne razumeš šta ti govorim: ja ne diskutujem o razlozima ZAŠTO neko smatra da želi ili ne želi da primi vakcinu, ja diskutujem o PRAVU da želiš da primiš ili ne želiš da primiš vakcinu. (jel se čujemo?)

sa druge strane nadam se da ti je jasno da upravo ja prvi ne tvrdim da pouzdano znam sve prednosti ili opasnosti vakcine i zbog toga niti savetujem ikoga niti komentarišem tuđe mišljenje ali insistiram da za sebe donosim odluku sam.

prosto kao pasulj.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, dragisa рече

tako je, a još je komplikovanije ako polaziš od ne tačnih pretpostavki:

jel ti (citiranim) tvrdiš da oni koji su vakcinisani ne ugrožavaju one koji "žele a ne smeju da se vakcinišu"? 

Da, oni koji su vakcinisani prekidaju lanac zaraze.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, dragisa рече

kao što rekoh takva zakonska mogućnost postoji u zakonu i pravilniku o imunizaciji, imaš na netu pa pogledaj.

A pa dobro. Znam da postoji ta opcija i dobro je da postoji. Mozda ce nakd da nam se desi epidemija virusa cija je smrtnost 50% a koji ubija jednako i stare  i mlade. Tada bih vas licno jurio spricem po ulicama. Bez ikakve grize savesti...

svaka pa i ove vakcine imaju ne željene efekte tako da tvoja boldovana tvrdnja prosto nije tačna.

Da. Crvenilo oko uboda i bol... 

Fora je sto da bi opravdali svoje antivakcereske stavove na silu pokusavate da izmiliste kako vakcine ubijaju i sakate ljude. Naravno cinejnice vam bas i ne idu u prilog a onda izmisljate jos jace :D 

Nezeljeni efekti kod kovid vakcina su isti kao i nezeljeni efekti kod vecine drugih vakcina. Crvenilo kod uboda, nesto redje temperatura, izuzetno retko alergijska reakcija a ekstremno retko anafilakticki sok. Ni jedan od ovih nezeljnih efekata nije doveo do smrti ikoga...

ja ni ne moram da imam razlog! ja imam PRAVO da odbijem vakcinu. tako da nisi mi jasan, o čemu govoriš? ti kao i drugi upravo ovakvim stavovima vršite presiju na nekoga ko ima PRAVO. ostavite vi mene i moje razloge zašto ja ne želim vakcinu, vi ugrožavate moje PRAVO da donesem sopstvenu odluku.

Eto jel vidis. O ovome ti pricam. Opet kuknjava kako ti neko ugrozava pravo. Sta se deres? Niko ti ne ugrozava ikakva prava. Teram li te da se vakcinises? Jok. Samo te kritkujem sto se ne vakcinises ali to je vec ozbiljan problem  u glavama antivakcera jer bi oni da se j*** a da im ne ulazi tj. da im niko ne preispituje odluku koju su doneli a to nece da moze. Jer,

Ako se tebi pruza mogucnost da svojim postupkom pomognes u spasavanju zivota a ti kazes "nemam ikakav razlog da to ne uradim, ali svakako necu jer je to moje pravo" onda ces tesko  da izbegnes osudu jer se ponasas ko tenkre i moje je pravo da na to ukazem.

Isto kao da si na Titaniku koji tone i odbijas da pustis decu pre sebe u camac za spasavanje. Nemas ni jedan razlog da to ne uradis ali imas PRAVO da to ne uradis. Niko ti nece narediti ali ne ocekuj da ce posle da ti ljudi pricaju kako si super cool i hrabar. Nisi. "You are not wrong you're just an asshole"

ja bi isto tako mogao da ti navedem ozbiljne posledice koje su ljudi imali odma nakon primanja vakcine pa čak i smrtne ishode, ali pošto moj cilj nije da druge savetujem ili nešto propagiram (pravim se pametan) to neću raditi

Mozes. Ali ne znam sta mislis da  bi postigao izmisljotinama...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...