Jump to content

Дејан

АДМИНИСТРАТОР
 • Број садржаја

  18680
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  39

Everything posted by Дејан

 1. ? Ја сам увек причао шта мислим, свиђало се то неком или не, само ја знам коју цену плаћам због тога. Смета ми што си то тако олако релативизовала . У најмању руку непоштовање.
 2. Не бих могао у потпуности да се сложим. Ту ствари нису баш тако једноставне. Патријарх Иринеј, Бог да му да царство небеско, је многе ствари, односно људе, рашчистио. Ти људи нису решени на начин на који би их ја решио, али су решени. Помаци су озбиљни направљени. Знаш, лако је бити Патријарх, председник, директор и сл када имаш квалитетан народ. Бити тако нешто унутар наше државе ти је мучеништво и пре ступања на функцију
 3. Рођени, теолошки и канонски гледано, Православни Хришћани су тешка мањина унутар нашег друштва. Традиционално гледано смо апсолутна већина. Грех пред Богом је народ и државу која има оволики степен корупције и криминала звати православном. Ту не мислим само на данас или ближи историјски период. Народ који је Богом благословен да у једном историјском периоду има владику Николаја и аву Јустина, а самокритику има развијену на нивоу амебе, ти је јасан показатељ да ништа схватили нису.
 4. Са појавом Слободе, Црква постаје мода.Од некога ко је прогоњен постаје неко ко прогони. У Цркви се наједанпут отвара место и за тренд-сетере, каријеристе, оне који би да се окористе и сл. Свакако, и даље у Цркви има нормалног и искреног света. Само монаштво се као покрет и део Цркве јавља управо као реакција на новонастале негативне трендове. Свети Јован Златоусти јавно пише да је непримерено да свештеници имају кућне помоћнице . Причамо о времену од пре хиљаду ипо година... Зато је улога Цркве данас да се бори против племенског менталитета, да ломи ,не бирајући средства, патолошки индивидуализам и малограђанштину. Прво то да ради унутар себе.
 5. Од Миланског едикта је Црква у проблему. Слобода носи позитивно и негативно. Ја на Цркву гледам једнако као на полицију, здравство или било који систем и људску заједницу коју сачињава наш народ.
 6. Беседа патријарха је фантастична. Једина ствар на коју бих обратио пажњу је сам доживљај беседе. Сходно искуству личном са овог сајта, сматрам да је егзистенцијално битно каналисање и усмеравање енергије, воље и труда на овом пољу. Када смо сву своју снагу, знање и енергију усмерили у чишћење сопственог дворишта и одстрањивање оних којима овде место није, имали смо фантастичне резултате! Нисмо ишли оном племенском логиком "наш је". Када смо чистили туђе двориште, очистили га нисмо, а у нашем дворишту је коров нарастао. Црква данас има само један задатак, а то је изградња и јачање сопственог "имуног система". Када имуни систем постане довољно јак и стабилан, тело Цркве може да се нађе у било којој инфективној и контаминираној зони, и биће безбедно, заштићено и корисно.
 7. Само још педофилију јавно да правдају и прешли су игрицу. Иначе, чуо сам да актуелни Папа на спомен хрватских бискупа увек пусти ову песму https://youtu.be/57sE3cbN32A
 8. Браћо, хоће ли неко да ми честита на победи ❤️❤️
 9. I mene su virtuelno okupirali bili, al ih je vipe zanimalo nešto drugo 💅
 10. У самој суштини, давати Чанку на пажњи и медијском простору је погрешан потез. Он је сам себи највећа антиреклама.
 11. Нађи текст где старац Порфирије говори о пасошу. Старац Порфирије је имао реална виђења последњих времена.
 12. Отац Пајсије је рекао да он види црно-бело а отац Порфирије у боји.
×
×
 • Креирај ново...