Jump to content

Грех је бити богат!

Препоручена порука

Богу је све могуће, а нама није. Па тако и богаташ може задобити Царство обећано.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Практично свако жив данас је десет пута богатији од богаташа из првог века. Онда испада да нико од нас не може да се спаси...

Sent from my iPad using Tapatalk

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ал се Гризли уцврцао ко ја кад отворе тему о блудницима који ће у пакао.  :ani_biggrin:

За нас што се јављамо из авијона сигурно има посебно место у аду... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Христос је рекао младићу ,, ако желиш савршен да будеш,, Николај ову паралелу повлачи на тему девственост-брак и тумачи је у том контексту. Било је царева који су постали светитељи, нпр. наши Немањићи. Тешко је богаташу јер га гуши трње,али му није немогоће, богаташ свагда у својим рукама има благо са којим кроз милостињу може да задобије Царство Небеско.

Светски капитализам знатно отежава положај хришћана у свету али не забрањује некоме да ходи путевима вере.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па хришћани најбоље живе у капиталистичким земљама.

Да бре. Удишу квалитетан тамјан уместо пластичне вештачке крџе.  :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

Ал се Гризли уцврцао ко ја кад отворе тему о блудницима који ће у пакао.  :ani_biggrin:

Ili ja kad se oplete po nepokornim ženama koje bi htele nešto u životu osim da sede kod kuće i ljuljaju decu :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

За нас што се јављамо из авијона сигурно има посебно место у аду... :D

Молитва и трезвеност у авиону су много јачи. Ближе сте Богу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Juanito рече

Niko ne da na sebe :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Ne znam zašto pojedini vole da Isusove reči upućene individui neosnovano prenose na društvo... Isus jeste jasno rekao (ako veruješ u ono što u Bibliji piše)! Rekao ti je da prodaš sve što imaš i daš siromašnima ako želiš da budeš savršen... nije ti rekao da menjaš društveno-politički poredak i tako namećeš drugima šta će da rade. Današnji kapitalizam ti ne pravi ama baš nikakvu smetnju da uradiš tačno ono što ti je Isus rekao - da prodaš svoju imovinu, podeliš siromašnima i da ga slediš (npr. odeš u manastir)... ali čini mi se (izvini na ovoj sirovoj pretpostavci) da tebi ne pada na pamet da to uradiš, nego bi da drugima koji imaju više od tebe otmeš njihovu imovinu i podeliš sebi i drugima... to ti Isus nigde nije rekao...

Upravo si objasnio razliku između hrišćanstva i socijalizma.

:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Истинољубац рече

Исус је јасно рекао! Стога очигледно је да је Исус преведено у данашње време био против данашњег друштвено-политичког поретка/система капитализма или како га називају неолиберални капитализам. Сваки данашњи капиталиста ће отћии у пакао, Исус је јасно поручио у данашњем тумаћењу времена да сви треба да буду материјално једнаки, да живе у комунама. Где неће материјално престављати друштвено-социјалну основу и уређење.

Христос се не уклапа ни у један друштвено-политички поредак, он обитава у својој Цркви. Данашњи празник нам понајвише сведочи о томе. Бог није Бог једнакости него Бог љубави а љубав је најсавршенији судија јер укључује нашу слободу у односу на нашу датост. Христос је проповедао Царство Божије, на земљи нам остаје труд и крст, а благостање углавном уз прогоњење.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...