Jump to content

Natasa.

Члан
  • Број садржаја

    15956
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    47

Everything posted by Natasa.

  1. Ko je Vesna? 

    1. Dragi

      Dragi

      Ist möglicherweise ein Bild von Blume

  2. Pa daj neki hint da guglamo... sad sam stvarno zaintrigirana . Ja se ponosno oslobađa toga. Najbitnije mi da smo svi zdravi, da se lepo slažemo i da imamo para... sve ostalo mi je vetar i prašina.
  3. Realno imaš... ali to i jeste u skladu sa tvojim godinama. Nema veze... jednom će i to da prođe i biće uspomena.
  4. Tu je već problem u sistemu jer čovek može da uči dok je živ i da ga to raduje. Depresivno je deklamovati podatke 30 godina, ali učiti nešto praktično gde se pronalazi i usavršavati se-to je već pozitivno.
  5. Eto ti... zanimljivo... ekstremno, ali zanimljivo. Ljudi baš vole muziku, čak im je i neophodna. Ima valjda muzike za pozitivno raspoloženje.
  6. Pojednostaviti stvari... to je ok. Bi li ovo malo pojasnila? I šta ti to slušaš, a ne bi trebalo?
  7. Joj jesam, izvini. Pomešala sam te sa jednom starijom članicom Violetom.
  8. Malo ih idealizuješ... verovatno i tebe tvoja deca idealizuju, to je normalno.
  9. Pa dobro i šta sad? Ko u 30+ godina nije prs'o bar u nekom periodu života... pa i ranije. To mora da se desi kad tad. KO NIJE PRS'O PITAM ?! Ili će da se javi neko jako mlad ili će da laže .
  10. Ma verujem... sve si pokušala i lepo i da se svađaš i ne vredi... mi ovde pišemo nešto kao da ti već ne znaš ili nisi probala milion puta. Sve što bih ti rekla zvučaće glupo. Ali možeš da pišeš ako želiš, čisto eto... neko da te čuje i razume.
  11. Zato i patiš. Posao ti je takav da si se svega nagledala, društvo u fazonu da "vi tamo je radite ništa... samo uzimate platu... otimate decu od roditelja"... nije ti lako. Mnogo si toga preuzela na sebe... priroda posla, deca, mir roditelja, mnogo je to Valery. Prvo sebe sredi inače nikom nije dobro, pogotovo to važi za žene. Ujutru kad krene gužva, deca, muž, doručak, svi nešto traže, ranije mi to bila tenzija... e sad prvo ja jedem i popijem kafu (doduše na brzinu i sa nogu), ali moram sa se pobrinem za sebe da bih i njima valjala. Inače ne valja nikome nervozna.
  12. A ti ih pitaj šta će oni ako odeš pre njih... možda ućute i malo porazmisle šta pričaju i kako to utiče na tebe kad se ćurak obrne na drugu stranu. Izvini ako sam morbidna...dovoljno je što imaš CP, pa ti još najbliži staju na muku. Nije ok.
  13. Na kraju krajeva ključ mentalnog zdravlja je u balansu. Svako treba da ima vreme za sebe i služenje drugima iz ljubavi. Svaki ekstrem je nezdrav. Depresiju bih iz ovde pročitanog uporedila sa saobraćajnom nesrećom u alkoholisanom stanju. Koliko god da si kriv za nesreću, nije baš pametno polomljenom čoveku pričati kako je sam kriv dok se bori za život. Prvo se saniraju povrede, pa kad preživi i malo ojača, e onda ide razgovor o odgovornosti i pravo ozdravljenje i rešavanje dubljih problema. Reći nekome ko je tek oboleo da je egocentrik može da bude kontraproduktivno, kao kad neko padne pa ga još šutneš dok je na podu. Birajmo reči i pristup, nisu svi na istoj lestvici ka zdravlju. I samo bez predrasuda, svako ima tačku pucanja.
×
×
  • Креирај ново...