Jump to content

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Никада нећемо против Русије која је увек била наша подршка и нада (ВИДЕО)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наравно да је свако идолопклонство неприхватљиво па и према Путину или Русији. И сам сам више пута то критиковао, тако да...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kristijan рече

Имате ви право на своје мишљење, немам ја ништа против тога. Само кад се дође дотле да се сравњују рачуни онда се види која је природа таквог односа. Може на корицама да пише шта год хоћеш, али је важно оно што је између корица.

Зашто не одговориш на конкретно питање: да ли је Србија 1912. била вазал Русије и да ли је Израел данас вазал Америке? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kristijan рече

Да.

То није утемељено у историјским чињеницама. Србија тада није била вазал, нити је Израел амерички вазал. Тако да...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, GeniusAtWork рече

Да би се уопште расправљало на ову тему, прво треба да се раздвоје две ствари:

- Љубав према руској култури, цивилизацији и народу и осећај заједништва са њима због исте вере, сличности у језику, историје, итд.

- Одушевљавање фиктивним романтичарским делузијама о "братском народу" који само мисли о нама по цео дан и, најгоре од свега, путинофилија - идолатријски однос према Владимиру Путину као челичном вођи са полубожанским атрибутима који ће нас чврстом песницом спасити од свих зала и показати Западу њиховог бога и макар им мало вратити мило за драго због свега што нам се издешавало задњих деценија.

Ово прво је здраво и нормално, ово друго није.

To je kao da kažeš, jedno je Crkva i Pravoslavlje a drugo je car Konstantin i majka mu Jelena. Naravno da postoji razlika, ali ako ne vidiš šta sve povezuje i šta je smisao svega onda ne vredi da ti bilo ko objašnjava.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Kristijan рече

@Православни Србин @елТорнеро Имате ви право на своје мишљење, немам ја ништа против тога. Само кад се дође дотле да се сравњују рачуни онда се види која је природа таквог односа. Може на корицама да пише шта год хоћеш, али је важно оно што је између корица.

Од слова до слова могу и ја теби да препишем ову твоју поруку, јер она не говори ништа.

Питао сам те којим духом да се инспиришемо, добронамерно, јер смо превише времена провели дајући дијагнозе, без предлагања конкретне терапије. Зато те питам за дух, дух који нас покреће је разлог свих наших размирица.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, елТорнеро рече

Од слова до слова могу и ја теби да препишем ову твоју поруку, јер она не говори ништа.

Питао сам те којим духом да се инспиришемо, добронамерно, јер смо превише времена провели дајући дијагнозе, без предлагања конкретне терапије. Зато те питам за дух, дух који нас покреће је разлог свих наших размирица.

Односило се на твој коментар везан за природу односа између Србије и Русије.

А гледе духа који треба да нас инспирише... То захтева мало дужи одговор. Надам се да нећеш да замериш ако се том питању вратим касније јер сад напросто не могу да стигнем толико да пишем.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kristijan рече

Надам се да нећеш да замериш ако се том питању вратим касније јер сад напросто не могу да стигнем толико да пишем.

Журба је ђавоља работа, што би ти замерао, не журим нигде. 

Подели на овим сајтовима

Ми треба 

1.Најпре да се окренемо сами себи тако да се повезујемо са Србима ван Србије

2.Косову,Црној Гори и Македонији тако да их припојимо

3.Грцима и Бугарима јер су нам близу и браћа су нам и Мађарима са којима сада имамо добре односе какве никада нисмо имали

4,Русима као братском народу и великој сили

5.Да знамо да су нам Хрвати и такозвана Европа не рачунајући наведене највећи непријатељи

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Августин рече

Ми треба 

1.Најпре да се окренемо сами себи тако да се повезујемо са Србима ван Србије

2.Косову,Црној Гори и Македонији тако да их припојимо

3.Грцима и Бугарима јер су нам близу и браћа су нам и Мађарима са којима сада имамо добре односе какве никада нисмо имали

4,Русима као братском народу и великој сили

5.Да знамо да су нам Хрвати и такозвана Европа не рачунајући наведене највећи непријатељи

А шта мислиш коме би се најпре окренуо, у нашој ситуацији, Аугустин? Или, осетиш ли када да ми данашњи Срби дишемо на молитве Светога Саве, милошћу Божијом?

Подели на овим сајтовима

Moram priznati da ne razumem.Sveti Avgustin je bio u Africi u jedinstvenoj Crkviu kakve to veze ima sa ovim.Sa Rusima naprimer.Pa zar nije Crna Gora zemlja gde je rođen otac Svetog >Save.Zar nisu Kosovo i Makedonija srpske zemlje,Zar Sveti Sava nije bio Srbin a bio je i pravoslavan kao Bugari,Grci i Rusi.Šta je u ovome suprotno Svetom Savi.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...