Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

Vladika Jovan: “Naravno da sam se vakcinisao, pobogu”

Ne vjerovati u vakcinu isto je što i ne vjerovati u to da je zemlja okrugla, poručio je vladika pakračko-slavonski Jovan gostujući u jutarnjem programu na Tv Prva.

Postoji ono što se zove zdrav ljudski razum. Da nema vakcine imali bismo male, velike boginje, čitav niz bolesti od kojih se umiralo više nego danas od raka. I danas čim se opustimo, čim oslabi vakcina tuberkuloza se vraća. Jedino što sve te bolesti drži od nas daleko je vakcina, ono što je medicina pronašla i na čemu smo joj zahvalni – započeo je priču vladika, piše Blic.

Naglasio je da je svestan da je problem to što je vakcina morala da bude razvijena brzo, ali da nemamo drugi izbor, ona je jedini izlaz iz ove situacije.

– Ova bolest odnijela je patrijarha, mitropolita Amfilohija, vladiku Atanasija, vladiku Milutina i mi osim vakcine nemamo drugog izbora.

Na pitanje da li su se on i njegovi najbliži vakcinisali odgovorio je kratko:

– Naravno, pobogu.

Rekavši da ne razumije antivaksere i ljude koji negativno reaguju na vakcinu, uporedio je njihova uverenja sa uvjerenjima onih koji veruju da je zemlja ravna ploča, a za njih je imao samo jednu poruku: “Neka odu u bolnice i neka vide”.

– Zdravorazumski ljudi ne mogu da razumiju ni da neko priča da je zemlja ravna. U 15. veku monah Nikon Jerusalimac rekao je da neki glupi ljudi tvrdi da je zemlja ravna ploča i da sedi na 7 radvnih stubova, a još su Stari Grci znali da je oblika jajeta – uporedio je vladika.

Kratko se osvrnuo i na stanje u Hrvatskoj, gdje kaže da još uvek nema dovoljnog broja vakcina i da ljudi zato dolaze u Srbiju da se vakcinišu.

– U Hrvatskoj je složeno jer zavisi od turizma. Oni sve čine da bi mogla da prihvati bar deo turista. Sad najavljuju veliki broj da treba da stigne iz Evropske unije, 100.000 nedjeljno, ali tek ćemo vidjeti šta će sa tim da bude.

https://nasahercegovina.info/index.php/2021/04/06/vladika-jovan-naravno-da-sam-se-vakcinisao-pobogu/?fbclid=IwAR0J2QJT33F9M5QcJVESLmPXV9C4x29AthTPJcRyIQxn7-DJk1A0eoYk09c

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Pismo antivakseru
Pozdrav, rode! Znam da se čudiš ovakvom pozdravu i pitaš se kakav smo mi to rod. Nekada se narod ovoga prostora pozdravljao sa Slava rodu, i tako iskazivao svoju bliskost sa sagovornikom. Da smo rod istoga drveta. I jesmo. Mada danas tako različiti. Suprostavljeni. Tvrdi u stavovima, tako lako prevalimo ružnu reč preko jezika ili tastature. Uvredimo. Povredimo. Duboko pobodeni u svojim šančevima. Ubeđeni u ispravnost svojih stavova.
Kada se nađem u takvoj situaciji odmah se pitam kome to odgovara. I nekako uvek dođem do istog majstora lutkarskog pozorišta. Njega. Sakrivenog u mraku. Zlurado nasmejanog. Liže nam krv sa rana međusobno nanetih. Gura u ambis. A zar nije uvek baš to radio? Zato rode, da sednemo i porazgovaramo kao braća.
Rode, taj virus postoji. Pre više od godinu dana Kinezi su njegove gene očitali. Tako je i mogla da krene trka sa pravljenjem vakcine. Rode, nije to samo malo jači grip. Imao sam grip toliko puta. Toliko puta visoku temperaturu. Zamisli da uz malu temperaturu ti neko stavi kesu na glavu i čvrsto ti je stegne oko vrata. Takav je osećaj, rode. Borba za vazduh kakvu nisi u životu osetio. Podmukla je to boleština. Može blago da te pomazi, a može i pluća iz grudi da ti iščupa. Da ti stavi na grudi pretešku kamenčinu. Da ti uzlupa srce kao da si njega, kome ime ne spominjemo, video. Da te pusti na miru ili ubije.
Ne znaš ti, rode, šta čuči u svakom čoveku. Koja ga sila gura. Svi drugačije što ti kažu, znaj – lažu. Zašto to rade, ne pitaj me. Ne mogu svakoga đavola da vidim u čoveku. Bio sam sa obe strane. I lečio sam i bio lečen. Mislio sam da to nije ništa, dok sam pidžamu nosio. Smetali su mi noću tuđi jauci i dozivanja majki iz mraka susednih soba. Kese na terasi sa tuđim stvarima. Po koje vlasnici nikada neće doći. Umire se, rode. Padamo kao snoplje. Ne veruj čudacima sa ekrana, ali ne veruj ni vlasti. Umire se mnogo više. Jednoga dana, kada se oslobodimo ovog mraka bahatosti, neznanja i pokvarenosti – saznaćemo. Treba se tada pogledati u oči. Biti čovek i kada je najtvrđe.
Shvati, rode. Nema leka. Proći će godine dok ga ne smisle. Zato i moramo da se čuvamo. Maske da stavljamo i ne dišemo jedni u druge. Da se vakcinišemo. Teške forme da sprečimo. Da zaštitimo ne samo tvoje roditelje već i tebe. Jer i mlađi i jači od tebe umiru. Jako ružno. Bez ikakve lepote. Rode, ne pričam o nuklearnoj fizici. O njoj ne znam ništa. Znam kako se lekovi prave, kako se ispituju i znam da čitam rezultate tih ispitivanja. Ako mi veruješ. Ne lažem te. Ako ti kažem da su bezbedne, onda imam dokaze za to. Rezultate istraživanja na desetinama hiljada ljudi. Volimo da se poredimo sa Jevrejima. Pa hajde da ih pratimo i u jednoj ovakvoj stvari. Da se sačuvamo kao i oni. Da sačuvamo svaki život, nije to kalem koji ćeš dogodine ponovo da nakalemiš. Mora de se čuva.
Ne možeš bez kafića, rode? Bez tržnog centra? Pa kako su naši očevi živeli bez tih sranja? U šta si se pretvorio, robe? Prošetaj Košutnjakom, livadom najbliže planine. Uzmi ženu za ruku, baci to svetleće govno u koje buljiš dok sa porodicom sediš za stolom. Pričaj. Pitaj i budi pitan. Nauči ponovo šta te je činilo čovekom. Rode moj.
Dva puta ležah u bolnici. Nikada rode, nisam pitao šta mi daju. Verovao sam svojim kolegama. Nikada nisam preispitivao njihove zaključke. To što rade, rade bolje od mene. I verovah im. Danas sam mnogo bolje, hvala što pitaš, rode. Hvala i mojim lekarima i njihovim učiteljima. Ti ljudi su život posvetili znanju i nauci. Nisam išao na You Tube. Nisam pretraživao Facebook. Čitao sam otpusnu listu i radio sve prema njoj. Moji isceljitelji se sada zadovoljno smeškaju kada me vide. Živ sam. Zdraviji sam.
Volim da živim, rode. Da ne trošim ovo što mi je u šakama ostalo, a neumitno kroz prste curi, na ovakva pisma više – poslušaj me. Zbog sebe, zbog svoje dece i porodice. Zbog osmeha kojeg svi zaslužujemo. Rode moj.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, fsa рече

Rekavši da ne razumije antivaksere i ljude koji negativno reaguju na vakcinu, uporedio je njihova uverenja sa uvjerenjima onih koji veruju da je zemlja ravna ploča,

Контам шта је хтео рећи, али овакав став је одлажење у другу крајност. Нити су антиваксери и "људи који негативно реагују на вакцину" исто, нити они верују да је земља равна плоча. Овакви црно-бели стереотипи само продубљују поделу међу људима и утврђују их у њиховим (неисправним) ставовима. Прича је мало много више компликована од оваквих упрошћавања, и обе "стране" имају свој допринос овом хаосу у коме живимо.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, GeniusAtWork рече

Контам шта је хтео рећи, али овакав став је одлажење у другу крајност. Нити су антиваксери и "људи који негативно реагују на вакцину" исто, нити они верују да је земља равна плоча. Овакви црно-бели стереотипи само продубљују поделу међу људима и утврђују их у њиховим (неисправним) ставовима. Прича је мало много више компликована од оваквих упрошћавања, и обе "стране" имају свој допринос овом хаосу у коме живимо.

konačno da neko normalno iskomentariše stavove i ako se u suštini ne slaže sa suprotnom stranom.

kamo lepe sreće da se od početka rasprava vodila sa ovakvih pozicija, pretpostavljam da bi i rešenja bila bliža, nego ovo etiktiranje i nametanje rešenja.

ukoliko se ostane na ovim suludim stavovima da smo ravnozemljaši i zaverolozi nikad nikakvo održivo (i mirno) rešenje kako da funkcionišemo kao društvo, nećemo naći.

edit: sad vidim i kraj komentara, da apsolutno su i "antivakseri" doprineli haosu, ali ja njih lično ne smatram za reprezente mog viđenja zašto se ne vakcinišem

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Dr. Michael Yeadon, Pfizer's former Vice President and Chief Scientist for Allergy & Respiratory who spent 32 years in the industry leading new medicines research and retired from the pharmaceutical giant with “the most senior research position”

His main points included:

1. There is “no possibility” current variants of COVID-19 will escape immunity. It is “just a lie.”

2. Yet, governments around the world are repeating this lie, indicating that we are witnessing not just “convergent opportunism,” but a “conspiracy.” Meanwhile media outlets and Big Tech platforms are committed to the same propaganda and the censorship of the truth.

3. Pharmaceutical companies have already begun to develop unneeded “top-up” (“booster”) vaccines for the “variants.” The companies are planning to manufacture billions of vials, in addition to the current experimental COVID-19 “vaccine” campaign. 

4. Regulatory agencies like the U.S. Food and Drug Administration and the European Medicines Agency, have announced that since these “top-up” vaccines will be so similar to the prior injections which were approved for emergency use authorization, drug companies will not be required to “perform any clinical safety studies.”

5. Thus, this virtually means that design and implementation of repeated and coerced mRNA vaccines “go from the computer screen of a pharmaceutical company into the arms of hundreds of millions of people, [injecting] some superfluous genetic sequence for which there is absolutely no need or justification.”

6. Why are they doing this? Since no benign reason is apparent, the use of vaccine passports along with a “banking reset” could issue in a totalitarianism unlike the world has ever seen. Recalling the evil of Stalin, Mao, and Hitler, “mass depopulation” remains a logical outcome.

7. The fact that this at least could be true means everyone must “fight like crazy to make sure that system never forms.” 

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, dragisa рече

@Bernard

malo "ne srećna" formulacija rečenice u tački br.1

Što je nesrećna formulacija? Kaže tačno ono što želi da kaže... samo je dijametralno suprotna nekim drugim zaverološkim pričama... pa i onim koje je @Bernard postavljao... ali nije to Bernardu bitno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

According to Children of God For Life, the Johnson & Johnson experimental vaccine was developed “using PER C6 Ad5 technology, derived from an aborted baby’s retinal tissue.”

During a 2001 hearing of the Food and Drug Administration, a physician revealed how he harvested the fetal cells of this child.

“So I isolated retina from a fetus, from a healthy fetus as far as could be seen, of 18 weeks old,” Alex van der Eb said. “There was nothing special with a family history or the pregnancy was completely normal up to the 18 weeks, and it turned out to be a socially indicated abortus — abortus provocatus, and that was simply because the woman wanted to get rid of the fetus(.)”

He then admitted that “PER C6 was made just for pharmaceutical manufacturing of adenovirus vectors ... I realize that this sounds a bit commercial, but PER C6 were made for that particular purpose.”

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bernard рече

According to Children of God For Life, the Johnson & Johnson experimental vaccine was developed “using PER C6 Ad5 technology, derived from an aborted baby’s retinal tissue.”

During a 2001 hearing of the Food and Drug Administration, a physician revealed how he harvested the fetal cells of this child.

“So I isolated retina from a fetus, from a healthy fetus as far as could be seen, of 18 weeks old,” Alex van der Eb said. “There was nothing special with a family history or the pregnancy was completely normal up to the 18 weeks, and it turned out to be a socially indicated abortus — abortus provocatus, and that was simply because the woman wanted to get rid of the fetus(.)”

He then admitted that “PER C6 was made just for pharmaceutical manufacturing of adenovirus vectors ... I realize that this sounds a bit commercial, but PER C6 were made for that particular purpose.”

Значи нису је везали, силовали и испирали мозак да абортира или покушали да је наговоре да уради за новац како би човјек помислио из ваших натписа о "вакцинама које се праве из абортираних ћелија", него просто жена хтјела да абортира својевољно, и луди доктори узмјесто да фетус баце у канту они искористе ђелије у коме се узгајају вирусни вектори који се користе у вакцинама за добробит осталих људи. Немам ријечи колико су подли ти доктори. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Justin Waters рече

Значи нису је везали, силовали и испирали мозак да абортира или покушали да је наговоре да уради за новац како би човјек помислио из ваших натписа о "вакцинама које се праве из абортираних ћелија", него просто жена хтјела да абортира својевољно, и луди доктори узмјесто да фетус баце у канту они искористе ђелије у коме се узгајају вирусни вектори који се користе у вакцинама за добробит осталих људи. Немам ријечи колико су подли ти доктори. 

Pa, kako nije..... "вакцинама које се праве из абортираних ћелија"..... ako se zena dobrovoljno i svojevoljno resila ploda kako pise, pa to je vakcina iz abortiranog fetusa i celija,.... koji umesto da se baci u kantu kao neko smece :cmizdrenje:..... uzete su celije kako bi se iskoristile za pravljenje vakcina.

Sad, ti 'podli' doktori, po meni nisu ni bitni za pricu, neka rade oni kako misle da treba sa fetusima koje posle bacaju po raznim kantama i kontejnerima, nego je pitanje kako cemo mi hriscani da se postavimo prema tome da se vakcine prave i od celija abortiranih fetusa i kako se to uklapa u hriscansku antropologiju i moral i etiku.

Meni licno po mojoj savesti i licnoj veri, to ne mogu da prihvatim i to je jedan od razloga zasto necu da primim vakcinu.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bokisd рече

Pa, kako nije..... "вакцинама које се праве из абортираних ћелија"..... ako se zena dobrovoljno i svojevoljno resila ploda kako pise, pa to je vakcina iz abortiranog fetusa i celija,.... koji umesto da se baci u kantu kao neko smece :cmizdrenje:..... uzete su celije kako bi se iskoristile za pravljenje vakcina.

Не прави се вакцина од абортираних ћелија. Абортиране ћелије се користе као средина у коме се узгајају аденовируси који се потом стављају у вакцину. Вакцине садрже 0% абортираног ткива. Не ради нико то јер му се допада да нервира хришћанске морализаторе, него просто јер се аденовируси најбоље узгоје у младом ткиву. Могло би се можда користити и тикво које не потиче од абортираних ћелија, али би то вјероватно имало за посљедицу мању ефикасност вакцине. Људи који не желе да се мало образују по овом питању, стално лапрдају како вакцине садрже абортиране ћелије што је гнусна лаж. Ако би се садржај абортуса бацио ради моралних чистунаца, то би било као када се некоме ускрати орган за трансплатацију из истих "чистуначких побуда". 

пре 16 минута, Bokisd рече

Sad, ti 'podli' doktori, po meni nisu ni bitni za pricu, neka rade oni kako misle da treba sa fetusima koje posle bacaju po raznim kantama i kontejnerima, nego je pitanje kako cemo mi hriscani da se postavimo prema tome da se vakcine prave i od celija abortiranih fetusa i kako se to uklapa u hriscansku antropologiju i moral i etiku.

Meni licno po mojoj savesti i licnoj veri, to ne mogu da prihvatim i to je jedan od razloga zasto necu da primim vakcinu.

Доктори ти нису битни, али онда одвалиш "како они бацају нешто по кантама" импутирајући да они раде не знам шта лоше иако су научници у овој причи нит лук мирисали нит јели. Абортуси се нажалост раде, и нажалост наставиће се да раде сходно савјести сваке индивидуалне жене, и ти као морализатор и било ко други ту неће ништа промјенити. То што је неко способан да од нечег лошег направи добро то је једна позитивна ствар коју морални чистунци нису у стању да виде. Од било чијег живота, важније им је њиховом моралисање. Ако си хришћанин требао би да знаш како да се поставиш поштујући другу Господњу "љуби ближњега свог као самог себе" и сходно томе одредиш се према томе хоћеш ли се вакцинисати или нећеш. На теби је. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Не прави се вакцина од абортираних ћелија. Абортиране ћелије се користе као средина у коме се узгајају аденовируси који се потом стављају у вакцину.

Samo da dopunim.... jedan korak... ćelije u kojima se razmnožavaju adenovirusi su nastale (ćelijskom deobom) od ćelija koje su pre mnogo godina bile u abortiranom fetusu.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Тешка питања у тешка времена. Стоји и да се срећа човечанства не може градити на сузама 1 детета, ту Боки има право.

Јасно је да вакције на садрже "аботиране ћелије", већ да постоји та линија стара ваљда пар деценија, која се користи у једном делу производње вакцина...али то није никакво "моралисање" са висине, већ дилема којом се бавио и Достојевски.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...