Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

пре 4 минута, cloudking рече

E pa to, dakle moguce je da budes uzoran hriscanin celog zivota ali ako ti djavo na prevaru uvali zig zveri a da ti i ne znas sta je to, to je to. Zavrsio si s bogom? 

@Рапсоди Ako je ovako kao sto sam napisao onda razumem strah od vakcine u kontekstu ziga zveri.

Koncept je glup do bola inace... cela religija se nesto kao svodi na nekakvu slobodnu volju i te fore a zapravo je dovoljno da ti neko uvali nesto a da ti i ne znas sta je to i prihvatis ga nehotice bez ikakvih zadnjih namera i - cap. Gotovo. Prevaren si. Game over.

Iskreno... ja malo drugacije tumacim to "pazite da ne budete prevareni" ne u smislu pazite da vam neko ne uvali cip u vakcinu dok ne gledate (kao drogu u sok), nego pazite da vas slatkorecivi i maliciozni ne navedu da posumnjate u svoju veru, sto bi znacilo da ako vam je vera cvrsta, nema te vakcine tog cipa ili tog "ziga zveri" koji bi mogo da vam naudi...... ali verovatno sam ja to glupo skontao posto sam  ionako ateista :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Рапсоди рече

О земљо отвори се  :ani_biggrin: 

Пазите и бдите (под тим се подразумева, преведено на наше време.... молите се и постите ) Значи...молитвом, постом, редовним присуством на богослужењима  не дајеш простор оном непомјенику да те превари. Имаш штит  благодати Божије. Итд...итд. Знам да ћеш тешко да укапираш, али покушах.    

A kakve to ima veze sa cipom u vakcini koju danasnji hriscani tumace kao zig zveri? Kapiras da ja  o tome pricam sve vreme? Imam osecaj da me bas i ne razumes... Ili nisi videla poruku clana koji je iskazao tu bojazan

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

A kakve to ima veze sa cipom u vakcini koju danasnji hriscani tumace kao zig zveri? Kapiras da ja  o tome pricam sve vreme? Imam osecaj da me bas i ne razumes... Ili nisi videla poruku clana koji je iskazao tu bojazan

Све може да буде, а не мора да значи.  Лично имам резерву према опцији  " да је вакцина жиг звери ". Не верујем да је....али ?

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, cloudking рече

@Рапсоди Ako je ovako kao sto sam napisao onda razumem strah od vakcine u kontekstu ziga zveri.

Koncept je glup do bola inace... cela religija se nesto kao svodi na nekakvu slobodnu volju i te fore a zapravo je dovoljno da ti neko uvali nesto a da ti i ne znas sta je to i prihvatis ga nehotice bez ikakvih zadnjih namera i - cap. Gotovo. Prevaren si. Game over.

Iskreno... ja malo drugacije tumacim to "pazite da ne budete prevareni" ne u smislu pazite da vam neko ne uvali cip u vakcinu dok ne gledate (kao drogu u sok), nego pazite da vas slatkorecivi i maliciozni ne navedu da posumnjate u svoju veru, sto bi znacilo da ako vam je vera cvrsta, nema te vakcine tog cipa ili tog "ziga zveri" koji bi mogo da vam naudi...... ali verovatno sam ja to glupo skontao posto sam  ionako ateista :D

Ma jok... nema potrebe ni da tumačiš kad prva sledeća rečenica razjašnjava o kakvoj prevari priča... ("Jer će mnogi doći u moje ime govoreći: Ja sam; i mnoge će prevariti.")

Tako da (ako uzmeš ozbiljno te stihove) imaš veće šanse da te prevari Rapsa nego da te prevari Fajzer.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Poenta je da je svaka generacija Hriscana proteklih 2000 i kusur godina bila ubedjena da su poslednja vremena odmah iza krivine i da je pitanje dana kad ce se desiti. Naravno to da ce se poslednja vremena desiti za njihovog zivota nije ni dovodjeno u pitanje... i tako vec 2000 godina kako se konstantno "prepoznaju" znaci da je to to i da "evo sace"

S tim u vezi je besmislena sigurnost pojedinaca da u aktuelnim okolnostima prepoznaju iste te pokazatelje i u necemu kao sto su vakcinacije vide nekakav zig zveri i slicne stvari. Jer ako ni raniji hriscani nisu bili u pravu u vezi sa tim, sto bi danasnji bili? A ulog nije mali... ako su opet  u krivu (a jesu 100%) onda ce njihovo ponasanje samo stetu proizvesti po ljude.

Osim toga, ne kapiram uopste tu opsednutost "poslednjim vremenima".
Prvo, zar ne bi trebalo da vas bude bas briga kad ce ta vremena biti? Kad bude bude, ko je hriscanin nema cega da se boji.
Drugo zar ne bi trebalo da su hriscani u fazonu "jeee evo poslednjih vremena" a ne "kuku lele evo poslednjih vremena"? 
I trece, jel moze neko da mi ukratko objasni sta je fora sa tim zigom zveri? Mislim, prema biblijskim referencama. Jel to neki zig koji na tebe stavi satana i onda si gotov, ma kakav bio (na ovo upucuje odnos danasnjih hriscana prema tom konceptu). Jer ako je tako to je onda teska budalastina... ko sto FSA lepo ukaza, ako ti je hrist  vec u srcu nema tog ziga koji bi to mogao da poremeti.

A da ne pricam kolko je glup koncept da tebe djavo uzme pod svoje tako sto ti prevarom "uvali" svoj zig kroz vakcinu i tako te osudi na prokletsvo. Kako je to moguce u hriscanstvu? Zar to ne treba da bude tvoja svesna odluka da se "udaljis od boga"? Kako neko moze prevarom da ti to uradi? Ne kapiram. Ne zvuci prema hriscanskim pravilima uopste. Zato me zanima sta je tacno po sredi ako neko ume da mi objasni.

(idem redom kako si navodio)

Pa, nije bas da su ranije hriscani obracali bas toliko mnogo paznju na znake dolaska antihrista i poslednjih vremena, ali bavili su neke generacije i svetitelji kada su mislili da dolazi antihrist i tumacili su Pismu razne stihove koji su vezani za tu temu i samih vremena u kojima su ziveli, recimo jedan veliki sv.Jovan Zlatoust je pisao da u njegovo vreme ocekuje kraj sveta i poslednja vremena.

Tako se i danas hriscani bave ovom temom koja je po meni postala aktualnija mnogo vise nego ranije jer su se izdesavala u svetu neke stvari koje mogu da se povezu sa odredjenim prorockim stihovima i vidjenjima u Pismu.

I onda se postavlja pitanje da li su ovi danasnji hriscani u pravu u vezi tumacenja znakova dolaska poslednjih vremena koji se vezuje za danasnju politicku, ekonomsku, religijsku i crkvenu situaciju u svetu ? Tesko je to pitanje i mislim da o tome ne moze da se objasni u par recenica. U sustini ne treba biti opsednut poslednjim vremenima, treba polako i racionalno rasudjivati o tim stvarima da li postoje danas u svetu te neke stvari i dogadjaji koje ukazuju na poslednja vremena kako su opisana u Pismu.

Poslednja vremena kako su opisana u Pismu za hriscane predstavljaju konacan vrhunac pobede zla u svetu kroz licnost antihrista koji ce od djavla dobiti vlast i silu da uspostavi svoju vlast i volju nad celim svetom i svim ljudima i narocito ce goniti i napadati Hristovu Crkvu i hriscane i zbog toga ce u poslednjim vremenima hriscanima biti tesko da sacuvaju svoju Crkvu i veru. Zato je i sam Hristos rekao da teskoca i nevolja tih vremena nece moci i ne mogu da se uporede sa teskocama ranijih vremena, a poznato je iz istorije crkve koliko je vera bila fizicki i moralno i verski progonjena od pocetka hriscanstva do danas, samo se setiti progona hriscana u prva 3 veka i mnogobrojnih mucenika za veru.

I, zato i nisu pozeljna poslednja vremena i nije bas to laka i decja prica i zato hriscani trebaju da imaju pobozan strah od price oko poslednjih vremena i da budu oprezni i obazrivi kako bi prepoznali znake ziga zveri i poslednjih vremena kada budu aktualni svi ti znaci i opisani nagovestaji. Jer je Hristos naveo odredjene znake svoga Drugog dolaska i na osnovu toga mozemo prepoznati desavanja i dogadjaje koje predhode Njegovom dolasku i javljanju svim ljudima. 

Zig zveri prema biblijskim referencam ?

Tesko pitanje koje po meni mora oprezno i polako da se razmatra i tumaci :!: kako se ne bi upalo u neki sektaski pristup toj prici. Sta je tacno zig zveri razmatrano je od mnogih svetitelja i hriscana od pocetka hriscanstva do danas i ne postoji zasad neko jasno i nedvosmisleno tumacenje sta je to i sta predstavlja zig zveri.

I takvo stanje stvari jeste zbog specificnog prorockog pisanja i predstavljanja u vizijama i vidjenjima i nadahnucima tih poslednjih vremena i zato svetitelji kada su nailazili na takva teska mesta za tumacenje, ostavljali su to po strani da se u vremenu kada treba ta prorocka vidjenja da se ispune budu prepoznata i protumacena sama po sebi i svom unutrasnjem smislu od strane hriscana koji budu ziveli u tim vremenima.

Problem sa tim konceptom, Hrist nam je u srcu, i onda nam nista i niko ne moze cak i antihrist, moze da bude slican tome sto su prvi hriscanski mucenici iako su imali mnogo vise od nas Hrista u srcu, opet nisu hteli da im bogoborna i bezbozna vlast i drzava trazi da prinesu zrtve na oltar drugih bogova i vera. To je za njih bila izdaja vere i Boga. Tako onda slicno i sa antihristom koji ce biti najveci i najzesci bogoborac u ljudskoj istoriji i zato hriscani slicno prvim mucenicima ne trebaju da prinose i prihvataju nista sto ce im nuditi antihrist, djabe je sto mi mislimo da imamo Hrista u sebi ako prihvatimo vlast i drzavu antihristovu, na neki nevidljivi nacin ce blagodat krstenja ce odstupiti od nas, kao na primer u slucaju sv.Pajsija Velikog kada je njegov ucenik nevidljivo za njega samog izgubio blagodat krstenja jer se u prici sa jednim Jevrejinom nekako naivno i neiskusno kroz razgovor slozio sa njim da Mesija jos nije dosao i da tek treba da dodje. I tog ucenika sv.Pajsije nije hteo da primi kod sebe u manastir sve dok se ovaj nije pokajao i molitvama Pajsija mu je od Boga ponovo data spasonosna blagodat krstenja.

Znaci, ako imas Hrista u srcu onda neces raditi nista lose jer mozes izgubiti tog istog Hrista.

Prica oko ziga i vakcine po meni nije najbitnija, nego je mnogo bitnije da li ce se vakcinacija iskoristiti kako bi se kroz sistem uspostavila kontrola nad zivotima i delima ljudi, tj. da li ce vakcina biti iskoriscena kako bi se uskratila prava i slobodna ljudi i uspostavila vlast nad njihovim licnostima i zivotima. Da li ce covek koji ne zeli da primi vakcinu biti ucenjivan raznim nacinima kako bi se privoleo za vakcinu. I ako se takve stvari budu desavale sta mozemo onda ocekivati u buducnost i koliko ce biti ugrozena covekova sloboda da izabere za sebe ono sto misli da mu psihicki i mentalno i verski i religijski odgovara.

Sam antihrist kao licnost ili pojam koji je po svojoj sustini zlo i laz i samo prevarom i lukavstvom i manipulacijom ce promovisati taj svoj zig zver i vlast nad svim ljudima i hriscanima. Po Pismu narocito ce biti neprijateljski nastrojen prema hriscanima i crkvi i zato i Hristos i svetitelji pricaju o tome da hriscani tih vremena trebaju mnogo paznje i obazrivosti i molitve i blagodati kako bi se odupreli antihristu.

itd....0703_read

Подели на овим сајтовима

Hvala za odgovor.

пре 15 минута, Bokisd рече

Tako se i danas hriscani bave ovom temom koja je po meni postala aktualnija mnogo vise nego ranije jer su se izdesavala u svetu neke stvari koje mogu da se povezu sa odredjenim prorockim stihovima i vidjenjima u Pismu.

Koje na primer? Odakle ti ideja da se te stari desavaju danas kad je zemlja najmirinija u svojoj istoriji (civilizacije)? Danas imamo najmanje ratova, namanje gladi nego ikad, najmanje bolesti, najmanje smrti... sve suprotno od "poslednjih vremena". A ljudi su ranije imali razaranja mnogo vecih magnituda i logicki vise osnova da veruju da je dosao kraj. 

konacan vrhunac pobede zla u svetu kroz licnost antihrista koji ce od djavla dobiti vlast i silu da uspostavi svoju vlast i volju nad celim svetom i svim ljudima i narocito ce goniti i napadati Hristovu Crkvu i hriscane i zbog toga ce u poslednjim vremenima hriscanima biti tesko da sacuvaju svoju Crkvu i veru

Pa odma imas problem. NIkad nije bilo lakse biti hriscanin nego danas. Danas te niko nece baciti lavovima ili odvesti u logor ili iza kuce da te strelja s celom porodicom zato sto si hriscanin.
Nikada u istoriji civilizacije nije bilo vise hriscanskih bogomolja, velikih i velelepnih i zahvaljujuci napretku nauke i industrije, materijali i nacin gradnje su toliko jeftini i pristupacni da se crkve dizu bez po muke i za ne preterano velike pare i pritom se dizu velelepne gradjevine... Ne samo crkve vec i spomenici, krstovi na ulazu u gradove... kad si u istoriji ikada imao tu opciju da dognes krs' od 30m na ulazu u neki grad? A sad ih vec imas nekoliko u Srbiji...

Tesko pitanje koje po meni mora oprezno i polako da se razmatra i tumaci :!: kako se ne bi upalo u neki sektaski pristup toj prici. Sta je tacno zig zveri razmatrano je od mnogih svetitelja i hriscana od pocetka hriscanstva do danas i ne postoji zasad neko jasno i nedvosmisleno tumacenje sta je to i sta predstavlja zig zveri.

Nije toliko vazno sta je konkretno zig zveri nego sta predstavlja. Vec sam pitao, da li je to nesto sto ti se daje mimo tvog znanja ili je nesto sto ti svesno prihvatas. Jer ako je ovo drugo onda nema nikakve bojazni od ikakvih zigova...

ok, kasnije si dao svoje objasnjenje u primeru tog svestenika sto je izgubio blagodat, ali mi je to bojasnjenje kroz tu pricu jako cudno. Ispada da ako primis vakcinu (koja je zig zveri na primer) iako ti pojma nemas da je to zig zveri ti si zavrsio sto se boga tice? A jos gore je ako sumnjas da jeste i ipak je primis... mogu da zamislim koliko je taj scenario neprihvatljiv za vernika.

JEdino resenje vidim u tome da vam crkva, teolozi i ostali crkveni autoriteti nedvosmisleno utuve u glavu da vakcina nije zig zveri... 

I takvo stanje stvari jeste zbog specificnog prorockog pisanja i predstavljanja u vizijama i vidjenjima i nadahnucima tih poslednjih vremena i zato svetitelji kada su nailazili na takva teska mesta za tumacenje, ostavljali su to po strani da se u vremenu kada treba ta prorocka vidjenja da se ispune budu prepoznata i protumacena sama po sebi i svom unutrasnjem smislu od strane hriscana koji budu ziveli u tim vremenima.

To da je religijska dogmatika toliko podlozna tumacenjima se uglavnom setite kad se postavi neko nezgodno pitanje, kod mnogih stvari ste prilicno decidirani u vezi sa time sta religijski pojmovi znace i to vrlo konkretno i nedvosmisleno...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, fsa рече

@Bokisd 

Zaobiđi me s tim pričama... Za mene Pravoslavlje nije religija straha, mazohizma i patnje. :nene:

Ne pada mi na pamet da paranoišem, da "plačući pričam o poslednjim vremenima i antihristu", da opsesivno tragam za znacima i žigovima, da živim u žalosti, panici i strahu. Znam ljude koji su sve to revnosno upražnjavali pa su završili ili u duševnim bolnicama ili u raskolničkim družinama ( "po plodovima ćete ih prepoznati" ). To je lažna i bolesna "pobožnost" koja dolazi od neznanja, nedostatka rasuđivanja i maloverja. Odricanje od Boga može biti samo slobodno i svesno, a ne onako kako to pojedinci zamišljaju ( upotreba čipova, vakcina, 5G mreže... ).

S druge strane, žalosno je videti inaćenje pojedinih crkvenih velikodostojnika i vernika s naukom i zvaničnom medicinom. Odbacujemo naučna dostignuća i negiramo važenje prirodnih zakona za nas "verujuće" i time kušamo Boga i ugrožavamo ljudske živote ( nismo se opametili ni posle gubitka patrijarha, vladika, sveštenika )... I dok gazimo ono suštinsko u Hrišćanstvu ( ljubav prema Bogu, sebi i drugim ljudima ) mi nastavljamo da insistiramo na bespogovornom očuvanju prevaziđenih formi ( npr. upotreba iste kašičice za pričešće u doba epidemije ). To je naš pravi problem, a ne vakcine, čipovi, šestice...

A, gde ti vidis mazohizam i strah i paniku ?

Ja mislim da je vera i dosta realna stvar i tice se i treba da vodi racuna ne samo o Crkvi i hriscanima nego da bude usmerena i na svet i sve ljude kako bi o svemu imala odredjeni stav i misljenje.

Pa, ako je nesto u svetu zlo i nepravedno i lose, a sta da radimo ako je takva realnost u tom svetu, i to se narocito odnosi na tu temu poslednjih vremena.

Onako kako su opisana ta vremena u Pismu, opisana su takvim crnilom da covek skoro moze da povrati od toga.:stidljiv: A opisano je tako jer ce ta vremena biti zaista zla za hriscane i veru i crkvu i za sve ljude. I zbog toga se sa druge strane upozoravaju hriscani koji budu ziveli u tim vremenima da ce im trebati puno duhovne snage i vere i molitve kako bi se odupreli tom zlu kako bi mogli da se izbore sa antihristom i da pobede i sacuvaju svoju veru i dusu.

Druga je stvar sto neki imaju extremni i sektaski pristup tumacenju Pisma o poslednjim vremenima i na osnovu njih se daje neki sud da trebamo zanemariti pricu i uzas i strah o poslednjim vremenima i antihristu.

I, opet je drugo sad ovo nase unutrasnje crkveno pitanje u vezi odnosa crkve i hriscana prema ovoj situaciji sa kovidom i vakcinama. To je trenutno aktualno pitanje u crkvi i normalno je da ima raznih misljenja i stavova i vremenom cemo videti sta ce se tacno iskristalisati, moje misljenje je da ce ostati ta neka podela na one koji prihvataju vakcinu i promene prakse pricescivanja i one koji to ne prihvataju.

Jednostavno tako mora da bude, ne vidim drugaciji sled stvari i onda ce svako na osnovu svoje licne vere i savesti izbrati put koji mu vise odgovara.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

A, gde ti vidis mazohizam i strah i paniku ?

U tvom razlogu da ne primis vakcinu.

пре 12 минута, Bokisd рече

moje misljenje je da ce ostati ta neka podela na one koji prihvataju vakcinu i promene prakse pricescivanja i one koji to ne prihvataju.

kako si ovo suptilno uradio... hahaha :D

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da ko primi vakcinu i cipuje se ima direkt. ulaz u Raj, u stvari sa cipom se upisuje u Knjigu Zivih, i samo oni upisani u tu knjigu ce videti Sina sa desne strane Oca kako vvlada.. u stvari propaganda proriv vakcine i cipovanja je satanski pokusaj prevate Hhriscana. To je kurva vavilonska ...

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Владимир Бошковић рече

или можда управо у тим временима живимо?

То само Бог зна, али је тачно да је време ''убрзано''..

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Поуке.орг инфо рече

@Дејан Чуо сам да си легализовао Windows 10... честитам! 

Кинеска је.

10 минута након добијања сам почео сасвим спонтано да планирам пут у Пекинг и да наручујем књиге о династији Минг ???

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

Кинеска је.

10 минута након добијања сам почео сасвим спонтано да планирам пут у Пекинг и да наручујем књиге о династији Минг ???

Samo nemoj da je bugarska :D

https://www.facebook.com/zicer.org/posts/3766443696743303

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...