Jump to content

Bokisd

Члан
  • Број садржаја

    14250
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    8

Последњи трофеј

Bokisd је имао/ла садржај са највише реакција!

5 Пратилаца

О Bokisd

  • Рођендан 07/22/1970

Скорашњи посетиоци профила

6727 посетилаца

Bokisd's Achievements

Инвентар форума

Инвентар форума (9/9)

9.8k

Форумска репутација

  1. Hoce, ipak je preziveo napad koji je verovatno usledio zbog njegovih propovedi i stavova, treba biti pomalo i hrabar i lud da bi pricao o stvarima o kojima ovaj propovednik prica. Gledo sam nesto malo njegove propovedi, ok, prica protiv mnogih negativnih stvari koje postoje u ovom svetu, nije to lako pogotovo sto postoji opasnost da te neko zbog toga goni i napadne drzava ili neko drugi pojedinac ili grupa. Ali u sustini licno mi se ne sidja stil i nacin i emocija tih njegovih propovedi. Ali sta da se radi, kada nece da propovedaju protiv negativnosti u svetu oni koji su na to pozvani onda ce to neki drugi.
  2. Au ovo ko neki TV show ovaj mi lici ko oni tamo po Amerike neki TV propovednici protestanti koji pricaju sve i svasta samo nabacaju neke reci na gomilu i ko sve nesto po Pismu i u ime Isusa Hrista..... samo sto ovaj ima bradu...😅 Ovaj deluje ko neki fanatik, zalosno sto su ga napali drugi neki fanatici, nadam se da ce da bude dobro i zdravo.
  3. Meni deluje da je ovo tvoje Cirilko u sustini slicno sto si mene citiro, ikonomija i akrivija i princip primene, malo sam ogranicen pisem sa mobilni sa kompa imam vise mogucnosti da pogledam izvore, koliko se secam donoseni su kanoni i onda je Trulski sabor odradio jednu kodifikaciju i sistematizaciju, pa onda dalje imamo razne Sintagme i slicne kodeksne kanonsko pravo drzavne knjige i dokumenta, pa onda dalje imamo tumace kanona, pa onda recimo sv.Sava i njegovo crkveno kanonsko i drzavno Zakonopravilo, pa kod Grka njihov Pidalion od sv.Nikodima Agiorita, pa Rusi imaju svoje slicno kanonsko uredjeno knjige, i sve ostale PC, pa Ustavi pravoslavnih Crkvi koji se zasnivaju na kanonima, znaci postoji razvoj i pracenje i primena kanona sve do danas.itd. Svi svetitelji koji su pisali i bavili se kanonima i duhovnim i verskim upravljanjem Crkve su naglasavali da treba da se postuju i pravilno koriste i primenjuju kanoni na dobrobit i napredak Crkve i vernika i sto se vise ne postuju kanoni to vise dolazi do problema u zivotu i radu Crkve, deluje da se danasnja Crkva odrzava bukvalno na ikonomiji kanona, ali samo da se ne predje granica ikonomije jer i ikonomija moze da predje u bezakonje jer ima svoja ogranicenja, kako je pisao sv.Jovan Zlatousti da je potrebna ikonomija tamo gde se ne prelazi u bezokonje. Ovo sa Koptima iskreno uopste mi se svidja, ko najrodjeniji crkveno se docekuju oni koji su poznati kao neki koji su toliko zla naneli veri i Crkvi i koji su anatemisani dok se prema nekima u Crkvi koji hoce da zive tradicinalno odnosi sa nekim prezirom i cak i neprijateljstvom, nije to dobro ko zna kako ce to sve na kraju ispasti.
  4. Kompklesna tema kanonsko pravo, licno dosta sam cito o tome, mislim da je najbolji kljuc razumevanja u primeni akrivije ili ikonomije, kao i u onome da trebamo gledati sta je sustinsko i najbitnije u kanonima i sta je kao drugostepeno. Kao sto je jedan svetitelj rekao da i ono sto je vremenski i istorijski u kanonima treba da posmatramo kojih su se principa rukovodili i drzali svetitelji i Sabori prilikom ustanovljavanja odredjenih kanona kako bi mogli da proniknemo u duhovnu i crkvenu nameru donosenja nekog kanona.itd. Ili jednostavno gledati sta je ono sto je eklesioloski i dogmatski bitno u kanonima u odnosu na ono sto je pitanje istorijskog vremena i pastirske brige u primeni kanona.
  5. U sustini eklisiologija Crkve i svetitelja jeste da van Crkve ne postoji mucenistvo za veru i Crkvu, kako su pisali svetitelji greh raskola ne moze oprati ni krv mucenistva, takva je eklisiologija o istinitoj Crkvi, ali to ne znaci da je van Crkve bas sve skroz pustos i nemanje vere i poboznosti, tako da verujem da po odredjenom promislu Bozijem postoje i van Crkve mucenistvo i stradanje za veru, verujem da i medju Koptima postoje ljudi koji cistim srcem i savescu stradaju za veru i Hrista, ali i dalje stoji osnovna stvar da kao crkva nisu u pravoj i istinitoj veri i da su pod anatemom i odlucenjem od Crkve.
  6. Da iskoristim tvoju poruku kao neki slagvort, mogu da se ujedine navijaci ako imaju neki zajednicki cilj recimo kao sada Rusija u Ukrajini i onda svi navijaci u Rusiji se ujedine oko patriotizma i Rusije iako je poznato kakvo je rivalstvo bilo medju njima to su bile neverovatne navijacke tuce i brutalni obracuni, tako i mi i Kopti mozemo 'navijacki' da se ujedinimo samo oko zajednicke istinite saborske vere i onda moze sluzenje po crkvama, pre toga mi smo u 'navijackoj tuci' za pravu i istinitu veru i Crkvu, naravno da smo mi ta istinita Crkva.
  7. Posle tri dana..... ovi se vec vrnuli u Egipat.... I to brodom....😅 Nemam nesto snage da pisem mnogo noga me razbija, uf bas sam onako neprijatno iznenadjen, a bre jel smo pre par dana citali anateme protiv raznih jeresi i slavili pobedu Pravoslavne prave vere i Crkve nad jeresima i jedna od tih anatema je i na dohalkidonske crkve i grupu koja ispoveda veru kao i ovi Kopti koji su eto bili kod nas, mi imamo crkvenu zajednicu i opstenje samo sa nasim drugim sestrinskim PC i normalno je da samo sa njima mozemo zajednicki da sluzimo ili da im ustupimo nase crkve za sluzbu ako zatreba, ovo sa Koptima je blago receno nereguralna situacija, recimo kako bi bilo da Boka Juniors dopusti da River Plate trenira na njihovom stadionu pa navijaci Boke bi srusili ceo stadion do temelja🤬, znaci to se ne radi jer su potpuno drugaciji klubovi, tako slicno i ovde mi i Kopti smo potpuno razliciti klubovi i nema treniranja na tudjim stadionima , sta li bi reko nas sv.Justin da je sada sa nama (retoricko).
  8. Pisem sa mobilni, da se ne zalim mnogo, imao sam nesrecu iso deda sa golf 4 u rikverc ja bio okrenut ledjima i pravo pod zadnji tocak i pukne desna noga iznad zgloba imo operaciju u ponedeljak danas doso kuci, zamalo je moglo i gore da bude, , i vidim opet nije dosadno na forum 🤠, sad imam vremena kolko oces pa ste svi nadrljali.... 😅.. Na prvu ovo je ipak .....pa mali 'skandal' .... ej bre Kopti ....🤔
  9. Занимљиво, да ли постоји могућност напредовања квантне механике, да ли постоје ствари које тек треба да се открију и да ли постоји наговештај у ком правцу иду те (неоткривене) ствари.
  10. Иван Цветковић WWW.FACEBOOK.COM Иван Цветковић is on Facebook. Join Facebook to connect with Иван Цветковић and others you may know. Facebook gives people the power to share and makes the world more... Објаснио је п.Порфирије шта тачно значе те изговорене анатеме, мислим да нема више разлога да се пише о овоме.
  11. Шта знам, по мени најбоље решење јесте да сам п.Порфирије изађе у јавност и објасни разјасни како је настао наводни проблем, тако и тако и каква црна јерес и слично и пресече се цела прича која иде у негативном току. Доста пута смо Рођа и ја (као форумска инквизиција којој ништа не промакне ) нешто мало критички писали о неким другим изјавама п.Порфирија, видим да неки од ревнитеља ово заоштравају до краја, лично мислим да нема разлога да се иде до краја и зато такође мислим да би требао лично п.Порфија да све појасни и да нема разлога за било какве негативне инсинуације.
  12. Bokisd

    Trigeminalna neuralgija

    @Веца60 Да, стварно страшна искуства, читао сам и ја неке хрватске форуме мислим да има једна тема и на Ана.рс, иако су та искуства изузетно страшна за неке који читају са стране за мене су рецимо корисна јер могу да видим како се други и на који начин боре са овом тешком болешћу. Мени рецимо прави проблем умор и исцрпљеност када имам данима доста посла и онда се накупи неки умор и онда ми се активира неуралгија и пробије ту заштиту Лирика и траје око 1,2 дана, или на промену времена, и онда морам или да истрпим или да пијем Тродон. Ићи ћу код овог доктора ако раде са неуралгијом, многи доктори неће да се баве неуралгијом јер је тешка и непредвидива болест. Како кажеш има доста и до појединаца неком помаже нешто , другоме нешто друго или нешто треће, што кажеш треба се борити и пробати разне ствари које су некима помогле, није уопште лако, хвала Богу да је Ваш отац релативно добро, како каже Гаги у оном филму Идемо даље и боримо се да буде боље....... ....и оптимизам и мало шале није на одмет.....
  13. Bokisd

    Trigeminalna neuralgija

    @Веца60 Страшно, хвала Богу па је на крају прошло добро. Уф, шта све нисам пробао, многе ствари сам и заборавио, пробао витамине нарочито је за опоравак нерава добар витамин Б12, добар је тајландски цимет има спектар Б витамина, неки лек са Б витамином из Немачке, акупукунтуру сам пробао буде мало боље тренутно, разне мелеме и траве и слично, једноставно ова моја атипична неуралгија и уопште неуралгија је специфична болест са различитим манифестацијама, у Америци је нажалост зову и болест самоубица, мени је на почетку бол одлазила на горњи нерв изнда ока и према слепоочници и то је таква бол као да неко буши са шилом тешко издржљиво , сада хвала Вогу немам са овим леком Лирика, али је овај лек баш тежак за коришћење јер је нека врста психичког лека користе га епилептичари. Пре око годину дана сам се заинтересовао за Клинике за лечење бола, има једна на Клиничком центру БГ, али раде само тело испод главе, али сам скоро нашао на професора Небојша Лађевић који је пионир код нас за лечење бола па ћу да идем код њега на преглед, овде ради : PROF. DR NEBOJŠA LAĐEVIĆ - Astra Medica ASTRAMEDICA.RS OBRAZOVANJE 2017. Subspecijalista Medicine bola2016. Profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu2011. Specijalista Menadžmenta u zdravstvu1997... Из ускуства, битно је не иритирати неуралгију, мекша храна мали залогаји и лагано жвакање, мање причати ( тешко ), мање нервозе и менталног напрезања, доста одмора (или кулирање ), једноставно не радити оно што покреће неуралгију. Ето нешто мало сам изнео своја искуства, у суштини тешко се лечи само треба што више смањити ситуације које доводе до неуралгије и смањити бол, биће боље да ће Бог.
×
×
  • Креирај ново...