Jump to content

Вилер Текс

Члан
 • Број садржаја

  9309
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  67

Everything posted by Вилер Текс

 1. Можда је бољи назив Денацификација Украјине. Овде се ради о континуитет. Али пошто видим да си упућен у тематику, укључи се тамо на тему.
 2. Коју си управо поставио себи, јер је као што Сања каже тема стара 8 година.
 3. Вероватно си очекивао тему Зеленски, херој демократије и пиано иноватор?
 4. @Ćiriličar Не вреди да му објашњаваш. Човек гледа уско, најуже и буни се кад му се то каже.
 5. Слажем се. Зато њих двојица не могу бити никакви народни вођи. Седе на облаку.
 6. Могуће да само немају довољно памети, без обзира на професорске титуле.Уосталом тамо се прети расколом, мало су могли да промућкају својим профеорским умовима. Ја нисам рекао то, али пљувач јесте. Најбоље је рећи прелесник. Што се тиче неких твојих мишљења, ако ниси приметио, делимо нека. Рецимо за отказивање.
 7. Наравно да има везе јер си ти први као пример праведништва објавио апел букача. И сви причамо о томе. А мој је акценат на томе да се одвији забринутост од "забринутости" која има за циљ слабљење Цркве. И то, верујем, многи потписници апела и остали што су још радикалнији, немају у виду. Несвесно сами себи штете.
 8. Отказивање је сјајна опција. Није исто као у Црној Гори. Ово је сложенија ситуација. Много сложенија. Односно вишеслојна. Милов режим је усташки а Вучићева власт је "кишобран", који ветар дува у српском смеру, без обзира на девијације.
 9. Ти не пратиш контекст. Ја све време причам да букачи говоре да ако не буде литије Црква није црква, све је пропало, Црква је купљена зато ћути. Другим речим у крајњој линији подржава, изводим закључак. Е таквим букачима треба рећи да не булазне. Е ти не може да направиш разлику између букача и нпр. Ћирилка. Или нећеш.
 10. Јесу, букачи су кад се на тај начин изражавају. Ово друго нећу да коментаришем из поштовања према неким људима. И те две ситуације су неупоредиве. Али ти то нећеш разумети.
 11. Да не се злоупотребљава ова ситуација и вржи притисак на Цркву с десна ради њеног слабљења. Немам ништа против тога да се литијски помолимо Господу, волео бих. Али свакако сматрам да ако Патријарх и Синод/Сабор одлучи не буде литије рећи ћу амин.
 12. Не капирам твоје мудролије. А умеш и да кажеш коју добру а умеш и да лупаш.
 13. Па Мировић, чије си букачење ,тј апел ђе је он један од потписника, овде ти објавио и подржавао, прича ствари сличне. И тиме не свесно учествујеш у хибридном рату за кога тврдиш да скоро и не постоји. То адвокат није буквално, чисто да ти нацртам.
 14. Дај тачан текст. За ситуацију у ЦГ је био у праву за многе ствари.
 15. А Патријарх је говорио у другом контексту и са другим значењем. У смислу имамо нешто заједничко. И ти си драмио око тога. Уствари, све што кажеш тако је. Да скратимо расправу ти си МЕГАИСТИНА И НЕПОГРЕШИВ.
 16. Ау брате. И теби сам "лајковао" свашта као и њему. Мораш да будеш кокретан више, кад говоршиш " а што њему нисте рекли". Дај конкретан текст. А буди љубоморан мање Са оцем кога нон стоп помињеш сам се за многе ствари слагао, за неке нисам. И шта сад?
 17. Ти и онај бановани Клаудкинг сте браћа рођена само на супротним странама. И њему сам цртао па ћу и теби. Набеђивао си овде да је Патријарх у смислу вере назвао муслимане наследницима Аврамовим. И ти и Боки. А смисао је био да имамо заједничког претка, кога поштујемо па и треба међусобно да се.поштујемо ко комшије итд. Али не, ти одмах видиш сумњиве изјаве.
 18. Ајде бре перкини да се правиш глуп. Драмио си и вадио из контекста честитку муслиманима. Безобразан си и буквалиста и препирач. А ти си адвокат свих који вичу "изабран у крипти ааа" и сличне ствари. Крипта је гроб, Христос је васкрсао у гробу. Објасни то својим истомишљеницима букачима.
 19. E samo nemoj ti nekome da pricas brate da cedi jezicke komarce. Vrebas svaku rec Patrijarhovu i onda mudrujes i okreces tj stavljas van konteksta...I sve kao ne ne nije to.
 20. Moram primetiti da najveci bukaci cute na besedu vladike Fotija. To mi govori da ih briga bas za saopstenje i da je to samo pritisak na Crkvu, kakvih je biti jer ce se koristiti sve prilike i dogadjaji da bi se reklo "Crkva ne valja"
×
×
 • Креирај ново...