Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

РПЦ нема томос, има кавасаки.

М.Амфилохије из предавања 2015.г:

,,Московска Патријаршија, колико је мени познато, то нам је показао и Московски Патријарх, има томос из 1589.г. где је потпис Цариградског патријарха и три источна патријарха''

Баш тако. Кавасаки.

Тешка поремећеност мора да буде у питању да би се неко овако хвалио томосом. 

Као недорасло дете када му даш играчку и оно почне да иде около и хвали се речима "види шта ја имам, а ти немаш".

Да није жалосно било би смешно. То ради овај Потрошенко. Иде около као некаква луда баба и носи томос и свима виче "види шта ја имам, а ти немаш".

Ни ми ове године не славимо никакав томос из 20. века, него осам векова од аутокефалности СПЦ.

Томос је леп, али је Црква лепша.

Ови јадници, на жалост, немају ни канонски томос ни канонску Цркву.  

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Неонацисти на додели "томоса" на Фанару, уз "председника" и "митрополита" и патријарха Вартоломеја...

https://www.rt.com/news/448610-ukraine-nazi-c14-poroshenko/

5c38d6a6fc7e9320508b45a7.png

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Како је тужно и печално када безумници подреде Христа свитку или листу папира, или још горе, када од надмених и Цркви непослушних и самозваних кабадахија у мантијама, откупе некакав лист папира или свитак, и зарад истог изгубе Христа и погубе душе и вечно спасење, водећи за собом опрелешћене следбенике у пропаст.

Подели на овим сајтовима

Ja se izvinjavam - nisam ispratila celu ovu temu i ne razumem se u dosta toga, pa samo da primetim/pitam/iznesem čuđenje: elem, jutros na liturgiji naš patrijarh nije 'najpre pomenuo' vaseljenskog patrijarha, ako nisam nešto zaista pogrešno čula.

Molim upućene za objašnjenje. Nisam ništa javno ni crno na belo nigde videla.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

Ja se izvinjavam - nisam ispratila celu ovu temu i ne razumem se u dosta toga, pa samo da primetim/pitam/iznesem čuđenje: elem, jutros na liturgiji naš patrijarh nije 'najpre pomenuo' vaseljenskog patrijarha, ako nisam nešto zaista pogrešno čula.

Molim upućene za objašnjenje. Nisam ništa javno ni crno na belo nigde videla.

Па и нема шта да га помиње. Патријарх Иринеј на „в перви помјани“ помиње сабор свих српских епископа. Аутокефалних патријараха и архиепископа помиње на велики вход.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Paradoksologija рече

Molim upućene za objašnjenje.

Ево, окрени и погледај 100 страна уназад - пази само тај вокабулар ... борба.за.вечеру. 2.0. ... православље мордор стајл! :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Брка Жарковачки рече

Ево, окрени и погледај 100 страна уназад - пази само тај вокабулар ... борба.за.вечеру. 2.0. ... православље мордор стајл! :D

Baš ti hvala na pomoći :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Baš ti hvala na pomoći :D

Хтео сам да кажем: овде нећеш сазнати то што питаш ... ови људи на теми то сигурно не знају да објасне, барем је то после 350 страница јасно. Али, можеш да научиш вокабулар борбе.за.вечеру - напредна верзија :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Брка Жарковачки рече

Хтео сам да кажем: овде нећеш сазнати то што питаш ... ови људи на теми то сигурно не знају да објасне, барем је то после 350 страница јасно. Али, можеш да научиш вокабулар борбе.за.вечеру - напредна верзија :smeh1:

Pa možeš da mi odgovoriš da li je Orthophill u pravu i da li sam nešto pomešala. Iskreno, samo kad moram idem na liturgije koje služi patrijarh, nisam uopšte revnosna kad su u pitanju trosatne službe, te ne znam baš detaljno kako to ide :D (mada se ne sećam ni da je pri velikom vhodu pomenut vaseljenski patrijarh, jedino ako je bilo baš tiho). Pitanje mi je prosto: da li se desilo nešto što sam propustila i za šta nisam čula ili sam samo propustila/prečula deo današnje službe?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Брка Жарковачки рече

Uf, pa i neki sveti bili su bas zestoki na jeziku,:svadja:  kada je bilo izmedju njih samih odredjenih nesporazuma i nekih teskih prica i kada su mislili da su u pravu i da je druga strana pomalo neobjektivna....

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Да ли је тачно ово да Иринеј није поменуо Вартоломеја?

Да одговори неко поуздан. 

Na proslavi dana Republike Srpske, na Liturgiji u Banja Luci je pominjao Vartolomeja. To je bilo 9 januara. Da li se nešto desilo u međuvremenu nije mi poznato. ne_shvata

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...