Jump to content

Благовесник

Теолог
 • Број садржаја

  5777
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Наши смо
 • Интересовање :
  Литургија, православна духовност, људи, музика, филм, спорт... - здрав живот.

Скорашњи посетиоци профила

21680 посетилаца

Благовесник's Achievements

 1. Рецимо да је, можда, манастир Јовање (Овчар) и шта сад? Пуританци су одувек били вешти у прикривању својих слабости, а врло заинтересовани за туђи трун у оку!
 2. Кад бисте били од света, свет би вас као своје љубио, а како нисте од света, јер вас ја изабрах од света, зато свет мрзи на вас (Јн. 15, 18–19).
 3. У православном манастиру у Македонији: ПРЕИМЕНОВАНИ СРПСКИ СВЕТИТЕЉИ Шокантно изненађење у православном манастиру у Македонији: Преименовани српски светитељи RS.SPUTNIKNEWS.COM Када су представници српског културно-информативног центра СПОНА из Скопља дошли у посету Осоговском манастиру, били су непријатно изненађени. Имена српских светих...
 4. Дакле, слушајмо Духа Светог. ,,Свети Синод позива све вернике наше Цркве на одговорност и трезвеност у овој ситуацији и апелује на њих да не пренебрегавају упутства медицинских служби"!
 5. Друго је питање да ли је било потребно баш толико строго поступити са њим, милим да није, али можда и јесте, ипак то превазилази оквире индивидуалистичке процене и ствар је црквене свести и саборне воље Цркве. Његово изопштење било је више из педагошких разлога према осталим члановима Свете Цркве који су се охрабривали да оправдају заблуду о оснивању епархије и парасинагоге космичког карактера. Мислим да му је сада, по икономији Божјој, враћена монашка риза пред дверима Ц.Н. а и отишао је са овога света на дан свог монашења.
 6. Емоционално јесте више наш од неког члана РКЦ, али еклисиолошки није.
 7. Отишао је са овога света на исти дан када је и замонашен, то није случајно.
 8. Да ли је хомосексуална оријентација грех? Није. Али таква оријентација није ни нешто чиме се треба поносити, правац у којем, чини ми се, исправите ме ако није , иде геј пасторал (Пасторална брига за хомосексуалце) у Католичкој цркви: https://en.wikipedia.org/wiki/Pastoral_care_for_gay_Catholics
 9. "Бог је љубав и љубав никад не престаје" (1Јн.4,8; 1 Кор.13,8). Заувек, дакле, постојати Бог и Његова љубав, која никада неће престати. "Ако заповести Моје уздржите, пребиваћете у љубави Мојој" (Јн.15,10). Пазите, верујемо, али нисмо потпуно уверени тј. свесни тога, јер да јесмо не би нам било тешко испуњавати најтежу од свих заповести - "Љубите и непријатеље своје" (Мт.5,44; Лк.6,24) Митарства нас подсећају - Да ли сам, заиста, у датом животу делатно изразио да желим живети у љубави Божјој или не? Свима, а некима веома често, дају се многе шансе за покајање, међутим, многи их упорно и на све могуће начине намерно пропуштају. "А нема ништа тајно што неће бити јавно, ни сакривено што се неће дознати и на видело изићи." (Лк 8,17.) Зли Сатана баштини (записује) и обелодањује зле (богопротивне) жеље, речи и недела. А добри Господ, преко својих створених енергија (Светих анђела) обелодањује оно што и баштини, јавна и тајна добра учињена мислима, речима и делима! Међутим, Господ Бог јесте љубав али је и савршена правда! Зато - "Како чујем онако судим и суд је мој праведан (Јн 5,30.) Ко је, дакле, Господу заиста пријатељ - "Ко има заповести Моје и држи их, јесте онај који Ме љуби (Јн 14, 21). @Милошшш Тај страх Божји, у светлу Еванђелске науке Христове, не треба и није страх који неко има, на пример, када треба да приступи неком свом непријатељу, већ страх друге природе, страх који имамо према пријатељу тј. према неком кога много волимо, веровати и приступати Господу Богу са страхом, јесте следећа врста страха - страх да не разочарам најбољег и доказаног пријатеља!Митарства, на првом месту, јесу и вид самопреиспитивања - Да ли и шта све има, у мени, што може окаљати моје пријатељство и љубав са Богом?
 10. @grigorije22 Многи неупућени стекну утисак да је спис ,,Теодорина митарства" (који се сумњичи да је у извесној мери прерађен од стране неког богумила) тобоже једино сведочанство о митарствима, како поједини теолози, они који покушавају да оспоре ово учење, то тако представљају.
×
×
 • Креирај ново...