Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ова тема се претворила у борба-за-вечеру.рс ... ових слика и спрдњи са епископима Цркве (јербо су фанариоте још званични епископи) само има на таквим сајтовима. Искулирајте мало ...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Брка Жарковачки рече

Ова тема се претворила у борба-за-вечеру.рс ... ових слика и спрдњи са епископима Цркве (јербо су фанариоте још званични епископи) само има на таквим сајтовима. Искулирајте мало ...

Ти ћеш да нам кажеш, који се противиш свакој благочестивој власти. :D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Брка Жарковачки рече

Неће бити баш.Пошто поменути сајт напада епископе неселективно и без разлога, а понашање фанара је као неканонско је већ осудило неколико помесних православних цркава.И то прва наша.Сматрам да је веома умесно упозорити на опасност која долази од фанарске политике и то најпре по нашу Помесну цркву.

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Брка Жарковачки рече

Амин.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Брка Жарковачки рече

Брко ти не знаш за шалу. 

Ово није спрдња са епископима, тако да и ти слободно можеш да вечераш и да оладиш. :D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

За оне који имају проблем да тумаче сличице. 

Овде је реч о "спрдњи" са томосом, а не са епископима. Нико епископима није нацртао рогове, и слично, нити се с њима спрда. 

Мада се неки и међу њима, на жалост "спрдају" са Црквом Божијом, негирајући канонску украјинску Цркву. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Брка Жарковачки рече

у ствари, да би били у причи борбе за вечеру, требало би да их кунемо, проклињемо и анатемишемо...

оно, додуше, њихов денисенко и јесте анатемисан а њиховог епимафија још нико није назвао митрополитом и честитао му као званичном епископу...

а око бартове јурњаве за порошенковим бомбонама није ништа непристојно речено :) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Брка Жарковачки рече

Сумњиви сте ми ви. Све бих вас послао код Перановића.

Ма какве лопате, "под мач бато"! 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Да ли ће Јерусалимска патријаршија примити украјинске расколнике на Богојављење

Делегација украјинске неканонске црквене структуре планира да посети Јерусалим на Богојављење 19. јануара, али за сада нема сагласности Јерусалимске патријаршије за пријем и заједничку службу с представницима „нове украјинске цркве“, саопштио је руски портал „Православље“ у свом издању на енглеском језику.

Према наводима портала, Свети синод Јерусалимске патријаршије још није давао званична саопштења поводом „нове цркве“ у Украјини. Док се „епископи“ неканонске црквене структуре пакују за Јерусалим, на Јерусалимску патријаршију се врши озбиљан притисак да прихвати расколнике и организује службу заједно с њима, наводи портал.

„Патријаршија до сада није дала сагласност за пријем и заједничку службу с представницима расколника, мада је тешко рећи каква ће бити коначна одлука због притиска на Јерусалимску патријаршију с разних страна, укључујући Цариград, Израел и Америку“, наводи портал, позивајући се на информације добијене у Јерусалимској патријаршији. 

Портал наводи да ће у саставу украјинске делегације, која планира да отпутује у Јерусалим на Богојављење, бити и митрополит Александар Драбинко, коме је канонска Украјинска православна црква Московске патријаршије забранила да обавља службе.

„Врло је могуће да Драбинка шаљу због тога што као бивши архијереј канонске цркве може да се похвали канонским посвећењем у епископство, што већина архијереја нове структуре не може да каже. Због тога се они надају да ће он бити прихватљивији за архијереје Јерусалимске патријаршије“, наводи портал.

Саопштено је и да је већина свештеника Јерусалимске патријаршије, међу којима је и патријарх Теофил III, у више наврата подржавала канонску Украјинску православну цркву и њеног поглавара митрополита Онуфрија. 

https://rs.sputniknews.com/rusija/201901111118468232-Jerusalimska-patrijarsija-nova-crkva-Ukrajina-Bogojavljenje/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ведран* рече

За оне који имају проблем да тумаче сличице. 

Овде је реч о "спрдњи" са томосом, а не са епископима. Нико епископима није нацртао рогове, и слично, нити се с њима спрда. 

Мада се неки и међу њима, на жалост "спрдају" са Црквом Божијом, негирајући канонску украјинску Цркву. 

Амин!

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Брка Жарковачки рече

Сумњиви сте ми ви. Све бих вас послао код Перановића.

што? да није прешао код барта? цццц... узеће му онај његов бајкерски чопер а увалиће му томос-а...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...