Jump to content

Vladan :::.

Члан
  • Број садржаја

    7823
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    54

Последњи трофеј

Vladan :::. је имао/ла садржај са највише реакција!

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Интересовање :
    Миран живот, друштво, систематска теологија...

Contact Methods

Скорашњи посетиоци профила

29653 посетилаца

Vladan :::.'s Achievements

Инвентар форума

Инвентар форума (9/9)

13.8k

Форумска репутација

  1. Де си буразерууууууууууу? :D :D <3

     

    1. Milica Bajic

      Milica Bajic

      Nema ga, Nidžo, baš bzvze ne_shvata 

    2. Поет

      Поет

      A sta fali imamo mir, red i tisinu na forumu. :D

      Cilj je ostvaren , lepo smo sve to zamenili za ljude. Bravo

  2. У избрисаној поруци није поменут ниједан епископ а није био ни један линк. Да ниси побркао поруке?
  3. Јесте, потпуно си у праву. Поруку је требало да ставим не овде него на тему Питајте администрацију. Одмах ћу то да урадим.
  4.  

    1. Trifke

      Trifke

      Pa dobro rode, jesi li živ ili mrtav? 

  5. Малтене потпуно неразумевање онога што сам написао... Ја нисам ни говорио о ситуацији да трудноћа (услед заказивања спирале или пилула) одмакне (мада сумњам да се свака таква трудноћа аутоматски абортира). Говорио сам о случају да оплођена јајна ћелија услед деловања спирале или пилула уопште не успе да се веже за зид и да се настави нормална трудноћа и оплођена јајна ћелија пропадне? Како се то зове? Абортус или побачај? Осим тога чак и када би говорили о ономе о чему ти говориш (одмаклој трудноћи услед заказивања спирале или пилула) то још мање значи да су спирала и пилула абортивна средства него су, у зависности од особе, мање или више (не)поуздана контрацептивна средства која у неким случајевима могу да доведу до неизбежног абортуса. Али исто то важи и за многа понашања, лекове па чак и храну у нормалним трудноћама па нико та понашања, лекове или храну не назива абортивним.
  6. Митрополит Августин писао Хајку Масу: Заштитите православне... WWW.IN4S.NET "Остајте у сваком тренутку увјерени у моју молитву као и неограничену подршку Вашим дипломатским напорима у борби за вјерске слободе, како на овом дијелу Земље, тако... "Браћа у Црној Гори, хришћани и хришћанке у ЦГ итд." а нигде митрополије или СПЦ, чак ни Епископског савета. Ала нас брани свака му част. Прави фанариотски ђак Барта и Елпидофороса. Митрополија црногорско-приморска: Што већа мржња, насиље и лаж, то литије постају свјетлије и бројније | Православна Митрополија црногорско-приморска (Званични сајт) MITROPOLIJA.COM Саопштење за јавност Цетиње, 1. фебруар 2020. Поново смо, од наше браће која су тренутно на власти у Црној Гори, ових дана изложени новим подметањима, неистинама и... Одлично и јако саопштење осим што се помиње "Црква у Црној Гори" (јако проблематична формулација, једина коју користе фанариоти) а не помиње се СПЦ.
  7. Јел? А ако је муж насилник, наркоман, коцкар, силоватељ или криминалац она мора да му рађа децу свеједно, ништа се не пита? И ниси одговорио ни на шта од онога што сам ти написао.
  8. Не можеш да се позиваш на све наведено без да наведеш где то пише. Ако говориш у своје име, као ја, онда не мораш ништа да наведеш али ако говориш у име Цркве, као 100% сигуран, онда мораш да наведеш где је то Црква рекла. А шта би са одговором на друга два дела моје поруке? О контрацепцији у ризични ситуацијама и о неплодним данима?
  9. Ја сам ти овде пре 4 стране (линк) тражио да ми даш цитат за такве тврдње из брачног права СПЦ па си ме игнорисао. Сада опет понављаш то исто и то тврдиш са 100% сигурности, што ја себи рецимо не дозвољавам. Колико ја знам контрацепција је дозвољена ако је ризик за здравље жене или будућег детета велики ако се деси још нека трудноћа. Дозвољен је чак и абортус ако постоји ризик за живот труднице, поготово ако већ има деце. Контрацепција је дозвољена и ако жена живи у дисфункционалној породици и не жели са партнером да има (више) деце. Има још ситуација да не набрајам. Слаба вајда од тога код жена са неправилним или неродовним циклусом. Поготово код малолетничких веза и бракова (скоро је ђак првог разреда једне средње школе прешао на ванредно школовање јер му је девојка вршњакиња затруднела...). Осим тога темпирање односа у нај-неплодније дане је такође спречавање зачећа само је разлика у томе што се не користе механичка и биохемијска средства него савремена медицинска знања о хормонским циклусима и везаним варијацијама у телесној температури. Намера и принцип је исти само се начин разликује.
  10. Врло чудан збркан одговор... У сваком случају не може се абортивним звати средство коме то није намена и које такав ефекат може да има услед неправилног деловања и незнања жене. Дакле, ако пилуле за контрацепцију (или спирала) из било ког разлога (без знања тј. одлуке жее) закажу, деси се трудноћа, а онда њихово деловање доведе до неуспеха те трудноће то онда није абортус него побачај. И абортус и побачај су прекиди трудноће али абортусом називамо случај када се прекид обавља намерно и свесно а побачајем када се то деси ван воље или свести жене. Чак и ако лекар каже жени да ако пилуле не спрече трудноћу могу да онемогуће њен даљи развој жена не може да буде одоворна ако се то деси јер то није ни њена намера нити она некако може да утиче да се то деси или не деси. Да је тако како ти кажеш онда би трудница била крива за абортус ако попије рецимо пар гутљаја вина и деси се спонтани а она је рецимо знала да алкохол (у већим количинама) може да доведе до тога.
  11. Па има разлике јер једна не делује абортивно а друга делује. С тим што, колико знам, има спирала које делују само контрацептивно а неке могу да делују и абортивно у зависности да ли и које хормоне испуштају.
  12. Дај цитат да се не гађамо претпоставкама ко је шта рекао и где. А колико ја знам контрацепција је дозвољена ако метода не подразумева поред спречавања зачећа и убијање тј. онемогућавање развоја већ зачетог плода (као пилуле за ноћ после, неке спирале итд.). Под дозвољена подразумевам да има доста свештеника који тако расуђују.
×
×
  • Креирај ново...