Jump to content

kopitar

Члан
  • Број садржаја

    3713
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    2

Последњи трофеј

kopitar је имао/ла садржај са највише реакција!

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kopitar's Achievements

Не мисли да оде

Не мисли да оде (8/9)

2.3k

Форумска репутација

  1. Što ti imaš loše mišljenje o meni 😥 Po meni odeš u bilo koju crkvu ispovjediš se i odeš na pričest ne treba oko toga stvarati probleme. Što bi ona prelazila u katolike kad je Crkva i onako jedna, ona je član i ja je u duhu prepoznajem kao i tebe ali tu imaju neki koji daju savjet a mrzitelj su braće.
  2. Uvijek imaš mogućnost zatražiti savjet drugog svećenika ili ako treba i biskupa. Ne možeti neko bez posebnog razloga zabraniti pričest to je po meni ozbiljna stvar sa kojom se ne treba samo tako pomiriti. Možeš pitati za savjet Ugrima, Đurovića i sl.
  3. ... I nečeš ti mene pretvarati u sebe kao hranu svoga tijela, nego ćeš se ti promijeniti u mene." Sv.Augustin. Blagovanjem Tijela i Krvi mi se sjedinjujemo i sa samom sobom Kristom i pridružujemo se članovima Tijela ili Crkve od postanka do svršetka svijete jer je to tijelo od uvijek kompletno tj. svi udovi ili članovi koji trebaju biti su unutra. Kod pričesti je važno da ne privlačiš ti Isusovu osobu u sebe nego obrnuto, on tebe čini dio sebe jer ti nisi sposoban apsorbirati njegovu Božansku prirodu i suštinu nego se pridružuješ tj. On te pridružuje. kopirao sam ovaj svoj odgovor sa foruma katolički odgovori jer tamo vodim bitku sa" pravovjernim" katolicima o tome Kakvog Krista blagujemo u pričesti.
  4. Želim pokoj vječni tvoj mami, razmišljaš u ispravnom duhu jer slušaš Crkvu.
  5. Dobro posvađala si se i pomirila ko i sva druga djeca. Svećenik ne može zabraniti pričest osim samo u nekim ekstremnim situacijama, osoba vidljivo pod utjecajem alkohola ili javno poznata osoba za koju se zna da omalovažava osnovne postulate kršćanske vjere i sl. Odbiti od pričesti zbog nekog banalnih razloga je svetogrđe.
  6. Pa kako zna ko nije dostojan i kakve veze ima post sa pričešćem i ako ima i iz nekog razloga nisam postio i poslije toga otišao na ispovijed i pokajao se, znači mogu na pričest. Na pričest ne možeš samo ako si u teškom grijehu ili živiš u izvanbračnoj zajednici.
  7. Nemoj Sanja da se mijenaš Da se stidiš, laži Najljepša si kakva jesi Ne dozvoli da te i'ko kvari Najgori su božji čuvari Ne, ne, ne, ne....
  8. Stavite neke pučke narodne Božićne pjesme ako ih imate.
  9. 471 Apolinar Laodicejski tvrdio je da je u Kristu Riječ uzela mjesto ljudske duše ili duha. Protiv te zablude Crkva je ispovjedila da je vječni Sin uzeo i razumnu ljudsku dušu.74 472 Ljudska duša koju je Sin Božji uzeo posjeduje pravu ljudsku spoznaju. Kao takva, ova nije mogla po sebi biti neograničena: događala se u povijesnim uvjetima svoga postojanja u prostoru i vremenu. Zato je Sin Božji, postavši čovjekom, mogao pristati da „raste u mudrosti, dobi i milosti“ (Lk 2,52) i morao je tragati za onim što se u ljudskom stanju može dokučiti samo iskustvom.75 To bijaše posve u skladu sa stvarnošću njegovog svojevoljnog poniženja kad je uzeo „lik sluge“.76
×
×
  • Креирај ново...