Jump to content

Владика Порфирије изабран за новог патријарха

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

о треба и за вас увести, јер није важно шта ви сматрате, него за шта вас Црква сматра.

МИ традиционалисти се исповедамо пре причешћа па онда попа све зна. :D е умрох. Морала сам, шта ћу. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 14 минута, Вилер Текс рече

@Родољуб Лазић Ти баш не знаш кад је доста.

Нешто сам рекао што не стоји? Шта конкретно? 

Подели на овим сајтовима

Нама је један јеромонах рекао да је крајња инстанца света литургија и заједничко причешћивање са римокатолицима и да патријарху то не сме да се деси, условно све до тога није страшно. Додуше то је било у време п. Иринеја

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Просечан србенда рече

Нама је један јеромонах рекао да је крајња инстанца света литургија и заједничко причешћивање са римокатолицима и да патријарху то не сме да се деси, условно све до тога није страшно. Додуше то је било у време п. Иринеја

Mislim da je Carigradski patrijarh to uradio. Bio je neki snimak.

@Hadzi Vladimir Petrovic...što se tiče tvog "smajlija" mislim da posle komentara @Вилер Текс nema razloga dalje razglabljati

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, mirko1929 рече

Nije to radio. Nego su samo on i papa zajedno izdeklamovali Simvol Vere (bez filioque).

Као што рекох, видела сам снимак... Можда је била васкршња литургија, ко зна.. Тад би требало да је дозвољено свима да се причесте. Пошто су се сви и причестили.. И протестанти и сви живи. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, sanja84 рече

Као што рекох, видела сам снимак... Можда је била васкршња литургија, ко зна.. Тад би требало да је дозвољено свима да се причесте. Пошто су се сви и причестили.. И протестанти и сви живи. 

Bila je ta neka vest u vezi toga sto pricas pre nekoliko godina, nesto se secam kroz maglu, bilo je u Italiji, ne znam tacno grad, dal bese Venecija, i ne znam koliko je bas 100% tacno, mislim da su neke grcki sajtovi preneli, mislim da je bio i neki video snimak.

Treba proveriti ako je u mogucnosti i da se vidi sta je tacno bilo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Bila je ta neka vest u vezi toga sto pricas pre nekoliko godina, nesto se secam kroz maglu, bilo je u Italiji, ne znam tacno grad, dal bese Venecija, i ne znam koliko je bas 100% tacno, mislim da su neke grcki sajtovi preneli, mislim da je bio i neki video snimak.

Treba proveriti ako je u mogucnosti i da se vidi sta je tacno bilo.

Да, треба наћи тај снимак сад. Не знам где је било. Било је на отвореном, само тога се сећам

Подели на овим сајтовима

Склизнусмо лагано на неправославни односно конфесионални терен. Многи ће се ту снаћи, посебно они који док не нађу негдје ђавола нису на свом.

А кад га нађу то је у срцу другог никад у њиховом и онда се само боре против тог другог и тако бивају божији.

Уствари ту влада пројекција и трансвер.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Склизнусмо лагано на неправославни односно конфесионални терен. Многи ће се ту снаћи, посебно они који док ненађу негдје ђсвола нису на свом.

A sto je Vlado konfesionalni teren nepravoslavan, stvarno mi nije jasno ?

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Bokisd рече

A sto je Vlado konfesionalni teren nepravoslavan, stvarno mi nije jasno ?

Ако православље прихватимо као конфесију све је већ пропало.

"Православље је вјера човјека у Бога која је иста она вјера којом Бог вјерује у човјека"

или "Христос је спасење Бога, гоцорим као Теолог"

или "За мене је свака душа православна"

Дакле православни вјерују у људе онако како Бог вјерује у њих и по том основу се опопде са свима. За неке отворено за неке у причама.

Према Папи требс да се односимо онако како Христос вјерује у њега, ако хоћемо да изразимо православље.

Ако је оравославље јонфесија или идеологиа ја га се одмах одричем

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...