Jump to content

Владика Порфирије изабран за новог патријарха

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, logdanov рече

Било би заиста добро да видимо на основу којих аргумената Родољуб Лазић тврди да је припадник неке неформалне групе традиционалиста у оквиру цркве, који помно прате и оцењују патријархове потезе.

Ми овде правимо једну грешку распављајући на пољу језика аргументима, када су у питању Црквени проблеми остати на томе  је наивно, а и иначе, позваћу се на Игумана завалског, он све размјерава молитвом и практичне -занатске- ствари и тако их иновативно рјешава.

Зато нека свако од нас погледа и на бројаници коме припада и са ким је у јединству Роћко?

Без обзира како се он преставља и шта изјављује.  А не да овде глуми екцес и самониклост, а у ствари је субверзивна експозитура у "мисији" унутар СПЦ, са којом СПЦ нема ништа.

Намјерно нећу за сад да кажем о чему је ријеч: Нека најприје свако испита у молитви.

Има још једна неформална група у неформалном расколу, којој није ваљао Павле, Иринеј, на ваља јој ни Порфирије, али ваљају јасле. Такође субверзивно настројена, којима треба читати пјесму Пола Целана коју је написао погубивши петоколонаша.

То су озбиљни проблеми са којима се суочава Патријарх и читава СПЦ, и има духовног смисла што Роћко овде експлицира рециклиране тезе, али у новом тактичком и методском руху.

На крају, кога за.ебавате у чему је форма неформалног јединства? Како се изражава, како знају да су једна  група?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

За сваку лаж и сваку празну реч свако од нас ће дати одговор.

Треба о томе мислити и у ове дане поста. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Родољуб Лазић рече

За сваку лаж и сваку празну реч свако од нас ће дати одговор.

Треба о томе мислити и у ове дане поста. 

Рочко у дане поста мисли о томе да те СПЦ проклела, одсјекла заједно са оним са ким си у јединству, али ти као и братија ти не прихватате.

Прво прихвати свој екскомуницирани статус, онда се горко покај, па моли да те примимо, умјесто што моралишеш.

То што проваљујете у Цркву и под кринком се причешћујете и на тај начин лажно изражавате јединство, да бисте роварили и враћали СПЦ и Патријарха на прави пут, је много већи грјех од празних рјечи, уосталом моје то нису, него су глогов колац у срце.

Подели на овим сајтовима

Видећемо једног дана сви. На све твоје небулозне оптужбе сам потпуно миран, јер су бедна лаж и клевета. А биће, као и свака празна реч, глогов колац.  Али не мени. Свако сам себи одређује судбу. Сажали се на себе и смири се.

Подели на овим сајтовима

Е онда сачекај тај један дан да проповједаш своју истину у СПЦ, сада ти је на снази анатемисани статус, Бог може да коригује Цркву и можда ће се анатемисани појавити као свети и обрнуто, јер Црква има љуски елемент, али имаш га и ти.

За сад Вам је тако, послати сте из Цркве милом Богу, можда сте у праву, будите са Богом, али не у Цркви до Једнога дана.

Ако сте анатемисани уважите то, немојте Цркву исправљати, мало је много за једног Роћка и његову неформалну групу.

Занимљиво и друга група у неформалном расколу врви од есхатолигизама, којима се самобмањује и онтолигизама.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

А да, за промену, кажеш нешто смислено? 

Јеси ли ти то пропричао са мном и по којем основу?

Подели на овим сајтовима

Не, само одговарам на твоје небулозе. И покушавам да те дозовем памети да видиш шта себи радиш.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

Не, само одговарам на твоје небулозе. И покушавам да те дозовем памети да видиш шта себи радиш.

Као што покушаваш да дозовеш памети Патријарха, а ниси у јединству са њим (макар када љуби руку, да ти отшкринем врата несрећниче). 

Са мном можеш причати само кроз Патријарха и СПЦ ако једног дана бидеш у њој, то су васељенски оквири, истина ме не занима и ванцрквене комуникације.

И немој да одговараш имаш ти своју заједницу у само једној истини, па се чешите по ушима, само Вас треба истрјебити из СПЦ, без милости и једне и друге.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Као што покушаваш да дозовеш памети Патријарха, а ниси у јединству са њим (макар када љуби руку, да ти отшкринем врата несрећниче). 

Са мном можеш причати само кроз Патријарха и СПЦ ако једног дана бидеш у њој, то су васељенски оквири, истина ме не занима и ванцрквене комуникације.

Две жеље имам за тебе:

1. Сажали се на себе.

2. Бог нека ти је у помоћи. 

Пошто сам сигуран да ћеш наставити са овом твојом безумном тирадом, ево ти сада кажем да ћу те овек подсећати овим двема жељама да ти желим добро.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

Две жеље имам за тебе:

1. Сажали се на себе.

2. Бог нека ти је у помоћи. 

1. Роћко, ниси себи дозволио да ми се обратиш, а ја сам те упутио на пут покајања, нема друге и то испоштиј. Нисам ти ни ја дозволио да ми се обратиш, може преко Аве, ако ти је Патријарх сумњив.:))

2. Хаџија није Роћко и њему слични да га спашава Бог у посљедњи дан, а до тад да су пургаторијуму, Хаџију спашава Црква јуче, данас, сутра, са конкретним људима у конкретним ситуацијама, у овај дан.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, sanja84 рече

@Родољуб ЛазићVidi se na tom snimku da se Porfirije onako poradovao i taj nek duh ga je poneo da poljubi ruku...ali prosto...takve stvari se ne rade.

Која си ти, па да кажеш било коме шта да се ради, а шта не ради? На којег духа мислиш, реци слободно, да није Сотона понио Патријарха? 

Просвјетли нас  својим расуђивањем духова, па да видимо и шта тебе носи. Де.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Нисам очекивао да ћеш тако експресно пројавити духа хуле, почећу да се бавим егзорцизмом изгледа да ми иде:aplauz:

:aplauz::))

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...