Jump to content

Родољуб Лазић

Члан
 • Број садржаја

  4053
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  24

Последњи трофеј

Родољуб Лазић је имао/ла садржај са највише реакција!

О Родољуб Лазић

 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

9313 посетилаца

Родољуб Лазић's Achievements

Не мисли да оде

Не мисли да оде (8/9)

2.3k

Форумска репутација

 1. Значи ипак је прихваћен? Али је прихватио да га не примени? И он је као баја? Преварио их је? Како да не. Постоји правило: не можеш преварити онога који је већи преварант од тебе. А они су докторирали на преварама и на присили, и на уценама. Имају традицију дугу стотине године. Значи сигурно су смислили већу превару од њега. Под условом да он уопште хоће да не примени тај споразум. То је твоја претпоставка. Али је факат да је све што је до сада било договарано он извршавао, а тзв. Косово није ништа. Тако да нема никаквих основа да се мисли да са овим Споразумом неће бити исто, односно да неће хтети да га примени.
 2. "Јасно да план споразума није добар за нас, али споразум није прихваћен, то треба да знаш" "Косово и Србија у потпуности се обавезују да ће поштовати све чланове Споразума и овог Анекса, и спровести све своје обавезе које произилазе из Споразума и овог Анекса експедитивно и у доброј вери." "Као председнику, чак су и моје изјаве обавезујуће, и зато пажљиво бирам речи", каже Вучић. И онда прича да није потписао. Што онда нема благе везе, јер је усмено прихватио и споразум и анекс. Значи небитно је да ли је потписао.
 3. Oн каже: "Као председнику, чак су и моје изјаве обавезујуће, и зато пажљиво бирам речи", каже Вучић. И онда прича да није потписао. Што онда нема благе везе, јер је усмено прихватио и споразум и анекс. Значи небитно је да ли да ли је потписао. Ајде пробуди се више. Хил је на свом Твитер налогу написао да је ова Вучићева одлука захтевала мудрост, интегритет и храброст. „Остаје још много посла, а САД ће бити уз вас на сваком кораку“, пише Хил. Чим у дипломатији чујеш реч "храброст" јасно ти је да си учинио уступак на своју штету. А то је потпуно јасно и из чињенице да је Хил/Америка задовољна и да ће наставити да те даве.
 4. Милане, ајде сабери се више, човече. Да ли је Вучић рекао да Споразум суштински значи независност, иако не пише тако? Да, рекао је. А у Охриду је и Анекс уведен у тај споразум и остаје да се споразум који даје независност Косову, буде спроведен. Ово је почетак тог Анекса: "- Овај Анекс чини саставни део Уговора. - Косово и Србија у потпуности се обавезују да ће поштовати све чланове Споразума и овог Анекса, и спровести све своје обавезе које произилазе из Споразума и овог Анекса експедитивно и у доброј вери." А ти погледај шта је све написано у Споразуму и шта су се обавезали да поштују и да спроводе. А могу и ја овде да ти напишем. Мада ти све то знаш, али једноставно волиш да лажеш себе и да овде причаш нешто у шта ни сам не верујеш. ПОнашаш се, Боже ме сачувај, као да си зомбиран. А Вучић прича како је добио 410 милиона евра гранта и да ће бити 4 милијарде инвестиција. И то је ваљда цена предаје Косова.
 5. Дакле, да поновимУ интерјуу на РТС-у Вучић је јасно рекао да није у Споразуму не пише да је тзв. Косово независно али да то суштински јесте независност. Сада у Охриду обе стране се обавезале спроведу споразум и анекс, али и даље није потписано. И за вас слуђено-хипнотисане, и даље ништа није урађено... Ви сте у неком свом цртаном филму, слично оном са мишом Ђолетом и његовим дебелим пајтосом који чита на канти: "б-е-н-з-и-н" и каже - баш чудно пише "вода". Тако и ви, све је јасно као дан да је бензин, а ви и даље читате "вода"
 6. "Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије рекао је данас да је предлог тзв. француско-њемачког споразума неприхватљив, ако је дефинисан као оквир за даље преговоре о статусу Косова и Метохије, а у њему се Косово третира као независна држава. „Тај споразум од стране Србије није потписан. Међутим, ако је текст споразума дефинисан као оквир за даље преговоре, а у њему се Косово третира као независна држава, онда је он у потпуности неприхватљив“, рекао је Владика у интервјуу Радио-Светигори поводом деветнаесте годишњице од Мартовског погрома нашег народа и светиња на Косову и Метохији." https://mitropolija.com/2023/03/17/mitropolit-joanikije-tzv-francusko-njemacki-sporazum-kao-okvir-za-dalje-pregovore-o-statusu-kim-neprihvatljiv-je-posto-se-u-njemu-kosovo-tretira-kao-nezavisna-drzava/
 7. Слабо ти се чини. Као што је логично да је до сада давала саопштења о Косову и Метохији, тако је логично да се огласи и у ситуацији када је Вучић јасно рекао да споразум који је усмено прихватио суштински садржи независност тзв. Косова. иако то није изричито написано. А то свако ко има више од три разреда основне школе може и сам да види. Дакле, уверење од 20. јануара "да руководство Републике Србије, са председником Александром Вучићем на челу, неће и не може пристати ни на каква условљавања која имају за циљ успостављање независности Косова и Метохије." нема потпоре у реалности после 28. фебруара и прихватања Евопског плана о "нормализацији односа". Зато је логично да у новој ситусацији буде изречен став о тој новој ситуацији.
 8. Да, објаснио је, али се то мало (много) не слаже нпр. са мишљу и деловањем светог Саве, који је све чинио да подигне и Српску Цркву и српску државу и да их "увеже" у симфонију. Уосталом, ово што је рекао еп. Иринеј : "Дешавало се у историји, а и дешава се, да народи, у целини или дêлом, остану без или ван државног оквира своје државе. Али Црква, будући да њено постојање и мисија нису везани за било какав политички, па ни државни оквир, остаје заувек уз народ вршећи своју мисију, јер је њен хоризонт сотириолошки, везан за спасење људског рода у Христу Исусу." И ово:" Као тело Христово, Црква не може бити залог било какве социјалне идеје, било каквог политичког пројекта, па, у крајњем случају, ни залог или жирант постојања државе." нема везе са свим досадашњим вишедеценијским саопштењима СПЦ о Косову и Метохији као неотуђивом делу државе Србије и о недопустивости да се оно отуђи. Ако држава није везана ни за какав државни оквир, ако Цркву не занима држава у којој делује, што је онда деценијама СПЦ давала саопштења о Косову и Метохији? Па и 20. јануара, ту изјаву коју еп. Иринеј и наводи у свом чланку: "Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Републике Србије очување Косова и Метохије у границама Републике Србије је уставна обавеза и императив, како за Цркву, тако и за државу руководство Србије и председник Александар Вучић неће и не може пристати ни на каква условљавања која имају за циљ успостављање независности Косова и Метохије" Једно се са другим не слаже. Ако је држава небитна за Цркву, онда ова три горња исказа о Косову и Метохији су у супротности са улогом Цркве, онако како ју је описао еп. Иринеј. Оно што би било у сагласности би била изјава типа: "Црква и њено деловање нису везани за било какав државни оквир или овоземаљски вид организовања, те Црква изражава своју бригу о судбини народа на територији Косова и Метохије, а сама територија и није предмет њеног разматрања и бриге." Или нешто слично томе.
 9. Рекло би се да ниси ни прочитао шта сам написао. Или си прочитао, али ниси схватио. Смешне су ти те бокановске дисквалификације. Не нападам, него констатујем да владикин текст не погађа суштину ствари.
 10. Владика Иринеј је заборавио да 20. јануара, када је дато наведено саопштење патријарха о стацу СПЦ у вези са Косовом, није био објављен предлог Европске уније о “нормализацији односа Србије и “Косова””.Тај документ је објављен крајем фебруара и по владајућем мишљењу у јавности, тај документ (о коме више нема преговарања, у смислу измене текста) представља фактичко признање независности тзв. Косова. Чак је и сам председник у емисији на РТС-у изјавио да у том документу не пише “независност”, али да суштинаски значи независност. Дакле, уверење патријарха и осталих архијереја, изречено у саопштењу 20. јануара “да руководство Републике Србије, са председником Александром Вучићем на челу, неће и не може пристати ни на каква условљавања која имају за циљ успостављање независности Косова и Метохије као неотуђивог дела Србије” није се показало исправним. Сада је нова ситуација, и свакако има смисла да се СПЦ огласи о прихватању тог документа који треба у догледно време да буде и потписан. Дакле, не ради се више о изјашњавању о томе какав је став Цркве у вези са Косовом, него какав је став Цркве у вези са документом који је Вучић прихватио усмено, а треба и да га потпише. Осим тога, то што је било 20. јануара није званично саопштење СПЦ, него "узгредна" изјава, ако ћемо право.
 11. Одлично, хвала Богу! Међутим, те вести нема ни на сајту Митрополије црногорско-приморске, ни Епархије будимљанско-никшићке. Тако би, ваљда, требало да је и у свим епархијама СПЦ, али није. Саборне молитве за спас Косова се у овом тренутку помињу само на три сајта епархија СПЦ. На званичном сајту СПЦ се помиње у односу на Архиепископију београдско-карловачку, на сајту Епархије рашко-призренске је објава о молебану на видном месту, а На сајту Епархије будимљанско-никшићке је међу вестима, мало затурена. На сајту Митрополије црногорске је била пре неколико дана, сада се више нигде не види. И тако, срце Србије, које је веома у критичном стању, заслужило је бригу једну десетине Српске Цркве, и то једном недељно. Зашто се за "душу и срце Србије" молимо једном недељно? Да ли зато зато што нам до ње није стало толико колико причамо да јесте? Или зато што не верујемо да наше молитве могу ишта променити, да је све готово, али нам је безвезе да то јавно кажемо? Претпостављам да би се свако од нас молио сваког дана, да не кажем сваког трена, када би знао да је живот угрожен неком његовом најближем - оцу, мајци, детету, супрузи... Ономе коме говори "ти си моја душа, ти си моје срце", и то искрено осећа. Да нам је Косово заиста срце и душа, као што говоримо, и да имамо вере у свемоћ Божју, као што би Црква требало да има, све би било другачије.
 12. Причаш тек реда ради, немаш шта да одговориш. Причали смо о двема стварима. Једна је поводом мог цитирања речи светог Пајсија да Црква мора и држави да се супротстави, да не сме да ћути. Јасно је да је пре неколико дана на столу пред Вучића стављен папир чије прихватање је бесповратни корак у амбис. А Борељ је рекао да су "обе стране прихватиле споразум, у смислу да се неће расправљати о промени текста споразума (само га нису званично потписале), а да ће се даље разговарати о анексима и о имплементацији споразума." Дакле, то усмено прихватање споразума и све остало је у супротности са оним што је, како кажеш, патријарх "нацртао". Што значи да је то нацртано овиме прецртано. А то је нова ситуација. И ако се не прецрта то што је прецртано, све је готово. Све ти то знаш, само ето тако волиш да причаш Друга је у вези исказа патријарха да је Косово срце Србије, где ја указујем да је само 4 епархије позвало на молитву и жртву, па ти говориш како нијествар у броју, а ја да се не ради о броју него о реалности која не одговара патријарховим речима. Јер кад је нешто срце, онда је све усмерено на његову одбрану, за њега се даје све.... А овде је десетина снаге, воље, жеље...Значи те његове речи које су више жеља, не одговарају реалности. И онда сам ја катастрофичар, ја мрачим без разлога итд. Ма све јје тако. Али не бих ја више, губимо време и ти и ја. Играј се жмурке сам. Свако добро ти желим.
 13. Уопште није питање броја, питање је истинитости речи, односно дела. Ако кажеш да је Косово срце Србије и да је Црква увек била уз Косово и људе на Косову, да ће се молити и жртвовати, а од 40 епархија само 4 епархије позову на молитву и молебане, шта је то? Да ли су СПЦ те 4 епархије, а осталих 36 нису? Ако је Косово срце Србије, то значи да ти је до нечега највише стало, да без тога не можеш да живиш...О томе причам, не о броју. Патријарх: “Дакле, Црква, ми православни Срби, са Косовом и Метохијом живимо. Косово је наше биће, наше дисање, наш вид. Косово – то смо ми!” “Зато ћемо као Црква на овом светом месту и у другим нашим храмовима за Косово и Метохију и за наш народ у умноженим искушењима у временима у које нас је Бог призвао, свакодневно своје молитве узносити Господу.” Увек ћемо бити спремни да личном жртвом и молитвом будемо уз оне који су упркос свему остали у својим домовима и вековним огњиштима, крај светих олтара Високих Дечана, Грачанице и Богородице Љевишке.”
 14. Добро, нека ти не будем јасан.
 15. Ајде, мајке ти, пиши нешто што има смисла, љуби те брат.
×
×
 • Креирај ново...