Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

пре 6 часа, cloudking рече

Ne kazem da je Dostojevski tradicionalista nego ti :)

Romantizujes ruski mentalitet i kulturu koji su kod njega opisani. Na to mislim.  

Ни најмање. Прочитај па ћеш видети да ту нема места ружичастим нотама.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 10 часа, Марек рече

Lažu nas da se dnevno testira 10.000 osoba

Ово је вероватно тачно, али не због те глупости коју он помиње као разлог него зато што Србија нема ни довољно лабораторија ни стручњака који би могли да одраде толико тестова дневно. Стављао сам негде раније текст једне наше докторке која се бави тиме, мислим да живи у САД, и која је баш то написала. Не знам дал ћу успети да га ископам, али сам сигуран да је на оној главној теми о коронавирусу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, fsa рече

Pranje ruku ima smisla, a važi li to i za dezinfekciju ulica? ne_shvata

Хистерија нема смисла. То говорим. Ова дефинзекција улица не знам чему служи у борби против ковида.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, fsa рече

Vakcine su prošle sva najneophodnija ispitivanja koja se tiču većine nas koji smo kandidati za njihovo primanje, dok će višegodišnja ispitivanja i testiranja na određenim kategorijama stanovništva ( deca, trudnice, osobe s raznim bolestima... ) biti obavljena u narednom periodu. U situaciji kada je imperativ što hitnije suzbijanje epidemije i spasavanje miliona ljudskih života čovečanstvo nema taj luksuz da traći vreme i da 10 godina ispituje vakcine kao da su one nešto epohalno novo i po prvi put upotrebljeno u medicini. Zar vakcine nisu već spasile desetine miliona ljudskih života i iskorenile mnoge bolesti? Ne mogu da razumem odakle odjednom toliki strah i toliko nepoverenje...

Koliko je ljudi umrlo od ovih novih vakcina, u kom starosnom dobu i s kojim hroničnim bolestima? Hajde da vidimo šta kažu činjenice

Ove vakcine, koliko sam shvatila ne daju dug imunitet. Virus mutira.. Zaštita vakcine je pod znakom pitanja, kao i svrsishodnost. Reč je o novoj metodologiji pravljenja vakcina, I ne mogu se porediti sa prošlim vakcinama o kojima govoriš. Vi imate šansu primiti ruske i kineske medicine. Ja mogu samo fajzerovu. I stvarno neću da rizikujem. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Ne znam odakle vam toliko poverenje u nauku i stručnost. U kom svetu vi živite. Nekad su kokain I heroin koristili kao lekove. Izlagali su ljude rentgensko zračenju.. Prosto.. Kad je nešto novo, ne mogu se znati posledice.. Ne znam sta vam nije jasno

Подели на овим сајтовима

WWW.RTS.RS

Премијер Мађарске Виктор Орбан изјавио је да би Будимпешта могла да потпише уговор о куповини кинеске вакцине против ковида данас или сутра.

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bernard рече

Феномен се може објаснити и ниском стопом наталитета, животним веком од око 72 године, неједнаким здравственим системом и таласима одласка из земље…

То је бољка Русије - морталитет. Русија има 140 милиона становика а простире се а 1/5 планете. То није мало, то је премало. Имају много бортуса, јер из Русије је и легализован абортус, у време Лењина. Та смртоносна "традиција" уништава Русију. Затим већ 30-40 година, од перестројке до пре 10-так година када се почела дизати, Русија је у фази распада по свим шавовима, што је имало велик одраз на снижавање старосе доби.

Сада се доста урадило на стимулисању рађања, даје се прилчна свота нвца за свако рођено дете, али слабо то иде. Јер да су пареу стимуланс наталитету ода би овежана било 100 000 000.

Русијакомпензује недостатак људи новим технологијама садаи увозом радне снаге из бивших совјетских република. Треба одржати инфраструктуру на петини планете. Треба чувати границе. Русија је увела "дуални" капитализам. Са једне стране пустили су приватном капиталу да ради шта хоће, а са друге држава је задржала кључне ресурсе и има своје компаије, као и јак социјални ситем који кошта баснословне суме. Како год, мали број становника је глава бољка Русије.Огромна бољка.

На толикој површини може да живи без густе насењености2 милијарде људи.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Различитост мишљења око короне је довела до нове партизани/четници поделе, не само међу  Србима него свуда. Блиски пријатељи, образовани, нимало плитки људи, мисле да корона није вирус, него болест изазвана отровом који се сипа по људима, између осталог и из авиона. А од вакцине су спремни да беже у села и планине. Што можда и није лоше, можда нам села тако мало оживе :).

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Avocado рече
пре 12 часа, Ćiriličar рече

То би политика и медији заташкали. То је сад ствар скоро идеолошка.

Zašto bi bilo ko želeo da potone sa njima?

Они су једно! Фајзер има више утицаја на политику него бајден. Фајзер и фајзери.

Пази, водећи светски политичари пишу апел Амазон-у да побољша услове рада за запослене. :D Као када би убици писао апел да не убија пуно, него мало, малкице да убије. Па то је спрдња. Валда политичари треба да уреде законодавство да заштите раднике, не да лижу дупе профитерима и мољакају их да буду хумани.

И амазон одговара да је то напад на итегритет угледне компаније, да се дотични самопромовишу. Бре Ајзенхауер је упозорио Амере да су неке компаније (конкретно тада војна индустрија) толико ојачале да су опасност за демократију. Ми причамо о времену од пре 60 година :) Данас десетина људи има богатство половине планете...и сад хоћеш да кажеш да политичари кроје капу?

Реторичко питање...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, fsa рече

Ja samo prenosim osećanja i misli ljudi koji su izgubili nekog od bližnjih.

Eno ti link pa im lično reci da nema razloga da se uzbuđuju i ne treba da drame.

opet dramiš. Moj dobar drug, anesteziolog je izgubio borbu na radnm mestu. Njemu je bilo 37. godina...

Ali čovek mora ostati trezven i ne dozvoliti da mu emocije nose glavu.

A i drame samo žene...;)

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, sanja84 рече

opet dramiš

Не драми што се тиче дела о умрлим здравственим радницима. Ми стварно имамо убедљиво највише мртвих здр. радника у региону. Пре недељу-две за 24 сата троје доктора је умрло од овога.

Остатак не бих коментарисао. Стално помиње "идиоте" без да јасно каже ко су они и ко је крив за овакво стање у држави са епидемијом.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, sanja84 рече

A i drame samo žene...;)

Bilo nekad...
Sad neke žene puštaju brkove, a muškarci navukli haljine ili patetišu.  Kad pogledam svijet oko sebe, vidim veću pošast od ove o kojoj se drobi već puna godina. 
Nego, da li raštan da kuvam sa kastradinom ili da ga spremim sa domaćim kobasicama? Ubi me neodlučnost... kao svaku ženu  ne_shvata

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...