Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

@GeniusAtWork 100% se slažem sa tobom. Ali ajde, prošlo je skoro godinu dana od početka ove muke, nagomilalo se podataka, svedočenja, vesti, znanja, a nažalost, nagomilalo se i tela. To je valjda dovoljno, ne znam. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 сат, Ćiriličar рече

Они су једно! Фајзер има више утицаја на политику него бајден. Фајзер и фајзери.

Fajzer ima mnogo uticaja ali nije svemoćan.

Пази, водећи светски политичари пишу апел Амазон-у да побољша услове рада за запослене. :D Као када би убици писао апел да не убија пуно, него мало, малкице да убије.

Nije... jer ubica krši zakon a Amazon ne krši.... i opet, ne znam kako zamišljaš da okolnost da ndki političari kritikuju Amazon ide u prilog tome da ih Amazon kontroliše.

Па то је спрдња. Валда политичари треба да уреде законодавство да заштите раднике, не да лижу дупе профитерима и мољакају их да буду хумани.

Naravno... ali pošto se zakoni ne primenjuju na jednu kompaniju nego na sve, vodi se računa da regulacijsma ne otežaš mnogima posao... naročito u Americi... i naročito u vreme kada mnogi poslovi mogu lako da se premeste u zemlje u kojima nema takve regulacije... ali odosmo sad daleko u digresiju...

И амазон одговара да је то напад на итегритет угледне компаније, да се дотични самопромовишу. Бре Ајзенхауер је упозорио Амере да су неке компаније (конкретно тада војна индустрија) толико ојачале да су опасност за демократију. Ми причамо о времену од пре 60 година :)

To takođe ima kao neke veze sa tim da li bi ljudi sutra kupovali Fajzerove lekove ako bi se ispostavilo da su lažirali rezultate efikasnosti vakcine u vreme pandemije?   :)

Данас десетина људи има богатство половине планете...и сад хоћеш да кажеш да политичари кроје капу?

Neću... ali sam primetio da ti je uvek lakše da polemišeš sa onim što nisam rekao....

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Марек рече

@Ćiriličar tvoje postove ne čitam od onog fijaska sa JFKom, gde si pokazao kakav si sagovornik. 

Vidim da si stavio Joy Division u isti post sa NSP, već me je nasmejalo.

Да ЈФК јесте промашај. Али прича о  НСП и Џој Дивижн, није промашај. Ето, послушај шта каже епископ Јован Славонски

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс svačega sam se naslušao od raznih episkopa, posebno u poslednjih godinu dana, tako da...

Ne znam zašto bi se iko uhvatio Kertiss kad govori o NSP, cela ta postpunk ekipa je imala isti senzibilitet, imidž i pristup muzici. Sve ovo i još više može da se kaže za Bauhaus, The Cure, Siouxie and the Banshees, Nika Kejva, Birthday party. To što je Ćulibrk slušao samo Joy Division pa se uhvatio njih ne znači ništa.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, ГорданаП рече

Нису, то је сасвим истина. Али, на некоме се мора испитати. А нико од нас не жели да буде тај на коме се испитује, већ да .други људи то одраде за над. Имам сама са собом етички проблем.

:naklon: :naklon: :naklon:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Марек рече

@Вилер Текс svačega sam se naslušao od raznih episkopa, posebno u poslednjih godinu dana, tako da...

Ne znam zašto bi se iko uhvatio Kertiss kad govori o NSP, cela ta postpunk ekipa je imala isti senzibilitet, imidž i pristup muzici. Sve ovo i još više može da se kaže za Bauhaus, The Cure, Siouxie and the Banshees, Nika Kejva, Birthday party. To što je Ćulibrk slušao samo Joy Division pa se uhvatio njih ne znači ništa.

Не бих рекао да је слушао само Џој Дивижн. Бавио се професионално музичком критиком.

Да се вратимо на тему, наслушао сам се ја свачега у последњих годину дана од разних полит.медицинара па сам са ја крив за вирус а сумња у систем који почив на моћи, контроли и лажи ме у очима неких претвара у „антивакцера" и непријатеља . А тамо где је било потребно исто сам изразио сумњу и неповерење у разне јутјуб докторе који у свакој вакцини виде проблем. 

Мислим да размишљаш комитетски. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, fsa рече

Jedino masovnom vakcinacijom moguće je suzbiti epidemiju i vratiti se normalnom životu. Bez toga stanje će se dodatno pogoršati jer je samo pitanje vremena kada će virus dodatno mutirati i postati još opasniji. 

Нисан оптимиста што се тиче враћања нормалном животу. 11. септембар је искоришћен за многе ствари које никада нису враћене на пређашње стање а Осама је рахметли већ десет година. А онда његови следбеници посташе борци за слободу у Сирији у очима ДиСиЈа и Брисела. Кризама се управља. Можеш ти мислити да не, али онда су ружичастији од Митровића и Амџића заједно.

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс pa hajde reci šta ti to konkretno smeta kod medicinskog aspekta priče? To što su doktori često uvezani sa politikom i vlastima pa lažu smo apsolvirali, da se ne vraćamo na to.

Šta je konretno loše na liniji virus-lekari-lečenje bolesti pa ti izražavaš sumnju u sve?

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Марек рече

@Вилер Текс pa hajde reci šta ti to konkretno smeta kod medicinskog aspekta priče? To što su doktori često uvezani sa politikom i vlastima pa lažu smo apsolvirali, da se ne vraćamo na to.

Šta je konretno loše na liniji virus-lekari-lečenje bolesti pa ti izražavaš sumnju u sve?

Да ли желиш конкретно сваку изјаву од марта месеца? Мислим да је вакцина збрзана ( а ти си својом апологијом потврдио да неке болести постају хроничне јер се брзо не шире па нема хитности за вакцину), мислим да су затварања лудило, мислим да је хистерија лудило, мислим да је прича о Кинезу који је појео слепог миша смешна, мислим да је позивање на студије које говоре о сигурности вакцине као позивање на Свето Писмо упитно јербо зубар не тврди да је нека паста за зубе савршена само због белих зуба но због шолди иако није савршена али мож да прође.

Опрости што нисам др.мр генетике, биологије и астрофизике па се изражавам упрошћено.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Марек рече

@GeniusAtWork 100% se slažem sa tobom. Ali ajde, prošlo je skoro godinu dana od početka ove muke, nagomilalo se podataka, svedočenja, vesti, znanja, a nažalost, nagomilalo se i tela. To je valjda dovoljno, ne znam. 

Не знам, мислим да то зависи од специфичних околности у свакој држави. А код нас је по мени узрок апсолутно криминогено и скандалозно - у недостатку бољих израза - понашање власти према грађанима у периоду март-мај (а и после, када су обрнули став за 180 степени преко ноћи, сви знамо због чега, што је довело до много горег летњег таласа). Полицијски час и свакодневна психофизичка тортура са свих медија су довели до тога да већина вирус повезује са Вучићем. А лекарску струку са Коном и Кисићком. Па зато ако данас зуцнеш нешто на друштвеним мрежама око тога да је вирус стваран и да се треба вакцинисати, одма ти залепе да си бот и питају те колике паре добијаш за то.

Што је наравно много лоше јер вирус не зна да у Србији треба да се другачије понаша :)  Али шта је ту је, ја ту решење стварно не видим.

Подели на овим сајтовима

@Tex WillerNisam ja govorio da bolesti postaju hronične, pa nema potrebe za vakcinom LOL, pobrkao si ceo taj deo priče sa pričom o HIVu. 

Ja sam rekao da je razlog što se brzo pravi vakcina taj što se virus širi brzo i da ubija veliki broj ljudi i zato je pretnja za celu planetu u zdravstvenom, bezbednosnom i ekononskom smislu. Dozvoliti da se takav virus širi može da dovede do dalekosežnih posledica u raznim sferama društva. Zato se na pravljenju vakcine radilo 24/7, te ne razumem šta te tu brine?

Zatvaranje je najbolji način da virus prestane da se širi jer se virus širi DIREKTNIM KONTAKTOM. Zato kontakti moraju da se ograniče, prosta logika, ne moraš da budeš doktor da bi to znao. Tako se sprečavaju sve slične bolesti vekovima, karantini postoje i za pojave kao što su rijaliti programi a da ne govorim o ovoj situaciji. Sećaš se variole vere?

O prelasku virusa sa životinje na čoveka su napisani tomovi knjiga, ako hoćeš da ti prepričam mehanizme mutacije mogu i to, samo bi trajalo danima, to se na fakultetima uči godinama, a očekujem da se ne bi zadovoljio nekom lajt varijantom?

Studije postoje da bi se ispitivala bezbednost proizvoda, da bi se imao uvid u ceo proces proizvodnje i da bi neverne Tome videle o čemu se tu radi. I dostupne su svima ko želi da ih vidi. Sad, ako ti sumnjaš u to, voleo bih da znam zašto sumnjaš? I ako sumnjaš u to, misliš li da je sve što pojedeš, popiješ ili pomirišeš na isti način zloupotrebljeno? Da li se tako isto plašiš kad popiješ diklofen ili pojedeš čips napravljen u Nemačkoj?

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, sanja84 рече

Ove vakcine, koliko sam shvatila ne daju dug imunitet.

Daju dovoljan da se pandemija zaustavi.

пре 5 часа, sanja84 рече

Zaštita vakcine je pod znakom pitanja, kao i svrsishodnost.

Ne nije.

пре 5 часа, sanja84 рече

Reč je o novoj metodologiji pravljenja vakcina, I ne mogu se porediti sa prošlim vakcinama o kojima govoriš.

Mislis na "novu" tehnologiju RNK vakcina koje se prave vec 30 godina?

пре 5 часа, sanja84 рече

Prosto.. Kad je nešto novo, ne mogu se znati posledice.

Prosto kad te neko slaze da je nesto novo ti odes na internet pa proveris za svaki slucaj dal te taj mozda ne pravi na budalu...

пре 5 часа, sanja84 рече

Ja mogu samo fajzerovu. I stvarno neću da rizikujem

Da rizikujes sta tacno?

пре 5 часа, sanja84 рече

Ne znam sta vam nije jasno

Nije mi jasno kako ljudi i pored interneta i dalje dozvoljavaju da im majmuni pune glave glupostima...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sanja84 рече

Ali to i dalje nije promenilo činjenicu da vakcine nisu prošle sve faze ispitivanja.

Sve odobrene vakcine su prosle sve faze ispitivanja. TO je cinjenica. Ovo sto ti nazivas cinjenicom je apsolutna glupost.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

:naklon: :naklon: :naklon:

@ГорданаП Поводом етичког проблема. Нису сви који се пријављују  да се на њима тестирају лекови сиромашни,потлачени итд. Тј јесу сиромашни али не потлачени. Знам за једног који дословно спава читав дан, дува, неће да ради, коцка се итд. Његова жена води бригу о деци и ради. Е талав један који социјалну помоћ потрош на коцку и блеју се пријавип за тестирање на лекове. Све се то догађа у једној светској метрополи где посла има и у овим условима. И сигуран сам да није једини. Зато без романтизма. А што се тиче сиромаштва и немања избора, ја никог нисам увео у сиромаштво и смањио им избор. А корпорације?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...