Jump to content

ГорданаП

Члан
  • Број садржаја

    70
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by ГорданаП

  1. Много је све то тужно. Да Господ дела и спречи веће крвопролиће! Оно што остаје ће бити (и већ је) нажалост велика мржња Украјинаца према Русима, а братски су народ. Мржња запада је одувек била ту, и са ратом и без рата и ту се ништа неће променити. Руске жртве се нису и неће рачунати.
  2. Ваистину се роди! Срећан, миран и радостан празник свима.
  3. Врло леп интервју редитељке Јелене Поповић Марини Рајевић Савић:
  4. ГорданаП

    Ivermectin

    Ја чух за неког нашег доктора да је држао бели лук у носу, као профилаксу. Али можда је то ипак само урбана легенда.
  5. Врло тешко за гледање, одсуство љубави, раочарење, живот који је отишао тамо где не треба, породична патологија. Али добро урађен, одлична глума.
  6. Није ми јасна намера тог човека који је слагао тако нешто. Добра свакако није, већ спада у оно што се у рату (и не само) зове ширење дезинформација. Са намером. У Швајцарску се улази или са сертификатом о вакцинацији, или уз тест. Пцр мислим, али то вероватно зависи од тога на којој је земља листи (црвена, наранџаста итд). Нико не скенира људе са сертификатом. Почињем да.верујем у теорије завере, али обрнуте од оних које колају.
  7. За неке људе на овој планети је апокалипса део живота одавно.
  8. Не слажем се у овом контексту. Све те злоупотребе туђих речи и туђег ауторитета доприносе ширењу заблуда. Ове заблуде, "мала претеривања" зарад доказивања поенте, имају директне последице. Неко поверује у то, и као директну или индиректну последицу имамо негде некога ко је завршио лоше, јер је поверовао да је корона обичан грип који још и не постоји, да су болнице празне, и сећате се већ свега што је колало друштвеним мрежама. Свака изговорена или написана реч има последице!
  9. Управо тако. Али нисам хтела да интерпретирам, него само да поставим па да се човек сам увери .
  10. Лако проверљиво. Реч је о познатој књизи аутора Нарније. Ако имате штампано издање још боље. Ево линка за дигитално: The Screwtape Letters, by C. S. Lewis GUTENBERG.CA Не видех то што пише у овом тексту.
  11. Ево један линк: Eldress Galaktia, in the world known as Galatia Kanakakis (+ 2021) | ORTHODOX CHRISTIANITY THEN AND NOW WWW.JOHNSANIDOPOULOS.COM By Metropolitan Hierotheos of Nafpaktos and Agiou Vlasiou On 20 May 2021, a blessed nun reposed... На истом сајту можете потражити и друге чланке. Ставите у search: eldress Galaktia.
  12. ГорданаП

    Ja sam Dragi

    Да Господ упокоји душу мајке твоје и прими је у царство небеско.
  13. Претпостављам. Уствари, потпуно је бесмислено улазити у дискусију. Нажалост. Тужно се и беспомоћно човек осећа. Као пред зидом.
  14. Интересантна су запажања која се износе. Ипак не чујем ни од кога конструктивни предлог како би решио/ла проблем. Сваки дан умре око 40 људи уз или од короне. Многи од њих умру страшном смрћу, од гушења. Дакле, ви који видите све што се иза брега ваља, шта бисте ви урадили. Конкретно?
  15. Их бре брале, немој тако... Наравно да они знају боље немачки од нас, гастарбајтера. Langfristig заиста значи дуготрајно. Али ја цитирах реченицу о промени генома. А жена баш то рече. Чисто, јер неки упиташе за превод пошто не знају немачки. А ти као да те оса уједе. Није ми намера да те нервирам. У гомили иформација, истина буде често прва жртва...
  16. Речено је "Der Impfstoff ändert auf keine Weise unser Genom", дакле не мења наш геном.
  17. Метода се може видети и на ширењу страха од вакцина, маски и сл. Зар не? Али, све што пронађемо, цитирамо, извучемо, све се може применити на друге. На нас - таман посла.
  18. The Syndrome of Archpriest Avvakum in the Church Today | ORTHODOX CHRISTIANITY THEN AND NOW WWW.JOHNSANIDOPOULOS.COM By Metropolitan Nektarios of Argolidos Recently I received the book "The Life of the Archpriest...
  19. Један Лунгинов филм са Пјотром Мамоновим из нешто млађих дана: Такси блуз
×
×
  • Креирај ново...