Jump to content

Зоран Ђуровић: Нека нота на наше свеце, Јустина и Николаја, а поводом англиканаца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 56 минута, Zoran Đurović рече
Цитат

Од уједињења Цркава могло би бити огромних користи по међународни положај Хришћанства и делатност цркве у свету.

А када су се сусрели Патријарх Кирил и Папа, код нас су неки буквално дивљали, од Владивостока до Зубин Потока. Чак и ако није било речи ни о каквом уједињеју него просто о заједничком деловању на међународној сцени. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 756
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

@Ivan Marković 

Ипак је Ава највећи подвижник! 3 сата слушах јутрос монах Арсенија Јовановића, а што је најгоре, морам да се донекле сложим са Борбашима за неверу: «Но, да неко не би рекао да износимо паушалне судове о оцу Арсенију, ми смо принудили себе и одслушали једну емисију на екуменистичко-новотарском радију „Слово љубве“, у којој је он говорио на тему „Света Тајна Причешћа“. Убеђени смо да би свакој православној души било тегобно да ово слуша, јер се ради о чистој теоријској новотарској фразеологији, нешто слично испразним и сувопарним „веронаучним“ причама епископа Игњатија Мидића.» Већи сам подвижник од ових неверника, јер су они само једну одслушали, а ја 2, док ме туче само Пера Јевремовић јер је он прочитао све бројеве Светигоре!

Потакли ме Трифке и Иван Марковић, на овај подвиг, али одмах да кажем да не нађох инкримисани став св. Томе Аквинског који би Арсеније заступао, а то је да се брачници требају дохватити као мршаве свиње само у случају да треба да праве ђецу! Морам признати да је Рафа Бољевић духовни горрростас у односу на овог ду'овника.

Има бесконачно много бисера, а ја ћу се само на неколико зауставити.

Први линк: https://www.youtube.com/watch?v=6H1FZRVJZ9g

1) На ову ће се Иван Марковић бацити низ литице острошке! Како кажу Оци, људи су се у рају размножавали бестрасно! Мин. 36.50:))12:smeha::))

Те «Оце» је читао сигурно док је био на нечему...

2) Старозаветници су били бигамисти, ислам увео полигамију! Мин. 42.

3) Сексати се како је Црква прописала! Мин, 59.

4) Ко пијан направи дете, оно не може да буде здраво! Мин. 1.31.15. Наиме, мало пре тога је рекао да се многа деца, ван (црквеног) брака рађају у сатанизму. :bu:

Други линк је још јачи: https://www.youtube.com/watch?v=Gouko5JDH3U

Но одатле издвајам само ово: Продуховљени човек добија мудрост Божију, «дар осуђивања»... (1:14:05)12:smeha::))12:smeha:

Лелекао сам, хероин лош, соломонског ми граха!... 12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Иначе, ту је разрађивао своји богодухну тезу да ако брачници не уђу у црквени брак невини, од тог брака нема ништа, односно само директна интервенција Божија може да учини да то барем личи на брак. Јер се женска пре брака много надражила и онда јој муж никад неће бити добар, вриснуће у кревету име од неког другог, а мушкарце гледа и пита се у себи какви су у кревету. Са друге стране, муж док спава са женом замишља бивше...:trtmilo:

Подели на овим сајтовима

Заборавих да додам: Ја бих овоме дао да прича о брачним односима само особама од 75 до 105 година. Не бих био строг као Лохи и да му забраним сасвим да прича. Овој публици бих га пуштио!:))) 

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Zoran Đurović рече

Иначе, ту је разрађивао своји богодухну тезу да ако брачници не уђу у црквени брак невини, од тог брака нема ништа, односно само директна интервенција Божија може да учини да то барем личи на брак. Јер се женска пре брака много надражила и онда јој муж никад неће бити добар, вриснуће у кревету име од неког другог, а мушкарце гледа и пита се у себи какви су у кревету. Са друге стране, муж док спава са женом замишља бивше...:trtmilo:

Bolje da ćutim i ne kažem šta mi je sve prošlo kroz vugla!

Da nije tebe padre Zoran, možda bih posmilio da ima nečeg u predavanju ali sve je ovo tako daleko od radosti i životnosti, čovek koji ulazi u Crkvu i čuje ovakve stavove, ide odmah na EXIT ili u uninije

Baj d vej komentari podno linka su interesantni

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

4) Ко пијан направи дете, оно не може да буде здраво!

не зна он, да није било алкохола, многа деца ни не би била рођена :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Ivan Marković рече

Ovo cisto da ne ostanes u zabludi evo ti linka. Celo predavanje je katastrofa a posebno je interesantno ono oko 12 tog i 13 minuta:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Trifke рече

Ovo cisto da ne ostanes u zabludi evo ti linka. Celo predavanje je katastrofa a posebno je interesantno ono oko 12 tog i 13 minuta:

Извлачи се кроз "генерално нам дато ради размножавања", а како је добродушан, вели да "нећемо сви ићи у пакао због тога"!:))12:smeha::))

@Ivan Marković Да ли знаш да ти је овога Артемијева колевка зањихала, а ти га прихваташ ду'овником? Замоначио се, како вели прост народ, у Црној Реци, а благослов за књигу му дао Арт. https://sr.wikipedia.org/wiki/Бог_и_рокенрол

Лохи му је дао књигу распусну, тако да ти је сада код Милутина и Никодема од Равне Земље!  

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Снежана рече

не зна он, да није било алкохола, многа деца ни не би била рођена :smeh1:

Живела раџа и остали алкохоли! - Нервирам субоше кад им кажем: Ис је сачекао прво да се на свадби поднапију, а онда им дао друго вино да их докусури!:))12:smeha::)) Јер суботари веле како су тамо у Кани пили сокиће:))) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Извлачи се кроз "генерално нам дато ради размножавања", а како је добродушан, вели да "нећемо сви ићи у пакао због тога"!:))12:smeha::))

@Ivan Marković Да ли знаш да ти је овога Артемијева колевка зањихала, а ти га прихваташ ду'овником? Замоначио се, како вели прост народ, у Црној Реци, а благослов за књигу му дао Арт. https://sr.wikipedia.org/wiki/Бог_и_рокенрол

Лохи му је дао књигу распусну, тако да ти је сада код Милутина и Никодема од Равне Земље!  

Ma celo predavanje obiluje nevidjenim budalastinama. Pitam se samo kako je ovaj narod to odslusao.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Лелекао сам, хероин лош, соломонског ми граха!...

Doduše monah Arsenije se sa njega skida pa otud sve ovo.....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Јер суботари веле како су тамо у Кани пили сокиће:)))

то и онај "здравоприороднонаучни" МП учи како није било вино него сок од грожђа :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Trifke рече

Ma celo predavanje obiluje nevidjenim budalastinama. Pitam se samo kako je ovaj narod to odslusao.

Ја сам то одслушао данас. Мука духу!

Подели на овим сајтовима

Da bi bolje upoznali dušu monaha Arsenija predlažem knjigu Bog i rock and roll, no to ne znači da ja u monahu vidim blagočestivu dušu, no jedan podvig da se do nje dođe ali mi je zanimljivo da u SPC sa "povratnicima" u realan i Bogom nadahnut život niko ne ume da radi, pa prepuste da narodom radi onaj na kome se trebalo raditi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da bi bolje upoznali dušu monaha Arsenija predlažem knjigu Bog i rock and roll, no to ne znači da ja u monahu vidim blagočestivu dušu, no jedan podvig da se do nje dođe ali mi je zanimljivo da u SPC sa "povratnicima" u realan i Bogom nadahnut život niko ne ume da radi, pa prepuste da narodom radi onaj na kome se trebalo raditi.

Ima i finih i pametnih ljudi ali ti oni nisu popularni. Znas nisu suvise duhovni. Duhovni su strogi, dobri psihoanaliticari i oni koji su prvo prevarili sami sebe pa onda nesvesno varaju druge.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Ја сам то одслушао данас. Мука духу!

шта сте пили да би одгледали/одслушали, сокиће? :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...