Jump to content

Volim_Sina_Bozjeg

Члан
 • Број садржаја

  23135
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  28

Последњи трофеј

Volim_Sina_Bozjeg је имао/ла садржај са највише реакција!

9 Пратилаца

О Volim_Sina_Bozjeg

 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

51007 посетилаца

Volim_Sina_Bozjeg's Achievements

 1. Potrebni su medikament i potpuno bezuslovno prepuštanje Bogu. Ko isključi ova dva nerazdeljiva argumenta, taj greši i ne daj Bože da deli savete. Depresija je teška i naporna bolest koja traži lekara i lekove što farmako što duhovno.
 2. Pa to da se bez Boga nista ne desava. I da je Bog jedini nezavisni od stvorene prirode. Mislio sam da sam to objasnio nekako, pa ako nisam dovoljno, postavio sam pricu iz Pisma o Petru i Isusu. Blagodat nije ovo zzemaljski zivot, vec su to nestvorene energije, kao sto je rekao Hadzija pricesne energije, tj. Sin Covecji. Dakle mi smo udovi Tela Hristovog i cinimo iz eshatoloske perspektive, Carstvo Bozje koje je vec sada i ovde u nama.
 3. Inace ako se prati moja misao dovodi nas do toga, da je covek ustvari zarobljen u Bogu. Jer se nista ne desava bez njega. Takav nacin gledanja je ispravan ali formulacija nije, jer je covek ustvari zatecen blagodacu Bozjom koja se neizmerno spusta na coveka i covek je prosto "paralisan" i ne zeli da izgubi tu poziciju ni u ludilu. Da je tako, govori mi prica iz Pisma, kad je Isus pitao Petra da li znas ko sam ja? Petar mu odgovara da je Isus Sin Bozji, na sta mu Isus govori da mu je (Petru) to dato od Oca Nebeskog i da se do Hrista ne dolazi preko krvi i tela (bilo kakvog zemaljskog podviga). Ovde zarobljenistvo dobija drugu dimenziju, dimenziju ljubavi i slobode da postojis u njoj, (Njemu).
 4. Po meni se ne moze govoriti o razlicitim darovima iako su tri Ipostasi razlicite. One ne stoje van jedinstva u odnosu jedna na drugu iako mi jedemo i piejmo telo i krv Sina Covecjeg a Sveti Duh nas vaskrsava. Sve to ne postoji van Oca koji je sve svorio kroz Sina u Duhu Svetome.
 5. Palama je vodio veliku borbu i na kraju pobedio sa svojom argumentacijom. Kasnije su teeolozi otkrili da se Palama uveliko podudara sa Maksimom Ispovednikom i njegovim logosima tvari.
 6. Pa Sveti Duh vaskrsava Isusa Hrista ali nikad nije sam, jer onda ne bi imao koga ni da vaskrsava. Trojica su spojena u slobodnoj ljubavi u odnosu jedno na drugo, sama cista sloboda i ljubav koja ne poznaje vreme ni prostor, vec se prozhima kroz vecnost koju mi ne mozemo ni da definisemo. Inace nestvorene energije su samo one koje nam je sam Bog otkrio o sebi, drugih znanja nema niti ih moze biti, pa u tom smeru citaj i Pismo i sv.oce.
 7. @Inženjer Djatlov Bas vidim da te zanima ovo, ali mi je zao sto ne mogu da te uputim na neku studiju. Probaj da nadjes nesto o sv.Palami recimo triade ili neka druga knjiga.
 8. Tri Licnosti se prozimaju ne utapajuci se jedna u drugu, jedno su a opet u svemu jesu Trojica. Dakle misli se na sve tri Licnosti.
 9. Tu bi mogla Hristologija puno da ti pomogne, recimo Hristos ima dve volje u jednoj Ipostasi Bozanskoj. Podrediti slobodnu volju, volji Bozjoj i sve sa njom je ideal koji nam je postavio Hristos kao zadatak, jer nam On sam otkriva Oca svoga i svih nas,
 10. Pravoslavlje stoji na poziciji da su nestvorene energije sami Bog. To je bas dobro objasnio i pocivsi mitropolit Amfilohije, pozivajuci se na sv.Palamu.
 11. @Hadzi Vladimir Petrovic ko nije protiv vas sa vama je. Kako da razumemo te Hristove reci?
 12. @Zoran Đurović ako ima neko knjigu u originalu na slovenačkom, voleo bi da mi pozajmi.
 13. Hristos nas uči da nije doneo mir, već Mač Istine. Pa nadalje govori o velikim potresima i prirodnim nevoljama. Pa nadalje o velikim ratovima, gde će ustati carstvo na carstvo, otac na sina, brat na brata. Sve to meni govori da je žetva već u toku i da se odvaja kukolj od semena te se ta volja neće promeniti. Ne možemo govoriti da Hrista sa svim Njegovim delovanjima nema sada i ovde, te da će ga tek biti u poslednji dan, dan suda. Mač Istine seče već danas i u sve dane života.
×
×
 • Креирај ново...