Jump to content

Зоран Ђуровић: Нека нота на наше свеце, Јустина и Николаја, а поводом англиканаца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, Кратос рече

Čuvaj glavu svoju to što sam ja napisao je govorio i vladika Atanasije i ne mogu da se setim kog ali je citirao jednog velikog svetoga Oca...sve št ti možeš da dažeš o postojanju sa Bogom veze nema jedino može da upotrebiš prefiks nad u smislu da ti je to nedostižno i nedokučivo...jbga Trifke tako je.;)

:0205_whistling:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 756
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, Vedran рече

А ми смо апсолутно убеђени, захваљујући твојој форумској репутацији, да то што си код Атанасија читао :citac:, си правилно и схватио dobardecko.

Нема сумње! :))

Ma i da jeste nije Tasa papa. ;)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Ti kolko patiš od disleksije nisi ni shvatio da sam rekao da je govorio on a ne da sam ja čitao....:))

То је свакако најважнији елемент у овом разговору. Вредан помена и mea culpa.

А није вредно помена да нам објасниш како иду те ствари око вечности. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

То је свакако најважнији елемент у овом разговору. Вредан помена и mea culpa.

А није вредно помена да нам објасниш како иду те ствари око вечности. :))

Pa evo pošto si ti mnogo pametan i popio si nsvu nebesku pamet definiši nam lepo ovde dve stvari:

Večnost?

Postojanje?

Pa onda tako pametan to primeni na Boga...a ja sam se sav pretvorio u uvo tj oko :))12:smeha:

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Pa evo pošto si ti mnogo pametan i popio si nsvu nebesku pamet definiši nam lepo ovde dve stvari:

Večnost?

Postojanje?

Pa onda tako pametan to primeni na Boga...a ja sam se sav pretvorio u uvo tj oko :))12:smeha:

Ја пошто сам паметан нећу исту ствар да радим (да ти дефинишем вечност). То сам већ радио. И схватио сам да дефинисање ствари теби не помаже. И пошто сам паметан, знам да ако исту ствар понављам добићу исти резултат тј. ништа. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

On 11/20/2017 at 23:50, Ivan Marković рече

Ukoliko je tako kako tvrdiš, nema nikakve šanse da se ikada takvi prime u liturgijsko jedinstvo...to su mokri snovi vajnih sinkretista...

On 11/21/2017 at 0:20, Zoran Đurović рече

Ајде, дај нам поуздани линк.

On 11/20/2017 at 23:59, Кратос рече

Fali još sveštenik satanističke crkve pa da bude tuto kompleto idiotizmo....la amore dios mios....

Зар није Старокатоличка црква у расколу...и чини ми се да само они који су у ССЦ "рукополажу жене"изузев русије где је МП прихватила неку болесницу која има храм путина спаситеља .

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Trifke рече

Ma i da jeste nije Tasa papa. ;)

Могао бих, и овако на слепо, да гарантујем да он то није рекао. Пре ће бити да је објашњавао сасвим друге ствари (нешто око апофатике). Али тудуцима је све то исто, сено-слама. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, СтепанБандера рече

Rusija je definitivno postala velika ludnica. Cuo sam da ima neka budala koji je bio neki sluzbenik koji sebe predstavlja kao Hrista. Gledao sam BBC emisiju pre 20 godina o njemu i mislio budala procice kao i mnoge budale ali vidim da se covek opasno rasirio i da ima milione pratilaca u Rusiji.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Rusija je definitivno postala velika ludnica. Cuo sam da ima neka budala koji je bio neki sluzbenik koji sebe predstavlja kao Hrista. Gledao sam BBC emisiju pre 20 godina o njemu i mislio budala procice kao i mnoge budale ali vidim da se covek opasno rasirio i da ima milione pratilaca u Rusiji.

Ма ја сам ово поставио чисто људе да виде да има тога и у неком хипиправослављу.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Vedran рече

Могао бих, и овако на слепо, да гарантујем да он то није рекао. Пре ће бити да је објашњавао сасвим друге ствари (нешто око апофатике). Али тудуцима је све то исто, сено-слама. 

Немојте да ми дирате @Кратоса! Њега је освојио вирус преегзистентног Исуса и сад не може да се снађе. Зато сада покушава да каже како је могуће да је Ис вечан иако има и створену природу уипостазирану у себи! Видите колико авинасти вируси разорно делују на живи организам? То вам је као сида, не мош да је ухватиш ни за главу ни за реп. Таман је мислио да је посекао све Хидрине главе, кад му се јавише поново и из њега говоре како је Ис вечан и како је Бог Отац кроз њега створио векове и свет. :sunce: У врућици је а заменио са а, и онда од Ава добио Атанасије, а како се обојица зовемо Зоран, конфузија је била тоталана. 12:smeha: 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

@Ivan Marković 

Да те добри наш Арсеније и етимологији не учи? Завршићеш као Деретић ако се поведеш за њиме и на том пољу. Наиме, бриљира када woman изводи из womb (материце, ја бих додао: uterus, matrix) + man, чоек. Дакле, жена ти је мушкарац са материцом!:))12:smeha::))

Међутим, етимологија, не по Деретићу, тврди следеће: From Middle English wombe, wambe, from Old English womb, wamb (“belly, stomach; bowels; heart; womb; hollow”), from Proto-Germanic *wambō (“belly, stomach, abdomen”), from Proto-Indo-European *wamp- (“membrane (of bowels), intestines, womb”). Cognate with Scots wam, wame (“womb”), Dutch wam (“dewlap of beef; belly of a fish”), German Wamme, Wampe (“paunch, belly”), Danish vom (“belly, paunch, rumen”), Swedish våmb (“belly, stomach, rumen”), Norwegian vomb (“belly”), Icelandic vömb (“belly, abdomen, stomach”), Old Welsh gumbelauc (“womb”), Breton gwamm (“woman, wife”), Sanskrit वपा (vapā́, “the skin or membrane lining the intestines or parts of the viscera, the caul or omentum”).

Дакле, реч је о одраслом женском људском бићу. Или како читамо:  

woman (n.)

"adult female human," late Old English wimman, wiman (plural wimmen), literally "woman-man," alteration of wifman (plural wifmen) "woman, female servant" (8c.), a compound of wif "woman" (see wife) + man "human being" (in Old English used in reference to both sexes; see man (n.)). Compare Dutch vrouwmens "wife," literally "woman-man."

It is notable that it was thought necessary to join wif, a neuter noun, representing a female person, to man, a masc. noun representing either a male or female person, to form a word denoting a female person exclusively. [Century Dictionary]

Ако послушаш његово друго предавање, мислим да ће те проћи свака идеја да га проглашаваш за свог узора, мада му се дивиш што је био велики бачије града Њујорка... Усудио бих се да кажем да је боље да ти је у томе узор него у овим баљезгаријама које износи и којима прави душевну штету у нашој цркви. А даће Бог да га Никодемо обрати на равноземљаштво!

Ја стварно не знам шта ти није јасно. Све сам написао. Да те Мауро Биљино што пре упозна са ванземаљцима, па да их ти и Фрања крстите. И позови Сигурни Вивер кад те крштено чедо појури, да ти спасе стражњи део. А Арси мож да пљунеш под прозор. Нисам му ја држао часове филологије и није мени тражио дозволу за то шта ће да чапри. 

Подели на овим сајтовима

Неко би се ваљало замислити, када пише о Арсенијевим мисионарским подухватима и над: Matt 23:15 Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што проходите море и земљу да би присвојили једног, и кад га присвојите, чините га сином пакленим, удвоје већим од себе.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Неко би се ваљало замислити, када пише о Арсенијевим мисионарским подухватима и над: Matt 23:15 Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што проходите море и земљу да би присвојили једног, и кад га присвојите, чините га сином пакленим, удвоје већим од себе.

Мауро и Фрања с тобом! Да те Биљинови алијени помилују! 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Ја стварно не знам шта ти није јасно. Све сам написао. Да те Мауро Биљино што пре упозна са ванземаљцима, па да их ти и Фрања крстите. И позови Сигурни Вивер кад те крштено чедо појури, да ти спасе стражњи део. А Арси мож да пљунеш под прозор. Нисам му ја држао часове филологије и није мени тражио дозволу за то шта ће да чапри. 

Нећеш ваљда рећи да га Дух Свети не учи филологији? Вероватно га учи да су патријарси били бигамисти? А 100% му је Дух рекао за размножавање у Рају, и то је последње откривење, јер нас Дух упућује у сваку истину, а то нам не откри ни преко једног Оца! Богодухна теологија, нема шта! :))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...