Jump to content

Зоран Ђуровић: Нека нота на наше свеце, Јустина и Николаја, а поводом англиканаца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Матусал рече

Кугла му се обрће :))

kako kugla kad je ravna  :smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 756
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Није равна него прашњава :)) рекох ти. 

Него ја сам скоро преслушао онај видејо. И мешчии да је било више кориснога него не. У смислу "питање за размишљање". Дакле било је мање прескрипитно, више контемплативно. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Кратос рече

@Trifke Kao što u ljudskom smislu Bog ne postoji tako ni u tom smislu nije večan ;)

:bu:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ivan Marković рече

Смири се мало, јер нема потребе за оваквом расправом. Ја је не желим

Па врати се мало на оно што си у конвулзији написао, па ће ти бити јасно да је мој одговор реторски и да сам узео да ти узвратим једнаком мером! - Јер сам сасвим сигуран да ти ове тлапње о размножавању у рају и бигамизам патријараха не држиш, али кад си узео себи слободу да се правиш будала на мој рачун, онда да ти узвратим на исти начин. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, ГрешниСлуга рече

Оче Зоране, послушајте још једном. Није рекао осуђивања, већ расуђивања.

Битна су дела и пример тог човека. А привео је доста људи вери, слава Богу. А то што промаши, промашимо и ми сви.

Ти не само што си грешан, него си и глув. 1.14.08. 0512_music

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ivan Marković рече

Амин, брате. Не слажем се у свему са Арсом, али му се дивим. Човек је имао доста девојака док је био цивил, имао свој бизнис на Менхетну а онда све то оставио и заменио прво за манастир а онда за пет година пустиње

Види како си насео. Битно је да неко нешто каже против мене а да ти оберучке прихватиш. Кристално јасно и гласно вели на 1.14.08 "дар осуђивања".

И ти ме позиваш да поштујем овог лика и Никодема? За шта да га поштујем? Зато што слуђују неук народ? Поштујем чин као чин, не могу да кажем да Никодемо није поп, као ни да овај није калуђер, али ћу дубоко презирати ово што чине. Замисли кад су успели и теби мозак да корумпирају па да не размишљаш бестрасно! Шта ли раде тек слабима? 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Zoran Đurović рече

Ти не само што си грешан, него си и глув. 1.14.08. 0512_music

Падре! Да бачиш те кинеске звучњаке. Несу ти добри. Ич не ваљају :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Zoran Đurović рече

Па врати се мало на оно што си у конвулзији написао, па ће ти бити јасно да је мој одговор реторски и да сам узео да ти узвратим једнаком мером! - Јер сам сасвим сигуран да ти ове тлапње о размножавању у рају и бигамизам патријараха не држиш, али кад си узео себи слободу да се правиш будала на мој рачун, онда да ти узвратим на исти начин. 

Ти си први почео да опадаш Арсенија, и при томе ме таговао. Шта си очекивао? Да ћутим? Ти ко ови глобалисти. Нападну Сирију па се буне кад улете Руси. Не можеш опадати друге и очекивати да то прође без последица

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Zoran Đurović рече

Види како си насео. Битно је да неко нешто каже против мене а да ти оберучке прихватиш. Кристално јасно и гласно вели на 1.14.08 "дар осуђивања".

И ти ме позиваш да поштујем овог лика и Никодема? За шта да га поштујем? Зато што слуђују неук народ? Поштујем чин као чин, не могу да кажем да Никодемо није поп, као ни да овај није калуђер, али ћу дубоко презирати ово што чине. Замисли кад су успели и теби мозак да корумпирају па да не размишљаш бестрасно! Шта ли раде тек слабима? 

Јел  то опет реторика или се правиш Енглез? Где сам те позвао да поштујеш Никодема? Наведи! "овај лик" тј Арсеније има огромне мисионарске заслуге. А сјај Менхетна осамдесетих где је имао свој бизнис и свако вече у баровима био окружен цицама, заменио за Дечане а потом пет година пустиње. Немораш ни да га поштујеш, ако ти се не допада али га остави на миру или се не буни кад неко устане у његову одбрану. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Који су то "они" који су ми мозак корумпирали? Већ сам написао да се дивим његовом духовном путу и да ми је узор а не да потписујем сваку његову реч. Са друге стране, Никодим ми свакако није узор. А поштујем његов чин исто као и оног крститеља ванземаљаца и веселог еволуциЈонисту што га је патријарх довео у ред. 

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Ivan Marković рече

Који су то "они" који су ми мозак корумпирали? Већ сам написао да се дивим његовом духовном путу и да ми је узор а не да потписујем сваку његову реч. Са друге стране, Никодим ми свакако није узор. А поштујем његов чин исто као и оног крститеља ванземаљаца и веселог еволуциЈонисту што га је патријарх довео у ред. 

Kako ga Patrijarh doveo u red?

Подели на овим сајтовима

@Ivan Marković 

Да те добри наш Арсеније и етимологији не учи? Завршићеш као Деретић ако се поведеш за њиме и на том пољу. Наиме, бриљира када woman изводи из womb (материце, ја бих додао: uterus, matrix) + man, чоек. Дакле, жена ти је мушкарац са материцом!:))12:smeha::))

Међутим, етимологија, не по Деретићу, тврди следеће: From Middle English wombe, wambe, from Old English womb, wamb (“belly, stomach; bowels; heart; womb; hollow”), from Proto-Germanic *wambō (“belly, stomach, abdomen”), from Proto-Indo-European *wamp- (“membrane (of bowels), intestines, womb”). Cognate with Scots wam, wame (“womb”), Dutch wam (“dewlap of beef; belly of a fish”), German Wamme, Wampe (“paunch, belly”), Danish vom (“belly, paunch, rumen”), Swedish våmb (“belly, stomach, rumen”), Norwegian vomb (“belly”), Icelandic vömb (“belly, abdomen, stomach”), Old Welsh gumbelauc (“womb”), Breton gwamm (“woman, wife”), Sanskrit वपा (vapā́, “the skin or membrane lining the intestines or parts of the viscera, the caul or omentum”).

Дакле, реч је о одраслом женском људском бићу. Или како читамо:  

woman (n.)

"adult female human," late Old English wimman, wiman (plural wimmen), literally "woman-man," alteration of wifman (plural wifmen) "woman, female servant" (8c.), a compound of wif "woman" (see wife) + man "human being" (in Old English used in reference to both sexes; see man (n.)). Compare Dutch vrouwmens "wife," literally "woman-man."

It is notable that it was thought necessary to join wif, a neuter noun, representing a female person, to man, a masc. noun representing either a male or female person, to form a word denoting a female person exclusively. [Century Dictionary]

Ако послушаш његово друго предавање, мислим да ће те проћи свака идеја да га проглашаваш за свог узора, мада му се дивиш што је био велики бачије града Њујорка... Усудио бих се да кажем да је боље да ти је у томе узор него у овим баљезгаријама које износи и којима прави душевну штету у нашој цркви. А даће Бог да га Никодемо обрати на равноземљаштво!

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Trifke рече

:bu:

Čuvaj glavu svoju to što sam ja napisao je govorio i vladika Atanasije i ne mogu da se setim kog ali je citirao jednog velikog svetoga Oca...sve št ti možeš da dažeš o postojanju sa Bogom veze nema jedino može da upotrebiš prefiks nad u smislu da ti je to nedostižno i nedokučivo...jbga Trifke tako je.;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Čuvaj glavu svoju to što sam ja napisao je govorio i vladika Atanasije i ne mogu da se setim kog ali je citirao jednog velikog svetoga Oca...sve št ti možeš da dažeš o postojanju sa Bogom veze nema jedino može da upotrebiš prefiks nad u smislu da ti je to nedostižno i nedokučivo...jbga Trifke tako je.;)

А ми смо апсолутно убеђени, захваљујући твојој форумској репутацији, да то што си код Атанасија читао :citac:, си правилно и схватио dobardecko.

Нема сумње! :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

А ми смо апсолутно убеђени, захваљујући твојој форумској репутацији, да то што си код Атанасија читао :citac:, си правилно и схватио dobardecko.

Нема сумње! :))

Ti kolko patiš od disleksije nisi ni shvatio da sam rekao da je govorio on a ne da sam ja čitao....:)) Vidi se da pravilno shvataš i razmevaš....reputacija ti se sada diže na nebeski nivo razumevanja...12:smeha:

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...