Jump to content

Ronald

Члан
  • Број садржаја

    7392
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    3

Последњи трофеј

Ronald је имао/ла садржај са највише реакција!

4 Пратилаца

Profile Information

  • Пол :
    Небитно

Скорашњи посетиоци профила

6498 посетилаца

Ronald's Achievements

Инвентар форума

Инвентар форума (9/9)

6k

Форумска репутација

  1. Ma da, nista znacajno. Radi se na nekim novim stvarima koji ce biti vjerovatno visoko efikasni ali to ukljucuje mnogo genetskog inzenjeringa.
  2. Relevanti su podaci, zene u toj strukturi su u prosjeku i starije, do prije koji dan prosjek 83.6. Medjutim imali smo ove mladje ljude koji do nedsvno, pa i sad ne zele da postuju pravila i tako ugrozavaju starije ali i mladje hronicne bolesnike.
  3. Vakcina protiv malarije postoji, odobrena je 2015.godine pod nazivom Mosquirix, ali njena efikasnost je i dalje upitna kao i sigurnost, ovaj clanak objasnjava tvoj koji si postavio: First malaria vaccine rolled out in Africa—despite limited efficacy and nagging safety concerns WWW.SCIENCEMAG.ORG Mosquirix faces real-world test in Malawi, Kenya, and Ghana
  4. Nije dokazano, jer da je dokazano postojali bi naucni radovi za to, a njih nema. U medicini dokaz ukljucuje visoku vjerovatnocu izlijecenja plus minimizovanje negativnih efekata. Dokaz ukljucuje strogo klinicko ispitivanje i nekoliko faza koje lijek treba da prodje kako bi ga nazvali efikasnim.
  5. Evidenciju za to? Isto kao sto su neki teoreticari zavjera rekli da samo azijati obolijevaju. Lijek protiv malarije Hlorovkin i hidroksihlorovkin koji sluze kao antimalaricni lijekovi imaju potencijal, nekima pomogne ali nekima ne. Za sad postoji jedna studija koja nije strogo klinicko ispitivanje i ima potencijala. Ali evo citao sam jutros na tviteru jednog njujorskog kardiologa koji je pozitivan i kaze da mu se pogorsalo stanje nakon uzimanja tih lijekova.
  6. Nazalost u Hrvatskoj se desio jak zemljotres, osjetio se i u BIH, tuga jedan tinejdzer od 15. godina poginuo: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.glasamerike.net/amp/sna%C5%BEan-zemljotres-u-zagrebu/5339976.html&ved=2ahUKEwiO4piD4a3oAhVLfMAKHRCVAeUQ0PADMAN6BAgIEA4&usg=AOvVaw24Dq3MtYYdTfteQlzhKjLa&ampcf=1
  7. Ma Brus Lipton koji pise knjige kao Bioligija vjerovanja( prevedeno na hrvatskom) nazalost odavno potonuo u pseudonaku.
  8. Nazalost kad sam pricao sa jednim nasom forumasicom prije dvije sedmice upozorio sam da ce se desiti ovaj trend ukoliko ne budemo postovali socijalnu distancu, broj ljudi na jednom mjestu itd.
  9. Kon je relevantniji i daleko ozbiljniji covjek samo previse informacija u kratkom roku i nije moguce da sve fino koncipira u ovim emisijama. Virusi su nestabilni i nije lako odrediti kad ce trend poceti da opada. Bolje ovako da izadje sa skepticnijim stavovima, jer je prosle sedmice sirio nadu a precizna predvidjanja ovde ne postoje. Njega mozes slusati, samo provjeri na engleskom iz vise izvora kako je u Italiji i da li se nesto moze predvidjeti, da li se ocekuje poboljsanje itd. Po meni bi najbolje bilo da svi radimo u nasem okruzenju i odrzimo koliko toliko ovaj trend jer mi nemamo mogucnost sirokog testiranja, brzog, a izgleda da mnogi privatni labovi nisu pouzdani( ovo nije 100% provjereno).
  10. Nije relevantan vec odavno jer siri pseudonauku i glumi doktora/ maskotu na ovim popularnim televizijama. Nije relevantan jer je izasao sa saopstenjem ispred Vucica i rekao da je ovaj virus " bezbolan" i savjetovao zene da idu u Italiju u soping i da zene prakticno ne umiru od virusa itd. Potom je Vucic lagao da ovaj to nije rekao.
  11. Ovaj covjek je izgubio odavno svaki kredibilitet i njega ne bi trebali postavljati na ovaj forum, ukoliko hocemo da se drzimo naucnih i provjerenih informacija od relevantnih ljudi.
  12. I on se pogubio, ima vise slucajeva jer se vise testira i detektuje mnoge koje nisu, zatim bolje klasifikuje uzroke smrti od drugih drzava Niko u Italiji nije rekao da bi sad trebao opadati vec kroz dvije, max tri sedmice, ali ni to nije garant. U USA je naglo skocio broj slucajeva juce jer se broj testiranja povecao sa 7000 prosle sedmice na 45 000 juce. To je daleko bolje nego ovaj trend opadanja i rasta koji imaju u nekim drugim evropskim drzavama i gdje ne znamo pravo stanje stvari. Nema gaeancije nikakve naravno, niti da ce ovaj virus biti manje otporan na visokim temperaturama i visokoj vlaznosti vazduha za sta znamo da nekim virusima iz ove kategorije ne odgovara.
  13. Jedna sala u vezi s koronom iako to nije moralno u ovim situacijama, ali kazu da ljude u CG nece moci istjerati iz domova nakon sto kriza sa virusom prodje:-))
×
×
  • Креирај ново...