Бојан Илић Написано Март 8, 2017 Пријави Подели Написано Март 8, 2017 1 hour ago, Рапсоди рече али и истовремено врлина која је највише потцењена и која се најмање практикује...поготово од стране женских чељади... Е нек сам и ово доживио, да једна жена ово каже. Ведран*, Леон Професионалац, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 8, 2017 Пријави Подели Написано Март 8, 2017 пре 1 минут, Бојан Илић рече Е нек сам и ово доживио, да једна жена ово каже. Каже, али не твори ... Оно трудим се... Леон Професионалац, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 8, 2017 Пријави Подели Написано Март 8, 2017 пре 18 минута, Бојан Илић рече Е нек сам и ово доживио, да једна жена ово каже. ne zanosi se previše, biće da je zbog današnjeg "praznika" pa smo se raznežile Рапсоди, Ведран*, Бојан Илић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 9, 2017 Пријави Подели Написано Март 9, 2017 On 3/8/2017 at 17:53, Рапсоди рече Истина...али и истовремено врлина која је највише потцењена и која се најмање практикује...поготово од стране женских чељади... Наравно, лепо рече мати наша Северина:,,Ко опече се гадно – тај пуше и на хладно" – кад ме једном изиграш злоупотребивши моју послушност више ми не пада на памет да те слушам. Рапсоди, Ведран*, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 9, 2017 Пријави Подели Написано Март 9, 2017 On 8.3.2017. at 14:43, Леон Професионалац рече Добро знајте да је послушаније (послушност) најзлоупотребљаванија врлина у Цркви. Одувек сам мислио да је секс ипак испред послушања на овој листи Драшко, kopitar, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 9, 2017 Пријави Подели Написано Март 9, 2017 пре 24 минута, w.a.mozart рече Одувек сам мислио да је секс ипак испред послушања на овој листи Ili misliš da ti duhovnik propiše seks kao poslušanje . Ali kad smo već kod toga , primijetio sam da kod pravoslavaca on ima veze i sa postom , pa tako recimo ako ste za vrijeme posta bili seksualno aktivni , može te se udaljiti od pričesti. Zoran Đurović and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 9, 2017 Пријави Подели Написано Март 9, 2017 A treba reć i šta piše u Svetom pismu: Muž je dužan da ženi čini ljubav, i žena mužu. Ne zabranjujte se jedno drugom, osim u dogovoru. Ovo je posebno zgodno jer, ako jedna strana iskoristi pravo veta, od dogovora nema ništa. Леон Професионалац, Кратос, Драшко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 6 часа, kopitar рече Ili misliš da ti duhovnik propiše seks kao poslušanje . Ali kad smo već kod toga , primijetio sam da kod pravoslavaca on ima veze i sa postom , pa tako recimo ako ste za vrijeme posta bili seksualno aktivni , može te se udaljiti od pričesti. Ово у начелу није тачно. Не знам ни за један канон да прописује апстиненцију за време поста. Брак је света тајна, пост није. Пост је само корисно средство да се људи смире и покажу Христу да им је стало. С обзиром на то да нас данас нико не прогања, не баца лавовима, не губимо послове због тога што смо хришћани (осим можда што теже напредујемо у врхове културне/интелектуалне/политичке елите, али то је друга тема) једини начин да покажемо да нам је стало је пост. Али је брак изнад поста и уздржање је дато на вољу супружницима. Изузезак је само литургијски пост, тј. време од поноћи до причешћа. Тада се ништа не једе, не пије и не води се љубав. Леон Професионалац, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 Заправо једини услов да се приђе Чаши је бити крштен, и немати неки од грехова за које канони прописују удаљење (убиство, абортус, прељуба, содомија, насиље, сукоб, да смо у свађи са неким, трговина дрогом, робљем и слично...)Ипак наша Црква прописује постове као добровољну обавезу и од свих хришћана се очекује да то и поштују. Да су нека друга времена (тј, да нас прогањају, убијају) пост вероватно не би био практикован. Леон Професионалац, Goku and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 1 hour ago, Ivan Marković рече Да су нека друга времена (тј, да нас прогањају, убијају) пост вероватно не би био практикован. Srbi u Hr i na KiM onda ne moraju da poste Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 1 hour ago, Goku рече Srbi u Hr i na KiM onda ne moraju da poste Па зависи. Ако си Србин у "влади" или "полицији" Косова, онда би требао. Zoran Đurović, Леон Професионалац, Бојан Илић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 4 часа, Ivan Marković рече Ово у начелу није тачно. Не знам ни за један канон да прописује апстиненцију за време поста. Брак је света тајна, пост није. Пост је само корисно средство да се људи смире и покажу Христу да им је стало. С обзиром на то да нас данас нико не прогања, не баца лавовима, не губимо послове због тога што смо хришћани (осим можда што теже напредујемо у врхове културне/интелектуалне/политичке елите, али то је друга тема) једини начин да покажемо да нам је стало је пост. Али је брак изнад поста и уздржање је дато на вољу супружницима. Изузезак је само литургијски пост, тј. време од поноћи до причешћа. Тада се ништа не једе, не пије и не води се љубав. Po tome nije moguće često ili svakodnevno pričešćivanje za oženjene ljude. Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 27 минута, kopitar рече Po tome nije moguće često ili svakodnevno pričešćivanje za oženjene ljude. Kod nas se u većini hramova ionako ne vrši svakodnevno pričešće. A između ponoći i jutra, kada se kod nas obično služe liturgije, većina ljudi ionako spava - u smislu da nisu budni - tako da ni u slučaju svakodnevnih liturgija ovo ne bi moralo da im ukine bračni život. Nisu li i kod katolika postojala neka ograničenja? Ja to samo na osnovu Kuma: pred kraj knjige Koni odgurne Majklovu ruku sa svoje noge jer ujutro namerava da ide na misu. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 7 часа, Ivan Marković рече Заправо једини услов да се приђе Чаши је бити крштен, и немати неки од грехова за које канони прописују удаљење (убиство, абортус, прељуба, содомија, насиље, сукоб, да смо у свађи са неким, трговина дрогом, робљем и слично...)Ипак наша Црква прописује постове као добровољну обавезу и од свих хришћана се очекује да то и поштују. Да су нека друга времена (тј, да нас прогањају, убијају) пост вероватно не би био практикован. Pa za to valjda postoji ispovest? Бојан Илић and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 I pride slepo gledajuci kanone...dosli bi do toga iako vazi neka teznja koja zagovara da po kanonima zaista svako bez ikakve pripreme treba da prilazi pricescu, sad mozemo doci do toga da realno ne bi trebalo 90% ljudi da prilazi i po kanonima bi dobijali mnogogodisnje epitimije i zabranu pricescivanja. Od abortusa do preljube, nasilja, sukoba, svadja... Bokisd and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука