Jump to content

Бојан Илић

Члан
  • Број садржаја

    39
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Бојан Илић

  1. А Аврам одговори: Бог ће се, синко, постарати за јагње себи на жртву. 1 Мој:22:8
  2. Част Експресу, али најбоља је она наша, како ја кажем: српско-турска.
  3. Право питање. Можда је и најважније за ову тему.
  4. Мишљења сам, да је могуће, да у Царство небеско не уђу само они који су веома егоистични, они који не могу да трпе да буду у заједници са неким на истом нивоу.
  5. Мислим да ће Бог да спасе много више људи него што се мисли. Један светитељ каже, да мисли, да Пакао није трајна категорија, јер је Пакао: одсуство љубави. Тако да он сматра да је не могуће да одсуство љубави траје вјечно. Потрудићу се да нађем о ком је светитељу ријеч, да не буде да причам напамет.
  6. Мислим, да је одлична тема. Да расправљамо о правој православној теми. Једна од највећих љепота Православља, по мом мишљењу, је то што се у први план не ставља страдање, већ Васкрсење Христово.
  7. Треба да увијек будемо окренути ка Христу. Да живимо у Христу. Само тада ћемо бити избављени од очајања.
  8. Немој замјерити, што ти нисам одмах одговорио. Мој ти је савјет да прочиташ Јеванђеље од Матеја, ако ти се неда да читаш цио Нови Завјет. То је ријеч Божија. Читај полако, дио по дио. Немој оно: "Прочитао сам за дан, па ми се све помијешало." Имаш на почетку тог Јеванђеља родослов Господа Исуса Христа. Можда ће ти се чинити да је досадно читати сва та имена, али добро би било да и њих прочиташ. Још бих ти препоручио да не схваташ сваку ријеч буквално и да те не изненади то што ће ти вјероватно пасти на памет неки изговор да не читаш Јеванђеље. То се свима дешава. Немој се на то обазирати. Ти прочитај. Читајући мало твоја излагања, казао си да неби послао своје дијете тамо некоме непоузданом, ако сам добро схватио. Ако то ниси рекао из егоизма, већ из љубави, према своме дјетету, онда ја мислим да ти ниси атеиста. Не може бити атеиста неко ко има према другим људима љубав, јер Бог је љубав. У коме обитава љубав, у томе Бог обитава. Свети апостол Филип, мислим, рече Натанаилу(каснијем апостолу): "Дођи и види." Тим ријечима и ја тебе позивам на Литургију. Христос је на Литургији. Литургијски живот је немогуће ријечима описати. Јеванђеље имаш овдје на сајту. Надам се да сам ти бар мало успио нешто појаснити.
  9. Види се да нисам учио Латински. Хвала на исправци.
  10. Обрати се оцу Сави Јањићу, игуману манастира Високи Дечани или оцу Зорану Ђуровићу. Имаш их овдје на сајту. Они ће ти паметније објаснити од мене. Свако добро!
  11. Данас да. Знаш ли ти човјече разлику између Новог и Старог завјета. Левитски брак нпр. који данас, колико ја знам, није благословен. Некад је био.
  12. Како може да буде инцест брак, који је Бог благословио?! Савјетујем ти да научиш основне ствари из живота. Надам се да их знаш, али си их можда заборавио.
  13. Не потцјењујем медицину. Свети Козма и Дамјан су били љекари. Само нема тог медикамента који може да се мјери са љубављу, коју човјек може да добије од Христа.
  14. Честитам! Нека је жива и здрава!
  15. Људи, маните се тога. Осим када је у питању састрадавање са Христом и учествовање у светој Литургији (предукусу Царства небеског). Приликом овог другог, мислим да је могуће.
  16. Е нек сам и ово доживио, да једна жена ово каже.
  17. Неће. Има их више. Што се нас тиче "обрали смо зелен бостан". Надати се бољем, уз Божију помоћ.
  18. Жалосно је то што се догађа у Хрватској. Само како је кренуло исељавање и из Хрватске "трбухом за крухом", да не постану и Хрвати једном, мањина у Хрватској.
  19. Овдје се говорило и о послушању, као неопходном за спасење. Спомену ава, да не треба да будемо безумно послушни "мудрој" Цркви. Мислим на оно: ако је духовник рекао да убијем човјека, нема везе, он је дао благослов. Ја сам за ону причу: Рекао генерал војсци лијево, а оно треба десно. Отишла војска десно. Генерал ће: "Ето, видиш, опет не слушају."
  20. Да је опстала Византија, вјероватно би опстала и Србија. Мислим Византија, као велика сила, а не као, малтене, град-држава, што је била на свом заласку.
  21. Слично је и у Р.С. само, мислим, не толико изражено (много народа живи на селу). Замислите, у Бањалуци има гладних људи, поред Лијевче поља гдје не знам шта не успјева (чак има и смокава и кивија код неких домаћина). Жалосно.
  22. Аво, опрости. Морао сам мало да се нашалим.
  23. Ко сад може да каже да је ава против подвижништва.
  24. Ма гори смо ми од Гала. Они су покушали да побиједе Рим, а ми срушисмо све који на нас ударише.
×
×
  • Креирај ново...