Bokisd Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 пре 5 часа, Ристо Подвожњак рече Онај ко је написао овакво саопштење, свјесно или несвјесно, ради за рачун и ползу Мила Ђукановића. Juce ceo dan radim i dodjem kasno kuci i danas ceo dan i dodjem sad kuci i vidim sve ovo sto se izdesavalo i vidim informacije sa zvanicnih izvora RTS, Pink, B92, Kurir, Blic i slicno i vidim drvlje i kamenje na Krivokapica. Ali s obzirom da sam aktivno ucestvovao u svim mogucima temama na forumu u vezi SPC i MCP u CG i sve ono u vezi pokojnog m.Amfilohija i u vezi famoznog Zakona i Mila i Vucka i ko zna ko je sve tu jos ukljucen u ovu pricu, iskreno meni licno i ne mogu nikako da se otrgnem od utiska da mnogi svesno, nesvesno, namerno, nenamerno, podlo ili mozda dobronamerno, mnogi rade sve u korist Mila i njegovog povratka na vlast i vracanje one njegove drzavne i crkvene politike poslednjih godina u CG koja je bila do skora preovladjajuca. A cini mi se da smo vrlo brzo zaboravili kakva je to politika bila i koliko je tu bilo mrznje prema SPC i MCP i prema samim Srbima u CG i Srbiji. Licno bih najvise voleo da gresim, ali ma koliko se trudio da izvagam razlicite argumente za i protiv jednostavno ovaj osecaj da se Milo smeska negde iza ugla gledajuci kako se odvijaju stvari nikako mi ne daje mira. Videcemo vreme ce valjda pokazati sta je tu neka prava istina o desavanjima u CG. Лала из Банатa, Ристо Подвожњак and zarptica је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 @Tasjanac гдје да га смијене. Они играју двоструку игру од старта. Они су мислили да направе некакву српску листу по узору на Косово и да подрже Мила. Професор и демократе пореметиле планове. Сад, узимају најгору тактику, убацују клипове у точкове, ако је нешто добро, они су подржавали, ако је лоше, Кривокапић је крив. Ако је таква група моралних биједника која не смије да зазме отворен став и сруши Владу оно што многи сматрају правом српском Црном Гором, далеко им лијепа кућа. Протомајстор је реаговао/ла на ово 1 Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 Ја не могу да схватим, зашто је толико тешко да Срби(јанци) схвате да: 1. Југославија више не постоји 2. Да свака од нових држава има своју политику и своје интересе и да не може нико да поставља српске(србијанске) интересе пре своје. Црна Гора је независна држава и има своју политику као унутрашњу, тако и спољашњу. Чак више је и чланица НАТО пакта. СПЦ редно је да схвати да ако претендује да буде Црква у читаву бившу Југославију да треба да схвати и прихвати нове политичке состојбе и реално да се односи према њима. И да буде Хришќанска Црква, а не Српска. Српство има ко да брани, СПЦ треба да брани веру код сваког свог верника. И шта би фалило ако Црква у Црној Гори буде аутономна? Православље у Црној Гори је ваљда веќинска вера. А да будемо реални нико неќе да му веќинска верска организација буде контролисана споља. И свети Сава није хтео то, па затражио да Црква у Српској држави буде самостална. Чак више, Српска Црква биќе Црква која у свој сустав има аутономну Цркву, као што је хтела да има са Охридску Архиепископију, али успела није. Али док сав нормалан свет прихвата реалност, ми овде на Балкана још живимо у наше лицемерје и виртуелне реалносте. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 пре 25 минута, александар живаљев рече Јучерањи дан из угла Vijesti me Pritisci, izdajnici i "pripremljene afere": Šta se dešavalo na relaciji Podgorica - Beograd WWW.VIJESTI.ME Da li je predsjednik Vlade Crne Gore juče insinuirao da mu se sprema afera, ko je režirao, a ko su... Само фали апологија попа Перовића о...а о чему би црногорац но о црногорству, чоче...Немања је црногорац, Мирославово Јеванђеље црногорска култура...није истина да суцрногорци "само" чистачице, рецепционари и удбаши. Него не чуди мене ни поп Перовић, ни премијер кривоглавић...чуди мене ко је српским политичким и црквеним вођама попио памет? Докле ће више допуштати мизерним ликовима да расрбљују и криво уче и воде српски православни народ? Колико ће Срби победа претвараи у катастрофалне поразе? Hadzi Vladimir Petrovic and zarptica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 пре 5 часа, Ристо Подвожњак рече Ево и тај јуначки ДФ, нека обори ову Владу и нека ради по тим српским интересима који они желе. Шта је проблем? Што се снебивају? Ево сад ситуације, нека се обори Влада и мирна Бачка. Али буквално, мирна Бачка. I ovo, to toliko bode oci i licno me nervira do srzi , niste zadovoljni, okey, Krivokapic i Vlada rade protiv srpskih interesa i interesa SPC u CG, sta cekate, obarajte vladu, trazite nove izbore, ako ste sigurni u sebe i svoju politiku i ako ste sigurni da Milo nece ponovo da se vrati, go for it, i onda ako imate vecinu onda da pravimo novu srpsku spartu u crnoj gori, ja licno stvarno nemam nista protiv. I nego opet ne mogu da se otrgnem od utiska da je glavni regenerator problema i ove krize ovaj nas Vucko i njegova politika koja polako i vec je usla u neku odredjenu nedemokratsku i autoritativnu fazu. Ристо Подвожњак је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 28, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 Како да будемо сигурни у нове изборе када бирачки списак није очишћен? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 пре 24 минута, Bokisd рече Licno bih najvise voleo da gresim, ali ma koliko se trudio da izvagam razlicite argumente za i protiv jednostavno ovaj osecaj da se Milo smeska negde iza ugla gledajuci kako se odvijaju stvari nikako mi ne daje mira. Videcemo vreme ce valjda pokazati sta je tu neka prava istina o desavanjima u CG. Мило се итаекако смешка, јер онај који би требао да води истраге против те афије одржава Мила у политичком животу...нарвно кривоглавић. Шта је истина у ЦГ? Истина је да се, снисходећи, Црква у ЦГ извршила огромну мисију хритијанизације, али снисходечи провукло јој се то да је дошло до потирања националног, а Светосавље без Српства не иде, јер зато оно и јесте специфично јер је спој верског и националног. И шта имамо? Имамо поред монтенегрина, конвертита који су мрзитељи Српства - дакле самомрзитељи - ту су православци са неким дуплим национом....а не иде....сматрам да су они, на дуже стазе, нездравије ткиво од монтенегрина јер сигурно ће одвести у црквени раскол првом историјском приликом, док монтенегрини само учвршћују и веру и нацију. То имамо. Све то показује да надам се, Митролит НЕЋЕ бити из ЦГ! Нису ни Српски Патријарси сви били из Србије..шта више, сматрам историјском неопходношћум, сходно околностима, да САСабор бира Митрополита који је рођен ван простора ЦГ! Мислим да ће Сабор изабрати Митрополита, и мислим да Митрополит неће бити Црногорац - ни географски ни у било којем другом "издаљу"! zarptica and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 Уколико је ово овако, како говори Ћилиричар, онда Сабор СПЦ мора под хитно да каже да никакви монтенегрини, они са дуплим национом нису и не могу да буду чланови СПЦ. Да су у опасној прелести, да су потенцијално расколно ткиво и да је боље да не долазе у СПЦ. Нека своје вјерске потребе обављају негдје друго. Такође важно је напоменути да то српство јесте толико уско страначко схваћено у главама многих Срба и нажалост архијереја, па је по њиховом тумачењу, српско оно што је мило држави Србији односно владајућој врхушци. Ко год нешто другачије мисли и каже, нарушава јединство и није Србин, а како није Србин, онда шта ће у СПЦ. Тако да није свако Србин док то не установи свесрпска комисија плус таблоиди. Само у њихове судове вјерујемо. Све ово је наравно у складу са вјековном мисијом Цркве, није битно ко је ко је нације, важно је да смо сви Срби. Tristatri, Orthophill and Протомајстор је реаговао/ла на ово 2 1 Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 Мандић оштро по Кривокапићу: Окренуо леђа људима из Цркве који су га увели у политику RS.SPUTNIKNEWS.COM Здравко Кривокапић се веома лоше понео према људима из Цркве који су га увели у политику и директно довели до високог премијерског положаја, рекао је Андрија Мандић... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 Е(х) да, заборавих...почиње једна плодоносна етапа СПЦ, плодоносна и на васељенском нивоу, а почиње и једна плодоносна историјска етапа на "мирском" и политичком новоу. Срби су, ослободивши се од Турака, прочардали ту слободу у југословенству, страдали смо много цео једна век и сада је деолом народа продихала свест о томе. Са друге стране Црква је из турско-ропске потиснутости, прогона и чамотиње, преко Николаја и Јустина,, највише Николаја поново букнула, а онда преко Јустина и његових чада ето нас ту где смо. На ратуреној држави и територијама, над гробовима и ранама које зарастају али боле у вечност - ту смо где смо! Долазе време уједињења Срба и време велике и светле мисије СПЦ не само међу нама него по целом свету! То је као сунце јасан историјски контекст, а то су и визије великог св. Владике Николаја...и то се већ јасно назире под сводовима завршеног храма Светог Саве. Ове дневнополитичке фићфиривчиће треба одувати к'о југовина сламу и чинити оно шта треба. http://spc.rs/files/u5/2013/8/radni_deo_sabora_2021.jpg zarptica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 28, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 Лепосавић: Садржина уговора са СПЦ се не крије RS.SPUTNIKNEWS.COM Садржај Темељног уговора са Српском православном црквом се не крије и он у потпуности одговара обиму и... Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 28, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 Радуновић: Кривокапићев потез штетан, непотребан и непристојан према СПЦ RS.SPUTNIKNEWS.COM Шеф клуба посланика Демократског фронта Славен Радуновић оценио је да су посета црногорског премијера... Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 28, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 Патријарх и епископи у Белом двору на ручку са принцом Александром Карађорђевићем /фото/ RS.SPUTNIKNEWS.COM Принц Александар Карађорђевић угостио је у Белом двору патријарха српског Порфирија, митрополите и епископе... Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 пре 1 минут, Ćiriličar рече Долазе време уједињења Срба и време велике и светле мисије СПЦ не само међу нама него по целом свету! Brate ovo za SPC bilo bi lepo, ovo drugo, pa to i Vucko zvanicno odbija kao nemoguca stvar, a nekako se forsira prica da je Vucko i neki nacionalista, kao sto se forsira i da je evropejac, ali mislim da je to u stvari neka dvostruka igra. I sad ako stvarno pogledamo nepristrasno i objektivno, .... sad Vucko ispada kao neki branioc srpskih i SPC interesa u CG, a dok je Milo 15 godina bio na vlasti i vrsio politicki i svaki drugi teror nad Srbima i SPC u CG, Vucko nije mrdnuo ni malim prstom da ih odbrani,..... i sad kad Milo pao odjedanput postao hrabar i brani Srbe i SPC od 'zlog' Krivokapica i Vlade. Stvarno mi deluje ponekad da zivimo u Twilight Zone.... Tasjanac and zarptica је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 28, 2021 Пријави Подели Написано Мај 28, 2021 пре 28 минута, Ćiriličar рече Мило се итаекако смешка, јер онај који би требао да води истраге против те афије одржава Мила у политичком животу...нарвно кривоглавић. Шта је истина у ЦГ? Истина је да се, снисходећи, Црква у ЦГ извршила огромну мисију хритијанизације, али снисходечи провукло јој се то да је дошло до потирања националног, а Светосавље без Српства не иде, јер зато оно и јесте специфично јер је спој верског и националног. И шта имамо? Имамо поред монтенегрина, конвертита који су мрзитељи Српства - дакле самомрзитељи - ту су православци са неким дуплим национом....а не иде....сматрам да су они, на дуже стазе, нездравије ткиво од монтенегрина јер сигурно ће одвести у црквени раскол првом историјском приликом, док монтенегрини само учвршћују и веру и нацију. То имамо. Све то показује да надам се, Митролит НЕЋЕ бити из ЦГ! Нису ни Српски Патријарси сви били из Србије..шта више, сматрам историјском неопходношћум, сходно околностима, да САСабор бира Митрополита који је рођен ван простора ЦГ! Мислим да ће Сабор изабрати Митрополита, и мислим да Митрополит неће бити Црногорац - ни географски ни у било којем другом "издаљу"! Ja mislim da bi bila greska da u ovom trenutku Mitropolit bude neko van CG. Протомајстор, Лала из Банатa and zarptica је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука