Jump to content

Владика Порфирије изабран за новог патријарха

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наравно да примењујем на себе. А ти ми реци шта ја тачно погрешно радим.

Или шта је од онога што сам написао проблематично?

Или је проблематично што сам се усудио да размишљам о патријарховим речима?

Има ли разлике између размишљања о патријарховим речима/поступцима и размишљања о поступцима неког другог епископа? Или размишљања о поступцима/речима неког свештеника/монаха/политичара/лаика?

О чијим тачно поступцима/речима не треба/не смемо да размишљамо, а о чијим можемо?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 18 минута, Родољуб Лазић рече

Наравно да примењујем на себе. А ти ми реци шта ја тачно погрешно радим.

Или шта је од онога што сам написао проблематично?

Или је проблематично што сам се усудио да размишљам о патријарховим речима?

Има ли разлике између размишљања о патријарховим речима/поступцима и размишљања о поступцима неког другог епископа? Или размишљања о поступцима/речима неког свештеника/монаха/политичара/лаика?

О чијим тачно поступцима/речима не треба/не смемо да размишљамо, а о чијим можемо?

Погрешно је што ти на основу писања мисли нису на добром правцу, колико се мени чини. Толико.

Подели на овим сајтовима

Врло си штур у одговору. Али закључујем  да није проблем промишљати о било чијим речима и поступцима, па ни патријарховим. Проблем је у томе што ми мисли не иду у добром правцу. Односно тако ти се, кажеш, чини. Али не наводиш ништа чиме би поткрепуо ту твоју претпоставку. Тако да немам превише разлога да размишљам о њој.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Родољуб Лазић рече

Врло си штур у одговору. Али закључујем  да није проблем промишљати о било чијим речима и поступцима, па ни патријарховим. Проблем је у томе што ми мисли не иду у добром правцу. Односно тако ти се, кажеш, чини. Али не наводиш ништа чиме би поткрепуо ту твоју претпоставку. Тако да немам превише разлога да размишљам о њој.

Зато што свака расправа са тобом води у губљење времена.

Ти не умеш да разумеш врло конкретан братски савет и тражиш да ти поткрепљујем а из авиона се види да си самозвани чувар вере који не.види даље од свог носа.

Ма мисли о чему хоћеш, баш ме брига.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Вилер Текс рече

Зато што свака расправа са тобом води у губљење времена.

Ти не умеш да разумеш врло конкретан братски савет и тражиш да ти поткрепљујем а из авиона се види да си самозвани чувар вере који не.види даље од свог носа.

Ма мисли о чему хоћеш, баш ме брига.

Занимљиво, види се из авиона да погрешно размиљам и поступам, али се не може навести ништа конкретно. Ништа онда, немој губити време са мном. Помоћи ћеш и мени да не губим време са тобом.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Родољуб Лазић рече

Занимљиво, види се из авиона да погрешно размиљам и поступам, али се не може навести ништа конкретно. Ништа онда, немој губити време са мном. Помоћи ћеш и мени да не губим време са тобом.

Човече, цео наратив и правац писања ти је такав. Критизерски, а не видиш даље од свог нос. 

Трећи пут ти исто пишем. 

Подели на овим сајтовима

Понављам своју поруку од 20. августа прошле године на теми "ТВ Храм: Одговор духовника":

Za "branitelje patrijarhove senke", latentne patrijarhopoklonike, deo iz jedne njegove poučne besede, objavljene na instagramu 21. jula:

"Ми не треба да ауторитете у Цркви доживљавамо као власнике вере и као власнике наших појединачних живота. Црква је организам у којој свако има своје место. Свештеници и епископи постоје да би у име народа приносили жртву, али у име народа, у име заједнице, не у своје лично име. Епископи и свештеници не постоје без народа. Али, и народу је потребан свештеник. На крају крајева, сваки је човек на неки начин свештеник зато што своје место на коме живи треба да учини светим, да то учини својим животом у врлини."

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Вилер Текс рече

Човече, цео наратив и правац писања ти је такав. Критизерски, а не видиш даље од свог нос. 

Трећи пут ти исто пишем. 

И трећи пут ништа конкретно не кажеш, у чему грешим. То - ко не види даље од носа - то је посебна тема. И опет ко зна који пут: мени овде просипаш памет бранећи патријархову сенку, а овде су тоне порука написанe против разних патријараха и епископа и свештеника, и то не критизерских, него крајње увредљивих. Па сте  климали главом и аплаудирали и прикључивали се пљувачини. Тада нисам чуо ни да је неко критизер, ни самозвани чувер вере, ни сличне флоскуле. Тако да батали те "братске" савете.

Пријатно.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

И трећи пут ништа конкретно не кажеш, у чему грешим. То ко не види даље од носа, то је посебна тема. И опет ко зна који пут: мени овде просипаш памет бранећи патријархову сенку, а овде су тоне порука написаних против сваког патријарха и епископа и свештеника, и то не критизерских, него крајње увредљивих. Па сте сви климали главом и аплаудирали и прикључивали се пљувачини. Тада нисам чуо ни да је неко критизер, ни самозвани чувер вере, ни сличне флоскуле.

Пријатно.

Конкретно, цео наратив ти је критизерски. Али теби анђео са неба то да каже ти би почео да га учиш памети.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Вилер Текс рече

Конкретно, цео наратив ти је критизерски. Али теби анђео са неба то да каже ти би почео да га учиш памети.

ШТА НИЈЕ ТАЧНО ОД ОНОГА ШТО САМ ПИСАО?

Причаш смешне ствари. Прво је било да хватам патријарха у свакој речи, па се испоставило да сам за целу годину пет-шест пута коментарисао његове речи. Чак нисам коментарисао негативно ни македонску аутокефалију коју су  углавном сви негативно дочекали. 

Па кад немаш шта, онда је та уопштена флоскула - критизерски, при чему уопште није критизерски, јер критизерство подразумева одсуство аргументације, што код мене није случај.  

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Родољуб Лазић рече

Причаш смешне ствари. Прво је било да хватам патријарха у свакој речи, па се испоставило да сам за целу годину пет-шест пута коментарисао његове речи. Чак нисам коментарисао негативно ни македонску аутокефалију коју су  углавном сви негативно дочекали. 

Па кад немаш шта, онда је та уопштена флоскула - критизерски, при чему уопште није критизерски, јер критизерство подразумева одсуство аргументације, што код мене није случај.  

Ајде самњи фонт.

Не пада ми на памет да извлачим "само" пет шест порука примарних и иза њих ко зна колико.секундарних. Рекох ти правац ти је критизерски. 

Пријатно. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Ајде самњи фонт.

Не пада ми на памет да извлачим "само" пет шест порука примарних и иза њих ко зна колико.секундарних. Рекох ти правац ти је критизерски. 

Пријатно. 

Добро, значи ништа конкретно немаш да кажеш да нетачно говорим, уместо тога понављаш као покварена плоча флоскулу "критизерски". То тако не функционише. Да би некоме нешто оспорио, потребно је више од флоскуле.

Пријатно и теби.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Родољуб Лазић рече

Sve je kao i uvjek tačno, a nista nije istina, svjetlost i pravoslavlje, nego nipodaštavanje mržnja i bezporedak.

Ako tako nastaviš zaista ćeš ići u Los Andjeos, u grad izgubljenih andjela, nehotice već ti rekoh.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

a nista nije istina, svjetlost i pravoslavlje, nego nipodaštavanje mržnja i bezporeda

Ајмо, да чујемо, шта то није истина него је ниподаштавање, мржња и беспоредак. Конкретно. Без флоскула и празних дисквалификација.

(Могуће је да је вишемесечно пљување по Амфилохију и Јоаникију било "светлост, љубав и поредак", па си га зато приљежно прихватао и учествовао у истом, а да је моје разложно указивање ипак  мржња и беспоредак. Али мораћеш да кажеш нешто конкретно, а не празне дисквалификујуће флоскуле.)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...