Jump to content

Владика Порфирије изабран за новог патријарха

Оцени ову тему

Препоручена порука

Устоличење Патријарха Порфирија у Саборној цркви у Београду

Света Архијерејска Литургија на којој ће бити извршен свечани чин устоличења Његове Светости г. Порфирија у најсветији трон Архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског биће служена 19. фебруара 2021. године у београдској Саборној цркви Светог архангела Михаила са почетком у 9 часова. О датуму свечаног увођења у трон Патријараха српских у Пећкој Патријаршији, историјском седишту поглавара Српске Православне Цркве, јавност ће бити накнадно обавештена.

Извор: радио Слово љубве

П.С. Видимо се сутра на хиротонији, ако Бог да.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Радостан сам до суза. Не што гледам Патријарха Порфирија као неког идола, него се посебно радујем што осећам да јесте Духом Светим изабран и благословен. Црква...ми смо заиста ништа без Цркве..птосто се осећа како се без мрве зависти радују владика Иринеј, Давид, Стефан, Фотије и др...а осећа се и како су ситне, јадне, као трава на торнаду све оне смешне, подле иге и манипулације које су се играле пре избора.

Убеђен сам да је светла будучност пред СПЦ, да ће бити пример помесним Црквама, не по величини, него по деловању...храмови су изграђени, Храм је завршен, разлучиће се истинска теологија од религијске философије...искушења су велка, али велик је и Бог, и мочни су наши Светитељи,,,а, доста смо и ми страдали...време је за истинску, дубинску у н у т р а ш њ у мисију Цркве међу својим народом. Од ратова на овамо некако су више Анђели, Светитељи и страдање натерали, привели, призвали народ у Цркву....мислим да долази време када ће СПЦ моћи да продише пуним плућима, као Византија у време Јустинијана. Да не будемо мундијалисти па онда Срби, васењенци па онда Светосавци, него да кренемо од себе, ка васењенскости...неизмерно сам радостан и пун наде. Не може Патријарх ништа сам, али кроз личност Његове Светости Бог нам, на неки начин,  говори и каква нас времена чекају, каквим изазовима ће да одговара.

Знам да ће многи да ми замере јер нешто ту патетишем...али "имам право" да изнесем своју радост (а она је код многих), кад веч либераши, нецрквени десничари износе своја клеватничка разочарења.

Подели на овим сајтовима

Морам...у овом радосном тренутку...ово је најоклеветанији човек у СПЦ последњих можда и деценију. Клеветали су га тамо где је игумановао у РС, клеветали су га сви таблоиди док је био у у ман. Раиновцу, клевећу га и сада. Клеветали га за блуд, отмице, пребијања, за најгоре, али клеветници не знају једно да "клеветник (ђаво) никад не мирује". То је његова работа, тако да ти јадници тиме само показују ко су.

Један сасвим супротан тип човека од Његве Светости, али који ће многе гране озеленети на стаблу СПЦ, са којих, грана, ће многи плодови сазрети. Избором Његове Светости таланти овог човека че се још више уножавати. На многаја лета.

vec-2379-01-1200x849-341090.jpeg

Подели на овим сајтовима

WWW.PATRIARCHIA.RU

18 февраля в столице Сербии состоялся Архиерейский Собор Сербской Православной Церкви, на котором был избран новый Святейший Патриарх Сербский.

Подели на овим сајтовима

Kakav dan, izabran Patrijarh, Novak pobedio za finale, još sada da uspešno sleti rover za pet minuta: :D

https://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html#media

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Milan Nikolic рече

Kakav dan, izabran Patrijarh, Novak pobedio za finale, još sada da uspešno sleti rover za pet minuta: :D

https://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html#media

Није фер да изоставиш Звезда-Милан 2:2 са играчем мање, сјајан дан. Шалу на страну, достојан!! 

Подели на овим сајтовима

Неће му бити лако да измири Србље. Погледајте коментаре на једном порталу који слови за национални.

WWW.NSPM.RS

Српска православна црква добила је свог 46. поглавара у својој историји а у питању је митрополит загребачко-љубљански Порфирије.  Новог патријарха - наследника...

Морамо утростручити молитве. Како је Патријарх рекао.

Достојан !

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

Мој друг Бранислав зида јутрос са својим братом који није у току са дешавањима, али просто наврло из њега Порф...Порфирије, морао је то да каже, Бране му каже мора да ће он бити изабран, није ни знао да је кандидат... Слава Богу, Аксиос.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...