Jump to content

Србољуб+

Члан
  • Број садржаја

    397
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Србољуб+

  1. Да ли је неко нашао аргументовану критику рада Професора Живановића? Нисам успео да нађем критику методологије којом је комисија у којој је Живановић радио утврдила број од 600.000 до 800.000 убијених у Јасеновцу. Све се своди на "преувеличавање".
  2. У болници у којој сам лежао, скоро све медицинске сестре су два пута боловале а и неки лекари. Знам неколико других који су два пута били болесно, у августу па у децембру, теже. Могуће да су разлике између мутација довољно велике да имунитет на једну не значи имунитет и на другу.
  3. World’s Most-Vaccinated Nation Activates Curbs as Cases Rise WWW.BLOOMBERGQUINT.COM This vacation destination has closed schools and canceled sporting activities for two weeks as infections surged. Seychelles, which has fully vaccinated more of its population against the coronavirus than any other country, has closed schools and canceled sporting activities for two weeks as infections surge. The measures, which include bans on the intermingling of households and the early closure of bars, come even as the country has fully vaccinated more than 60% of its adult population with two doses of Read more at: World’s Most-Vaccinated Nation Activates Curbs as Cases Rise WWW.BLOOMBERGQUINT.COM This vacation destination has closed schools and canceled sporting activities for two weeks as infections surged. Copyright © BloombergQuint Seychelles, which has fully vaccinated more of its population against the coronavirus than any other country, has closed schools and canceled sporting activities for two weeks as infections surge. The measures, which include bans on the intermingling of households and the early closure of bars, come even as the country has fully vaccinated more than 60% of its adult population with two doses of Read more at: https://www.bloombergquint.com/politics/world-s-most-vaccinated-nation-reintroduces-curbs-as-cases-surge Copyright © BloombergQuint
  4. Директор Националне свемирске академије Велике Британије Ану Оџа: Међународна свемирска станица не би била изграђена без доприноса Русије | Хроника WWW.NSPM.RS Директор Националне свемирске академије Велике Британије Ану Оџа изјавио је да Међународна свемирска... Директор Националне свемирске академије Велике Британије Ану Оџа изјавио је да Међународна свемирска станица не би била изграђена без доприноса Русије. „НАСА и Европска свемирска агенција не би успеле да изграде Међународну свемирску станицу без руског искуства“, рекао је Оџа за лист „Фајненшел тајмс“. Према његовим речима, „Руси су се показали као мајстори у изградњи модуларне свемирске станице“. http://www.nspm.rs/images/stories/00/jedin1/20/unnamed(4).jpg Раније је Русија донела одлуку да се повуче из пројекта МСС од 2025. године и да направи националну орбиталну станицу. У пројекту МСС учествује 15 земаља. Главни партнери су Русија, САД, Канада, Јапан и Европска свемирска агенција. Рогозин је раније рекао да би Русија после 2025. године могла да пренесе на САД одговорност за свој сегмент МСС и да почиње преговоре са њима. Такође је рекао да ће први модул нове руске орбиталне станице бити спреман за лансирање 2025. године, а ради се о Научно-енергетском модулу.
  5. Шпанија: Ухапшен становник Палма де Мајорке који је коронавирусом заразио 22 особе | Хроника WWW.NSPM.RS Становник Палма де Мајорке ухапшен је јер је коронавирусом заразио 22 особе, пошто је инфициран... "Становник Палма де Мајорке ухапшен је јер је коронавирусом заразио 22 особе, пошто је инфициран наставио да иде на посао и у теретану, саопштила је локална полиција у Шпанији. Полиција је крајем јануара покренула истрагу после пораста броја заражених коронавирусом у граду Манакор и информација да је један заражени радник крио своју болест. Неколико дана пошто је откривено жариште коронавируса, радник чије име није саопштено, почео је да има симптоме коронавируса, што је изазвало забринутост колега на послу, који су му саветовали да се врати кући и тестира. Радник се сутрадан вратио на посао и посетио теретану. На послу је његов надређени инсистирао да се врати кући јер постоји ризик да инфицира колеге. Касније су колеге рекле полицији да је видно имао знаке повишене телесне температуре. Заражени мушкарац је игнорисао позиве колега и други дан је наставио да ради, шетајући се свуда и скидајући намерно маску док је кашљао. У једном тренутку је рекао да хоће све око себе да зарази, навела је полиција. Забринуте колеге су се потом тестирале и испоставило се да је пет радника заражено, а они су заразили чланове породице, међу којима три бебе. Мушкарац је заразио и неке људе у теретани, који су касније пренели вирус на своје ближње. Полиција је навела да је инфицирани мушкарац заразио 22 особе." Ако неко од заражених умре и може се доказати да је их је он заразио. Да ли је одговоран за убиство из нехата или умишљаја? Или није одговоран уопште? Неки су ме, на почетку ове теме, гадно напали када сам теоретисао о одговорности потенцијално заражених који свесно или несвесно шире заразу.
  6. Хвала на распитивању. Хвала Дарагом Богу одлично и бићу боље што и Вама желим. Изашао у прошлу недеље 28. марта. Теже обострано запаљење плућа. Добио седам лекова. Мишићно стање као и при пријему, атрофирао, замор, малаксалост..... али на путу оздрављења. Омршао око 7-8 кг , имам и сада вишка. Сада је доста боље , код куће, излазим до продавница у околини. Одједном прелазим стотинак метара па клупица. Не гурам до максимума можда 20-30%. Управо читајући овакве студије а пратећи искуства око мене. Више њих се још опаравља од децембарског ковида. Више од пола их има проблема са срцем, запаљење срчаног мишића. Имам младих, 25год, који још вуку последице од октобра. Несаница је остала чак и када не спавам у току дана. Почела дан или два пред отпуст. Докторка се насмејала и каже ковид као штуцање пре обољевања. Удара на нервни систем. Мислио шала а она каже више пацијената исто. Пио сам доста додатака исхрани па сам зато релативно добро прошао. Сада када се сетим дамсу млађи и здравији од мене морали да оду на места где могу да добију више од 25 лит/минути и озбиљнију негу. Да су дошли на ногама носећи сопствене ствари а отишли у колицима са кисеоничком маском гурајући боцу исппред себе. Надам се да су добро. Захвалан сам Богу што ме поштедео. Стање се свакако поправља али споро. Из болнице сам једном другару одговорио Жућином самртном поруком: "Општа ситуација је повољна. Непријатељ одступа по свим правцима. " Чувај те сви. Свако добро.
  7. Британска медицинска студија: Коронавирус може да убије и месецима након пребољевања, а чак 30 одсто оних који су прележали вирус поновно је хоспитализовано у року од 140 дана | Хроника WWW.NSPM.RS Сви углавном говоре о умрлима од коронавируса, а мало о онима који су га преживели. Не прича се о томе хоће ли они и у коликој мери имати здравствених последица, односно...
  8. Многима помогло. И мени. Убеђивање је често изгубљена битка, нема ту разума. Свако добро желим у труду.
  9. Некада помаже: "Да, али.... " "Све симу праву тако каже и Свето Писмо , Старци,..... Па шта?! Верујеш у спасење?! Шта Ти радиш по том питању ?! Да ли радиш на сопственом спасењу?! Када си се последњи пут помолио, би у Цркви,.... Свако ради свој посао Ти ради свој!" Спирала у којој се такви људи налазе саму себе храни и трује. Немој је хранити, него благо одговарај са овим питањима. Можда се расправе смање и преусмере на душекорисну причу а не пранзнословље. Пружиш руку и утеху, ако прихвати одлично ако не, свако има слободу избора. Ово је неко моје искуство.
  10. Насилник, силоватељ, социопата,....
  11. Нисам ставио због патетике или сажаљења. Некима је много горе. Мислим да велики број људи није свестан каква се борба овде води. Двојцу су пребацили на одељења где могу добити већи проток кисеоника. Сатурације биле испод 80%. Примају по 6-7 инфузија дневно. Обојца снажни у напону животне снаге. Сестрице развозе боце од 80 килограма њих три на нас 50-60. Један дан дошла само једна остале позитивне. Замена има седам дана стажа. Само зује около. Мере, деле терапију, ваде крв,возају на рентген, скенер... Мали змајеви. Има и неки брат па када вичу сестро а он додаје сестро-брате. Било би лепо када би људи схватили да је неколико хиљада људи у јако тешком стању и да без подршке коју на оваквим местима вероватно не би преживели.
  12. Да и ја сам скоро најбољи овде. Кашљуцам. Могу сам до нужника. Кисеоник константно. Добра сатурација. Субјективно се добро осећам. Било фрке када сам дошао.
  13. Терапија од јутрос. Стигла још једна бочица. Поздрав из ковид болнице.
  14. Докле више?!?! Dubravka Stojanović o "Dari": Banalni falsifikat istorije NOVA.RS "Dara iz Jasenovca" je banalan i bukvalan film. Načinom na koji je prikazao ubistva banalizovao je zlo i sveo ga na lično raspoloženje ustaških zlikovaca i sadista, kaže za Nova.rs...
  15. Одобрено запрашивање у циљу сузбијања вируса. https://www.epa.gov/newsreleases/epa-approves-emergency-exemption-antiviral-air-treatment
  16. Неће му бити лако да измири Србље. Погледајте коментаре на једном порталу који слови за национални. Митрополит загребачко-љубљански Порфирије изабран за новог патријарха Српске православне цркве | Хроника WWW.NSPM.RS Српска православна црква добила је свог 46. поглавара у својој историји а у питању је митрополит загребачко-љубљански Порфирије. Новог патријарха - наследника... Морамо утростручити молитве. Како је Патријарх рекао. Достојан !
  17. Koliko nas posle korone drži "hronični umor"? Da li su oštećenja centralnog nervnog sistema kod obolelih od kovida veća nego kod onih koji su imali infarkt srca? Sa nama je doktor Branislav Milovanović, profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predsednik Udruženja za neurokardiologiju Srbije i šef Neurokardiološke laboratorije KBC Bežanijska kosa.
  18. The number of cases of coronavirus in the United States fell by 61 percent – World WWW.EN24NEWS.COM According to the latest official data from February 3, the number of newly infected is lower by about 121,000 cases, while the number of hospitalizations has decreased by 42 percent, and the number of deaths seems to be decreasing, said the director of the American Center for Disease Prevention and Control, Rochelle Valensky.
  19. HIV/AIDS - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG There is currently no cure, nor an effective HIV vaccine. Treatment consists of highly active antiretroviral therapy (HAART) which slows progression of the disease.[152] As of 2010 more than 6.6 million people were receiving this in low- and middle-income countries.[153] Treatment also includes preventive and active treatment of opportunistic infections. As of March 2020, two persons have been successfully cleared of HIV.[154] Rapid initiation of anti-retroviral therapy within one week of diagnosis appear to improve treatment outcomes in low and medium-income settings.[155]
  20. Имате случај Árpád Pusztai - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG који страшно пропатио због истраживања утицаја ГМО хране на пацове. Снимљен филм о томе: Scientists Under Attack ( 2009) : onderkoffer : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive ARCHIVE.ORG Scientists Under Attack ( 2009)This is a documentary about how Agro-Chemical multinational corporations victimize international scientists to prevent them... Човек је само објавио резултате свог истраживања.
×
×
  • Креирај ново...