Jump to content

Владика Максим за НИН: Надам се да у будућности нећемо црвенети због садашњег односа према власти

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, Милан Ракић рече

A to bi se, barem dok se stvari ne razreše moglo reći i za suprotnu stranu 

Само сам напоменуо да уличарско револуционистичке пароле не пију воду у Цркви

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, The Godfather рече

njegova majka crkva je procenila da vise nije u stanju da valjano obavlja duznost predavaca na PBF i to je to!

Mislim da se ovde više radi o ličnim pizmama nego o procenama da li je neko u stanju da obavlja dužnost predavača, ali 'ajde...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Милан Ракић рече
Пре сат времена, Просечан србенда рече

Отпорашка школо пази да се не превариш у самоуверењу да Богу службу чиниш.

A to bi se, barem dok se stvari ne razreše moglo reći i za suprotnu stranu 

..moram da nesto recem inace cu da puknem.... iako sam na strani Sinoda u smislu toga ako se brani poredak crkve u odnosu na fanarsko delovanje, opet mi se ne svidja bas nacin na koji se to radi, mislim da bi to moglo i moralo malo bolje i finije da se deluje i od strane sinoda ali i od onih koji podrzavaju sinod....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

..moram da nesto recem inace cu da puknem.... iako sam na strani Sinoda u smislu toga ako se brani poredak crkve u odnosu na fanarsko delovanje, opet mi se ne svidja bas nacin na koji se to radi, mislim da bi to moglo i moralo malo bolje i finije da se deluje i od strane sinoda ali i od onih koji podrzavaju sinod....

У том смислу и одговор брату Просечном србенди (да не премењувам сад тастатауру због "манкија" - видеће свакако)

А тиче се "улице".

Те тако, да га подсеттим да је и архипастир наше Цркве ставвио себе на чело колоне на улици ономад. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Милан Ракић рече

У том смислу и одговор брату Просечном србенди (да не премењувам сад тастатауру због "манкија" - видеће свакако)

А тиче се "улице".

Те тако, да га подсеттим да је и архипастир наше Цркве ставвио себе на чело колоне на улици ономад. 

Све боље од бољег... ја рекох да то не пије воду у Цркви а на улици како вам воља. Патријарх није спроводио револуцију у Цркви и њеним институцијама нити се служио таквим паролама.

пре 15 минута, Bokisd рече

Шта сам лоше рекао?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Просечан србенда рече

Све боље од бољег... ја рекох да то не пије воду у Цркви а на улици како вам воља. Патријарх није спроводио револуцију у Цркви и њеним институцијама нити се служио таквим паролама.

Свакако. Зато сам се и оградио и насочио да се те тада "улице тиче".

Улице тада у том смислу. За улицу "садашњу" се у начелу слажем

А чак и тада, ако се сетимо изјава почившег загребачког Метрополе те још неких владика из Сабора... Патрија тадањи је и те како тим поступком и прославом тзв. Српске Нове Године на Тргу Слободе "извео" револуцију. Но то наравно није тема сада. Понављам, усмислу твог нативног поста сам и одговорио, остале актуелности, ај да кажем-слажем се.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Жичанин рече

А више и да се реши то, па да пређемо на Васељенске проблеме

Подели на овим сајтовима

@Avocado 

Чекај мало. На страну то да ли је подела Косова само игра. Да ли ти стварно ниси за независно Косово? Хајде реци искрено иако си атеиста. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Avocado рече

Neće... današnji okupatori okupiraju bez ispaljenog metka, pa je današnjim kolaboracionistima mnogo lakše...

A to li je znaci razlog sto vladica Maxim bez straha radi to sto radi? Nema straha od kazne?

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Avocado рече

Neće... današnji okupatori okupiraju bez ispaljenog metka, pa je današnjim kolaboracionistima mnogo lakše... čak mogu i crkveno ordenje da dobiju... i onda ne moraju nikog da teraju na letovanje...

Па иако буду морали да терају на летовање, Запад ће замерити данашњим колаборационистима таман толико колико је замерао Брозу што је, ономад, населио Голи оток... 

• Свиђа ми се 1

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Milan Nikolic рече

@Avocado 

Чекај мало. На страну то да ли је подела Косова само игра. Да ли ти стварно ниси за независно Косово?

Nisam.

пре 53 минута, Milan Nikolic рече

Хајде реци искрено иако си атеиста. :)

Ne blamiraj se...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, farisejski.bukvojed рече

A to li je znaci razlog sto vladica Maxim bez straha radi to sto radi? Nema straha od kazne?

Nego šta... demoNkratija... ne možeš ni da obriješ vladiku kad priča protiv režima.... takva vremena došla...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Рисбо рече

Cini mi se da je su licnosti i postupci skoro pravilno rasporedjeni u obe grupe, a ne kako si naveo. Lakse bi bi bilo da je tako kako si naveo.

Нешто слично сам и ја размишљао последњих дана. Јер поред Барта, Максима, Вучића и еволуције у СПЦ постоји и много других нерешених проблема због којих би Сабор требало да се састаје свака три месеца током пар година док се све не доведе у ред. А ти проблеми су посредно доприносили и погоршању ових већих проблема око којих настају главне поделе.

И, сад, ако би се, не дај Боже, десио неки раскол, добили би две црквене заједнице које би и даље биле пуне проблема који би ако се не решавају, као што се сада не решавају, довели до нових подела, несугласица и проблема. Ако је то тако онда на тим нивоима раскол не би решио ништа тј. не би довео до побољшања црквеног живота ни у једној групи како год се епископи груписали.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...