Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Advokat Rodoljub Lazić je u Beogradu, pa bi trebalo da mu episkop bude +Irinej. Je li? Eparhija je velika, nije valjda frka da se potvrdi pripadnost, ukoliko je neko zaista u SPC.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Svaki svetac ima prošlost i svaki grešnik ima budućnost." Oscar Wilde

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, grigorije22 рече

Lalko je tebi pope Đuroviću da prihvataš evoluciju jerbo si pun dokaza. Kaže čovek da dokazi nisu potrebni jer ubijaju veru, a vamo isceljuje izgoni demone i pogađa rezultate na utakmicama. :ani_biggrin:

Лако је мени. Блажени који не видеше а повероваше! :smeh1:

Хајде да и ви поверујете, иако нисте видели. Имао сам мноштво свештања кућа које су узнемиравали зли дуси. Феномени невероватни, али не као из оног филма егзорциста, јер су то глупости. Филм је једно, живот је друго. Никада се није десило да где сам свештао простор и терао зле духове да су се исти вратили. Исприповедаћу вам један из Рима. 

Радмило Кошутић, син покојног академика, који је овде студирао неко време и био наш гост (тешка фаца, сјајан лик), позове ме један дан: Чика Зоки, има један проблем овде у Риму, близу Терминија, 2 наше српкиње имају проблема са кућом. Да ли би могао да дођеш да освешташ? 

- Није проблем, Раде Неимаре (тако сам му тепао).

Он ме дочека на станици, одемо тамо, ове понуде да седнемо и попијемо, ја им кажем: Прво да ми обавимо ово што Господ заповеда, а после ћемо да причамо. - Хтеле да ми испричају о феноменима. 

Прочитамо неколико молитава против злих духова, и обавимо обред свештања стана, и онда седнемо. Девојке су биле избезумљене. Оне данима нису могле да спавају јер су се дешавале свакакве ствари по стану. Фиоке су се саме отварале, рушиле се ладице, и не знам колико још ствари се дешавало. То ме у суштини и не интересује. Звале су пре тога газду, а он им је понудио да им врати капару јер: Сви из овог стана брзо беже јер се нешто чудно дешава. - Ово има посебну тежину кад се зна колико су Италијани везани за динар. Оне су дошле за неке специјалистичке студије, и нашле неки стан за смешну цифру у центру Рима. Тада су схватиле зашто је цифра била смешна. 

Уз причу, рече ми једна: Ти си познавао Николу из барске гимназије?

- Мислиш на Кока?

- Да, ја сам му сестра! 

Ја и Коко смо седели понекад у истој клупи. Био је обешењак, добар дечко, са срцем. И погинуо је давно у саобраћајној.

Моја сестра, Зорка, која је тада била у Бару удата, са двоје ђеце, ишла је на пјацу. Тамо види Кока, свог насмијаног, како продаје парадаизе. Запрепасти се и пита га: Коко, што чиниш? - Па, ево, продајем парадаизе. - Нећеш ми вјероват, чула сам да си погинуо у саобраћајној. - Знам, Зоро, неке будале то измислиле! 

Оде моја сестра са пјаце и успут на бандери види Кокову умрлицу! - Лепо се испричала са мрцом.

Сестра Кокова, исприча ми, је стално осећала његово присуство и чула разне ствари. 

У овом стану као да је била нека црна рупа. Не могу све да објасним и дефинишем. Тотално је лудило сва ова коинциденција. На крају, што је било битно, никада се више никакав феномен није јавио у овом стану. Црна рупа се затворила. Коко је у рају, сестра му са миром у души, другарица истраумирана почела да размишља о Господу. 

Ја ово живим. Сада, свидело се некоме или не, свакоме је на слободу. Немам бујну машту. Ово су све факти. Не разумем и зашто бих измишљао овакве житијске приче? Мотивација би била суманута. Онда би Рођа имао право да правим неки култ своје личности и заводим људе. Међутим, ми имамо живе сведоке данас. Није ово измишљена побожна причица. Ово се све догодило. Као што је, Духом Светим, Влада Димитријевић написао текст да је икона св. Саве у Риму промироточила кад сам ја овде дошао, иако није знао за мој долазак, а онда и дао погрешну интерпретацију. Фактографско је пак било тачно. Велим да ми се обрадовао Сава и са сузама поздравио. То је моје тумачење. Факат је да се то десило, а сада свако нека тумачи како му мило. 

Сада, да ја изгоним зле духове помоћу Белзебуба, то ми некако не улази у главу. Јер недостаје много елемената из отачке литературе на основу којих бисмо то могли верификовати. Величина Господа је била у томе што није сишао са Крста. Не жели нас робовима, него слободним људима који га могу заволети. 

Лепо је рекао: Не радујте се што вам се зли духови покоравају, него што су ваша имена записана на небесима! Ја се томе радујем. У тој светлости живим. И то сведочанство не може да уђе у мозак ових...    

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Bokisd рече

ije mi bas jasna 100% poslednja recenica.

Никада ти ни неће бити јасна. Само ми се не обраћај више. Господ гледа одозго... Да си се покајао давно, све би ти прошло. Због греха ти је остала болест. Нити ћу ти рећи како ћеш скончати. Ни реч ми више не упути, осим ако кренеш да плачеш. Завршили смо. Молио сам се за тебе и онда пренеразио.   

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

У овом стану као да је била нека црна рупа. Не могу све да објасним и дефинишем. Тотално је лудило сва ова коинциденција. На крају, што је било битно, никада се више никакав феномен није јавио у овом стану. Црна рупа се затворила

Сличну причу нам је причао о. Панајотис - кад је као млади поп дошао у Бг и звале га неке женске да им освети стан на Новом Београду - каже да је први пут морао да побегне. Био неки хорор.

Подели на овим сајтовима

Оно што је доживљено: Најпослушнији отвара врата и нама, ситној боранији и шаље одговоре на разне начине. 

Ал, бојим се да је то неком немогуће да замисли.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Августин рече

У праву си не воли их  јер крше каноне.

Joj gle dobio si lajk od njega za ovo..ajmeee zavidim ti..:unbelieveble:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

У мени. То је јако битна ствар. Гледај, безумниче, шта вели Павле: Јер знамо да је закон духован, а ја сам телесан, продан у ропство гријеху. Јер не знам шта чиним, јер не чиним оно што хоћу, него што мрзим то чиним. Ако ли чиним оно што нећу, признајем да је закон добар. Тада то не чиним више ја, него грех који живи у мени. Јер знам да добро не живи у мени, то јест, у телу мојему; јер хтети имам у себи, али учинити добро не налазим. Јер добро, што хоћу, не чиним, него зло, што нећу, оно чиним. А кад чиним оно што нећу, већ не чиним то ја, него грех који живи у мени.

То је управо оно држи свој ум у аду и не очајавај.

Нико не каже да треба да грешимо и да кажемо Бог је добар а ја ћу зато да будем лош, ал пошто је Он добар спасиће ме а ја ћу да будем никакав. Не, него треба да схватимо да смо никакви али да као такви се боримо са собом и побеђујемо јер нас Христос држи, даје нам снагу, даје ветар у леђа нашој жељи да не будемо скотови.... И тако се спасавамо. 

Или спортски речено, тотали аутсајдери у лиги али идемо да победимо!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Лазар Нешић рече

Сличну причу нам је причао о. Панајотис - кад је као млади поп дошао у Бг и звале га неке женске да им освети стан на Новом Београду - каже да је први пут морао да побегне. Био неки хорор.

Знам за случајеве. Ава је хладнокрван. Уредно их рокам, да не кажем нешто по млађем речнику. И овде имамо дејство нечистих сила, без да се неко бацака по поду, него покушавају црно да направе белим и супротно. Зато сам рекао Рођи да ће да липше кад напуни 80 година. Јер ће он да се мучи до тог дана, а онда ће прећи на друго место. Једноставно је непоправљив. Јајара. Душа ће му се у агонији делити са телом.   

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

То је управо оно држи свој ум у аду и не очајавај.

Нико не каже да треба да грешимо и да кажемо Бог је добар а ја ћу зато да будем лош, ал пошто је Он добар спасиће ме а ја ћу да будем никакав. Не, него треба да схватимо да смо никакви али да као такви се боримо са собом и побеђујемо јер нас Христос држи, даје нам снагу, даје ветар у леђа нашој жељи да не будемо скотови.... И тако се спасавамо. 

Или спортски речено, тотали аутсајдери у лиги али идемо да победимо!

Амен је мало за ово!:sunce:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Никада ти ни неће бити јасна. Само ми се не обраћај више. Господ гледа одозго... Да си се покајао давно, све би ти прошло. Због греха ти је остала болест. Нити ћу ти рећи како ћеш скончати. Ни реч ми више не упути, осим ако кренеш да плачеш. Завршили смо. Молио сам се за тебе и онда пренеразио.   

(mogao si i licno, na pp...)

NIje Zoki ta bolest od nekog ne daj Boze 'velikog' greha, (da ne bude zabune, nisam ja neki primer dobrog i poboznog hriscanina), dosla je, otici ce ako Bog da'.

I sustini,  ako si vec toliko otvoren prema meni, licno mislim, da si tu nesto pomalo 'lose' video u vezi mene i moje bolesti, mislim da smo imali relativno dobru pricu oko te moje bolesti i zbog toga iskreno da ti kazem, nije mi jasan sada ovakav jedan tvoj nastup, sta sad to znaci, ..... ko si Ti onda u ovoj mojoj prici, a ko sam onda ja,... sta ja da mislim o Tebi na osnovu ove tvoje price ?

Da li hoces da se svrstam u one koji su 100% protiv tebe ili 100% za tebe ? Meni je licno ova tvoja prica strana i neshvatljiva i ne zelim uopste da imam nikakvog udela u toj Tvojoj prici. Na tebe gledam cisto kao neko ko ima teoloske stavove i na osnovu tvojih stavova se postavljam u odnosu na tebe i zbog toga smo imali puno puta razne rasrpave na forumu, ali imali smo i dobre razgovore i sale i price.

U svakom slucaju, budi dobro i zdravo.

Подели на овим сајтовима

Некада давно у основној школи или гимназији учили смо да је Владимир Лењин често говорио да је ГЛУПОСТ КОСМИЧКА СИЛА.Нисмо посебно нешто тумачили али ја сам то некако запамтио.Није ми било јасно.Али данас сам схватио.Глупост је таква велика сила јер је непобедива.Ту ништа не помаже ни аргументи ни било који аргументи.

ХВАЛА ТИ РОДОЉУБЕ ЛАЗИЋУ за све што си учинио за срБски народ.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Bokisd рече

NIje Zoki ta bolest od nekog ne daj Boze 'velikog' greha

Пријатељу, многе невоље ће наићи на тебе. Кажем ти да сам те помињао у молитвама, али као да су се ужарени угљеви слагали на твоју главу. Сада ће ти прогорети и видећеш бол. Када се молим, не молим се на празно. Рекао сам ти да ми се не обраћаш. Губи ми се са очију. 

Подели на овим сајтовима

Nije tesko skopcati kako chovek moze da greshi, a da bude svet. Kao i uvek - opet Pajsije. :) Poredi sebe sa konzervom na djubristu u koju biju sunchevi zraci :D Genijalac chovek.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Августин рече

Некада давно у основној школи или гимназији учили смо да је Владимир Лењин често говорио да је ГЛУПОСТ КОСМИЧКА СИЛА.Нисмо посебно нешто тумачили али ја сам то некако запамтио.Није ми било јасно.Али данас сам схватио.Глупост је таква велика сила јер је непобедива.Ту ништа не помаже ни аргументи ни било који аргументи.

ХВАЛА ТИ РОДОЉУБЕ ЛАЗИЋУ за све што си учинио за срБски народ.

Ух, и ово је пост који захтева једно велико Амен!:sunce:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...