Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Прича ми она тако, и Ава јој каже: Сестро слатка, па то би се и Ксенији Петроградској смучило, ни она то не би могла да поднесе! - Ја сам се јутрос њој помолила! -

Zaista nista cudno i neobicno. To su stvari koje se desavaju svakodnevno i sam sam nebrojano puta svedocio i nesvesno ucestvovao u istim. Ne znam zasto i kako je moguce da ovakve stvari nekoga sablaznjavaju...koliko razumem stvari svi smo povezani u Hristu Gospodu i Hristos je posredi nas. A gde je Gospod i malo vere - cuda su moguca i svakodnevna - i mala i velika.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 37 минута, Zoran Đurović рече

Познато је да ми свакодневно 10ак особа пише за молитве, са некима се чујем. Не могу са свима. 2 недеље нисам успео да се чујем са једном госпођом, и напокон је јутрос позовем јер сам завршио корисподенце са неким владикама.  Прича ми она тако, и Ава јој каже: Сестро слатка, па то би се и Ксенији Петроградској смучило, ни она то не би могла да поднесе! - Ја сам се јутрос њој помолила! - Рођа би рекао: Ето доказа да је то нечиста сила! 

Уз сву муку, смејали смо се обоје (не Рођа, он се не смеје, он је озбиљан кршћанин). 

Тако да ови из Дарквудовца @Поуке.орг инфо поп Иван, али и @Бранко Тапушковић добро чине што врше акатисте Ксенији!  

Sada jedno ozbiljno pitanje. Da li ti je nekada Bog kroz molitvu otkrio da li se neko nalazi na dobrom mestu odnosno da li se spasio?

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Zoran Đurović рече

Познато је да ми свакодневно 10ак особа пише за молитве, са некима се чујем. Не могу са свима. 2 недеље нисам успео да се чујем са једном госпођом, и напокон је јутрос позовем јер сам завршио корисподенце са неким владикама.  Прича ми она тако, и Ава јој каже: Сестро слатка, па то би се и Ксенији Петроградској смучило, ни она то не би могла да поднесе! - Ја сам се јутрос њој помолила! - Рођа би рекао: Ето доказа да је то нечиста сила! 

Уз сву муку, смејали смо се обоје (не Рођа, он се не смеје, он је озбиљан кршћанин). 

Тако да ови из Дарквудовца @Поуке.орг инфо поп Иван, али и @Бранко Тапушковић добро чине што врше акатисте Ксенији!  

Da bi neko koliko-toliko objektivno mogao da sudi, morao bi da vidi plodove i sagleda necije delovanje iz vise uglova.

Zato je najbolji savet - ne sudite. Mnogi odmah opljunu, po navici...

Sto Darkvudovci? :D Nisam bas upoznat sa delovanjem navedenih likova.

E da, kod Justina o Maksimu Palikolibi, samo pise da je danju pravio razne budalastine pred ljudima :D, dok je bio u Carigradu, a da je noci provodio u molitvi i bdenjima. Nema detalja.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, grigorije22 рече

Sada jedno ozbiljno pitanje. Da li ti je nekada Bog kroz molitvu otkrio da li se neko nalazi na dobrom mestu odnosno da li se spasio?

Ti hoces da ga stvarno proglase za ludaka? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, grigorije22 рече

Koliko sam razumio Avu to se vidi i počinje već ovdje dok smo živi i ako smo u Duhu Svetom možemo to doživotni kao radost ili žalost kad mislimo na tu osobu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Koliko sam razumio Avu to se vidi i počinje već ovdje dok smo živi i ako smo u Duhu Svetom možemo to doživotni kao radost ili žalost kad mislimo na tu osobu.

Ne znam kako je sa pomislima vezanim za upokojene, tu mogu da se provuku i razna osecanja, ali znam da mi je lako i radosno da se molim za neke upokojene rodjake...Grisa misli na vizije i vidjenja :smeh1: To njega interesuje :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

Ne znam kako je sa pomislima vezanim za upokojene, tu mogu da se provuku i razna osecanja, ali znam da mi je lako i radosno da se molim za neke upokojene rodjake...Grisa misli na vizije i vidjenja :smeh1: To njega interesuje :D

Ako misli na Avu to nisu nekakva "viđenja" to je sigurnost i radost koju daje Duh Sveti i što bi trebala biti više manje normalna stvar za svakog kršćanina.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вукашин рече

Ne moraju da budu vizije sa televizije. Može da bude kako kada se molio za školskog druga za koga su rekli da se upokojio, on se molio i video da nešto ne štima i ispostavilo se da je čovek živ.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, grigorije22 рече

Не једном. Ја сам се молио са женом Јустину и Николају пре икакве канонизације. Сада сам се помолио једној Петри која је умрла скоро. Света жена. Никад је нисам видео. Рекао сам њенима да јој се слободно моле. 

Сада, ја немам никакав видео бим, па да гледам филмове или чујем, него једноставно добијем у души осећај како стоје ствари. Било би погрешно када би неко силио ствари и тражио некакава спектакуларна откривења. Те ствари бивају по Божијој вољи, и ретке су. Довољне да се одржава квасац вере у свету. Мени се никада није јавила нека светитељка у телу, као што је то био случај са Пајсијем, па јој је пољубио нос и стопала. Ја пак артикулисано пишем о тим феноменима, што Пајсије не би могао да ради. Дарови су различити, иако је један Дух. 

Знам пак у молитви да ли ћеш оздравити или нећеш, да ли си мртав или жив. Али то није никакво "виђење" холивудског типа. Овде сам испричао када ми је мајка рекла за Дуку, мог школског да је умро. Ја се помолио за њега, и "видим" да је жив. После сам се на телефону испричао са њиме. Нека будала измислила да је умро од дроге, а он спортски тип и никада је није користио. 

Дакле, нисам никаква врачара или вигдовњак, него се молим за особе. Нема ту ничега спектакуларног, али ако ти нешто кажем, то ће тако и бити. Кријем о смрти. 

Спектакуларне су ствари када будем уморан или изнервиран и нешто лупим. То никоме нормалном не би пало на памет. И кажем без да мислим. - Но то су све демонске шпурије, опустите се, сигуран је Рођин пут... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, kopitar рече

Prolupao i ti..Bože mi oprosti..:babuska:

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Вукашин рече

Sto Darkvudovci? :D Nisam bas upoznat sa delovanjem navedenih likova.

Интерна спрдња. Мудраковац се зове насеље где поп Иван са сабратом моли акатист Ксенији. Ја изокренем, па му претворим то у Дарквуд Загора Те Неја.:))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Не једном. Ја сам се молио са женом Јустину и Николају пре икакве канонизације. Сада сам се помолио једној Петри која је умрла скоро. Света жена. Никад је нисам видео. Рекао сам њенима да јој се слободно моле. 

Сада, ја немам никакав видео бим, па да гледам филмове или чујем, него једноставно добијем у души осећај како стоје ствари. Било би погрешно када би неко силио ствари и тражио некакава спектакуларна откривења. Те ствари бивају по Божијој вољи, и ретке су. Довољне да се одржава квасац вере у свету. Мени се никада није јавила нека светитељка у телу, као што је то био случај са Пајсијем, па јој је пољубио нос и стопала. Ја пак артикулисано пишем о тим феноменима, што Пајсије не би могао да ради. Дарови су различити, иако је један Дух. 

Знам пак у молитви да ли ћеш оздравити или нећеш, да ли си мртав или жив. Али то није никакво "виђење" холивудског типа. Овде сам испричао када ми је мајка рекла за Дуку, мог школског да је умро. Ја се помолио за њега, и "видим" да је жив. После сам се на телефону испричао са њиме. Нека будала измислила да је умро од дроге, а он спортски тип и никада је није користио. 

Дакле, нисам никаква врачара или вигдовњак, него се молим за особе. Нема ту ничега спектакуларног, али ако ти нешто кажем, то ће тако и бити. Кријем о смрти. 

Спектакуларне су ствари када будем уморан или изнервиран и нешто лупим. То никоме нормалном не би пало на памет. И кажем без да мислим. - Но то су све демонске шпурије, опустите се, сигуран је Рођин пут... :smeh1:

Moguće je samo kad ljudima pričaš većinom se sprdaju..ok..

Nego sad nešto ozbiljno..kadgod molim za Vas nešto sanjam ili doživim..i tako jednom usanjah bilo to vec podavno prije Božića..dakle sanjam vaše dvorište(pitaj Boga di je)uglavnom mračno je,blato u dvorištu kao u nekom prošlom vremenu kad nije bilo asfalta..dakle drvena ograda(tarabe,što bi se u nas reklo) ja i Vaša kćerka igramo kolo..nije bilo neko raspoloženje.,više tužno nego veselo,neodređeno..e sad ja ne znam imate li uopće kćerku..ujutro rekoh sama sebi ;"Ti si brate pukla."

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

. Али то није никакво "виђење" холивудског типа.

Тешко је људима којима је Холивуд у глави објаснити нешто. Не говорим са ниподаштавањем о људима него кажем да је наша цивилизација холивудска.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Isusovo magare рече

Nego sad nešto ozbiljno..kadgod molim za Vas nešto sanjam ili doživim..i tako jednom usanjah bilo to vec podavno prije Božića..dakle sanjam vaše dvorište(pitaj Boga di je)uglavnom mračno je,blato u dvorištu kao u nekom prošlom vremenu kad nije bilo asfalta..dakle drvena ograda(tarabe,što bi se u nas reklo) ja i Vaša kćerka igramo kolo..nije bilo neko raspoloženje.,više tužno nego veselo,neodređeno..e sad ja ne znam imate li uopće kćerku..ujutro rekoh sama sebi ;"Ti si brate pukla."

Имам ћерку. Тада сам и ја је сањао, јер сам незадовољан њеним животом, рекао сам јој да ће Бог да је нагрди ако се не промени. Плакала је. И претекла је. Јер је узела за озбиљно. Молитва ти је била добра. 

Мада, под овим ник нејмом сам сигурно ја, па измишљам ове приче да ме и католици сањају и моле се за мене!:))12:smeha::))

Сваки благослов Господњи да дође на тебе!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...