Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Zoran Đurović рече

Ја се са Бокситом ни најмање нисам шалио. 

verujem, ali ja ga zaista ne poznajem, osim po pisanju sa foruma, ne želim da dolivam ulje.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Снежана рече

verujem, ali ja ga zaista ne poznajem, osim po pisanju sa foruma, ne želim da dolivam ulje.

Тај човек је за мене мртав. А јесте окречен гроб. У Марка имаш: Због неверовања њиховог не могаше да учини Исус чуда. - Ја сам се једноставно запрепастио да он није оздравио кад сам се молио у више наврата за њега. То ми се никад није десило. Али никад. И онда добијем откривење о чему се ради. И ово је чудесна прича, али је нећу овде испричати. Биће у житију. Као што је Господ показао срамоту 303, кога сам гледао да заштитим и тек онако поменуо, без икаквог имена, а он ме јавно вређао и клеветао, а тајно молио за опроштај, тако ће се једног дана знати за голотињу Боксита. 303 се на тренутак дозвао памети кад је завршио у болници, али му је душа омрзнула на мене, и после се вратио као пас на своју бљувотину. Јер сам му написао да ће га Господ поштедети и да ће му бити добра нога, и како је почео да оздравља, узе опет да хули на мене. То су ипак житијски моменти. Опростиш човеку одмах и помолиш се за њега, а он ти после "захвали". То је лудило мозга. 

Зато је прича о светости, све ово што вам излажем, ствар јако занимљива и компликована, али је у суштини прича о љубави. Љубав је ствар божанска, и Бог је дефинисан у Јн као Љубав. Не као Пост или Закон. И Бог је ту међу нама. Није на неком небу. Он је подигао шатру овде, међ' нама. 

Сва пак тензија и саблазан је управо у овоме: Да је Бог међу нама. Да је овде. Не да ће бити. Него је сада овде. И можеш да га такнеш. Ови што мудрују по телу неће да га се дотакну. Нека он буде горе, ми ћемо да вршимо законе и онда идемо на сигурицу, ако га има! 

А у међувремену се дешавају све ове епизоде. Вере, невере, молитве, хуле, све што читамо и у Писмима. Ништа се није променило. Бог је овако устројио свет. Ово је Божији свет, није ђавољи. Иако делује сулудо, ипак је ово рај који је Господ саздао.    

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Bokisd рече

Pa, nek sve ide u andrak :smeh1: ....jel smo zavrsili ili nismo... 

Јесте Боксид док још мало не изађеш мало из гроба. Чекаће те О.Зоран да ти не парфемише стање духа, његовим присуством, тј. да те не успорава:ladan:. Ја би му се захвалио да сам на твоје место, ја први га зато избегавам иначе. само мошти и мошти од њега долазе, да није свештеник, држао би парфимерију. Цео град би мирисао од њега, мсм. да би неки људи временом престали да се купају. Тј. или ћеш постати јуродов или ћеш због толике светости изгубити осећај за самобригу о својој суштини, кад си већ толики потенцијал тако онда и мора.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Аристарх рече

Јесте Боксид док још мало не изађеш мало из гроба. Чекаће те О.Зоран да ти не парфемише стање духа, његовим присуством, тј. да те не успорава:ladan:. Ја би му се захвалио да сам на твоје место, ја први га зато избегавам иначе. само мошти и мошти од њега долазе, да није свештеник, држао би парфимерију. Цео град би мирисао од њега, мсм. да би неки људи временом престали да се купају. Тј. или ћеш постати јуродов или ћеш због толике светости изгубити осећај за самобригу о својој суштини, кад си већ толики потенцијал тако онда и мора.

Ma daj, sta vam je svima, jel' to od ove vrucine ? :scratch_head:

Kakvo bre moje stanje duha, jel se vi svi salite, na osnovu cega ste zakljucili moje stanje duha ? (ovo vazi i za Zokija da ga direktno ne pominjem, ako smo se distancirali a svaka druga poruka, ... ovaj Boki, onaj Boki... :D )

Da li ti Aristarh znas za odnos koji smo imali na forumu Zoki i ja, da li znas da sam mu se javno zahvaljivao za mnoge stvari, da sam od njega mnogo toga naucio na planu teologije i za molitvu i brigu za moje zdravlje i to sam mislio najiskrenije,... i da smatram da je u sustini okey kao licnost i onda kakve sad price se pricaju ovde.

Totalno iracionalne stvari i meni neobjasnjive, nista mi nije jasno kako smo dosli dovde, mislim moja licnost, ... ne_shvata ....da li bre ti Aristarh znas da za ove skoro 4 godine koliko sam na forumu nisam imao neki konflikt i jake reci sa bilo kime na forumu ?

Tako da savetujem ti, malo se priberi i razmisli sta pises, narocito ako ocenjujes neciju licnost i duhovnost, bre ja to za skoro 4 godine na forumu nisam uradio sto si ti za mesec dana,....razumes li o cemu ti pricam.

Подели на овим сајтовима

Опет свакодневница. И мени симпатична. Сада:

Kako si. Pozdrav! danas sam bio u Grad Würzburg u nemackoj zbog izdanije novog Leksikona o Avgustin. Sa Profesorima dogo pricao.. Jedan Tebe zna iz literature.... Simbolika brojeva kod Avgustina.. Bilo jako zanimlivo... Kako misli Avgustin, kako Evsevije..

- Мени мило што ипак читају моје студије. Такође ми било мило што су сви примерци моје тезе распродати на Августинијануму. Мораћу да им добавим нове. Јерес се шири васељеном!:)) У Мађарској ћу имати излагање на патристичком скупу на јесен (текст ће бити штампан), одмах затим изложбу икона у Аустрији. Урнишем Европу. 

Наравно да ћу о свим овим скуповима известити овде, на Поукама.     

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Tako da savetujem ti, malo se priberi i razmisli sta pises, narocito ako ocenjujes neciju licnost i duhovnost, bre ja to za skoro 4 godine na forumu nisam uradio sto si ti za mesec dana,....razumes li o cemu ti pricam.

Објасни ми то, са тобом сам се увек разумео од питања моралне интелигенције па надаље?

пре 2 минута, Bokisd рече

Ma daj, sta vam je svima, jel' to od ove vrucine ? :scratch_head:

Kakvi bre moje stanje duha, jel se vi svi salite, na osnovu cega ste zakljucili moje stanje duha ? (ovo vazi i za Zokija da ga direktno ne pominjem, ako smo se distancirali a svaka druga poruka, ... ovaj Boki, onaj Boki... :D )

Da li ti Aristarh znas za odnos koji smo imali na forumu Zoki i ja, da li znas da sam mu se javno zahvaljivao za mnoge stvari, da sam od njega mnogo toga naucio na planu teologije i za molitvu i brigu za moje zdravlje i to sam mislio najiskrenije,... i da smatram da je u sustini okey kao licnost i onda kakve sad price se pricaju ovde.

Totalno iracionalna i meni neobjasnjivo, nista mi nije jasno kako smo dosli dovde, mislim moja licnost, ... ne_shvata ....da li bre ti Aristarh znas da za ove skoro 4 godine koliko sam na forumu nisam imao neki konflikt i jake reci sa bilo kime na forumu ?  

Не знам за вашу преписку, али нисам ни ја мало научио од њега... Ово је једина тема за ментално јаке на форуму. Нико је сем нас неће читати. Све што смета стандарду, бит ће елиминисано. Да ли ти тестира дух О.Зоран, да ли и даље учиш од њега?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Опет свакодневница. И мени симпатична. Сада:

Kako si. Pozdrav! danas sam bio u Grad Würzburg u nemackoj zbog izdanije novog Leksikona o Avgustin. Sa Profesorima dogo pricao.. Jedan Tebe zna iz literature.... Simbolika brojeva kod Avgustina.. Bilo jako zanimlivo... Kako misli Avgustin, kako Evsevije..

- Мени мило што ипак читају моје студије. Такође ми било мило што су сви примерци моје тезе распродати на Августинијануму. Мораћу да им добавим нове. Јерес се шири васељеном!:)) У Мађарској ћу имати излагање на патристичком скупу на јесен (текст ће бити штампан), одмах затим изложбу икона у Аустрији. Урнишем Европу. 

Наравно да ћу о свим овим скуповима известити овде, на Поукама.     

Падре, гдје у Аустрији, просим?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аристарх рече

Објасни ми то, са тобом сам се увек разумео од питања моралне интелигенције па надаље?

Не знам за вашу преписку, али нисам ни ја мало научио од њега... Ово је једина тема за ментално јаке на форуму. Нико је сем нас неће читати. Све што смета стандарду, бит ће елиминисано. Да ли ти тестира дух О.Зоран, да ли и даље учиш од њега?

Nema veze, izgleda da se ovde ne razumemo, nemam nesto volje da se sad razjasnjavamo ako ti kazem da nemas osnova  i argumenata da mozes pravilno da ocenjujes konkretno mene i moju licnost ili bilo ko drugi na forumu ...  ce' nastavimo na druge teme. 0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Zoran Đurović рече

Тај човек је за мене мртав ... Ја сам се једноставно запрепастио да он није оздравио кад сам се молио у више наврата за њега. То ми се никад није десило. Али никад ... Као што је Господ показао срамоту 303, кога сам гледао да заштитим и тек онако поменуо, без икаквог имена, а он ме јавно вређао и клеветао, а тајно молио за опроштај, ... 303 се на тренутак дозвао памети кад је завршио у болници, али му је душа омрзнула на мене, и после се вратио као пас на своју бљувотину. Јер сам му написао да ће га Господ поштедети и да ће му бити добра нога, и како је почео да оздравља, узе опет да хули на мене. ...

.

Ti se totalno gubis. Ajde sto si ljut na mene, to razumem, jer koristim pristup slican tvom. Ali sada kada je to okrenuto po tebi, tebe to baca iz takta. Zato razmisli kako je kada drugima radis slicno.

Ali to sto si ljut na Bokisd-a to mislim da niti njemu, niti nikome ovde nije jasno. Otkacila ti se neka zicica. Nesto si pogresno shvatio. Nijednom, bar javnom porukom, nije isao protiv tebe, stavise.

I jos jednom, sto se tice mog zdravlja, opet ti kazem tu si totalno, ali totalno promasio!! Javljalo ti se pogresno, pogresna ferekfenca, iz pogresne sfere. Niti sam imao povrede, niti bio u bolnici, niti bilo sta slicno. Moje poruke ka tebi su bile samo mali test tvoje tzv. pozorljivosti koje ocito nema ni u mrvama. 

Na kraju moje grehove cu ja placati, ti tvoje ... i naravni ostali svoje. 

.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Bokisd рече

Nema veze, izgleda da se ovde ne razumemo, nemam nesto volje da se sad razjasnjavamo ako ti kazem da nemas osnova  i argumenata da mozes pravilno da ocenjujes konkretno mene i moju licnost ili bilo ko drugi na forumu ...  ce' nastavimo na druge teme. 0703_read

Разумем ја тебе, психички си се уморио а тема је назначена за ментално јаке. Ја сам мало туп у последње време (делује ми тако), свако јутро сам на пливање или спаринг. КАд сам на поуке, углавном цело време цртам један пројекат док се дописујемо, наставит ћемо али на озбиљније теме, где нема овог цепања хаљина и просипања:i6d1r8:

Подели на овим сајтовима

Свети Порфирије: " Срце сујетног човека не може да се смири. Када га критикују или саветују он узвраћа жестоким речима, а када га хвале и ласкају му, понаша се недолично. Шта год да му кажеш, он се још више горди. Забављен је собом и кружи око самог себе. Насупрот њему, грешник који се каје и исповеда, излази из себе. Када се исповеди, више се не враћа. Сујетан човек отуђује своју душу од вечног живота. Себичност је, на крају крајева, чиста глупост. Таштина нас чини празнима. Када чинимо нешто да бисмо се показали, остајемо празни" (стр.327).

Подели на овим сајтовима

Вас двоје одговоре на видело! 

@Родољуб Лазић @Tristatri 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Аристарх рече

Разумем ја тебе, психички си се уморио а тема је назначена за ментално јаке. Ја сам мало туп у последње време (делује ми тако), свако јутро сам на пливање или спаринг. КАд сам на поуке, углавном цело време цртам један пројекат док се дописујемо, наставит ћемо али на озбиљније теме, где нема овог цепања хаљина и просипања:i6d1r8:

Ok.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Драгана Милошевић рече

Ајде, сестро, батали...о чему ти то?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Драгана Милошевић рече

.

To tvom Zoranu ti tako, onom kuci. Ali se cini da je tamo on globalni. Ovde primiri, ili banuj, ako ti dozvole, biraj. 

.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...