Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 43 минута, Драгана Милошевић рече

Хајде да вратимо тему у колосек, мада није занимљиво пошто немамо одговоре.

Ову тему прати нас 26-оро упркосс тврдњи да само 7 или 8 пишу.

Смешно, вређа нам здрав разум! 

Сестро, једно је колико њих прати тему, а друго колико њих пише. А управо си тако и написала - прати 26-оро, пише седморо-осморо. Ја нисам говорио о томе колико прати, него колико пише. Тако да не знам шта вређа здрав разум.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

To sto ne odgovaras na pitanja.

Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

И Ђуровић и ви, његови епигони, делујете прилично немоћно, а то се врло добро показује у потреби да континуирано вређате, етикетитате и омаловажавате саговорника.  Дакле, то је ем недостојно разговора озбиљних људи, ем указује на ваше слабости. Па ми није јасно зашто се на тај начин дискредитујете. А то са спрдањем можете само да се надате.  
Koliko me secanje sluzi - etiketiranje je zapocela vasa malenkost proizvoljnim kategorizacijam ljudi na forumu koji se slazu sa Avvom. Ali po ko zna koji put - menjate teze i ne dajete konkretne odgovore na pitanja odgovarajuci pitanjima. I nema potrebe za arhaicnim izrazima ( epigoni ), jer se u njima ogledaju i razoblicavaju vasa deluziona stanja svesti....

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Аристарх рече

Јесте главни стандард за жене то, ако имају мараму. Али шира је расправа била... шминка, перика, фарба за косу, локови за нокте и 10000000 других ствари које жене користе се не могу забранити. Гаћице на билборде не смеју да буду у теолошком смислу извор страсти који се уништава тако што билборд неће постојати барем у свом физичком облику. 

То је посебан контекст био. Свети Василије је говорио о другој ствари, о лобију друштвених слојева која су одређивала ко и где може шта да носи. Тако је народна ношња увек имала стандард. Па су уцењивали људе да не смеју кући да праве гардеробу, већ је морају купит. А што је кичастија, то је скупља...

Е не знам, баш за то да анђели гледају модни стајлинг и мере га људским очима:). Онда би Василије Велики имао проблем са перцепсијом о свести анђела. Довољно је помолити се анђелу да опрости за увреде, али те увреде нису људско облачење. Јер би први патријарх или папа код католика, ишао обучен као сви остали грађани. Па ако већина мисли да треба да фарбамо косу у зелено, ови који то не би радили. по анђелима би испали грешници који вређају. 

Mislim da si promasio ovo za bilbord. Tema je bila 'karelinovski' osvrt na umnozenje greha i izopachenosti. Pricao je kako su takvi bilbordi bili nezamislivi pre 50 god...nesto u tom pravcu. Danas su razne gadosti postale drustveno prihvatljive, tj. cak pozeljne i ne nazire se kraj zastranjivanju...mislim da je o tome govorio, a ne o samim gacicama : )

Ovo oko oblacenja je malo kruto za moj ukus, ali ne radi se o parohijskom domu, vec o manastiru sa velikim bratstvom, gde je on odgovoran za red i poredak, pa ko voli, nek' izvoli...verovatno preko sezone u Budvi dolaze polu-goli u manastir, a on nece da stavlja bratiju na iskusenja ; ) Tu mu nista ne zameram. U manastirima vazi drugaciji poredak, chak bi bilo OK da im vrata nisu otvorena 24h, vec onda kad oni hoce da primaju posetioce.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

stvarno sam mislila da je ovo samo neki licni sukob sa njim...stvarno ne bih volela da je nesto drugo na sta se ovde asocira.

мени је истеко на 10 питања као да га ништа нисам питао.. не верујем да је секта. Али оће Лазић да буде, по сваку цену потпарол секте, само још да нас убеди да смо секта која је у расколу од СПЦ и Цариграда... Или ће смиреноумљем и стршљењем постати озмиљни члан СПЦ...

Чим мени неће да одговори, значи да ме не сматра потпаролом секте, то ми ипак импонује:pivo:! Значи да та секта о којој он говори, тек треба да се испуни. Као у случају Никодима. Који је сам себи био пророк, ако пажљиво прочитамо његова откровења, са детаљима. Видимо да само он испуњава све из тих пророчанстава. није битно сад за ову тему то што Никодим има деменцију, па му се мешају у глави ови што му шаљу писма, хаха на крају је завршио са њима.

Али Лазић је курварство направио, јавно нападао на другим порталима да смо секта Цариграда. А он је овде члан од 2010 године. Ја дошо прошле године...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, The Godfather рече

Koliko me secanje sluzi - etiketiranje je zapocela vasa malenkost proizvoljnim kategorizacijam ljudi na forumu koji se slazu sa Avvom. Ali po ko zna koji put - menjate teze i ne dajete konkretne odgovore na pitanja odgovarajuci pitanjima. I nema potrebe za arhaicnim izrazima ( epigoni ), jer se u njima ogledaju i razoblicavaju vasa deluziona stanja svesti....

Еtiketiranje označava pojam kojim bismo mogli opisati ruženje nekoga ili „prišivanje“ određenih neosnovanih osobina, stvaranje mišljenja na osnovu predrasuda i to sve u cilja da se „etiketirana“ osoba moralno diskvalifikuje.

epigone -  an undistinguished imitator, follower, or successor of an important writer, painter, etc.

Узгред, то није архаичан него страни израз.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

tebra

samo da nije Nikodim. dosta mu je Vijoleta, Rodju mu ne damo.

Sta tebra? Na pochetku teksta je optuzio Djurovica da je papista, posle je samo dodavao ostalo...procitaj ponovo.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Родољуб Лазић рече

И Ђуровић и ви, његови епигони, делујете прилично немоћно,

Ti gnjuriš u gordosti. Želja za moćju koju pokazuješ je nesakrivena. Zato ovaj tvoj refren. Non-stop se projektuješ.

"Starac nije negovao obožavanje ličnosti u vidu „poštovanja staraca”, nije nastojao da svoje mnogobrojne posetioce veže za svoju ličnost, nije želeo da stvori posebnu „duhovnu frakciju” i nije želeo da stekne duhovne „sledbenike”. Naprotiv, svojim životnim putem, u čijem središtu se nalazio Bogočovek, svojim životom „u Hristu”, nastojao je da, uz pomoć istančane revnosti, u celosti poveže ljudske duše sa Hristom"...

Sve ono što sam svagda radio. I to ovde ljudi znaju i zato nikoga nisi uspeo da sablazniš. 

Da te "kontestualizujem" Porfirijem: Tako jedni kažu da sam svet, a drugi da sam u prelesti i da obmanjujem narod svojim pričama.  

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Родољуб Лазић рече

Еtiketiranje označava pojam kojim bismo mogli opisati ruženje nekoga ili „prišivanje“ određenih neosnovanih osobina, stvaranje mišljenja na osnovu predrasuda i to sve u cilja da se „etiketirana“ osoba moralno diskvalifikuje.

epigone -  an undistinguished imitator, follower, or successor of an important writer, painter, etc.

Znači tako se stručno naziva ovo što vi radite?!!

Подели на овим сајтовима

Opet kao kisa oko Kragujevca. Za razliku od vas - dacu vam konkretan odgovor.
1. RUZILI ste ljude i prisivali im neisnovane osobine, stvarali misljenje na osnovu LICNIH predrasuda u cilju diskreditacije Jereja Djurovic dr Zorana ( u teoloskim krugovima drustvenih mreza i internet portala poznatijeg kao Avva [emoji4] ) i njegovih prijatelja nazivajuci ih sektasima ( sto je bestijalna LAZ ) i nema utemeljenje u realnom vremenu i prostoru.
2. Epigoni - Grcki mitoloski izraz ( tako da ni tu najbolje ne stojite )

P.S. te fore mozete nekom drufom da prodajete [emoji6]

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Родољуб Лазић рече

Нешто се не сећам да сам ја тебе вређао, а ни друге. Осим, можда, Ђуровића у неком тренутку. То не искључујем.  Мора да си ме (не знам како) побркао са Ђуровићем или Леоном. Они су овде задужени за вређање, то је ваљда свима јасно.

Што се истине тиче, вероватно си превидео да сам о томе говорио у вези са сталним прозивањем да сам артемијевац и никодимовац. Да, сигурност ми даје истина када о томе говорим. А они су несигурни, јер не говоре истину и зато стално морају да понављају ту лаж - да сам артемит, никодимовац, максимовац, шта ли већ не...јефтино етикетирање да би се саговорник дисквалификовао.  Нисам говорио о генералном говорењу истине, тако да нема основа за твој коментар.  

Мене и друге си вређао кад си говорио да смо ми некаква секта.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...