Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 часа, The Godfather рече

Ah kakva prepodobnost, kakva umerenos', ah kakva skrommost, skrusenost duha, smirenoumljenije prosto pleni - toliko da preliva i cini sve tako lakim emoji849.png. Blagodarni smo i neizrecivo zahvalni na ovakvoj duhovnoj gromadi, na ovakvom biseru skrivenom koji bacu sebe nesbicno pred svinje.emoji849.png
Ahemoji849.png, emoji849.pngah emoji849.pngemoji849.png :lupaglavu::vrtiglavu:dobardecko

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Ништа посебно, никаква преподобност. Нема потребе да благодарите, драги мој. То је ваљда уобичајено - свако се моли и из молитвеника, а и својим речима. Претерујете то са бисером и свињама.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 12 часа, Августин рече

Што си се толико оптеретио Ђуровићем кад је небитан.Вређаш све људе овде па и мене иако ме знаш.Шта је с тобом.А за радост знаш једино кроз покајање.Па то нису говорили ни највећеи подвижници.Па онда сигурност ти даје истина из које говориш.Како је то смерно и понизно.Погледај мало себе.

Нешто се не сећам да сам ја тебе вређао, а ни друге. Осим, можда, Ђуровића у неком тренутку. То не искључујем.  Мора да си ме (не знам како) побркао са Ђуровићем или Леоном. Они су овде задужени за вређање, то је ваљда свима јасно.

Што се истине тиче, вероватно си превидео да сам о томе говорио у вези са сталним прозивањем да сам артемијевац и никодимовац. Да, сигурност ми даје истина када о томе говорим. А они су несигурни, јер не говоре истину и зато стално морају да понављају ту лаж - да сам артемит, никодимовац, максимовац, шта ли већ не...јефтино етикетирање да би се саговорник дисквалификовао.  Нисам говорио о генералном говорењу истине, тако да нема основа за твој коментар.  

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Zoran Đurović рече

Рођа је из Максимове екипе, где видесмо све требињске тамбураше. Ево доказа да Лео и Гудфадер не могу да буду иста особа. Скриновах поподне. Гудфадер овде, Леа нема. Ја тај Гудфадер нисам, јер нисам Драгиша, па да...   

pLgpOZg.jpg

Смешно. То што нисам с тобом, не значи да сам с Максимом. Можда ти функционишеш на тај црно-бели начин, али то генерално није тако. Немам са еп. Максимом ништа заједничко, почев од става према ономе што ради Вартоломеј и Истанбулска патријаршија, па надаље. Како могу бити са Максимом ако сматрам, а сматрам, да Вартоломеј треба да буде суђен и свргнут због источног папизма и канонских преступа у вези са Украјином? Даље, Максим је екумениста и еволуциониста, ја нисам. Максим је модерниста, ја нисам. Тако да причаш потпуно неосновано.

Али ми је смешно колико си ти несигуран у себе када мораш нон-стоп да прибегаваш тим триковима...Свака друга-трећа порука нека етикета, нека увреда. Али добро, то је твој стил...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Али ми је смешно колико си ти несигуран у себе када мораш нон-стоп да прибегаваш тим триковима...

Сасвим је легитимно да те зовемо секташом или јеретиком све док не знамо под којим си владиком. Такође ћу понављати да ни на 1 аргумент ниси одговорио. Поменуо си контекст, а ништа ниси контекстуализовао. Само си лупио оно око Николаја и пропливао, јер си добио јасан текст из њега па си заћутао. 

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Родољуб Лазић рече

Ништа посебно, никаква преподобност. Нема потребе да благодарите, драги мој. То је ваљда уобичајено - свако се моли и из молитвеника, а и својим речима. Претерујете то са бисером и свињама.

Ta nemojte biti lazno skromni G-dine Lazicu. Otkrite nam sebe u svoj svojoj torzenstveno-blagodatnoj punoti :pop:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Сасвим је легитимно да те зовемо секташом или јеретиком све док не знамо под којим си владиком. Такође ћу понављати да ни на 1 аргумент ниси одговорио. Поменуо си контекст, а ништа ниси контекстуализовао. Само си лупио оно око Николаја и пропливао, јер си добио јасан текст из њега па си заћутао. 

Ниси ни ти ни било ко овде задужен да ме испитујете ко ми је епископ. То је једини разлог због којег из принципа, или ако хоћеш, ИЗ ИНАТА, нећу да одговорим на то. Рекао сам да сам члан СПЦ и то је доста. А ти можеш да наставиш да лажеш, шта ме брига. Теби на образ.

Што се Николаја тиче, опет причаш безвезе. Поставио сам три текста у којима се види да он НЕ ГОВОРИ да су свеци у васкрслим телима, јер ће васкрсење тек уследити. А сигуран сам да таквих места има још, али је и ово доста. Дакле, јасно је да свети Николај не подржава твоју тезу. То да ли су загробна тела истто што и васкрсла у конкретном чланку његовом, може да се разматра и не искључујем да би се могло закључити да јесу. Могло би да се расправља, али ме мрзи да се тиме бавим јер је, у компетицији са осталим цитатима који показују да је он касније променио став, потпуно је небитно да ли јесте или није оно што ти тврдиш у том чланку на који се позиваш.

Подели на овим сајтовима

mGQht7h.jpgMeni je ovo sad na razmišljanje..Isus znači stvara Adama a nezna šta radi..eto..otprilike ovako:Pravi Adama ali moli se Bogu,Oče molim te nek Adam ne pogriješi da ne moram silazit na zemlju i bit razapet i umirat!!

Tako barem u našoj školi vjeroučiteljica tumači i dođe onda moja Ana 4.r osnovne i pita:Šta stvarno mama,Isus ne bi došao na svijet da Adam nije pogriješio?!..-Ma doš'o bi sine kako ne bi doš'o nego vjeroučiteljica je još mlada pa ne kuži još neke stvari..7896634

Подели на овим сајтовима

Imamo primere, recimo Sv cudotvoraca Vasilija Ostroskog i  Spiridona Trimituskog kojima je na presvlacenju mostiju obuca poderana, takodje postoje svedocenja da se Sv Jovan Rus u kivotu okrece u nekim slucajevima od ili ka pokloniku.

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Ниси ни ти ни било ко овде задужен да ме испитујете ко ми је епископ. То је једини разлог због којег из принципа, или ако хоћеш, ИЗ ИНАТА, нећу да одговорим на то.

Види, пријатељу, ја сам докторирао на читању текстова и знао сам твоју мотивацију од почетка, али сам хтео да је ти сам кажеш. И остварио сам циљ. Чак и таквог сотону као што си ти Ава успе да сапне. :tongue::smeh1:

Из ината је врлина ако се користи у свете сврхе. Нпр. неко из ината неће да се одрекне Христа па га мало насекирају. Исти инат је грех ако се користи у несвете сврхе. То говори колико си огрезао у гордости. Ти си као она мала деца која се баце на под и почну да вриште не би ли истерали своје. Пишаш уз ветар, а онда знаш шта бива. Наиме, ти си нас терао (хипотетички причам, јер таквима као што си ти не верујем ништа) да се грешимо, тако да тај грех опет пада на твоју, а не на нашу душу. Још је горе што си се злурадо наслађивао тим нашим "грехом". Разобличио си самог себе и дискредитовао, јер неко ко претендује да је судија за светост морао би да је у врлини. Не чинили ти се да сам у праву? 

пре 14 минута, Родољуб Лазић рече

Рекао сам да сам члан СПЦ и то је доста.

Изнео сам ти био аргументе зашто то није довољно, али ни на њих ниси одговорио него си само аутистично понављао ову мантру. Ко ти је епископ? Проблем је ако је Патријарх а ти га не признајеш јер је он јеретик екумениста. Како можеш да идеш на литургију где се помиње тај екумениста? Зато те сумњичимо да ниси можда - пошто си из Бг вероватно - у Истинитој СПЦ код Артемија. Зато реци из ината ко ти је владика.

пре 19 минута, Родољуб Лазић рече

Могло би да се расправља, али ме мрзи да се тиме бавим јер је, у компетицији са осталим цитатима који показују да је он касније променио став, потпуно је небитно да ли јесте или није оно што ти тврдиш у том чланку на који се позиваш.

Јесте битно. Теби је свако мало нешто небитно. У том тексту јасно каже да се по смрти одмах васкрсава у духовном телу. Нема блејања душа по небу. Николај ово учење - и ту грешиш пошто си дунстер - никад није напустио него је из пастирских разлога неукима давао млечну храну. Тако је Василије Велики држао апокатастазу, али о томе није говорио пред олошом (охлос, гр. маса, светина). А када би ти и Милоје Грешни могли да разумете Николаја, онда он то не би био што јесте.      

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Isusovo magare рече

Ma doš'o bi sine kako ne bi doš'o nego vjeroučiteljica je još mlada pa ne kuži još neke stvari..7896634

Дошао би свакако. Чак и да Адам није пао. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Isusovo magare рече

Ajde sad jedno direkt pitanje..Vjerujete li Vi u evoluciju??1324_womens

На микро плану да, на макро не. Другим речима не верујем да је човек настао од мајмуна, како се популарно каже.   

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Isusovo magare рече

Ne razumijem..možete li malo pojasniti!?

Не. Немам времена. То је друга тема и о томе има 300 страна на оног од попа Живковића. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Zoran Đurović рече

Види, пријатељу, ја сам докторирао на читању текстова и знао сам твоју мотивацију од почетка, али сам хтео да је ти сам кажеш. И остварио сам циљ. Чак и таквог сотону као што си ти Ава успе да сапне. :tongue::smeh1:

Из ината је врлина ако се користи у свете сврхе. Нпр. неко из ината неће да се одрекне Христа па га мало насекирају. Исти инат је грех ако се користи у несвете сврхе. То говори колико си огрезао у гордости. Ти си као она мала деца која се баце на под и почну да вриште не би ли истерали своје. Пишаш уз ветар, а онда знаш шта бива. Наиме, ти си нас терао (хипотетички причам, јер таквима као што си ти не верујем ништа) да се грешимо, тако да тај грех опет пада на твоју, а не на нашу душу. Још је горе што си се злурадо наслађивао тим нашим "грехом". Разобличио си самог себе и дискредитовао, јер неко ко претендује да је судија за светост морао би да је у врлини. Не чинили ти се да сам у праву? 

Изнео сам ти био аргументе зашто то није довољно, али ни на њих ниси одговорио него си само аутистично понављао ову мантру. Ко ти је епископ? Проблем је ако је Патријарх а ти га не признајеш јер је он јеретик екумениста. Како можеш да идеш на литургију где се помиње тај екумениста? Зато те сумњичимо да ниси можда - пошто си из Бг вероватно - у Истинитој СПЦ код Артемија. Зато реци из ината ко ти је владика.

Јесте битно. Теби је свако мало нешто небитно. У том тексту јасно каже да се по смрти одмах васкрсава у духовном телу. Нема блејања душа по небу. Николај ово учење - и ту грешиш пошто си дунстер - никад није напустио него је из пастирских разлога неукима давао млечну храну. Тако је Василије Велики држао апокатастазу, али о томе није говорио пред олошом (охлос, гр. маса, светина). А када би ти и Милоје Грешни могли да разумете Николаја, онда он то не би био што јесте.      

Опет тапшање по сопственом рамену, и опет мало увреда - ти си, као, сапео сотону. Како да не.

Огрезао у гордости - још мало етикета. Ја вас терао да грешите. Свашта. Не, не чини ми се да си у праву.

Вртимо се у круг. Навео сам три Николајева каснија текста у којем не говори то што му ти импутираш. Остаје тај један текст и формулација која није сасвим јасна, могло би се о њој расправљати. 

А сада ћеш ме извинити, немам времена више да с тобом причам испричане приче. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...